Lucifer Δημοσ. Κυριακή στις 05:49 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:49 μμ "Εγώ ζήτησα μισό κιλό φέτα, γιατί μου έβαλες 514g;;;" 2 6
tasoe Δημοσ. Κυριακή στις 09:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:03 μμ Πολύ πήγε το θέμα, δεν το περιμένα. Επανέρχομαι με 2 ερωτήσεις για τον OP. 1. Αν το προϊόν είχε από την αρχή στο ράφι 3,95€ αντί για 3,45€, θα το αγόραζες ούτως ή άλλως? Ή η τιμή 3,45 ήταν τόσο δελεαστική που σε έκανε να το αγοράσεις? 2. Αν έβλεπες στο αμάξι την απόδειξη και είχες πληρώσει 0,50 ΛΙΓΟΤΕΡΑ, θα γυρνούσες στο μαγαζί να επιστρέψεις το πενηντάλεπτο? Θα σκεφτόσουν τότε να κάνεις καταγγελία? 2
sdikr Δημοσ. Κυριακή στις 10:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:03 μμ (επεξεργασμένο) 6 hours ago, funbreaker said: Να σε βάλουμε διαχειριστή συστήματος ποιότητας σε επιχείρηση να την κλείσεις σε μια μέρα με αυτά που λες. Η συζήτηση έχει ξεκινήσει να γίνεται παιδική. Τουλάχιστον εμένα μπορεί να με βάλουν, εσένα σίγουρα όχι 4 hours ago, Chachanoulis said: οχι, οπως ειπα δεν ειναι συνεταιρος. επισης νομιζω πως ειναι παρανομο να τιμωρησεις χρηματικα εναν υπαλληλο εκτος αν η επιχειρηση τον μηνυσει (πχ αν συστηματικα εκλεβε το ταμειο και υπαρχουν αποδειξεις) κατι που σιγουρα δε θα γινει για ενα λαθος. ενιγουει, ο ΤΣ θεωρει πως εγινε εσκεμμενα απο την επιχειρηση και οχι για καποιο λαθος. τωρα τι ισχυει δε μπορω να το ξερω, παντως καλα κανει και κοιταει τις αποδειξεις. η αληθεια ειναι πως τα τελευταια χρονια το εχω αμελησει και πλεον το ΣΜ εχει γινει πολυ ακριβο, ανετα θα μπορουσε καποιος κακοπροαιρετος υπευθυνος να με γλενταει με τετοια "λαθη". Δεν έχει να κάνει με συνεταίρους εδώ, έχει να κάνει με το ποιος κάνει το λάθος, δεν δουλεύει εθελοντικά στην επιχείρηση. Σίγουρα η επιχείρηση όταν το λάθος είναι κάτι μικρό σε κόστος δεν θα το κάνει θέμα, αλλά εδώ μιλάμε για πρόστιμο προς την επιχείρηση αρκετών 100δων ευρώ Επεξ/σία Κυριακή στις 10:09 μμ από sdikr
SB_1957 Δημοσ. Κυριακή στις 10:23 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:23 μμ 11 hours ago, makis269 said: το δωρεάν το δίνεις με δελτία και απόδειξη ή μαύρο ? γιατί και το μαύρο παρανομία καταγγελσιμη ειναι . Πώς διακινούνται τα δωρεάν και πώς διαχειρίζονται λογιστικά την επιστροφή χρημάτων; Μου έχουν δώσει προϊόντα σε αντικατάσταση ελαττωματικών χωρίς να επιστρέψω τα ελαττωματικά και επιστροφή χρημάτων λόγω λάθους.
KyrGR Δημοσ. Κυριακή στις 11:10 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:10 μμ Ενημερωτικά για όσους δεν έχουν σχέση με λιανεμπόριο, εστίαση και καταλύματα, βάλτε το Μπαρμπά Θωμά να δουλέψει σε Ελληνική αλυσίδα Super Market και θα πει τον Λεγκρή Λεγκράκι. 2
ParafronGR Δημοσ. Κυριακή στις 11:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:21 μμ (επεξεργασμένο) Μου συμβαίνει σχεδόν πάντα όταν τελειώνουν οι προσφορές και πηγαίνω περίπου μισή ώρα μετά το άνοιγμα. Προχθές στον ΑΒ της γειτονιάς μου, γάλα light μάρκας, 1,46€ στο ράφι, 1,90€ στην αποδειξη. Στο Σκλαβενίτη, 2,60€ τα δημητριακά στο ράφι, 5,κάτι στην απόδειξη γιατί είχε τελειωσει η προσφορά. Το θέμα, όμως, είναι η συμπεριφορά του ταμεία. Δλδ στην περίπτωση με τα δημητριακά και επειδή ήταν +50% πάνω, επέμεινα και επειδή δεν με πίστευε η ταμίας, πήγε και το είδε μόνη της. Στο γάλα, ενώ ήταν για 0,40€ διαφορά, με ρώτησε πόσες φορές να το ακυρωσει. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:23 μμ από ParafronGR 2
sdikr Δημοσ. Δευτέρα στις 01:36 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:36 πμ 2 hours ago, ParafronGR said: Μου συμβαίνει σχεδόν πάντα όταν τελειώνουν οι προσφορές και πηγαίνω περίπου μισή ώρα μετά το άνοιγμα. Προχθές στον ΑΒ της γειτονιάς μου, γάλα light μάρκας, 1,46€ στο ράφι, 1,90€ στην αποδειξη. Στο Σκλαβενίτη, 2,60€ τα δημητριακά στο ράφι, 5,κάτι στην απόδειξη γιατί είχε τελειωσει η προσφορά. Το θέμα, όμως, είναι η συμπεριφορά του ταμεία. Δλδ στην περίπτωση με τα δημητριακά και επειδή ήταν +50% πάνω, επέμεινα και επειδή δεν με πίστευε η ταμίας, πήγε και το είδε μόνη της. Στο γάλα, ενώ ήταν για 0,40€ διαφορά, με ρώτησε πόσες φορές να το ακυρωσει. Τουλάχιστον εδώ στα ΑΒ που έχουμε κοντά έχουν τα ηλεκτρονικά ταμπελάκια και οι αλλαγές γίνονται μαζί με τις αλλαγές στα ταμία. Στον Μασουτη τις τιμές με την προσφορά της αφαιρούν απο την προηγούμενη μέρα, αν πας δηλαδή στις 20:00 θα τα έχουν βγάλει, στο ταμείο όμως ισχύει κανονικά η προσφορά
pp6210 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:03 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:03 πμ Στις 12/1/2025 στις 4:07 ΠΜ, papoys1 είπε Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά θυμάμαι στο παλαιό carefour λίγο πριν την κάνουν οι Γάλλοι είχαν εφαρμόσει παράξενο και πρωτότυπο είδος πινακίδας τιμών , κάπου είχα ρωτήσει και μου είπαν ότι στις συγκεκριμένως πινακίδες όταν γίνεται αλλαγή από τα κεντρικά με κάποιο τρόπο αλλάζει αυτόματα η τιμή στο ράφι. Αν δουλευε κανείς εκεί τότε ας μας πει αν είναι σωστό. καλα θυμασαι, τα μεγαλα καρφουρ ειχαν ηλεκτρονικα καρτελακια στα ραφια συνδεδεμενα με wifi, διασφαλιζοντας αμεση ενημερωση τιμων κεντρικα, μεγαλη ιστορια τοτε (ήμουν σε μεγαλη εταιρια πληροφορικης τοτε και συζητουσαμε ποσο μπροστα ηταν αυτο το συστημα αλλα και ποσο κοστιζε και οτι δεν θα επιανε στην υπολοιπη ελληνικη αγορα γιατι δεν θα αφηνε τα "καθημερινα λαθακια του υπαλληλου"). να πουμε βεβαια οτι πολλες φορες δεν δουλευαν καθολου, η το οθονακι ηταν χτυπημενο κ δεν διαβαζοταν. για οσους εχουν γνωση του αντικειμενου, η διαφορα τιμης μετξυ ραφιου και ταμειου στα 10-30 σεντς ειναι παλιο κ συνηθισμενο κολπο, αν δειτε τα προστιμα πρωτη συχνοτητα εχει η ελλειψη τιμης σε χυμα προιον- κυριως μικρομεσαια μαγαζια, μετα η διαφορα τιμης ραφι-ταμειο και το υπολοιμα κιμα στη μηχανη -αυτα κυριως μεγαλα σουπερ μαρκετ. φυσικα το προστιμο αφορα την εταιρια και οχι τον εργαζομενο. κανεις δεν θα παραδεχτει οτι γινεται σκοπιμα... αν δεν δουλευει και το price cheker στους διαδρομους (το οποιο επισης εχει προστιμο), μαλλον σκοπιμα γινεται... και ξαναγυριζουμε στη γνωστη καταρα της χωρας μας, την παντελη ελειψη ελεγχου επιβολης νομων και κανονισμων....οταν ξερει ο αλλος οτι ειναι σχεδον απιθανο να τον πιασουν κ αν τον πιασουν ειναι κανα 2χιλιαρο το οποιο το εχει ηδη βγαλει σε μια μερα, δεν θα σταματησει.... 4
hln3 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:29 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:29 μμ Δεν νομίζω ότι θα ρισκάρει κανείς να φάει τα πρόστιμα που παίζουν για φραγκοδίφραγκα. Απλά είναι πολύ δύσκολο να ενημερώνονται οι τιμές, σκέψουν μόνο πόσα διαφορετικά προϊοντα έχει ένα σούπερ. Βέβαια εδώ είναι και θέμα της εμπορικής πολιτικής που υπάρχει στην ελληνική αγορά, με τις υψηλές τιμές και τις συχνές προσφορές, αλλιώς τα ταμπελάκια θα άλλαζαν κάθε εξάμηνο. Μην ανησυχείτε όμως, βάζουν περιορισμούς στις προσφορές από το υπουργείο, οπότε τώρα θα έχουμε και μόνιμα υψηλές τιμές και σωστές τιμές στο ταμπελάκι! 21 ώρες πριν, funbreaker είπε Οι καταγγελία και το πρόστιμο χρειάζονται για να μην συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά επίτηδες. Μου κάνει τρομερή εντύπωση που παλεύουμε για να συμφωνήσουμε για το αυτονόητο. Γι αυτό η χώρα είναι μπουρδέλο. Γιατί η ελαστικότητα στην εφαρμογή των νόμων ενυπάρχει μέσα σε κάθε πολίτη. Το κράτος μια χαρά υποχρεώνει τον πολίτη να κάνει μόνο ηλεκτρονικά ένα σωρό πράγματα που πριν δεν χρειάζονταν να γίνουν ηλεκτρονικά. Γιατί δεν δίνει στα σούπερ την δυνατότητα να πούν "οι τιμές είναι στο σάιτ, στο σκάννερ στον τοίχο, και στο ταμείο, τέλος τα ταμπελάκια";
Mhlogiatros Δημοσ. Δευτέρα στις 01:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:47 μμ (επεξεργασμένο) Στον εδώ κρητικό όντως δε περνούσαν τρεχουσες προσφορές -50% . Άλλη φορά επρεπε να τους τρίψω στη μούρη το φυλλάδιο . Αλλά το κερασακι στη τουρτα ηταν αυγα που ηταν ληγμένα και τα γυρισα πισω . Οχι μόνο απάθεια αλλά και θράσος να πει ένα - απο εμάς δε τα πήρατε- και εκεί άκουσε το χ@σιμο .... Επίσης η "ογκομετρικη" ζυγαριά στα ταμεία εβγαζε τα 300 γρ. ντοματες 800 οπότε ναι κλέβουν απο σύστημα ..... Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:53 μμ από Mhlogiatros
DrLo Δημοσ. Δευτέρα στις 02:19 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:19 μμ (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, hln3 είπε Δεν νομίζω ότι θα ρισκάρει κανείς να φάει τα πρόστιμα που παίζουν για φραγκοδίφραγκα. Απλά είναι πολύ δύσκολο να ενημερώνονται οι τιμές, σκέψουν μόνο πόσα διαφορετικά προϊοντα έχει ένα σούπερ. Βέβαια εδώ είναι και θέμα της εμπορικής πολιτικής που υπάρχει στην ελληνική αγορά, με τις υψηλές τιμές και τις συχνές προσφορές, αλλιώς τα ταμπελάκια θα άλλαζαν κάθε εξάμηνο. Μην ανησυχείτε όμως, βάζουν περιορισμούς στις προσφορές από το υπουργείο, οπότε τώρα θα έχουμε και μόνιμα υψηλές τιμές και σωστές τιμές στο ταμπελάκι! Το κράτος μια χαρά υποχρεώνει τον πολίτη να κάνει μόνο ηλεκτρονικά ένα σωρό πράγματα που πριν δεν χρειάζονταν να γίνουν ηλεκτρονικά. Γιατί δεν δίνει στα σούπερ την δυνατότητα να πούν "οι τιμές είναι στο σάιτ, στο σκάννερ στον τοίχο, και στο ταμείο, τέλος τα ταμπελάκια"; Εσύ θα έμπαινες σε σούπερ μάρκετ που δεν έχουν τιμές τα ράφια. Αυτό και αν θα ήταν ότι καλύτερο για τα ΣΜ; Θα παρακαλαγανε για κάτι τετοιο. Που αλλού το έχεις δει αυτό. Έχω ζήσει σε διάφορες χώρες και δε το έχω δει πουθενά. Εδώ στη. Υπανάπτυκτη τεχνολογικά Σουηδία , μια χαρά χαρτάκια έχουν όλα τα σούπερ, δεν έχω πετύχει ακόμα ηλεκτρονικά ταμπελακια. Υπαρχουν διάφορα άλλα συστήματα, πχ στο ICA έχει ένα σύστημα που παίρνεις αποντην είσοδο σκάνερ και τα σκαναρεις την ώρα που τα παίρνεις από το ράφι, αλλά καρτελακια φυσικά συνεχίζουν να υπάρχουν . Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:21 μμ από DrLo
pp6210 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:47 μμ 1 ώρα πριν, hln3 είπε Δεν νομίζω ότι θα ρισκάρει κανείς να φάει τα πρόστιμα που παίζουν για φραγκοδίφραγκα. Πολυ απλουστευμενα τα βλεπεις φιλε μου, ευκολο ή δύσκολο είναι ο νομος εδω και 10 χρονια τουλαχιστον. τα προστιμα ειναι φραγκοδιφραγκα, 1000 για την παραβαση, οι "καλοι" ελεγκτες δεν βρισκουν ποτε πανω απο 2 παραβασεις... ακομα και αν η επιχειρηση ειναι υποτροπη, διπλασιαζεται το αρχικο 1000αρικο.... και ξαναλεμε, τα παραπανω ειναι η ελαχιστη εξαιρεση που πηγαν ελεγκτες της περιφερειας, στην πλειοψηφια των σουπερ μαρκετ δεν υπαρχει κανενας ελεγχος. η μονη μας αμυνα τα pricecheckers στους διαδρομους 1
Ducatista Δημοσ. Δευτέρα στις 02:53 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:53 μμ Στις 12/1/2025 στις 11:41 ΠΜ, Nabuko είπε Αν η τιμή στο ράφι ήταν 3,45 και στο ταμείο πλήρωνες π.χ. 2 ευρώ, υποθέτω θα έκανες πάλι καταγγελία επειδή οι τιμές ήταν διαφορετικές. Ε? Πάντως παιδιά καλά τα λέτε όλοι όμως επειδή έχω ακούσει πολλά τυχαία γεγονότα και λάθη ποτε δεν έχω ακούσει για λάθος υπερ του πελάτη (εγω άλλος μπορεί να έχει ακουσει) έπισης η αντιμετώπιση ήταν απαράδεκτη σαν να είναι συχνό το φαινόμενο επίσης άλλο ένα τυχαίο γεγονός είναι ότι ο κρητικός γενικά δεν είναι και στα καλύτερα του έτσι εχω ακούσει τωρα θα μου πεις με 0.30 η με ενα ευρω τι θα καταλάβει εγω απλά λέω μερικά γεγονότα 1
sdikr Δημοσ. Δευτέρα στις 03:01 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:01 μμ 6 minutes ago, Ducatista said: Πάντως παιδιά καλά τα λέτε όλοι όμως επειδή έχω ακούσει πολλά τυχαία γεγονότα και λάθη ποτε δεν έχω ακούσει για λάθος υπερ του πελάτη (εγω άλλος μπορεί να έχει ακουσει) έπισης η αντιμετώπιση ήταν απαράδεκτη σαν να είναι συχνό το φαινόμενο επίσης άλλο ένα τυχαίο γεγονός είναι ότι ο κρητικός γενικά δεν είναι και στα καλύτερα του έτσι εχω ακούσει τωρα θα μου πεις με 0.30 η με ενα ευρω τι θα καταλάβει εγω απλά λέω μερικά γεγονότα Δύσκολα θα ακούσεις για λάθη προς τον πελάτη, δεν τα φωνάζουν, ούτε κάνουμε καταγγελίες 3
Rebelos2018 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:26 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:26 μμ Χωρίς να σημαίνει τίποτα απαραίτητα, αλλά ποτέ δεν μου έχει τύχει να υπάρχει λάθος προς όφελος μου, σχετικά με τις τιμές μεταξύ ραφιού και ταμείου. Αυτό που είναι το πιο σύνηθες, είναι λάθος στα ρέστα, που πάντοτε το λέω και τα επιστρέφω στον άνθρωπο, γιατί, ως γνωστόν, την διαφορά την καλύπτουν από την τσέπη τους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα