Hal9000 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Η ASUS παρουσίασε το Zenbook A14 (UX3407), το ελαφρύτερο 14ιντσο laptop με υποστήριξη Windows Copilot+ στην αγορά και το πρώτο της εταιρείας κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από το υλικό που η εταιρεία ονομάζει Ceraluminum. Το νέο εντυπωσιακό μοντέλο ενσωματώνει τους τελευταίους επεξεργαστές Snapdragon X Series που ανακοινώθηκαν στη CES, με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, θέτοντας νέα πρότυπα στην κατηγορία των ελαφρών φορητών υπολογιστών. Με βάρος κάτω από 980 γραμμάρια, το Zenbook A14 αντιμετωπίζει τις παραδοσιακές προκλήσεις των ελαφρών laptops όπως η ανθεκτικότητα, η απόδοση και η διάρκεια μπαταρίας, με την ASUS να προχωρά σε πολύ θετικές σχετικές ανακοινώσεις. Αρχικά το πλαίσιο από Ceraluminum προσφέρει 30% μικρότερο βάρος και τριπλάσια αντοχή σε σύγκριση με το ανοδιωμένο αλουμίνιο. Η εταιρεία υπέβαλε το υλικό σε εξαντλητικές εργαστηριακές δοκιμές. Μεταξύ άλλων, το laptop τοποθετήθηκε σε περιστρεφόμενο τύμπανο μαζί με κλειδιά και κέρματα για έλεγχο αντοχής στις γρατσουνιές, ενώ πραγματοποιήθηκαν δοκιμές πτώσης από ύψος 50 εκατοστών και τριβής 18.000 επαναλήψεων στο ίδιο σημείο. Το πληκτρολόγιο διαθέτει ειδική επίστρωση προκειμένου να μην αφήνει σημάδια χρήσης όπως συμβαίνει σε άλλα συστήματα. Ο επεξεργαστής Snapdragon X Series, σε συνδυασμό με μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 70Wh, εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 32 ωρών συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο. Το καινοτόμο σύστημα ψύξης με διπλούς ανεμιστήρες και heat pipe επιτρέπει λειτουργία TDP έως 45W με ελάχιστο θόρυβο, διαθέτοντας και λειτουργία Whisper Mode για αθόρυβη λειτουργία 0dB. Όπως μας ανέφεραν στελέχη της εταιρείας, το Zenbook A14 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και με έκδοση που ενσωματώνει την κορυφαία πρόταση της Qualcomm στο χώρο των επεξεργαστών, το Snapdragon X Elite. Η μονάδα Qualcomm Hexagon NPU προσφέρει επεξεργαστική ισχύ 45 TOPS για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης, υποστηρίζοντας προηγμένες λειτουργίες Copilot+. Το σύστημα βελτιστοποιεί την απόδοση σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας απρόσκοπτη αναπαραγωγή βίντεο και ταχεία εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών. Η ενσωμάτωση Windows Phone Link και Snapdragon Seamless δημιουργεί ένα ενοποιημένο οικοσύστημα συσκευών όπου οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται κλήσεις και ειδοποιήσεις, να μεταφέρουν αρχεία και να χρησιμοποιούν το android κινητό τους ως webcam, φτάνει αυτό να ενσωματώνει μία από τις τελευταίες Snadpragon προτάσεις. Η ASUS έχει προσθέσει στο A14 και στοιχεία ασφάλειας, όπως η ενσωμάτωση του τσιπ Microsoft Pluton καθώς και τα Windows passkeys. Το σύστημα AI IR Camera παρέχει αναγνώριση προσώπου για αυτόματη είσοδο/έξοδο, ενώ λειτουργίες όπως το Adaptive Lock και Adaptive Dimming προστατεύουν τα ευαίσθητα δεδομένα. Η οθόνη FHD OLED NanoEdge 14 ιντσών προσφέρει ζωντανά χρώματα και βαθιά αντίθεση όμως δεν υποστηρίζει την αφή. Το σύστημα ήχου υποστηρίζει Snapdragon Sound με ήχο υψηλής ανάλυσης 24-bit/192kHz, εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση και προηγμένη ακύρωση θορύβου. Η ASUS θα διαθέσει το Zenbook A14 στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Μάρτιο του 2025, με τιμή εκκίνησης 1.299 ευρώ και πενταετή εγγύηση κατασκευαστή. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
freegr Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Αρκετά εντυπωσιακό αλλά ή τσουχτερή τιμή του το καθιστά μη ανταγωνιστικό για την αγορά και τον μέσο χρήστη
Retromaniac Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 1 ώρα πριν, freegr είπε Αρκετά εντυπωσιακό αλλά ή τσουχτερή τιμή του το καθιστά μη ανταγωνιστικό για την αγορά και τον μέσο χρήστη Φοβερό εργαλείο όμως αν σκεφθείς το βάρος και τις 32 ώρες playback.
