Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Instagram και το Threads αλλάζουν την πολιτική τους σχετικά με το πολιτικό περιεχόμενο, επαναφέροντας τις προτάσεις πολιτικών αναρτήσεων στις ροές των χρηστών.

Σε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής, το Instagram και το Threads ανακοίνωσαν την επαναφορά των προτάσεων πολιτικού περιεχομένου στις πλατφόρμες τους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, η εταιρεία θα προσθέσει εκ νέου πολιτικό περιεχόμενο στις προτάσεις και στις δύο πλατφόρμες.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Mosseri το 2023, όπου είχε εκφράσει την επιθυμία για "λιγότερο θυμωμένες συζητήσεις" και την αποφυγή προώθησης πολιτικού περιεχομένου. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η αλλαγή συμπίπτει με την ανάληψη καθηκόντων από τον νέο υπεύθυνο πολιτικής της Meta, ο οποίος θεωρείται πιο φιλικός προς τον Trump.

Η νέα πολιτική θα τεθεί σε εφαρμογή αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ και την επόμενη εβδομάδα παγκοσμίως. Οι χρήστες θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα νέο σύστημα ελέγχου περιεχομένου με τρεις επιλογές: λιγότερο, τυπικό (προεπιλεγμένη ρύθμιση) και περισσότερο πολιτικό περιεχόμενο.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο Threads, ο Mosseri παραδέχτηκε ότι "αποδείχθηκε μη πρακτικό να χαράξουμε μια κόκκινη γραμμή γύρω από το τι είναι και τι δεν είναι πολιτικό περιεχόμενο". Σε σχετικό βίντεο στο Instagram, επισήμανε ότι η ζήτηση για πολιτικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα στο Threads, είναι "πολύ διαφορετική από τα σχόλια που λαμβάναμε πριν από μερικά χρόνια".

Η αλλαγή αυτή φαίνεται να επηρεάστηκε και από προσωπική εμπειρία του Mark Zuckerberg, όταν τα φίλτρα περιόρισαν την εμβέλεια μιας ανάρτησής του σχετικά με την ανάρρωσή του από τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Αυτή η μεταστροφή στην πολιτική της Meta αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη αλλαγή στην προσέγγιση της εταιρείας σχετικά με τη διαχείριση περιεχομένου, καθώς προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις και την ανατροφοδότηση από τους χρήστες των πλατφορμών της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σε λοιπά νέα, καμπόσοι υπάλληλοι της δήλωσαν παραίτηση ή είναι σε επ΄αόριστον άδεια.
Οι οποίοι τυχαίνει να είναι LGBTQ+ υπάλληλοι.
Σαν να λέμε με μια κίνηση έδιωξε τους ακτιβιστές της εταιρίας.
Λες και το Facebook σε μια μέρα έγινε Άγρια Δύση;
revenge of the sith episode 3 GIF by Star Wars

• Like 2
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και όλα αυτά επειδή βγήκε ο Τραμπ, αν κέρδιζαν οι άλλοι θα έσφιγγαν τον κλοιό ακόμα πιο πολύ. Τυχοδιώκτες και opportunists.

Οτιδήποτε έχει να κάνει με την Meta προσωπικά απεταξάμην. Όλα τα κοινωνικά δίκτυα βασικά είναι για πέταμα, εγώ δεν έχω κανένα εδώ και χρόνια.

Κλείστε τα social και πηγαίνετε για περίπατο καλύτερα.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 9
  • Thanks 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορώ να προβλέψω αν όλα αυτά θα είναι μια ακόμη τάση που θα κρατήσει λίγα χρόνια ή κάτι που θα παγιωθεί.
Στη δεύτερη περίπτωση μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο χωρισμένο σε 2 κατηγορίες: αυτούς που αβάδιστα θα υιοθετούν ο,τι διαβάζουν στα social (και μόνο) και αυτούς που θα απέχουν εντελώς από αυτά…

Η δεύτερη αυτή κατηγορία θα είναι η μειοψηφία, αλλά ταυτόχρονα θα είναι απαραίτητη για την επιβίωση της πρώτης!

Γέροντας Billicious - 2025 

• Like 6
  • Confused 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Huruduru είπε

Κούρασαν όλα αυτά τα κοινωνικά δίκτυα και οι δήθεν σωτήρες. Ένα ακόμα θέμα που θα κουράσει τους συντονιστές με τα σχόλια που θα ακολουθήσουν. Όσο πιο μακριά μένει κάποιος από τα σκουπίδια "κοινωνικής" και καλά δικτύωσης τόσο το καλύτερο. Αυτούς στους οποίους ανήκουν αυτές οι πλατφόρμες και καίγονται για την δήθεν ελευθερία του λόγου, δεν νοιάζονται για τον χρήστη, αλλά για την τσέπη τους. Δεν θα κάτσω να το αναλύσω περαιτέρω απλά τροφή για σκέψη. Ο κόσμος θα έπρεπε να ξοδεύει τον χρόνο του σε κάτι που τον χαροποιεί και όχι σε πλατφόρμες Doomscrolling και αρνητισμού όπου όλα είναι μαύρα. Υπάρχουν πολλές πραγματικά κοινωνικές εναλλακτικές εκεί έξω στον πραγματικό κόσμο για να ξοδέψει κάποιος τον χρόνο του ευχάριστα με συνανθρώπους του και όχι μπροστά σε μία οθόνη γεμάτη μιζέρια και διαφημίσεις.

(χειροκρότημα)

well said. 👍👍👍

Δημοσ.
50 minutes ago, billdanos said:

Δεν μπορώ να προβλέψω αν όλα αυτά θα είναι μια ακόμη τάση που θα κρατήσει λίγα χρόνια ή κάτι που θα παγιωθεί.
Στη δεύτερη περίπτωση μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο χωρισμένο σε 2 κατηγορίες: αυτούς που αβάδιστα θα υιοθετούν ο,τι διαβάζουν στα social (και μόνο) και αυτούς που θα απέχουν εντελώς από αυτά…

Η δεύτερη αυτή κατηγορία θα είναι η μειοψηφία, αλλά ταυτόχρονα θα είναι απαραίτητη για την επιβίωση της πρώτης!

Γέροντας Billicious - 2025 

Καλά τα λες γέροντα.

Όλα αυτά βέβαια ήδη συμβαίνουν, αλλά μάλλον θα ενισχυθούν όπως προβλέπεις. (το κακό βέβαια είναι ότι οι πρώτοι ψηφίζουν αλλά ξέρω, ξέρω, ας το αφήσουμε αυτό...)

• Like 2
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Οι χρήστες θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα νέο σύστημα ελέγχου περιεχομένου με τρεις επιλογές: λιγότερο, τυπικό (προεπιλεγμένη ρύθμιση) και περισσότερο πολιτικό περιεχόμενο.

Απο τη στιγμή που θα υπαρχει έστω κ αυτός ο υποτυπώδης έλεγχος , δεν βλεπω που ειναι το κακό..

Πολυ διασκεδαστικές αυτές οι κωλοτούμπες παντως του Ζουκ , λολ

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, alcemist said:

Καλά τα λες γέροντα.

Όλα αυτά βέβαια ήδη συμβαίνουν, αλλά μάλλον θα ενισχυθούν όπως προβλέπεις. (το κακό βέβαια είναι ότι οι πρώτοι ψηφίζουν αλλά ξέρω, ξέρω, ας το αφήσουμε αυτό...)

Δεν το πιάνω καθόλου από την πολιτική του πλευρά (το δοκιμάσαμε αυτό σε προηγούμενο τοπικ και είδαμε πού κατέληξε...). Η κοινωνική πλευρά με απασχολεί περισσότερο και κατ'επέκταση ο επηρεασμός της καθημερινότητας.

Στον πραγματικό κόσμο, μπορώ άνετα και φιλτράρω τους ανθρώπους με τους οποίους επιθυμώ να συναναστρέφομαι και αποκλείω άμεσα οτιδήποτε τοξικό. Στον ψηφιακό κόσμο όμως τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα και στο σημείο που φαίνεται πως οδηγούμαστε, δεν βλέπω άλλη λύση πέρα από τον αποκλεισμό αυτών των μέσων "κοινωνικής δικτύωσης" (όπως αρχικά ήταν το όνομα τους όταν όλα ήταν πιο αθώα).

Η τοξικότητα λειτουργεί περίπου όπως ο ορίζοντας γεγονότων γύρω από μια μαύρη τρύπα! Αν περάσεις από αυτό το όριο μετά είναι αδύνατον να ξεφύγεις... Και σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα ήθελα ποτέ να γίνω κάτι που μου προκαλεί αναγούλα. :) 

• Like 6
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν το πιάνω καθόλου από την πολιτική του πλευρά (το δοκιμάσαμε αυτό σε προηγούμενο τοπικ και είδαμε πού κατέληξε...). Η κοινωνική πλευρά με απασχολεί περισσότερο και κατ'επέκταση ο επηρεασμός της καθημερινότητας.

Στον πραγματικό κόσμο, μπορώ άνετα και φιλτράρω τους ανθρώπους με τους οποίους επιθυμώ να συναναστρέφομαι και αποκλείω άμεσα οτιδήποτε τοξικό. Στον ψηφιακό κόσμο όμως τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα και στο σημείο που φαίνεται πως οδηγούμαστε, δεν βλέπω άλλη λύση πέρα από τον αποκλεισμό αυτών των μέσων "κοινωνικής δικτύωσης" (όπως αρχικά ήταν το όνομα τους όταν όλα ήταν πιο αθώα).

Ο αποκλεισμός δεν μπορεί να είναι λύση.
Επηρεασμός της καθημερινότητας υπήρχε και πριν τα σόσιαλ.
Τα σόσιαλ είναι το μέσο και όχι η αιτία.
Παλαιότερα ήταν το έντυπο,επικουρικά με την τιβι.
Εγω προσωπικά θυμάμαι late 90's και early 00's ΚΛΙΚ,MAX κτλ είχανε δημιουργήσει την ανάλογη κουλτούρα τους και σαρώνανε σε ετερόκλητες ομάδες ανθρώπων,οπως και οι λαιφσταιλ εκπομπές.
Οσοι θέλανε να επηρεαστούν ,επηρεάστηκαν.
Το ίδιο συμβαίνει και στα σόσιαλ ,μόνο που εγώ τουλάχιστον βλέπω σε αυτό το μέσο το πλεονέκτημα πως υπάρχει το δικαίωμα επιλογής σε τι θα ακολουθήσω,απαντήσω κάνω interact.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, alet said:

Ο αποκλεισμός δεν μπορεί να είναι λύση.
Επηρεασμός της καθημερινότητας υπήρχε και πριν τα σόσιαλ.
Τα σόσιαλ είναι το μέσο και όχι η αιτία.
Παλαιότερα ήταν το έντυπο,επικουρικά με την τιβι.
Εγω προσωπικά θυμάμαι late 90's και early 00's ΚΛΙΚ,MAX κτλ είχανε δημιουργήσει την ανάλογη κουλτούρα τους και σαρώνανε σε ετερόκλητες ομάδες ανθρώπων,οπως και οι λαιφσταιλ εκπομπές.
Οσοι θέλανε να επηρεαστούν ,επηρεάστηκαν.
Το ίδιο συμβαίνει και στα σόσιαλ ,μόνο που εγώ τουλάχιστον βλέπω σε αυτό το μέσο το πλεονέκτημα πως υπάρχει το δικαίωμα επιλογής σε τι θα ακολουθήσω,απαντήσω κάνω interact.

Ίσως δεν το περιέγραψα αναλυτικά! Μιλάω σε προσωπικό επίπεδο σχετικά με τον αποκλεισμό αυτών των μέσων όπως θα απέκλεια και μια εφημερίδα, έναν ειδησεογραφικό σταθμό, ένα πολιτικό πρόσωπο, κλπ. Δεν επιθυμώ τον αποκλεισμό των μέσων γενικότερα, εγώ θέλω να απέχω. Χρειάστηκαν 46 χρόνια για να καταφέρω να φτιάξω ένα κοινωνικό περιβάλλον με φίλους, οικογένεια και συνεργάτες που με κάνουν να νιώθω καλά και δεν θα ρίσκαρα ποτέ να αφήσω κάτι τόσο τοξικό να τα επηρεάσει όλα αυτά. 

Στις εποχές του 90 κλπ που αναφέρεσαι, νομίζω πως τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο σήμερα σε ό,τι έχει να κάνει με τον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Τότε προωθούσαν απλά μια ψευτοκουλτούρα/lifestyle που προσπαθούσε να μας κάνει να πιστέψουμε πως έχουμε πολύ περισσότερα πράγματα από όσα μας αναλογούσαν εκείνη την εποχή. Δεν κινδύνευαν τότε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, δεν αμφισβητούνταν οι επιστήμες και οι επιστήμονες και δεν ήταν ικανά τα τότε μέσα να εμφανίζουν τόσο παράλογες απόψεις σαν κάτι ...φυσιολογικό! Επιπλέον εκείνες τις εποχές η οικονομική δύναμη αυτών των μέσων, ήταν ένα τίποτα μπροστά στον πλούτο που έχουν συγκεντρώσει τα σημερινά και που ξεπερνούν τους προϋπολογισμούς μεγάλων χωρών! 

• Like 8
Δημοσ.

Εμπειρικά να μιλήσω μιας και απέχω από social κοντά 7 με 8 χρόνια... δεν αντέχουν όλοι να απέχουν θέλει και κότσια που τα έχουν λίγοι. Στη δουλειά είμαι πολλές φορές  στην απέξω... κακά τα ψέματα σε ένα περιβάλλον που η συντριπτική πλειοψηφία είναι βουτηγμένη όλη μερα στα στα social είναι κάτι σαν κοινωνικός αποκλεισμός... άλλους τους πειράζει άλλους όχι..

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ίσως δεν το περιέγραψα αναλυτικά! Μιλάω σε προσωπικό επίπεδο σχετικά με τον αποκλεισμό αυτών των μέσων όπως θα απέκλεια και μια εφημερίδα, έναν ειδησεογραφικό σταθμό, ένα πολιτικό πρόσωπο, κλπ. Δεν επιθυμώ τον αποκλεισμό των μέσων γενικότερα, εγώ θέλω να απέχω. Χρειάστηκαν 46 χρόνια για να καταφέρω να φτιάξω ένα κοινωνικό περιβάλλον με φίλους, οικογένεια και συνεργάτες που με κάνουν να νιώθω καλά και δεν θα ρίσκαρα ποτέ να αφήσω κάτι τόσο τοξικό να τα επηρεάσει όλα αυτά. 

Στις εποχές του 90 κλπ που αναφέρεσαι, νομίζω πως τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο σήμερα σε ό,τι έχει να κάνει με τον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Τότε προωθούσαν απλά μια ψευτοκουλτούρα/lifestyle που προσπαθούσε να μας κάνει να πιστέψουμε πως έχουμε πολύ περισσότερα πράγματα από όσα μας αναλογούσαν εκείνη την εποχή. Δεν κινδύνευαν τότε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, δεν αμφισβητούνταν οι επιστήμες και οι επιστήμονες και δεν ήταν ικανά τα τότε μέσα να εμφανίζουν τόσο παράλογες απόψεις σαν κάτι ...φυσιολογικό! Επιπλέον εκείνες τις εποχές η οικονομική δύναμη αυτών των μέσων, ήταν ένα τίποτα μπροστά στον πλούτο που έχουν συγκεντρώσει τα σημερινά και που ξεπερνούν τους προϋπολογισμούς μεγάλων χωρών! 

Παρανόηση τότε,δεν κατάλαβα οτι μιλάς σε προσωπικό επίπεδο στα περι αποκλεισμού.
Στις εποχές των 90'σ θεωρώ οτι ηταν χειρότερα τα πράγματα αλλά αυτό ίσως έχει να κάνει με την προσωπική οπτική μου.
Σίγουρα σήμερα ομως θεωρώ οτι τα πράγματα σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά στο γκρέμισμα των στερεοτύπων είναι πολύ καλύτερα.
Στο θέμα της αμφισβήτησης των επιστημών και των επιστημόνων που ξεκίνησε κυρίως στην επι κόβιντ περίοδο ,τουλάχιστον όσο αφορά την χώρα μας η κύρια αιτία δεν νομίζω πως ήταν τα σόσιαλ αλλά η πολιτικοποίηση του ζητήματος .
Και αυτή πολιτικοποίηση  έγινε εξίσου και απο τους επιστήμονες και τους επικριτές τους.
Το θλιβερό είναι πως ποτέ λογω αυτής της πολιτικοποίησης και του φανατισμού που ακολούθησε,δεν ξεκίνησε ενας ειλικρινής δημόσιος διαλογος οταν η πανδημία ξέφτισε σχετικά με την διαχείριση του κόβιντ στην χώρα μας. 
Για την οικονομική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο προφανως και είναι όπως τα λές αλλά όσο αφορά την Ελλάδα απο την εποχή της κυριαρχίας των μεγάλων εκδοτικών οικων και καναλαρχών  μέχρι και σήμερα, η οικονομική τους ισχύ αλλά και η επιρροή τους δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή κανενός σόσιαλ.
Μόνο αν αποφασίσει ο Ζακερμπεργκ και ασχοληθεί με εμας,αλλά ευτυχώς η Ελλάδα είναι irrelevant.

Δημοσ.

Νομίζω τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά. Δοκίμασαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, βγήκε το Χ όπου κατήργησε εντελώς αυτή την απαράδεκτη διαδικάσία, είδαν ότι έχαναν σε δημοφιλία, βγήκε και ο Τραμπ τον οποίο χτύπησαν πολύ, και απλά τώρα κάνουν μια μεγαλοπρεπή κολοτούμπα μήπως και το σώσουν.

Τα ίδια συμβαίνουν και με την τηλεόραση, όπου μέρα με τη μέρα ο κόσμος της γυρίζει την πλάτη, χάνουν σε ποσοστά θέασης, άρα και σε έσοδα (διαφήμιση) και ψάχνονται επίσης.

• Like 4
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...