ice25 Δημοσ. Τρίτη στις 01:04 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:04 πμ (επεξεργασμένο) μπορεί να έχει ποιο σύγχρονο πρωτόσκολο onvif .μπορεί να παίξει με rtsp. σιγουρέψου πως οι ρυθμίσεις δικτύου είναι οκ ip ,subnet,gateway. είδες αν υπάρχει αναβάθμιση για το καταγραφικό? Επεξ/σία Τρίτη στις 01:12 πμ από ice25
Antonisk2003 Δημοσ. Τρίτη στις 09:24 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 09:24 μμ (επεξεργασμένο) Οι ρυθμίσεις δικτύου είναι οκ τις έχω τσεκάρει πολλές φορές και γενικά η κάμερα παίζει και από το δικό της app και από browser απο pc στο ίδιο δίκτυο. Την τελευταία αναβάθμιση στο καταγραφικό την έκανα αρκετό καιρό πρωτού πάρω την κάμερα. Αυτό με την έκδοση onvif δεν το ξέρω και δεν ήξερα οτι παίζει κάποιο ρόλο γενικά πριν τη διαλέξω. (το nvr σύμφωνα με το odm είναι version 2.20 onvif) Μπήκα στο onvif.org την είδα ότι είναι συμβατή, είδα τα χαρακτηριστικά του nvr και έτσι προχώρησα στην αγορά της. Αφήνω και link από σελίδα hikvision με τα specs του nvr.... Hikvision κανονικά έπρεπε να δουλευει γιατί υποστηρίζει η265+ και 8mp κάμερα. Επίσης δοκίμασα να ρίξω τα frames της κάμερας όσο πιο κάτω γινόταν και την ανάλυση αλλά τζίφος. Κάτι τελευταίο που παρατήρησα είναι ότι μέσω odm δεν κάνει αναπαραγωγή στο main αλλά μόνο στο sub stream. Κάποια ρύθμιση θεωρώ μου διαφεύγει αλλά δεν μπορώ να βρω τι.... Αυτό με το rtsp που λες δεν το ξέρω.... υπάρχει και τέτοιος τρόπος σύνδεσης κάμερας με καταγραφικό? Επεξ/σία Τρίτη στις 09:27 μμ από Antonisk2003
manolis940 Δημοσ. Τρίτη στις 09:32 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:32 μμ (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Antonisk2003 είπε Οι ρυθμίσεις δικτύου είναι οκ τις έχω τσεκάρει πολλές φορές και γενικά η κάμερα παίζει και από το δικό της app και από browser απο pc στο ίδιο δίκτυο. Την τελευταία αναβάθμιση στο καταγραφικό την έκανα αρκετό καιρό πρωτού πάρω την κάμερα. Αυτό με την έκδοση onvif δεν το ξέρω και δεν ήξερα οτι παίζει κάποιο ρόλο γενικά πριν τη διαλέξω. (το nvr σύμφωνα με το odm είναι version 2.20 onvif) Μπήκα στο onvif.org την είδα ότι είναι συμβατή, είδα τα χαρακτηριστικά του nvr και έτσι προχώρησα στην αγορά της. Αφήνω και link από σελίδα hikvision με τα specs του nvr.... Hikvision κανονικά έπρεπε να δουλευει γιατί υποστηρίζει η265+ και 8mp κάμερα. Επίσης δοκίμασα να ρίξω τα frames της κάμερας όσο πιο κάτω γινόταν και την ανάλυση αλλά τζίφος. Κάτι τελευταίο που παρατήρησα είναι ότι μέσω odm δεν κάνει αναπαραγωγή στο main αλλά μόνο στο sub stream. Κάποια ρύθμιση θεωρώ μου διαφεύγει αλλά δεν μπορώ να βρω τι.... Αυτό με το rtsp που λες δεν το ξέρω.... υπάρχει και τέτοιος τρόπος σύνδεσης κάμερας με καταγραφικό? Ωραία όταν πας να ρυθμίσεις λοιπόν κάτι στο manual σου λέει ότι έχεις δώσει λάθος παραμέτρους αν κρίνω απ' το προηγούμενο σου μήνυμα. Θες να μας πεις τι βάζεις σε αυτές τις παραμέτρους μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε; Κάτι βασικό επίσης. Το καταγραφικό σου υποστηρίζει κάμερα στα 8MP αλλά όπως αναφέρει : Encoding ability up to 8 MP @ 8 fps, 5 MP @ 12 fps Βέβαια δεν νομίζω ότι αυτός είναι λόγος να μην συνδεθεί με την κάμερα. Απ' όσο θυμάμαι σου πετάει μετά μήνυμα για το ότι ξεπερνάς το επιτρεπόμενο bandwith. Δοκίμασε αν θες βέβαια να ρίξεις την ανάλυση ή τα fps της κάμερας για να είσαι σίγουρος. Επεξ/σία Τρίτη στις 09:38 μμ από manolis940
kostasbm Δημοσ. Τρίτη στις 10:19 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:19 μμ μιας και η συζήτηση για καμερες θέλω μια να τη στήσω έξω ψηλά στο σπίτι για να είναι μόνιμα στο δίκτυο και να μπαίνει οποίος θέλει να βλέπει το χωριό του..κυρίως οι ομογενείς μπορώ να τραβήξω καλώδιο δικτύου , οπότε και poe να ειναι δε με πειραζει,αν ειναι wide angle καλο θα ηταν..δε με ενδιαφερει η καταγραφη........και να ειναι ευκολη στο σεταρισμα αυτά....για δώστε καμμία ιδέα αν κάποιος έχει ασχοληθεί τι πάει να κοιτάζω βασικά.....
Antonisk2003 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:17 πμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 12:17 πμ 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Ωραία όταν πας να ρυθμίσεις λοιπόν κάτι στο manual σου λέει ότι έχεις δώσει λάθος παραμέτρους αν κρίνω απ' το προηγούμενο σου μήνυμα. Θες να μας πεις τι βάζεις σε αυτές τις παραμέτρους μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε; Κάτι βασικό επίσης. Το καταγραφικό σου υποστηρίζει κάμερα στα 8MP αλλά όπως αναφέρει : Encoding ability up to 8 MP @ 8 fps, 5 MP @ 12 fps Βέβαια δεν νομίζω ότι αυτός είναι λόγος να μην συνδεθεί με την κάμερα. Απ' όσο θυμάμαι σου πετάει μετά μήνυμα για το ότι ξεπερνάς το επιτρεπόμενο bandwith. Δοκίμασε αν θες βέβαια να ρίξεις την ανάλυση ή τα fps της κάμερας για να είσαι σίγουρος. Σου ανεβάζω screen.... εντωμεταξύ 2 παράμετροι είναι να βάλεις δεν είναι κ επιστήμη....
manolis940 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:00 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:00 πμ 7 ώρες πριν, Antonisk2003 είπε Σου ανεβάζω screen.... εντωμεταξύ 2 παράμετροι είναι να βάλεις δεν είναι κ επιστήμη.... Θεωρητικά αν μέσα στην κάμερα δεν έχεις αλλάξει την πόρτα δεν έχεις κάποιο πρόβλημα. Θες όμως να την αλλάξεις και να βάλεις κάποια άλλη στην κάμερα διότι κάποια χαζή συσκευή μέσα στο σπίτι σου μπορεί να έχει καπαρώσει την πόρτα. Θεωρητικά βέβαια σε τοπικό επίπεδο δεν θα έπρεπε να παίζει αυτό ρόλο. Αυτό με το ping που σου είπα πριν το έκανες για να δούμε ότι δεν υπάρχει conflict; Δηλαδή να κάνεις ping την κάμερα σου απ' το PC και να την βγάλεις απ' το ρεύμα ή να την αποσυνδέσεις απ' το δίκτυο; 10 ώρες πριν, Antonisk2003 είπε το nvr σύμφωνα με το odm είναι version 2.20 onvif Το 2,20 έχει γίνει release τον Σεπτέμβριο του 2012. Είναι τόσο παλιό το καταγραφικό; Επίσης δεν βλέπω κάπου να γράφεις την Version του καταγραφικού σου. Κανονικά αν είναι fully update πρέπει να έχεις την V4.25.001_201107 10 ώρες πριν, Antonisk2003 είπε Αυτό με το rtsp που λες δεν το ξέρω.... υπάρχει και τέτοιος τρόπος σύνδεσης κάμερας με καταγραφικό? Ναι λογικά εκεί που λέει πρωτόκολλο αν θυμάμαι σωστά μπορείς να επιλέξεις RSTP αντί για ONVIF. Δεν θυμάμαι τι επιλογές υπάρχουν στο πρωτόκολλο μετάδοσης και είμαι λίγο μακρυά απ' το καταγραφικό μου τώρα για να το κοιτάξω.
Antonisk2003 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:04 πμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 09:04 πμ Ναι έχω την 4.25.001_201107. Στα πρωτόκολλα έχει μόνο onvif και hikvision. Το καταγραφικό δεν θυμάμαι πότε το βάλαμε αλλά ναι υπάρχει πιθανότητα να είναι τόσο παλιό. Το βάλαμε 15-16 αν θυμάμαι καλά, δεν είναι και τελευταίο μοντέλο. Το onvif δεν αναβαθμίζεται κάπως να υποθέσω.... Αυτό με το ping το έκανα και απαντούσε κανονικά η κάμερα. Την κάμερα στο δίκτυο τη βρίσκω μόνο με το odm. με ivms-4200 και το καινούργιο tool Hitoolsdelivery δεν τη βλέπει καθόλου. Να αλλάξω θύρα και στην κάμερα και στο καταγραφικό εκεί που λέει server port?
manolis940 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:13 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:13 πμ 2 ώρες πριν, Antonisk2003 είπε Ναι έχω την 4.25.001_201107. Στα πρωτόκολλα έχει μόνο onvif και hikvision. Το καταγραφικό δεν θυμάμαι πότε το βάλαμε αλλά ναι υπάρχει πιθανότητα να είναι τόσο παλιό. Το βάλαμε 15-16 αν θυμάμαι καλά, δεν είναι και τελευταίο μοντέλο. Το onvif δεν αναβαθμίζεται κάπως να υποθέσω.... Αυτό με το ping το έκανα και απαντούσε κανονικά η κάμερα. Την κάμερα στο δίκτυο τη βρίσκω μόνο με το odm. με ivms-4200 και το καινούργιο tool Hitoolsdelivery δεν τη βλέπει καθόλου. Να αλλάξω θύρα και στην κάμερα και στο καταγραφικό εκεί που λέει server port? To ivms4200 χωρίς να είμαι σίγουρος 100% αν δεν κάνω λάθος βρίσκει μόνο προϊόντα της Hikvision και ίσως να βρίσκει και κάποιες θυγατρικές τύπου EZVIZ και Hilook. Τώρα που είδα και το δικό μου, τα ίδια προτώκολα έχει. Είναι και κάπως λογικό μιας και το RSTP δεν έχει σκοπό να συνδέει ένα καταγραφικό με μία κάμερα IP. Αυτός είναι ο σκοπός του ONVIF. Το server port του καταγραφικού μην το πειράξεις. Λογικά στις ρυθμίσεις του ONVIF της κάμερας θα βρεις να αναφέρει κάπου την πόρτα 8000. Τώρα το τι θα λέει στο label δεν έχω ιδέα. Άλλαξε την πχ στην 19999. Στο καταγραφικό θα πας πάλι να προσθέσεις την κάμερα χειροκίνητα και θα βάλεις σε αυτό το σημείο την πόρτα 19999
Dr_Pepper Δημοσ. Τετάρτη στις 12:52 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:52 μμ Μάλλον λύθηκε το θέμα έτσι για το ιστορικό απλά να πω ότι μπορείς να βάλεις όποιο switch θέλεις στο router gen2 του starlink και να δουλεύεις με ethernet (ή με wifi αλλά απο άλλο switch αντι για το starlink) το μόνο πού χρειάζεσαι ειναι αυτόν τον αντάπτορα https://www.ebay.de/itm/286262501136?_skw=Starlink+Ethernet+Adapter+for+Starlink+Standard+Actuated+Gen+2+ελλάδα&itmmeta=01JJRTVZH5EW7QB1F4FPMFYPHA&hash=item42a6931f10:g:TvQAAOSwBRtnhUel&itmprp=enc%3AAQAJAAABMHoV3kP08IDx%2BKZ9MfhVJKkoe13qh%2Fq97eKTBYy9iMLdrgeNEVPp8DA0O0XNr2MJDyufD8xX%2FSQOjq4JCpkCu0qKmtuiCdU4VJBL7zH33funIZ7oQTCoDFKZxtwm%2BtREBPH%2Bn8mIBKqYKUequdA0LVAkDlkAf6X%2BGZq0hVWgz3Mi8pEO414XUtG%2FhZkt3I1mvCx43gWQtYiu7HMATIfOHRSGhdeP6j8GR85r3cmUGiMqFCEkfEw1vKqE4nfpHh2A8lGt5j39AnH4GjGjZwBUsEY2cWSB%2BpIvKiX%2FAtwQ6kQkKiHOV2yEOScy4j%2FGVErDrBUq53NbKfybxGn%2BqsnBHUq2ea3RA%2B66lwGSSrJkcbKOE4hRl0amyfwtKl0bOrR82RqePboEelkVKPLdnyqI6Eg%3D|tkp%3ABk9SR-r475qWZQ
Antonisk2003 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:34 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 08:34 μμ (επεξεργασμένο) Δεν λύθηκε το θέμα @Dr_Pepper, απλά είμαι εκτός και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αυτό που λέει ο @manolis940. Θύρα διακομιστή onvif το λέει το app της reolink και έχει την 8000. Θα δοκιμάσω να αλλάξω τη θύρα και θα επανέλθω. Το γνωρίζω ότι υπάρχει αντάπτορας και ότι μπορείς να κάνεις bypass το router του starlink και να βάλεις ένα δικό σου... απλά δεν μου είχε χρειαστεί ποτέ έως τώρα... αν είναι αυτό το πρόβλημα τον παίρνω δεν είναι θέμα... εγω χλωμό το βλέπω πάντως να είναι θέμα του ρουτερ. Όσο ήμουν στο χώρο είχα χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή στο κινητό που λέγεται fing, είχε βρει κανονικά την κάμερα την έκανε ping και βρήκε και ότι η θύρα 8000 είναι ανοιχτή. Με rtsp δεν μπορεί να κάνει streaming στο nvr έστω το substream να έχω εικόνα? Πασχίζω να τη συνδέσω για να έχω και εγγραφή στο nvr αλλά και γιατί είναι σε επιχείρηση και μέσα στους χώρους που κινούμαι έχω 3 οθόνες που δείχνουν συνέχεια τις κάμερες και μπορώ να παρακολουθώ κίνηση, οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι λίγο δύσκολο να είσαι με το κινητό στο χέρι για να βλέπεις την έξτρα κάμερα. άσε που θέλω να πάρω και άλλη κάμερα πέρα από αυτή. Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:41 μμ από Antonisk2003
NOODLE Δημοσ. Πέμπτη στις 10:53 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:53 μμ Ερωτηση γιατί με ενδιαφέρει και εμένα το συγκεκριμένο θέμα. Στο χώρο μου μπορώ να βάλω μόνο WiFi κάμερες, πρέπει να βάλω στο ρουτερ και static ip για τις κάμερες ;
manolis940 Δημοσ. χθες στις 07:15 μμ Δημοσ. χθες στις 07:15 μμ 20 ώρες πριν, NOODLE είπε Ερωτηση γιατί με ενδιαφέρει και εμένα το συγκεκριμένο θέμα. Στο χώρο μου μπορώ να βάλω μόνο WiFi κάμερες, πρέπει να βάλω στο ρουτερ και static ip για τις κάμερες ; Συνηθίζεται να πηγαίνεις στις ρυθμίσεις της κάθε συσκευής ξεχωριστά, να επιλέγεις αντί για DHCP , Static IP και να καταχωρείς μία, κατά προτίμηση έξω απ' το DHCP Range του router σου. Αυτό που λες τώρα γίνεται και είναι μία τακτική που ακολουθώ τώρα τελευταία. Συνήθως ονομάζεται Static Lease και το βρίσκεις στις ρυθμίσεις του DHCP στο router σου. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να αλλάξεις τις IP μίας συσκευής από ένα κεντρικό menu. Ωστόσο με router παρόχου δεν θα το δοκίμαζα γιατί συνήθως και δύσχρηστο menu έχει και χαζούς περιορισμούς. Πχ το δικό μου της cosmote δεν μπορεί να δεχτεί πάνω από 8 συσκευές. Εν τέλει επειδή το Καταγραφικό δουλεύει στο Layer 3 δηλαδή κάνει σύζευξη με τις κάμερες βάση της IP τους, τότε αυτό σημαίνει ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η IP πρέπει να είναι στατική γιατί αν αλλάξει πολύ απλά δεν θα την βρίσκει μετά. 1
NOODLE Δημοσ. χθες στις 07:32 μμ Δημοσ. χθες στις 07:32 μμ 15 λεπτά πριν, manolis940 είπε Συνηθίζεται να πηγαίνεις στις ρυθμίσεις της κάθε συσκευής ξεχωριστά, να επιλέγεις αντί για DHCP , Static IP και να καταχωρείς μία, κατά προτίμηση έξω απ' το DHCP Range του router σου. Αυτό που λες τώρα γίνεται και είναι μία τακτική που ακολουθώ τώρα τελευταία. Συνήθως ονομάζεται Static Lease και το βρίσκεις στις ρυθμίσεις του DHCP στο router σου. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να αλλάξεις τις IP μίας συσκευής από ένα κεντρικό menu. Ωστόσο με router παρόχου δεν θα το δοκίμαζα γιατί συνήθως και δύσχρηστο menu έχει και χαζούς περιορισμούς. Πχ το δικό μου της cosmote δεν μπορεί να δεχτεί πάνω από 8 συσκευές. Εν τέλει επειδή το Καταγραφικό δουλεύει στο Layer 3 δηλαδή κάνει σύζευξη με τις κάμερες βάση της IP τους, τότε αυτό σημαίνει ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η IP πρέπει να είναι στατική γιατί αν αλλάξει πολύ απλά δεν θα την βρίσκει μετά. Σε ευχαριστώ πολύ η αλήθεια είναι ότι είναι ήδη στημένα αλλά ο τεχνικός δεν ξέρω τι έκανε μια λένε εκτός σύνδεσης μια βγάζουν εικόνα και φαντάζομαι όλα αυτά γίνονται γιατί παίρνουν αυτόματα ip. Εχω WiFi mesh οπότε σήμα έχω παντού! Ρυθμίσεις δεν έκανε όμως ο τύπος
manolis940 Δημοσ. χθες στις 08:20 μμ Δημοσ. χθες στις 08:20 μμ 42 λεπτά πριν, NOODLE είπε Σε ευχαριστώ πολύ η αλήθεια είναι ότι είναι ήδη στημένα αλλά ο τεχνικός δεν ξέρω τι έκανε μια λένε εκτός σύνδεσης μια βγάζουν εικόνα και φαντάζομαι όλα αυτά γίνονται γιατί παίρνουν αυτόματα ip. Εχω WiFi mesh οπότε σήμα έχω παντού! Ρυθμίσεις δεν έκανε όμως ο τύπος Πως το ξέρεις ότι δεν έκανε; Μήπως τις ρύθμισε στο χώρο του και ύστερα στις εγκατάστησε; Δηλαδή να έδωσε static IPs. Η αλήθεια είναι ότι πολύ εγκαθιστούν IP κάμερες και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από δίκτυα με αποτέλεσμα να συμβαίνει αυτό. Ακόμη και με τους τεχνικούς των ταμειακών το έχω δει τώρα με την διασύνδεση των POS. Εξηγούσα σε κάποιον επί 30 λεπτά ότι κάνει βλακεία που δίνει στατική IP στο POS μέσα στο DHCP Range και ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν το κατάλαβε. Τώρα το τι φταίει στην περίπτωση σου δεν είναι εύκολο να σου πω έτσι απλά. Σε Wifi Mesh δεν θα δοκίμαζα να βάλω πάνω κάνω κάμερες καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένο προτώκολο για το Wifi Mesh και η όλη κατάσταση με κάθε κατασκευαστή "its a mess" και μπορούν να προκύψουν πολλές ασυμβατότητες στην πορεία. Εσένα οι κάμερες σου με καλώδια είναι ή είναι ασύρματες με Wifi;
NOODLE Δημοσ. χθες στις 09:10 μμ Δημοσ. χθες στις 09:10 μμ 45 λεπτά πριν, manolis940 είπε Πως το ξέρεις ότι δεν έκανε; Μήπως τις ρύθμισε στο χώρο του και ύστερα στις εγκατάστησε; Δηλαδή να έδωσε static IPs. Η αλήθεια είναι ότι πολύ εγκαθιστούν IP κάμερες και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από δίκτυα με αποτέλεσμα να συμβαίνει αυτό. Ακόμη και με τους τεχνικούς των ταμειακών το έχω δει τώρα με την διασύνδεση των POS. Εξηγούσα σε κάποιον επί 30 λεπτά ότι κάνει βλακεία που δίνει στατική IP στο POS μέσα στο DHCP Range και ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν το κατάλαβε. Τώρα το τι φταίει στην περίπτωση σου δεν είναι εύκολο να σου πω έτσι απλά. Σε Wifi Mesh δεν θα δοκίμαζα να βάλω πάνω κάνω κάμερες καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένο προτώκολο για το Wifi Mesh και η όλη κατάσταση με κάθε κατασκευαστή "its a mess" και μπορούν να προκύψουν πολλές ασυμβατότητες στην πορεία. Εσένα οι κάμερες σου με καλώδια είναι ή είναι ασύρματες με Wifi; Tp link deco x50 εχω το σπίτι είναι μεγάλο και δεν επαρκεί το router της COSMOTE. Οπότε πήγα σε αυτή την λύση. οχι δεν τα έκανε σίγουρα στον χώρο του. Μπήκα από το configtool της dahua και είναι όλες dhcp. 2 μέρες δειχνουν την άλλη δεν παίζουν, όχι όλες μαζί αλλά 1 με 2 και όχι οι ίδιες πάντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα