THe_onE10 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Πριν λίγο έψαχνα για προγράμματα οπτικών ινών της COSMOTE και έπεσα πάνω σε αυτό... https://www.cosmote.gr/eshop/business/global/gadgets/configurator.jsp?productId=prod4040033_prod Μου κάνει πραγματικά εντύπωση που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως απλά με μια αναζήτηση μπορεί να το πετύχει κανείς
mphxths Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Business πακετο βλεπω. Πολυ πιθανο να μην το δινουν σε ιδιωτες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου On 10/01/2025 at 22:30, mphxths said: Business πακετο βλεπω. Πολυ πιθανο να μην το δινουν σε ιδιωτες. Το συγκεκριμένο όχι, λογικά θα θέλει εταιρικό ΑΦΜ. Θα βγει όμως οικιακό πακέτο σίγουρα, ίσως να ανακοινωθεί σήμερα, κάπου στα 67.5 με το voucher.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου cosmote-wifi-announcement_Fiber_3Gbps_Unlimited_24M.pdf Ανακοινώθηκε. 1
mphxths Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 6 hours ago, Thresh said: Ανακοινώθηκε. Ισως σε επιλεγμενες περιοχες γιατι στην διευθυνση μου βγαζει διαθεσιμοτητα εως 1gbps.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 9 minutes ago, mphxths said: Ισως σε επιλεγμενες περιοχες γιατι στην διευθυνση μου βγαζει διαθεσιμοτητα εως 1gbps. Σταδιακά θα βγει σε όλες της Cosmote. Υποδομή Cosmote βέβαια, το πότε θα δώσουν οι άλλοι 2 άγνωστο κι ας έχεις πάροχο Cosmote.
mphxths Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Thresh said: Σταδιακά θα βγει σε όλες της Cosmote. Υποδομή Cosmote βέβαια, το πότε θα δώσουν οι άλλοι 2 άγνωστο κι ας έχεις πάροχο Cosmote. Ναι υποδομη cosmote εχω εδω περα , ασχετα που ειμαι nova Αλλα τσεκαρα cosmote διαθεσιμοτητα για την διευθυνση μου αλλα μεχρι 1gbps. Μπορει να σκεφτηκαν , φτωχογειτονια ειναι εκει περα , σιγα μην εχουν λεφτα για 3gbps συνδεση Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου από mphxths
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 5 minutes ago, mphxths said: Μπορει να σκεφτηκαν , φτωχογειτονια ειναι εκει περα , σιγα μην εχουν λεφτα για 3gbps συνδεση Μπα δεν παίζει ρόλο κάτι τέτοιο. 😛 Έτσι κι αλλιώς τα OLT δεν καλύπτουν όπως παλιά τα DSLAM μόνο το αστικό κέντρο. Είναι σε πιο "κεντρικά" σημεία μαζεμένα για περισσότερες περιοχές αν δεν κάνω λάθος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου @mphxths - Σε ποιους δήμους υπάρχει δυνατότητα COSMOTE Fiber 3Gbps; Δυνατότητα COSMOTE Fiber με ταχύτητες 3 Gbps παρέχεται στους παρακάτω δήμους: Δ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, Δ. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, Δ. ΓΕΡΑΚΑ, Δ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, Δ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Δ. ΠΕΥΚΗΣ, Δ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Δ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Δ. ΑΛΙΜΟΥ, Δ. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, Δ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ, Δ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, Δ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, Δ. ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, Δ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, Δ. ΙΛΙΟΥ, Δ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, Δ. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, Δ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, Δ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ, Δ. ΠΑΠΑΓΟΥ, Δ. ΧΟΛΑΡΓΟΥ, Δ. ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ, Δ. ΨΥΧΙΚΟΥ 1
mphxths Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) @Thresh Στην cosmote με βγαζει δημο ιλιου , αλλα το τηλεφωνικο προθεμα μας ηταν/ειναι δημου πετρουπολεως. Δεν ξερω τι κανουν/εκαναν με τα τηλεφωνικα/αστικα κεντρα κλπ. Τον δημο πετρουπολης τον εχει αναλαβει η cosmote στο θεμα οπτικων , και τον δημο ιλιου τον εχει αναλαβει η nova. Xωροταξικα ανηκουμε στον δημο ιλιου εντωμεταξυ αλλα οι οπτικες ειναι της cosmote που εχει αναλαβει τον δημο πετρουπολεως. Πιο αχταρμας δεν γινεται. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου από mphxths 1
amfil Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Βασικα αν δεν εισαι επιχειρηση, να μοιραζεις σε πολλους clients μεγαλο bandwidth με καλα στημενο QoS και δεν εχεις κορυφαιο εξοπλισμο, ειναι δωρον αδωρον το να βαλεις 3bgps. Για να προλαβω καποιους... δεν φταιει σε αυτο η Cosmote, αλλα συνηθως τα μεσα που εχουμε εμεις πλεον επι το πλειστον! α) Στο σπιτι, για να ειμαστε ρεαλιστες, κατα πασα πιθανοτητα ΔΕΝ θα τα πιασεις τα 3... gbps 🤣 ... ας πουμε, αλλα θα εχει καποια αποκλιση μεχρι το ρουτερ σου.. ενα αυτο β) δευτερον... ακομα και να φτασει στο ρουτερακι σου η γραμμη (μεσω του μετατροπεα Οπτικης σε ethernet φυσικα και καλωδιο μετα μεχρι το ρουτερ)... μετα μονο τρομερες απωλειες θα εχεις που ΔΕΝ θα δικαιολογει την αυξηση του μηνιαιου κοστους στον σπιτικο λογαριασμο. Και θα πω την δικη μου εμπειρια > Εκανα τα Χριστουγεννα αναβαθμιση απο 500αρα με δυνατοτητα παροχης σε 1 gbps στο σπιτι... ειχα 500αρα αρχικα και πηγα να το παιξω πιο απληστος λογω αυξημενου download rate... μου το ενεργοποιησαν μεσα σε 2-3 ωρες να φανταστειτε το πακετο, χωρις καν αλλαγη εξοπλισμου (που τους ρωτησα επανελλημενα για το Speedport Arc 2 Plus - μου ειπαν οτι επαρκει). Στο ρουτερ εφτανε στα 920 περιπου MBPS (μετα απο μετρηση που ειδα μετεπειτα με τεχνικο) ! θα μου πεις... σιγα ... ειχες 500 (μετρημενα και πραγματικα, παλι υπεραρκετα ειναι... και για αυτα που πληρωνεις) και αυξανεις την ταχυτητα γραμμης κατα 90% και παραπονιεσαι? Το παγιο ομως δεν πληρωνεται αναλογικα, και ο ΟΤΕ υποσχεται μια πολυ μικρη αποκλιση σε περιπτωση τετοιας αναβαθμισης απο μερια του. Το τι κανεις μετα το ρουτερ εσυ, αυτο ειναι θεμα δικο σου, σου λεει! Ελα ομως που, τι με ethernet (προσφατο gaming λαπτοπακι με gigabit LAN συνδεση επανω στο ρουτερ και με καλωδιο CAT7 παρακαλω)... τι με wifi6 (παλι με το ιδιο gaming laptop, σε αποσταση σχεδον ουτε μετρου... επιανα στιγμιαια, MONO, στο speedtest 880 Mbps και μετα απο 1-2 second επεφτε δραματικα η ταχυτητα, διοτι με το παραμικρο μπουκωνε η καρτα δικτυου και σταθεροποιουνταν μετα στα 650-700 κατι MBPS... ετσι επικαλεστηκαν επισημως το τι συμβαινει οι τεχνικοι ΟΤΕ που καλεσα για να ελεγξουν για την ενδεχομενη απωλεια. Αρα ειχα περιορισμο στα μεσα συνδεσης στο σπιτι, αρα ηταν δωρον αδωρον, διοτι δεν θα αλλαζα ολο τον σχετικα καλο εξοπλισμο μου ωστε να κερδισω το κατι παραπανω... Για την ιστορια, οταν ειχα καλεσει τεχνικους μετα απο 2-3 ημερες της αναβαθμισης, ωστε να δικαιολογηθει η συνεχης αποκλιση ταχυτητας (αλλο 650-700... αλλο 1gbps που υποτιθεται πληρωνεις) και μου ειπαν οτι χρειαζομαι ουσιαστικα καρτες 2.5 gbps η WIFI 6 με συγκεκριμενες ρυθμισεις και καναλια (που τα κοιταζαμε μαζι κιολας) για να μου πουν στο τελος οτι μεσω wifi μονο ενα