cmak Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 5 ώρες πριν, Retromaniac είπε Φοβερό εργαλείο όμως αν σκεφθείς το βάρος και τις 32 ώρες playback. Προσθέτω και τη 5ετή εγγύηση, κάτι πρωτοφανές για Η/Υ 5
dchatz Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Γιατί αναφέρεται η υποστήριξη κάποιας πλατφόρμας ΑΙ (copilot+ στην περίπτωση). Λογισμικό δεν είναι; Τα άλλα λαπτοπ δηλαδή δε μπορούν να κάνουν εργασίες με το copilot+ ή chatgpt ή δε ξέρω ποιο άλλο; 5 ώρες πριν, Retromaniac είπε Φοβερό εργαλείο όμως αν σκεφθείς το βάρος και τις 32 ώρες playback. Ισχύει και στην Αράχωβα ; 😁 1
Inanos Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Το υλικό κατασκευής πολύ ενδιαφέρον. Απλά εγώ περιμένω ποτε θα βγει ένα laptop που με κάποιο τρόπο θα βγάζει ποδαράκια για να μπορείς να το αφήνεις εκεί που δουλεύεις και να έχει αερισμό. Δεν δουλεύουν όλοι με laptop σε ιδανικές συνθήκες γραφείου. Κάποιοι τα ακουμπαμε όπου βρούμε την ώρα που δουλεύουμε σε εξωτερικούς χώρους. Πρέπει να έχω καταστρέψει 2 laptop από υπερθέρμανση και μη σωστό αερισμό
Huruduru Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 1300€ Τιμή εκκίνησης για Notebook που θα τρέχει Windows, όσο εντυπωσιακό και να ακούγεται από διάρκεια μπαταρίας κλπ. Το Selling point της εταιρίας είναι τα AI Gimmick της Microsoft. Για εμένα προσωπικά πάσο μόνο και μόνο που τρέχει Windows, εκτός αν υπάρχει συμβατό Linux που μπορεί να τρέξει πάνω έχοντας την ανάλογη απόδοση και διάρκεια μπαταρίας. Διαφορετικά σε αυτά τα λεφτά Macbook με MacOS. 2 2
ethereum Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) στα 900 δολλάρια που ανακοινώθηκε αμερική είναι πολύ καλό , επίσης παρουσίασαν και ένα και πιο φθηνό με Snapdragon η Asus αλλά δεν έχει oled οθόνη το Vivobook στα 650 Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από ethereum
Retromaniac Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dchatz είπε Γιατί αναφέρεται η υποστήριξη κάποιας πλατφόρμας ΑΙ (copilot+ στην περίπτωση). Λογισμικό δεν είναι; Τα άλλα λαπτοπ δηλαδή δε μπορούν να κάνουν εργασίες με το copilot+ ή chatgpt ή δε ξέρω ποιο άλλο; Ισχύει και στην Αράχωβα ; 😁 Local AI και ταχύτερη επεξεργασία βίντεο είναι 2 προφανης χρήσεις. Αυτό με την Αράχωβα δεν το έπιασα να σου πω την αλήθεια. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Retromaniac
mAnOlIArAs Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 ώρα πριν, dchatz είπε Γιατί αναφέρεται η υποστήριξη κάποιας πλατφόρμας ΑΙ (copilot+ στην περίπτωση). Λογισμικό δεν είναι; Τα άλλα λαπτοπ δηλαδή δε μπορούν να κάνουν εργασίες με το copilot+ ή chatgpt ή δε ξέρω ποιο άλλο; Ισχύει και στην Αράχωβα ; 😁 Για να μπορέσει να δουλέψει το CoPilot χρειάζεται τουλάχιστον 40 NTOPS NPU. Το συγκεκομμένο έχει 45 TOPS στον NPU που σημαίνει ότι θα χειρίζεται νορμάλ αυτές τις διαδικασίες. Το τραγικό είναι ότι περίμενες ειδικά από την Intel να δώσει πολλά παραπάνω TOPS για τα μοντέλα της αλλά τίποτα. Έδωσε ψηλά TOPS για τα μοντέλα της σειρά 200V και για τα μοντέλα της σειρά H και HX δεν το υποστηρίζει καν. Όλα αυτά με επιφύλαξη γιατί δεν το έχω ψάξει βαθύτερα.
teovag Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Να μια πολύ καλή εναλλακτική για όσους δυσκολευόμαστε με το MacOS και τις συμβατές εφαρμογές. Πολύ μου αρέσει. Η τιμή είναι πολύ υψηλή (ανάλογη των Macbook Airs), αλλά εδώ τωρα μπαίνει και το κομμάτι του υλικού και της εγγύησης (δεν θυμάμαι ποτέ κάποιο windows ή MacoS laptop που να έχει τόση υποστήριξη!). Αν ο Snapdragon είναι τόσο καλός όσο η σειρά M της Apple, τότε νομίζω ότι θα έχουμε πολύ σοβαρό ανταγωνισμό (ιδιαίτερα αν δουλέψει αυτό το "τύπου continuum" σύστημα μεταξύ Android phones και Windows Co-pilot-or without- notebooks). Επίσης ωραία φάση θα ήταν και κάποια παραλλαγή με AMD cpu! ΥΓ wtf!! "Η εταιρεία υπέβαλε το υλικό σε εξαντλητικές εργαστηριακές δοκιμές. Μεταξύ άλλων, το laptop τοποθετήθηκε σε περιστρεφόμενο τύμπανο μαζί με κλειδιά και κέρματα για έλεγχο αντοχής στις γρατσουνιές, ενώ πραγματοποιήθηκαν δοκιμές πτώσης από ύψος 50 εκατοστών και τριβής 18.000 επαναλήψεων στο ίδιο σημείο" Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από teovag 1
oldnew Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δυστυχώς οι snapdragon σε windows εξακολουθούν να έχουν ασυμβατότητες.. 1
MikeKata Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 3 hours ago, Retromaniac said: Local AI και ταχύτερη επεξεργασία βίντεο είναι 2 προφανης χρήσεις. Προς το παρόν το Copilot είναι ακόμα web based, απ'όσο ξέρω. Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με. "Κάθονται" οι πυρήνες της NPU. Microsoft wants to run Copilot locally on your PC starting early 2025 Και μην κοροϊδευόμαστε, quantized μοντέλα είναι. Δεν είναι προνόμιο των Windows να τρέχουν μοντέλα locally, απλά η MS προσπαθεί να "σπρώξει" το brand "Copilot+". Local LLMs τρέχουν εδώ και ΠΟΛΥ καιρό. *Ο φίλος ρώτησε γιατί αναφέρεται "η υποστήριξη κάποιας πλατφόρμας ΑΙ (copilot+ στην περίπτωση)", σε αυτό αναφέρομαι. Για την επεξεργασία βίντεο, συμφωνώ. 2
Retromaniac Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 25 λεπτά πριν, MikeKata είπε Προς το παρόν το Copilot είναι ακόμα web based, απ'όσο ξέρω. Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με. "Κάθονται" οι πυρήνες της NPU. Microsoft wants to run Copilot locally on your PC starting early 2025 Και μην κοροϊδευόμαστε, quantized μοντέλα είναι. Δεν είναι προνόμιο των Windows να τρέχουν μοντέλα locally, απλά η MS προσπαθεί να "σπρώξει" το brand "Copilot+". Local LLMs τρέχουν εδώ και ΠΟΛΥ καιρό. *Ο φίλος ρώτησε γιατί αναφέρεται "η υποστήριξη κάποιας πλατφόρμας ΑΙ (copilot+ στην περίπτωση)", σε αυτό αναφέρομαι. Για την επεξεργασία βίντεο, συμφωνώ. Ναι, δεν μιλούσα συγκεκριμένα για το copilot. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να τρέξουν local. Και σίγουρα δεν είναι προνόμιο των windows, το αντίθετο. Απλά εγώ μίλησα για την επεξεργαστική δύναμη που έχει για νευρωνικά δίκτυα. Το αν έχει windows ή όχι δεν με ενδιαφέρει, και εγώ θα προτιμούσα έκδοση χωρίς os για να γλιτώσω και το χαράτσι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα