Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρεται, έχουμε ένα pc στην δουλειά όπου αποθηκεύουμε σημαντικά για εμάς αρχεία. 

Θέλω λοιπόν μια φορά στο τόσο να τα κάνω backup απομακρυσμένα στον υπολογιστή μου, στο σπίτι μου. 

Πως μπορώ να τραβάω τα αρχεία απο το pc της δουλειάς που είναι 24/7 ανοιχτό στον υπολογιστή μου? 

Λύσεις τύπου google drive κτλπ δεν μας κάνουν γιατί ο όγκος αρχείων είναι μεγάλος. Και δεύτερον ζητάω μια δωρεάν λύση ή με σχετικά μικρό κόστος. 

Επεξ/σία από p_under
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, p_under είπε

Θέλω λοιπόν μια φορά στο τόσο να τα κάνω backup απομακρυσμένα στον υπολογιστή μου, στο σπίτι μου.

Δυστυχώς αυτό προϋποθέτει ότι θα ανοίξεις τον υπολογιστή στο ίντερνετ και αυτό εγγυμονεί μεγάλους κινδύνους.

Το καλύτερο και ασφαλέστερο θα ήταν να στήσεις έναν NAS στο γραφείο και να κάνεις συγχρονισμό τοπικά. Μπορείς να το κάνεις με κάποιο παλιό pc και να του βάλεις κανένα truenas/freenas/openmediavault κτλ και να συγχρονίζεις με το synctoy.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μιλας για γραφειο, εταιρεια, πολλα σημαντικα αρχεια............. απλα πληρωνεις φιλε και ο τσαμπας στα επαγγελματικα ειναι εχθρος.

Αλλιως παιζει να ξαναρθεις σε κανα χρονο με θεμα ' Χασαμε σημαντικα αρχεια στη δουλεια, τι να κανω καιγομαι......'

Επεξ/σία από Gogotsa
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 9/1/2025 στις 8:52 ΜΜ, p_under είπε

Χαίρεται, έχουμε ένα pc στην δουλειά όπου αποθηκεύουμε σημαντικά για εμάς αρχεία. 

Θέλω λοιπόν μια φορά στο τόσο να τα κάνω backup απομακρυσμένα στον υπολογιστή μου, στο σπίτι μου

αν είναι απλό PC είναι λάθος σκεπτικό για εταιρεία ούτως ή άλλως.

πάτε τουλάχιστον σε NAS κλπ για να μην πω κάποιο καλό Storage με πολλούς δίσκους για ασφάλεια κ δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης.

και αν θες κ ασφάλεια καταστροφής (πχ φωτιά σεισμός κλπ) να υπάρχουν τα δεδομένα κ σε άλλο μέρος τότε ψάξου ή μπες σε κόπο του συχνού backup σε έξτρα δίσκους κ μεταφορά αυτών των δίσκων σε άλλο χώρο. φθηνό, ψιλο μπακαλίστικο αλλά επιβαρύνεσαι εργασία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...