Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
30 minutes ago, TR-909 said:

Νομίζω τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά. Δοκίμασαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, βγήκε το Χ όπου κατήργησε εντελώς αυτή την απαράδεκτη διαδικάσία, είδαν ότι έχαναν σε δημοφιλία, βγήκε και ο Τραμπ τον οποίο χτύπησαν πολύ, και απλά τώρα κάνουν μια μεγαλοπρεπή κολοτούμπα μήπως και το σώσουν.

Τα ίδια συμβαίνουν και με την τηλεόραση, όπου μέρα με τη μέρα ο κόσμος της γυρίζει την πλάτη, χάνουν σε ποσοστά θέασης, άρα και σε έσοδα (διαφήμιση) και ψάχνονται επίσης.

Λες πως το twitter κατήργησε εντελώς αυτή τη διαδικασία κάνοντας τι? Μετατράπηκε το ίδιο σε εργαλείο χειραγώγησης στα χέρια του ιδιοκτήτη του!

Γιατί από τη μία μιλάμε για Ελευθερία του λόγου αλλά παραβλέπουμε την επιπλέον προώθηση του λόγου που προσφέρει το ίδιο το μέσο, ακολουθώντας τις προθέσεις του ιδιοκτήτη. Όταν χρησιμοποιείς ένα μέσο για να ενισχύσεις υπερβολικά μια άποψη (η οποία στη βάση της μπορεί ελεύθερα να εκφραστεί από οποιονδήποτε) μιας και απευθυνεσαι σε δισεκατομμύρια ανθρώπους, τότε δεν μιλάμε για ελευθερία του λόγου αλλά για Χειραγώγηση...

• Like 8
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, TR-909 είπε

Νομίζω τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά. Δοκίμασαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, βγήκε το Χ όπου κατήργησε εντελώς αυτή την απαράδεκτη διαδικάσία, είδαν ότι έχαναν σε δημοφιλία, βγήκε και ο Τραμπ τον οποίο χτύπησαν πολύ, και απλά τώρα κάνουν μια μεγαλοπρεπή κολοτούμπα μήπως και το σώσουν.

Τα ίδια συμβαίνουν και με την τηλεόραση, όπου μέρα με τη μέρα ο κόσμος της γυρίζει την πλάτη, χάνουν σε ποσοστά θέασης, άρα και σε έσοδα (διαφήμιση) και ψάχνονται επίσης.

Δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα…

δεν είναι κολωτουμπα, είναι φόβος μην κυνηγηθούν από τον άμεσο αντίπαλο που ως δια μαγείας θα αρχίσει να γιγαντώνεται με την πλάτες του πλανητάρχη…

και δεύτερον ο κόσμος δεν έφυγε ή γύρισε την πλάτη βάση ιδεολογίας αλλά επειδή βαρέθηκε λαϊκίστικες κορόνες και τα ψέματα και από τις δύο πλευρές, οπότε μην περιμένεις να επιστρέφει κάποιος…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, AtiX said:

Στο είπα ότι θα βγει ο ντονι, απλά ο ελμο το ήξερε από πριν και άλλαξε στρατόπεδο νωρίτερα, ο ζουκ τσίμπησε με τα ψεύτικα γκάλοπ και αναγκαστικά άλλαξε τώρα γιατί αυτό που έκανε μέχρι τώρα ήταν αντισυνταγματικο και θα είχε επιπτώσεις. Αλλά δεν έχει και καμία σημασία για αυτούς, χτες τα έπερναν από τον ένα, αύριο θα τα παίρνουν από τον άλλο. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, freegr είπε

Άρχισαν τα όργανα βλέποντας ότι ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται πλέον 

Ο κόσμος αρκετά ανεχθηκε την λογοκρισία και τα κόμπλεξ μιας κοινωνικής μειοψηφίας γενικότερα. Παρά πολλές εταιρείες θα αλλάξουν πλεύση από εδώ και στο εξής από τον άλλο μήνα.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
32 minutes ago, apostolis81 said:

Ο κόσμος αρκετά ανεχθηκε την λογοκρισία και τα κόμπλεξ μιας κοινωνικής μειοψηφίας γενικότερα. Παρά πολλές εταιρείες θα αλλάξουν πλεύση από εδώ και στο εξής από τον άλλο μήνα.

Άρα σε καλύπτει το γεγονός πως το twitter ας πούμε, συνεχίζει να λειτουργεί ως εργαλείο χειραγώγησης; Γιατί σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, κάνει τα ίδια πράγματα για τα οποία το κατηγορούσες παλιότερα, απλά αλλάζοντας την πλευρά που υποστηρίζει…

Απλά τώρα δεν σε πειράζει και τόσο, γιατί συμπίπτει με τις απόψεις σου. 

• Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Άρα σε καλύπτει το γεγονός πως το twitter ας πούμε, συνεχίζει να λειτουργεί ως εργαλείο χειραγώγησης; Γιατί σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, κάνει τα ίδια πράγματα για τα οποία το κατηγορούσες παλιότερα, απλά αλλάζοντας την πλευρά που υποστηρίζει…

Δεν ξέρω πως έβγαλες τόσα πολλά συμπερασματα απο μια προταση μου...🤣

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, apostolis81 είπε

Άρα παραδεχόμαστε ότι ισότητα στην σημερινή κοινωνία, υπάρχει μόνο αν επιβληθεί και ανάλογα με το ποιος κυβερνά?

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, apostolis81 said:

Δεν ξέρω πως έβγαλες τόσα πολλά συμπερασματα απο μια προταση μου...🤣

Μπορώ να υποθέσω ο,τι θέλω μέσα από τις 2 γραμμές που έγραψες. Για αυτό κάνουμε διάλογο, για να μου το εξηγήσεις καλύτερα. :) 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

το παραπάνω ισχύει για όλους τους υποστηρικτές της "ελευθερίας" του λόγου εδώ μέσα που κατα καιρούς διερρύγνυαν τα ιμάτια τους για αυτό. :rolleyes:

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Μπορώ να υποθέσω ο,τι θέλω μέσα από τις 2 γραμμές που έγραψες. Για αυτό κάνουμε διάλογο, για να μου το εξηγήσεις καλύτερα. :) 

Δεν νομίζω να ξεκίνησα καποιο διαλογο μαζι σου για να ειμαι υποχρεωμενος να σου εξηγησω καποια πραγματα, φυσικα όμως μπορεις να υποθετεις ότι θέλεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, apostolis81 είπε

Δεν νομίζω να ξεκίνησα καποιο διαλογο μαζι σου για να ειμαι υποχρεωμενος να σου εξηγησω καποια πραγματα, φυσικα όμως μπορεις να υποθετεις ότι θέλεις.

Μου κάνει εντύπωση που από την μια επικαλείσαι την ελευθερία του λόγου και από την άλλη ενοχλείσαι όταν κάποιον επιδιώκει διάλογο… 

ο διάλογος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ελευθερίας του λόγου…

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, dtk-386 said:

το παραπάνω ισχύει για όλους τους υποστηρικτές της "ελευθερίας" του λόγου εδώ μέσα που κατα καιρούς διερρύγνυαν τα ιμάτια τους για αυτό. :rolleyes:

Πάλι η καραμέλα της ελευθερίας του λόγου; Την έχουμε ξεχειλώσει την καψερη την ελευθερία από όλες τις πλευρές!

Ο λόγος αγαπητέ δεν είναι πάντα αθώος μιας και πολλές φορές είναι κάτι που προηγείται της πράξης. Η ελευθερία του λόγου δεν μας υποχρεώνει να κάτσουμε να ακούσουμε κάποιον που «ξερνάει» απόψεις που ο ίδιος πιστεύει πως είναι απλά μια προσωπική του άποψη.

Για παράδειγμα, σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα κάτσω ποτέ να ακούσω και να συζητήσω με έναν φασίστα, γιατί αυτόματα θα είναι σα να του δίνω κύρος και θέση μέσα στην κοινωνία. Αυτός ο άνθρωπος δεν θα μου πει απλά την άποψη του αλλά θα ξεράσει το φασιστικό του λόγο μασκαρεμένο σαν άποψη. 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πάλι η καραμέλα της ελευθερίας του λόγου; Την έχουμε ξεχειλώσει την καψερη την ελευθερία από όλες τις πλευρές!

Ο λόγος αγαπητέ δεν είναι πάντα αθώος μιας και πολλές φορές είναι κάτι που προηγείται της πράξης. Η ελευθερία του λόγου δεν μας υποχρεώνει να κάτσουμε να ακούσουμε κάποιον που «ξερνάει» απόψεις που ο ίδιος πιστεύει πως είναι απλά μια προσωπική του άποψη.

Για παράδειγμα, σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα κάτσω ποτέ να ακούσω και να συζητήσω με έναν φασίστα, γιατί αυτόματα θα είναι σα να του δίνω κύρος και θέση μέσα στην κοινωνία. Αυτός ο άνθρωπος δεν θα μου πει απλά την άποψη του αλλά θα ξεράσει το φασιστικό του λόγο μασκαρεμένο σαν άποψη. 

τα ίδια θέλω να πω αλλά δεν το εξέφρασα σωστά.

23 λεπτά πριν, apostolis81 είπε

φαντάζομαι κατανοείς ότι γράφεις σε δημόσιο φόρουμ οπότε σε αυτά που λες θα υπάρχει αντίλογος.

αλλιώς υπάρχει και το kynigimagisswn.com 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

τα ίδια θέλω να πω αλλά δεν το εξέφρασα σωστά.

φαντάζομαι κατανοείς ότι γράφεις σε δημόσιο φόρουμ οπότε σε αυτά που λες θα υπάρχει αντίλογος.

αλλιώς υπάρχει και το kynigimagisswn.com 

Φαντάζομαι κατανοείς ότι υπάρχει και η επιλογή με ποιον καποιος θα κάνει διάλογο ή όχι έτσι? Αλλιώς υπάρχει και το apolytarxia.net

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...