Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ανα διαστήματα κάνω μια αναβάθμιση στο pc, συνήθως ολική. Τώρα είπα να την κάνω λιγο νωρίτερα μπας και κρατήσω τίποτα από αυτό που έχω ήδη.

Το θέμα είναι οτι είμαι άσχετος από αυτά και εδώ είναι που θα χρειαστώ την βοήθειά σας.

Το pc το χρειάζομαι κυρίως για gaming και λεω μήπως εντάξω και το streaming.

Θα βάλω στο τέλος και τα χαρακτηριστικά του τωρινού. 

Οποιαδήποτε ερώτηση φυσικά ευπρόσδεκτη και ευχαριστώ εκ των πρωταίρων όποιον μπει στην διαδικασία να απαντήσει.

Σημείωση, δεν είμαι Ελλάδα οπότε τα μαγαζιά δεν με απασχολούν τόσο.

Επεξεργαστής AMD Ryzen 5 2600

RAM 16,0GB Dual-Channel DDR4 @ 1199MHz

Οθόνη DELL SE2416H

Κάρτα Γραφικών 8192MB ATI Radeon RX 580 Series

Motherboard Micro-Star International Co. Ltd. B450M PRO-VDH MAX

465GB Samsung SSD

931GB ST1000LM024

Δημοσ.

Γραψε λιγο πιο κουτι και πιο τροφοδοτικο εχεις αλλα να ξερεις,καλυτερα να βαλεις 100-200€ ακομα και να πας σε καινουργιο συστημα κρατωντας καποια απο τα παλια κομματια.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Γραψε λιγο πιο κουτι και πιο τροφοδοτικο εχεις αλλα να ξερεις,καλυτερα να βαλεις 100-200€ ακομα και να πας σε καινουργιο συστημα κρατωντας καποια απο τα παλια κομματια.

Το κουτί είναι παλιό, οπότε δεν το υπολογίζω, όπως και το τροφοδοτικό. 

Καινούριο, ναι. Απλά είπα μπας και γίνεται να κρατήσω τίποτα 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Makrys21 είπε

RAM 16,0GB Dual-Channel DDR4 @ 1199MHz

Η μνήμη είναι όντως 2400Mhz ή απλώς τρέχει εντελώς στοκ (δεν ενεργοποίησες το XMP);

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Η μνήμη είναι όντως 2400Mhz ή απλώς τρέχει εντελώς στοκ (δεν ενεργοποίησες το XMP);

3 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Τα specs τα πήρα από το speccy. Δεν έχω πειράξει τίποτα.

Δημοσ.

Με οθόνη 1080p δεν έχεις και τίποτα τρελές απαιτήσεις για gaming.

Όποτε έχεις πολλά σενάρια να επιλέξεις. Με βασικό παράγοντα σε όλα, αυτό:

1 ώρα πριν, Teddy77 είπε

Κάρτα γραφικών (Υπομονή λίγες εβδομάδες για που θα κάτσει η μπίλια)

Nα σταθεροποιηθούν οι τιμές gpu να δεις ποιες εχουν καλύτερο VFM. 

Αλλιως, από πλατφόρμα:

- μπορείς να βάλεις μόνο έναν 5600 και να μην αλλάξεις τίποτα άλλο τωρα με σκεπτικό να αλλαξεις πιο συντομα τα παντα, και να κρατήσεις μόνο την κάρτα γραφικών για το νέο. 

- μπορείς να βάλεις 5700x3d και τροφοδοτικό, με σκεπτικό να δώσεις τη maximum παράταση ζωής σε αυτό, χωρις να δωσεις πολλα λεφτα. Και μετα να πουλγσεις ξεχωριστα τον 5700X3D, να παρεις τη gpu και το τροφοδοτικο και να τα βαλεις σε εντελώς νέο AM5 σύστημα και να ξαναστησεις πισω το παλιο που εχεις τωρα για να το πουλησεις ή να το κανεις 2ο pc.

Αυτό το σενάριο ειναι ύπουλο, γιατι αν αλλάξεις και μνήμες μετά τι κρατάς? Μόνο την παλιά μητρική? Για ποιο λόγο?

- ή να μπορείς να το παλέψεις απο τώρα και για ΑΜ5 Β650 , 7600, 32GB DDR5, για να μην αλλάξεις πλατφόρμα μετά για πολλά χρόνια. Και αφού θα παίζεις μόνο 1080p, σε καλύπτει και μια πιο φτηνή κάρτα, ειδικά όταν κατασταλάξει η αγορά. 

Εγώ θα ήμουν ανάμεσα στο 1ο και στο 3ο σενάριο, ώστε να μην πετάξω πολλά λεφτά στο ΑΜ4.

• Like 1
Δημοσ.

Αν μπεις στο BIOS μπορείς να δεις αν έχεις ενεργοποιημένο το XMP. Αλλιώς αν θέλεις κάνε ένα κόπο και εγκατέστησε το CPU-Z. Στην καρτέλα "SPD" βλέπεις ποια ακριβώς μνήμη έχεις σε κάθε slot μνήμης. Βάλε screenshot να δούμε.

Τα 2400Mhz στην μνήμη είναι σχετικά χαμηλά για τους Ryzen επεξεργαστές (= χάνουν επιδόσεις).

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Makrys21 είπε

Το κουτί είναι παλιό, οπότε δεν το υπολογίζω, όπως και το τροφοδοτικό. 

Καινούριο, ναι. Απλά είπα μπας και γίνεται να κρατήσω τίποτα 

Αν τοτε χρειαστεις κουτι και τροφοδοτικο,δεν βλεπω ποια κομματια αξιζουν να τα κρατησεις περαν της μητρικης και των δισκων.Να βαλεις εναν 5700X3D μαζι με μια ψυκτρα θα σου παει 250€ χωρια που και η μητρικη σου δεν ειναι και οτι καλυτερο.Αν θες να αναβαθμισεις το υπαρχον ενας 3600,ενας nvme του 50αρικου και αλλα 16gb μνμης ειναι το μεγιστο που αξιζει να πληρωσεις πιστευω συν τροφοδοτικο αν ειναι πολυ παλιο.Παιρνεις και μια απο τις καινουργιες καρτες που αναμενονται,μια 5060 ή μια 9070 και μενεις εκει.Αλλιως πας για 7600 και Β650 με DDR5,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...