Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να τρέχεις μια επιχείρηση για ένα ταμπελάκι, το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μετά το πρόστιμο, είναι να απολυθεί ο υπάλληλος που ήταν "υπεύθυνος" για να βάλει το ταμπελάκι (και μπορεί να μην το έβαλε γιατί έτρεξε να εξυπηρετήσει τα 5 άτομα που περιμένανε στα τυρια)

2 ώρες πριν, DrLo είπε

Εσύ θα έμπαινες σε σούπερ μάρκετ που δεν έχουν τιμές τα ράφια. Αυτό και αν θα ήταν ότι καλύτερο για τα ΣΜ; Θα παρακαλαγανε για κάτι τετοιο. Που αλλού το έχεις δει αυτό. 

Αν είχαν κάποιο εύκολο τρόπο να ελέγχω τις τιμές (σκάνερ, qr, site κτλ), ναι θα έμπαινα γιατί όχι;

Τώρα αν οι περισσότεροι δεν έμπαιναν, θα έβαζε ταμπελάκια η εταιρεία, όπως γίνεται συνήθως
Άλλο όμως να το κάνει σαν επιλογή η επιχείρηση και άλλο υποχρεωμένη με πρόστιμα επειδή ξεκουνήθηκε ή δεν ενημερώθηκε άμεσα το ταμπελάκι

Επεξ/σία από hln3
Δημοσ.

Σε αντιστοιχη περιπτωση σε γνωστο γερμανικο supermarket σε επαρχια ο πατερας ειχε παει να αγορασει ava perle για το σπιτι επειδη συνηθως αυτο ζητουσε η μητερα μου και τα ειδε σε αρκετα καλη τιμη οποτε μαζι με ολα τα πραγματα που πηρε γτ σαν επαρχια παει εκει με το αγροτικο και τα αγοραζει καποια πραγματα μαζεμενα γεμισε 2 καροτσια πραγματα και πηρε και 10 ava. Η τιμη τους ηταν 1.6 τα 1500ml (αν θυμαμαι καλα καποια στιγμη περσι)  περιπου 1.5 ευρω κατω απο οτι συνηθως και ελεγε κιολας η ταμπελα για τα 1500ml η τιμη ειναι αυτη. Αφου πληρωνει με μετρητα βλεπει οτι του τα χρεωσαν με 3.8 το ενα το λεει στην υπαλληλο και προσπαθουσε να τον βγαλει τρελο. Αφηνει τα πραγματα εκει και τρεχει στο παγκο που ειχαν τα ava και βλεπει εναν κυριο με το ακουστικο στο αυτακι να τρεχει να αλλαξει το ταμπελακι γιατι προφανως τον ενημερωσε η ταμειας να παει να το αλλαξει αφου του ειπε οτι "αυτο δεν ισχυει". Αφου εφτασε εκει εβγαλε φωτογραφια και ηρθε ο αλλος τρεχοντας εβαλε και το χερι του στο ταμπελακι για να την κρυψει δηλαδη ειχε βγαλει 2-3 φωτογραφιες ο πατερας τοτε αλλα ειχε ακομα την καμερα ανοιχτη και ηρθε ο τρελος σου λεει προλαβα και εβαλε το χερι του για να μην φαινεται. Τον λεει ο πατερας γιατι την αλλαζετε τωρα; Ποσοι το αγορασαν σημερα νομιζοντας οτι πληρωσαν 1.6; Ε και του λεει τοσα πραγματα κανουμε την μερα δεν ειμαστε αργοσχολοι σαν και εσας.

Παει στο ταμειο δειχνει την φωτογραφια και την λεει στην υπαλληλο που του ειπε ψεμματα και εβαλε τον δικο τους να τρεχει να την αλλαζει και του λενε ε ενταξει αν θελετε επιστρεψτε τα AVA και τους λεει οχι θα επιστρεψω οτι αγορασα και τα δυο καροτσια. "Μα δεν γινεται κυριε εχετε παρει κατεψυγμενα, ψωμια κλπ" φωναξανε εναν υπευθυνο ζητησε συγγνωμη και τους ειπε να επιστρεψουν οτι αγορασε ο πατερας μου για να φυγει στο καλο. 

Απο τοτε αποφευγω και εγω τα συγκεκριμενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hln3 είπε

Το να τρέχεις μια επιχείρηση για ένα ταμπελάκι, το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μετά το πρόστιμο, είναι να απολυθεί ο υπάλληλος που ήταν "υπεύθυνος" για να βάλει το ταμπελάκι (και μπορεί να μην το έβαλε γιατί έτρεξε να εξυπηρετήσει τα 5 άτομα που περιμένανε στα τυρια)

Αν είχαν κάποιο εύκολο τρόπο να ελέγχω τις τιμές (σκάνερ, qr, site κτλ), ναι θα έμπαινα γιατί όχι;

Τώρα αν οι περισσότεροι δεν έμπαιναν, θα έβαζε ταμπελάκια η εταιρεία, όπως γίνεται συνήθως
Άλλο όμως να το κάνει σαν επιλογή η επιχείρηση και άλλο υποχρεωμένη με πρόστιμα επειδή ξεκουνήθηκε ή δεν ενημερώθηκε άμεσα το ταμπελάκι

Τι εννοείς "εύκολο τρόπο" . Το λιντλ έχει από όσο θυμάμαι 1-2 μηχανήματα, αλλά άλλον είναι αυτό και άλλο να βλέπεις την τιμή μπροστά σου.

Εκτός αν εννοείς κάτι τέτοιο

Που και πάλι δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ταμπελακια με τιμές πάνω στα ράφια και παράλληλο κλασσικό σύστημα.

Είναι πολύ μεγάλη δουλειά με πολλές διαδικασίες από πίσω η τοποθέτηση των προϊόντων σε ράφια με τέτοιον τρόπο που ασυνείδητα να προκαλούν αυξημένη κατανάλωση ή ακόμα και άλλες μέθοδοι , που το να μην υπάρχουν τιμές πάνω στο προϊόν θα ήταν δώρο θεού για τους σουπερμάρκεταδες.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

τις παλιες καλες εποχες,με το καρφουρ το ορθοδοξο,αν σε χρεωναν ακριβοτερα απο οτι ηταν η τιμη στο ραφι,σου δωνανε και αλλο ενα προιον,δωρεαν,οπως και αυτο που πηρες αρχικα.τωρα τους λες οτι αλλη τιμη ειναι στο ραφι,και κοιτανε σαν χανοι....

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 12/1/2025 στις 5:49 ΜΜ, Lucifer είπε

"Εγώ ζήτησα μισό κιλό φέτα, γιατί μου έβαλες 514g;;;"

Το ακριβές βάρος το γράφει πάνω στον κωδικό πληρωμής όπως και την ανάλογη τιμή, αν δεις 514 αντί για 500 μπορείς να ζητήσεις ακύρωση πριν πας στο ταμείο.

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Mhdenistis είπε

Το ακριβές βάρος το γράφει πάνω στον κωδικό πληρωμής όπως και την ανάλογη τιμή, αν δεις 514 αντί για 500 μπορείς να ζητήσεις ακύρωση πριν πας στο ταμείο.

26 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Αν το κάνεις αυτό πρέπει να ζητήσουν ακύρωση για σένα απ' τη ζωή

Ο @Mhdenistis οταν κόβει φέτα:

• Haha 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sdikr είπε

Δύσκολα θα ακούσεις για λάθη προς τον πελάτη, δεν τα φωνάζουν, ούτε κάνουμε καταγγελίες ;)

Φυσικά δεν λέω για καταγγελία κλπ αλλά μεταξύ μας σε παρεες όλα  λέγονται ε δεν έχω ακούσει κατι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι διαφορετικές τιμές στα ράφια και στο ταμείο είναι παράνομες. Αποτελούν μορφή παραπλάνησης, καθώς ο καταναλωτής ενδεχομένως να μην επέλεγε το συγκεκριμένο προϊόν, αν γνώριζε την τελική του τιμή ή να μην επέλεγε την συγκεκριμένη ποσότητα του προϊόντος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να προβείτε σε καταγγελία του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ στην αρμόδια υπηρεσία Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας της περιοχής (στην οποία ανήκετε) ή στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτών και Εποπτείας της Αγοράς (μέσω email: [email protected] και στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 1520 είτε με fax στο 210 38 43 549)

Η παράβαση τιμωρείται αυστηρά από το υπουργείο Ανάπτυξης και στην περίπτωση που η αλυσίδα έχει πιαστεί με άλλη παράβαση στο παρελθόν το όνομα της δίνεται στη δημοσιότητα

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όταν σας δώσουν 500 καρτελάκια τιμών να τα αλλάξετε σε συγκεκριμένο χρόνο ,

και παράλληλα έχεις τον κάθε ξυσόπουλος δεν έχω τι να κάνω στην ζωή μου ,

που να θέλει εξυπηρέτηση για τα δημητριακά τότε τα ξαναλέμε κατά πόσο εύκολο είναι να μην κάνεις έστω ένα λάθος στο ράφι ,

που θα το διαπιστώσει ένας άλλος Αριστείδης ο δίκαιος και θα ζητάει αποζημίωση για παραπλάνηση των 0.50cent του ευρώ .

Καλημέρα Ελλάδα .

Επεξ/σία από makis269
  • Like 3
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, makis269 είπε

που να θέλει εξυπηρέτηση για τα δημητριακά τότε τα ξαναλέμε κατά πόσο εύκολο είναι να μην κάνεις έστω ένα λάθος στο ράφι ,

που θα το διαπιστώσει ένας άλλος Αριστείδης ο δίκαιος και θα ζητάει αποζημίωση για παραπλάνηση των 0.50cent του ευρώ .

Καλημέρα Ελλάδα .

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να μας νοιάζει αυτό. Πάρτε το χρόνο σας, αλλάξτε τις τιμές και μετά ενημερώστε τις τιμές στο ταμείο. 

Η ας κοπεί τελοσπαντων η αστρονομική αρχική τιμή με τις δήθεν εκπτώσεις, να υπάρχει μια φλατ τιμή. 

Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω όλους εσάς που θέλετε να βγάλετε λάδι το σουπερμάρκετ.

Και προφανώς κανείς δεν μίλησε για τα 0,50 ή το λάθος του υπαλλήλου, αλλά για την αντιμετώπιση του τύπου έλα νταξει πάρε τα 0,50 σου και φεύγα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Lucifer είπε

Αν το κάνεις αυτό πρέπει να ζητήσουν ακύρωση για σένα απ' τη ζωή

Νομίζω πάντα ρωτάνε αν βάλουν κατά λάθος κάτι παραπάνω, το κοιτάς άλλωστε και εσύ την ίδια στιγμή στην ζυγαριά.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, makis269 είπε

Καλημέρα Ελλάδα .

Όποτε ας πληρώνουμε τα λάθη τους αφού δεν προλαβαίνουν γιατί είναι λιγότεροι....

Το άλλο θα διαβάσουμε....

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτρέψτε μου να κάνω ένα γενικό σχόλιο. Ακόμα ένα post που δείχνει την κατάντια της κοινωνίας για την οποία εμείς οι συνάνθρωποι φέρουμε την λιγότερη ευθύνη.

Καθόμαστε και ασχολούμαστε χωρίς λόγο με πράγματα ασήμαντα και επιβεβαιώνουμε το γνωστό "με την κατσίκα του γείτονα". Δυστυχώς έχουμε γίνει μίζεροι...

Για να καταλήξω, ε και τι έγινε που το ταμπελάκι είναι λάθος*? μήπως θέλετε δηλαδή να βγει νόμος που αν βρεθεί λάθος ταμπελάκι να το κάνετε report και να κονομάτε τίποτα?

* εκτός κι αν γίνεται συνέχεια και με δόλο, εκεί report.

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...