Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ένας γνωστός πουλάει το παλιό αυτοκίνητο του σε καλή τιμή. Θα το ήθελα για πρόχειρο οπότε δεν με ενδιαφέρει τόσο το να φαίνεται όμορφο. Το αμάξι λειτουργεί κανονικά και δεν απαιτεί ιδιαίτερο σερβις. Το πρόβλημα είναι πως έχει πετάξει σκουριές εξωτερικά και θέλω να ρωτήσω ποιος είναι ο φθηνότερος τρόπος να τις βγάλω δίχως να εχω πρόβλημα στο μέλλον. Παραθετω Φωτογραφίες από τις σκουριες. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

https://drive.google.com/drive/folders/1i6JTo99m6lYDXt5Lx2iY0IHtHLYYvVhn

Επεξ/σία από chris_gal
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Πως να αφαιρέσω σκουριες σε όχημα;
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω να έχεις άλλη λύση από φανοποιό. 

Μήπως έχει κι άλλες σκουριές που δεν φαινοντε; 

Γιατί τόσο χάλια; 

Έχω αμάξι 25 ετών στην οικογένειά χωρίς το παραμικρό. 

Τι αμάξι και ποσών ετών; 

Κόστος; 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Το αμάξι είναι ένα Mercedes c200 του 2000. Αυτά τα αυτοκίνητα είχαν θέμα με τις βαφές λόγω ότι είχαν βάση νερού. Σύντομα θα το ανεβάσω σε συνεργείο να δω αν έχει από κάτω. Εξωτερικά αυτές είναι οι πιο σοβαρές σκουριες. Μου το δίνει 3.000 ευρώ με 170.000 χλμ. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, chris_gal είπε

Το αμάξι είναι ένα Mercedes c200 του 2000. Αυτά τα αυτοκίνητα είχαν θέμα με τις βαφές λόγω ότι είχαν βάση νερού. Σύντομα θα το ανεβάσω σε συνεργείο να δω αν έχει από κάτω. Εξωτερικά αυτές είναι οι πιο σοβαρές σκουριες. Μου το δίνει 3.000 ευρώ με 170.000 χλμ. 

Αμα ασχοληθείς να φτιάξεις αυτες τις σκουριές θα σου πάει άλλα τόσα λεφτά .Οσο θα το τριβεις τόσο θα φανερώνεται και άλλη .Λογικά θα έχει και πολλά σάπια γύρω απο τα παρμπριζ.Αν το θες για χαμάλη άσε το όπως είναι και όσο πάει.Αν το θες για πιο σοβαρά μην το πάρεις.Το έχουν φτιάξει ήδη μια φορά,τουλάχιστον.Πιθανότατα έχει τρακάρισμα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι αρμοι κενά στην ηλιοροφη στην 3η 4η φωτο ειναι ανομοιες? εν ολιγης βαζει νερο?

αν ειναι το 2λιτρο εχει 630ε τελη κυκλοφοριας?

μαλλον επιφανειακο απο νερο π μαζευε στα σημεια αυτα κ μονο..αν υπαρχουν στο κατω μερος ή θολους αυτοκ. κ σασι μηχανης δεν νομιζω να αξιζει.

ενας φανοποιος θα καταλαβει αν η οξειδωση ειναι επιφανειακη ή αν σαπισε..θα το γυαλισουν θα ριξουν κανα χημικο κ μετα ολα τα αλλα.. αν σ πουν κοστος πες μας αν θες κ εδω

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Όπως σου έγραψαν παραπάνω. Το παίρνεις για δεύτερο - πρόχειρο και δεν ασχολείσαι με εμφάνιση. Οι σκουριές που έβαλες στις φωτογραφίες είναι επιφανειακές όμως σε σημεία δύσκολα (λάστιχα, παρμπρίζ, ηλιοροφή κτλ) που σημαίνει μεγάλο κόστος. Θεωρώ πως αν το πας σε λαμαρινά κάνα 400€ θα στα ζητήσει. 150€ πάει περίπου το βάψιμο στα μεγάλα κομμάτια και 100€ στα μικρά. Βάλε στην εξίσωση και το ξεσάπισμα και υπολόγισε. Επειδή το αυτοκίνητο φαίνεται ταλαιπωρημένο ψάξε και για άλλα θέματα πέραν της σκουριάς. Αντίστοιχα mercedes κυκλοφορούν αρκετά στην περιοχή μου (δυτική Μακεδονία) που έχουμε χιόνια - αλάτι (στο παρελθόν μπόλικα) και σε τέτοιο χάλι δεν είναι. Άντε λίγο να έχουν τσιμπήσει σκουριά στα χίλια των πίσω φτερών και στο μαρσπιέ.

Γνώμη μου μακριά από το συγκεκριμένο.

Δημοσ.

Είναι το 2λιτρο. Έχει βαφτεί ξανά αλλά δεν δείχνει να έχει κάποιο τρακάρισμα γενικά από άλλα σημάδια. Είναι εισαγωγής. Θα το βάλω πιο κάτω στην λίστα μου. Σαν παρεμφερές αμάξι επειδή όταν το οδήγησα εκείνο μου αρεσε, είδα σε αγγελία ένα του 2005 στα 3500 ευρώ εισαγωγής και 1.8 κινητήρα. Όχι σκουριες άλλα κακή εξωτερική κατάσταση. Αλλά με φοβίζει πως η μηχανή έχει κάνει 450.000 χλμ. Είχε αέριο άλλα βγάλανε την μπουκάλα λόγω ότι έληξε. Θα με ενδιέφερε γενικά η αγορά ενός w203 άλλα λόγω ότι βρίσκομαι Κρήτη είναι μηδαμινές οι επιλογές σε μια λογική τιμή.

Δημοσ.

Αχαχα. Για χωριό θα το έχω και πέρα δώθε. Αντε καμία ώρα δρόμο εθνική. Για πόλη και καθημερινό δε θα έπαιρνα το 1.8. Έχω Σμαρτακι γιαυτό χαχαχα.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, chris_gal είπε

Έχει βαφτεί ξανά

53 λεπτά πριν, chris_gal είπε

Είναι εισαγωγής.

Αυτά είναι τα 2 πρώτα σημεία στη λίστα με τα "μεταχειρισμένα προς αποφυγή".

Και κομμένο και σάπιο και εισαγωγής.

4 ώρες πριν, chris_gal είπε

με 170.000 χλμ.

Mόνο? Δύσκολα..

Δημοσ.
14 hours ago, chris_gal said:

Καλησπέρα, ένας γνωστός πουλάει το παλιό αυτοκίνητο του σε καλή τιμή. Θα το ήθελα για πρόχειρο οπότε δεν με ενδιαφέρει τόσο το να φαίνεται όμορφο. Το αμάξι λειτουργεί κανονικά και δεν απαιτεί ιδιαίτερο σερβις. Το πρόβλημα είναι πως έχει πετάξει σκουριές εξωτερικά και θέλω να ρωτήσω ποιος είναι ο φθηνότερος τρόπος να τις βγάλω δίχως να εχω πρόβλημα στο μέλλον. Παραθετω Φωτογραφίες από τις σκουριες. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

https://drive.google.com/drive/folders/1i6JTo99m6lYDXt5Lx2iY0IHtHLYYvVhn

οσα σου εγραψαν ειναι σωστα. Αφου λες οτι ειναι εισαγωγης μαλλον εχει φαει σκουργια απο καμμια Γερμανια.

Επειδη ειχα το ιδιο θεμα με ιχ που αγορασα *και εγω να ξερεις οτι η επιφανειακη σκουρια που βλεπεις ειναι το 20% της πραγματικης. Αν το αφησεις περαν οτι εχεις κινδυνο να επεκταθει (εκτος αν εχεις γκαραζ) το κομματι εκει σταδιακα θα χανει τη στοιβαροτητα με οτι αυτο σημαινει για την οδηγηση αλλα κυριως ασφαλεια.

Αν παλι το φτιαξεις δεν ειναι απλη φαναρτζοδουλεια: ειτε πρεπει να κοψουν λαμαρινα και να βαλουν αλλη ειτε να αντικαταστησουν ολοκληρο κομματι ή αν ειναι μικρο σημειο το περνανε με χημικα πρωτα αρα μιλαμε για αυξημενα κοστη...

Σκουρια στη χωρα μας τρωνε και ιχ που ειναι σε νησια κυριως κοντα σε παραλιες (βλεπω μερικους νησιωτες που τα αφηνουν για μηνες σε ερημικες παραλιες για να πανε Αθηνα και ουσιαστικα τα σκοτωνουν).

Βασικα εγω αν βλεπω σκουρια....μακρυα και αγαπημενοι.

*δεν επισκευασα σκουρια γιατι κοπηκε ΚΤΕΟ οποτε το εδωσα για σιδερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...