iphone 16 PRO MAX εχει adapter που μπορει να πιασει τετοια ταχυτητα ασυρματα. Αυτο για οποιον πιστευει οτι εχει καρτα δικτυου 1 Gbps ethernet, εχει fiber 1 Gbps και στον υπολογιστη του θα κατεβαζει συνεχεια σταθερα με 950+... Δεεεεν προκειται παιδες... Εκτος αν εχετε κατι σε σχετικα αργο ιντερνετ (50Mbps) για τα σημερινα δεδομενα προς το παρον και σας φαινεται εξωφρενικα γρηγορο κατι νεοτερο πλεον, λογω αλλαγης! Με τα χιλια ζορια εκανα υπαναχωρηση (το θεωρουσαν υποβαθμιση και σπασιμο συμβασης, αντι για υπαναχωρηση που επικαλεστηκα) και επεστρεψα στα 500 συνδεση, που ξερω οτι και τα πιανω ρεαλιστικα, και ειναι καλο και ημουν ουτως η αλλως ικανοποιημενος, και ... οτι πληρωνεις στην τελικη παιρνεις (για το γαμωτο το αναφερω) χωρις να μπεις στο τριπακι να αλλαξεις ολο τον εξοπλισμο σου! Αν εχετε τοσο καλες καρτες δικτυου LAN στις οικιες σας παιδες κοντα στα 2,5+ gbps η ειστε ασυρματα με το τελευταιο προτυπο wifi σε αποσταση μικρη χωρις εμποδια, και θελετε 3gbps για κατεβασμα ... δοκιμαστε και 3αρι, ελευθερα εννοειται φυσικα... παντως σταθερα να το πιασεις σαν ταχυτητα με εναν μεσο/λογικο εξοπλισμο σπιτιου... ΔΕΝ (προς το παρον - σε μερικα χρονια το βλεπουμε παλι) ! Και μετα ειναι και ολοκληρη διαδικασια το να επιστρεψεις σε κατι πιο νορμαλ σαν οικιακο συμβολαιο... απλα προς ενημερωση τα παραθετω! Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από amfil
mphxths Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2 hours ago, amfil said: α) Στο σπιτι, για να ειμαστε ρεαλιστες, κατα πασα πιθανοτητα ΔΕΝ θα τα πιασεις τα 3... gbps 🤣 ... ας πουμε, αλλα θα εχει καποια αποκλιση μεχρι το ρουτερ σου.. ενα αυτο Koιτα , το εχω αναφερει και εγω στο παρελθον. Λογω των μικρων ταχυτητων που παιζαμε τοσα χρονια , ο οικιακος εξοπλισμος δεν ειναι ετοιμος για τετοιες ταχυτητες. Ενα το κρατουμενο. Το να αγορασεις αναλογο εξοπλισμο παντως δεν θελει και μια περιουσια. Kαλωδια cat6e/cat7 μια χαρα καλυπτουν 10gbps ταχυτητες. Μετα θες ενα switch και αναλογες καρτες δικτυου στα μηχανηματα. Δυσκολα θα βρεις 10αρες καρτες σε μηχανηματα πανω στην μητρικη , οποτε πας για εξτρα καρτες. Xτυπας ενα τετοιο switch και εισαι αρχοντας. Αν καποιος παιζει στα 1gbps , υπαρχουν switches πολυ πιο φτηνα απο αυτο που λινκαρα με 2.5αρες θυρες. Mια τετοια καρτουλα για το πισι ή μια τετοια για το φορητο και εισαι κομπλε Σε τελικη αναλυση , επειδη αναλογως τον εξοπλισμο που πρεπει να αγοραστει , το κοστος μπορει να ανεβει αρκετα , ολα καταληγουν στο αν καποιος χρειαζεται τετοια ταχυτητα. 2 hours ago, amfil said: ας πουμε, αλλα θα εχει καποια αποκλιση μεχρι το ρουτερ σου.. ενα αυτο Θεωρητικα οχι. Γιατι , ακομα και με τις vdsl , οι παροχοι δινανε 10% παραπανω ταχυτητα για να ισορροπησουν το overhead. Ασχετα που στις vdsl ειχαμε αλλα προβληματα. Στις οπτικες συνδεσεις εως 500 δινουν ρουτερς με 1000αρες λαν θυρες. Στην 1000αρες συνδεσεις "συνηθως" δινουν ρουτερ με τουλαχιστον ή το πολυ μια 2.5αρα λαν θυρα και στις 3αρες και πανω δινουν ρουτερ με 10αρα λαν θυρα. Θεωρητικα φτανει ατοφια η ταχυτητα στο ρουτερ. Απο κει και περα το τι γινεται δεν τον απασχολει τον παροχο. Oσο για τα αλλα που λες , η 1000αρα συνδεση θελει 2.5αρες θυρες σε ρουτερ και μηχανηματα και φυσικα ασυρματα πρεπει να αγκαλιαζεις το ρουτερ και να παιζεις προφανως σε wifi 6 το οποιο δυστυχώς χανει εμβελεια εκθετικα με το καθε εκατοστο που απομακρυνεσαι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα