geokar16 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Καλησπέρα! Θα ήθελα το βοήθειά σας στην αγορά νέου desktop. Το θέλω μόνο για δουλειά και κάνα YouTube. Συνήθως έχω ανοιγμένα 4-5 Chrome tabs και 6-7 light αρχεία PDF ή Word/Excel. Δεν είναι προγραμματιστική δουλειά αλλά γραφείου. Θα συνδεθεί στην οθόνη που ήδη έχω. Επειδή το budget μου είναι περιορισμένο (μέχρι 200€) να πάω προς refurbished από εδώ ή κάνα Mini PC από Κίνα; Τι specs να κοιτάξω; Ευχαριστώ πολύ!
Sheogorath Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Καλησπέρα, κατα καιρούς έχει mini pc προσφορές. Καλή επιλογή είναι και ο https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p4432023.m570.l1313&_nkw=hpt740&_sacat=0&siteid=0&customid=t740&toolid=20012 Review
micos000 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Αν έχεις κανέναν παλιό πύργο με τροφοδοτικό μπορείς να πάρεις ένα σετακι μητρική, επεξεργαστή, μνήμη και έναν φθηνό ssd. Για refurbish, δεν ξέρω αλλά τα sff (τα pc γραφείου) τα φοβάμαι λόγω τροφοδοτικού. Αν σου καεί, κάηκες. Για μεταχειρισμένο, ναι, μια χαρά αν μπορείς να το βρεις κοντά σου και να το ελέγξεις. Τα minipc είναι μια χαρούλα αρκεί να μη δώσεις πολλά λεφτά. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από micos000
raul7 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Αν μπορείς να ανέβεις στα 220€ έχει αυτό το pc με 6/12 core cpu. https://www.info-world.gr/el/proionta/ipologistes/statheri/grafeiou/info-pc-value-gaming-ryzen-5-4600g/8gb/256ssd/radeon-vega-7/no-os10131024.html Αν δεν μπορείς, δες και αυτό που είναι μέσα στο budget σου στα 190€ με 4/4 core cpu. https://www.info-world.gr/el/proionta/ipologistes/statheri/grafeiou/info-pc-value-gaming-ryzen-3-3200g/8gb/256ssd/radeon-vega-8/no-os10131023.html Και στα δύο υπάρχει δυνατότητα για αναβάθμιση με φθηνές ddr4 ram ή μεγαλύτερο ssd στο μέλλον που πλέον είναι πολύ φθηνοί και αυτοί, και είναι πιο σύγχρονα συστήματα σε σχέση με τα refurbished σε αυτές τις τιμές. Γνώμη μου αν μπορείς να πας στο πρώτο, και στην πορεία να προσθέσεις άλλα 8gb ram οι οποίες παίζουν κοντά στα 15€ και θα πετάει.
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Καλημέρα σας, εμένα η γνώμη μου είναι οτι αν μπεις εδω μέσα στις αγγελίες, με 50-100 ευρώ βρίσκεις διαμαντάκια που κάνεις την δουλειά σου ανετότατα.. Ειδικά σε sff και είσαι άρχοντας.. 2
Apaleytos80 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Με 200 ευρώ ( μηχάνημα win11) μινι pc , ή μτχ cpu+ νέα parts. Κάτι σε παλιότερο intel 4th-7th gen prebuild(αγγελίες), θα έβγαινε πιο φθηνο αλλα με τα win11 ειναι ενα θέμα. Πχ ενας 3400g μτχ θα σε κάλυπτε για cpu (50 eur) Μομπο: Το πιο φθηνό Α520 (50-55eur) Μνήμες : 2χ8 κιτ, 16GB 3200mhz (30eur) Kουτι : Ενα basic 25 eur (σαν αυτα που εχει το eshop) nvme : 256GB πχ τον p310 με ενα 20αρι, μια χαρα ταχύτητα εχει. Τροφο: Κάποιο επώνυμο 40-45eur( δεν εχει ζόρι το πισι σε καταναλωση) ~215 σύνολο Με 3200g μτχ θα εβγαινε ~200 2
geokar16 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Στις 11/1/2025 στις 10:32 ΠΜ, raul7 είπε Αν μπορείς να ανέβεις στα 220€ έχει αυτό το pc με 6/12 core cpu. https://www.info-world.gr/el/proionta/ipologistes/statheri/grafeiou/info-pc-value-gaming-ryzen-5-4600g/8gb/256ssd/radeon-vega-7/no-os10131024.html Ευχαριστώ για την πρόταση, φαίνεται ενδιαφέρον! Ερώτηση: Θα το προτιμούσες δηλαδή αυτό σε σχέση με ένα refurbished? Και δεύτερη ερώτηση: Μήπως να κοιτούσα εξαρχής για 16gB RAM ή είναι υπερβολή; Γνωστός που ρώτησα μου είπε να έχω 16 τουλάχιστον για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Στις 11/1/2025 στις 10:39 ΠΜ, ZELOMOTH είπε Καλημέρα σας, εμένα η γνώμη μου είναι οτι αν μπεις εδω μέσα στις αγγελίες, με 50-100 ευρώ βρίσκεις διαμαντάκια που κάνεις την δουλειά σου ανετότατα.. Ειδικά σε sff και είσαι άρχοντας.. Thanks θα κοιτάξω και αγγελίες απλά με προβληματίζει η αντοχή στο χρόνο που μπορεί να έχει ένα μηχάνημα που θα πάρω σε τέτοια χρήματα…
sattack Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Επειδή η τιμή των DDR4 είναι χώμα τώρα που οι Κινέζοι πλημμύρισαν την αγορά με τσιπάκια, αν μπορείς πάρε 16GB. 1
Λύση Billator Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Λύση Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Στις 10/1/2025 στις 12:01 ΜΜ, geokar16 είπε Καλησπέρα! Θα ήθελα το βοήθειά σας στην αγορά νέου desktop. Το θέλω μόνο για δουλειά και κάνα YouTube. Συνήθως έχω ανοιγμένα 4-5 Chrome tabs και 6-7 light αρχεία PDF ή Word/Excel. Δεν είναι προγραμματιστική δουλειά αλλά γραφείου. Θα συνδεθεί στην οθόνη που ήδη έχω. Επειδή το budget μου είναι περιορισμένο (μέχρι 200€) να πάω προς refurbished από εδώ ή κάνα Mini PC από Κίνα; Τι specs να κοιτάξω; Ευχαριστώ πολύ! Πήγαινε σε κινέζικο Mini PC, κοιτάς αγορά από Ευρώπη. Αν "ψάξεις" για ένα διάστημα 1-4εβδομάδες (γιατί βγαίνουν πολύ συχνά σε προσφορές) θα βρεις κάτι πολύ δυνατό για τα λεφτά που διαθέτεις. Πχ κατά καιρούς βγαίνει στα στα 220-230 ευρώ με το Minisforum με Ryzen 5600H / 16Gb DDR4 / 512Gb , αλλά ανάλογα τι πετύχεις την στιγμή που ψάχνεις μιας και συνήθως οι τιμές πέφτουν αρκετά στο ξεστοκάρισμα των αποθηκών από παλιότερα μοντέλα. 1
raul7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, geokar16 είπε Και δεύτερη ερώτηση: Μήπως να κοιτούσα εξαρχής για 16gB RAM ή είναι υπερβολή; Γνωστός που ρώτησα μου είπε να έχω 16 τουλάχιστον για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Κοίταξε και με τα 8 γίνονται οι βασικές δουλειές που θέλεις, αλλά σίγουρα προτείνονται και αξίζουν τα 16 ιδίως στις πολύ χαμηλές τιμές που έχουν τώρα. Δεν είναι υπερβολή, ίσα ίσα πάει να γίνει η βάση πλέον. Αν είναι να πας σε ένα από τα συστήματα που έγραψα, μπορείς να ρωτήσεις το κατάστημα τι ραμ έχει, και αν έχει μια 8αρα ας πούμε να προσθέσεις μία ίδια με κανένα 20αρικο, ή να πάρεις σετάκι 16αρες με λίγα παραπάνω αν δεν βολεύει η διάταξη που έχει το pc. Τώρα αν ανέβει κι άλλο το μπάτζετ, αλλάζουν και οι επιλογές και μπορεί να βρεις έτοιμο καλύτερο με αυτά που θέλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα