LLLEFTERIS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Έχω την Msi MAG Z790 με τον i7-14700k και με Display Port έχω artifacts στιγμιαία με το display port αλλά όχι με το hdmi. Με την ξεχωριστή κάρτα γραφικών που είχα δεν είχα κάποιο πρόβλημα άρα δεν φταει το καλώδιο display port που είναι αγορασμενο πρόσφατα. Η οθόνη είναι Odyssey neo G7 Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από LLLEFTERIS
@topos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Α)Δοκίμασε άλλο καλωδιο Β)Έχεις κάνει o/c τις μνήμες σου? Εάν ναι, ρίξε τους λίγο συχνότητα και δες.
LLLEFTERIS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 23 λεπτά πριν, @topos είπε Α)Δοκίμασε άλλο καλωδιο Β)Έχεις κάνει o/c τις μνήμες σου? Εάν ναι, ρίξε τους λίγο συχνότητα και δες. Α δεν εχω Β ναι το profil να τις βλεπει 5600 Απλα μου το κανει που και που και ενα τετραγωνο σε ασχετα σημεια της οθονης οχι σε ολη την οθονη.
@topos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Α)Κούμπωσε το ανάποδα(δηλαδή εκεί που μπαίνει στην μητρική βάλτο στην οθόνη και ανάποδα) Εάν συνεχίζει, δοκίμασε και με άλλο. Β)Εάν συνεχίζει το προβλημα τσεκαρε μια και τις μνήμες σου.(Μπορείς να ξεκινήσεις και με ένα clear CMOS). Edit->Την ίδια οθόνη συνδέεις και με hdmi και με dp και το πρόβλημα στο εμφανίζει μόνο στο dp? Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από @topos
LLLEFTERIS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, @topos είπε Α)Κούμπωσε το ανάποδα(δηλαδή εκεί που μπαίνει στην μητρική βάλτο στην οθόνη και ανάποδα) Εάν συνεχίζει, δοκίμασε και με άλλο. Β)Εάν συνεχίζει το προβλημα τσεκαρε μια και τις μνήμες σου. Edit->Την ίδια οθόνη συνδέεις και με hdmi και με dp και το πρόβλημα στο εμφανίζει μόνο στο dp? Ναι μονο σε DP σε HDMI δεν βλεπω προβλημα αλλα με HDMI παω μονο μεχρι 60Hz Δοκιμασα να κατεβασω στα 60Hz και το DP παλι προβλημα μου κανει. Προσεξα οτι μου το κανει ολο και λιγοτερο λες και ειχε παρεξηγηθει η 770 που ειχα βαλει ξεχωριστη. 😂
LLLEFTERIS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Κατεβασα το DP στην οθονη απο 1.4 σε 1.2 και δεν το κανει πλεον ισως να ειναι και προβλημα οθονης γιατι σε αλλο θεμα μου με προβλημα δεν μπορουσα να μπω bios και η λυση ηταν να γυρναω σε 1.1 την οθονη που δεν το θεωρω σωστο.
tasvar Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Καλώδιο έχεις αυτό που είχε η οθόνη στο κουτί; Το πιο εύκολο θα ήταν να δοκιμάσεις άλλο καλώδιο.
LLLEFTERIS Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, tasvar είπε Καλώδιο έχεις αυτό που είχε η οθόνη στο κουτί; Το πιο εύκολο θα ήταν να δοκιμάσεις άλλο καλώδιο. Δεν έχω το καλώδιο της οθόνης αλλά τώρα πρόσφατα αγόρασα καλό καλώδιο και δεν έχω κανέναν να έχει καλώδιο να δοκιμάσω. Αν και είμαι σίγουρος ότι δεν φταίει το καλώδιο γιατί και δεν κάνει πρόβλημα σε άλλα μηχανήματα που βάζω εδώ και με την κάρτα γραφικών που είχα δεν είχα κανένα πρόβλημα.
LLLEFTERIS Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Στις 10/1/2025 στις 1:37 ΜΜ, @topos είπε Α)Κούμπωσε το ανάποδα(δηλαδή εκεί που μπαίνει στην μητρική βάλτο στην οθόνη και ανάποδα) Εάν συνεχίζει, δοκίμασε και με άλλο. Β)Εάν συνεχίζει το προβλημα τσεκαρε μια και τις μνήμες σου.(Μπορείς να ξεκινήσεις και με ένα clear CMOS). Edit->Την ίδια οθόνη συνδέεις και με hdmi και με dp και το πρόβλημα στο εμφανίζει μόνο στο dp? Το έβαλα ανάποδα και είναι χειρότερα φουλ artifacts μάπα το καλώδιο;
@topos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 1 hour ago, LLLEFTERIS said: Το έβαλα ανάποδα και είναι χειρότερα φουλ artifacts μάπα το καλώδιο; Χμ, ίσως.Τσεκαρε το και οπτικά να δεις εάν έχει "τσακίσει" πουθενα. Spoiler Πάντως αφού δεν είναι "στάσιμα" τα artifacts πιστεύω πως μάλλον δεν είναι θέμα μνήμης/bios αλλά συνδεσης Έτσι όπως το κουμπωσεις παρατήρησες να μήπως ήταν χαλαρή η συνδεση? Εννοώ πάνω στην μητρική η στο βύσμα της οθονης(κυριος της μητρικης, γιατί είπες ότι η οθόνη κουμπωμενη σε κάρτα γραφικών δούλευε κανονικά)
LLLEFTERIS Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, @topos είπε Χμ, ίσως.Τσεκαρε το και οπτικά να δεις εάν έχει "τσακίσει" πουθενα. Απόκρυψη περιεχομένων Πάντως αφού δεν είναι "στάσιμα" τα artifacts πιστεύω πως μάλλον δεν είναι θέμα μνήμης/bios αλλά συνδεσης Έτσι όπως το κουμπωσεις παρατήρησες να μήπως ήταν χαλαρή η συνδεση? Εννοώ πάνω στην μητρική η στο βύσμα της οθονης(κυριος της μητρικης, γιατί είπες ότι η οθόνη κουμπωμενη σε κάρτα γραφικών δούλευε κανονικά) Οχι σφιχτο ειναι.
@topos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Καλό είναι αυτο. Επόμενο βήμα λοιπόν να δοκιμάσεις άλλο καλωδιο
LLLEFTERIS Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δεν ξερω και κανεναν να εχει DP καλωδιο εδω κοντα Περιστερι που μενω να δοκιμασω οι φιλοι και συγγενεις δεν εχουν ιδεα τι ειναι αυτο με υπολογιστες 10ετιας ειναι.
@topos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, LLLEFTERIS said: Δεν ξερω και κανεναν να εχει DP καλωδιο εδω κοντα Περιστερι που μενω να δοκιμασω οι φιλοι και συγγενεις δεν εχουν ιδεα τι ειναι αυτο με υπολογιστες 10ετιας ειναι. displayport απο 5ευρω(εχει e-shop point στο Περιστερι θαρρω) (Το μηκος να προσεξεις να σε βολευει) Spoiler Συνεχιζει να υπαρχη -μικρη- περιπτωση να φταει κατι αλλο περα απο το καλωδιο αλλα για ~5ευρω ειναι το πιο φθηνο/ευκολο επομενο βημα προς το προβλημα(που πιθανοτατα θα το λυσει) EDIT τωρα ξαναειδα την οθονη σου οτι ειναι 4κ 165hz (νομιζα πως ηταν 2κ) και εαν κρινω απο εδω Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από @topos
LLLEFTERIS Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, @topos είπε displayport απο 5ευρω(εχει e-shop point στο Περιστερι θαρρω) (Το μηκος να προσεξεις να σε βολευει) Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Συνεχιζει να υπαρχη -μικρη- περιπτωση να φταει κατι αλλο περα απο το καλωδιο αλλα για ~5ευρω ειναι το πιο φθηνο/ευκολο επομενο βημα προς το προβλημα(που πιθανοτατα θα το λυσει) EDIT τωρα ξαναειδα την οθονη σου οτι ειναι 4κ 165hz (νομιζα πως ηταν 2κ) και εαν κρινω απο εδω Την εριξα στα 2k εριξα τα Hz στα 120 τιποτα μονο οταν βαζω 1.2 δεν εχω προβλημα. Φυσικα στο 1.2 στα 4k εχω μονο 60Hz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα