Antonisk2003 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Καλησπέρα και καλή χρονιά παιδιά! Ψάχνω να αγοράσω μία IP κάμερα ασύρματη εξωτερικού χώρου για να μπει σε εξωτερική είσοδο επιχείρησης. Θέλω οπωσδήποτε να είναι ασύρματη για να συνδεθεί μέσω wifi router με το καταγραφικό. Όσων αφορά την τροφοδοσία θα προτιμούσα ηλιακή για να μην μπλέξω με καλώδια αλλά στην εσχάτη μπορώ να της τραβήξω ρεύμα από σχετικά κοντινή παροχή. Θέλω επίσης να έχει όσο το δυνατό πιο ευρυγώνιο φακό γίνεται για να καλύψω περισσότερο χώρο. Αυτό που με μπερδεύει όμως πολύ είναι η σύνδεση με το καταγραφικό γιατί οι περισσότερες έχουν δικό τους app και δεν ξέρω αν μπαίνουν πάνω σε καταγραφικό. Το καταγραφικό που έχω είναι το Hikvision DS-7208HUHI-K1 και σύμφωνα με το site της εταιρίας στα network protocols υποστηρίζει: TCP/IP, PPPoE, DHCP, HIK-CONNECT, DNS DDNS, NTP, SADP,NFS, iSCSI, UPnP, HTTPS, ONVIF. Προσανατολίζομαι σε καμία καλή εταιρεία όπως reolink ή eufy με κόστος μέχρι 300 περίπου ευρώ. Μία που βρήκα https://www.websupplies.gr/solar-4g-lte-ip-camera-anker-s330-eufy-4k-pan-tilt-t86p2321 κάλεσα στο κατάστημα να ρωτήσω αν συνδέεται αλλά μου είπαν δεν μπαίνει σε καταγραφικό. Επίσης έχω δει και αυτές: https://www.skroutz.gr/s/56275017/Reolink-Floodlight-Series-IP-Kamera-Parakolouthisis-Wi-Fi-4K-Adiavrochi-me-Amfidromi-Epikoinonia-kai-Fako-2mm.html αλλά επίσης δεν ξέρω αν μπαίνουν σε καταγραφικό. Έχετε να προτείνετε κάτι?
Kwnstantinos123 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και Καλή Χρονιά! Η δευτερη που έχεις βρει, είναι μονόδρομος. (https://www.skroutz.gr/s/56275017/Reolink-Floodlight-Series-IP-Kamera-Parakolouthisis-Wi-Fi-4K-Adiavrochi-me-Amfidromi-Epikoinonia-kai-Fako-2mm.html) Μπαίνει σε καταγραφικό, αλλά γνωρίζεις πιστεύω, σε καταγραφικό που υποστηρίζει IP Κάμερες! Παράγγειλε την όπως είναι, θα μεινεις απόλυτα ευχαριστημένος! Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου από Kwnstantinos123
Pstathece Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Αυτή μοιάζει να είναι PoE. Έχει και τροφοδοσία από πάνελ ηλιακό? Γιατί ο topic starter είπε ότι προτιμάει ηλιακή.
pankef91 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Καλησπέρα και καλή χρονιά. Μπορείς να δεις τις κάμερες τις EZVIZ που ειναι εταιρία της Hikvision και μπορείς να την συνδέσεις στο καταγραφικό σου μέσω ip. Ειναι καλες και ποιοτικές κάμερες. Προσωπικά της προτιμάω από τις Reolink.
Antonisk2003 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της reolink η συγκεκριμένη έχει 12v DC. Ελπίζω να μην αναφέρεται σε άλλη έκδοση της κάμερας! Θα προτιμούσα ηλιακή αλλά υπάρχει δυνατότητα να της δώσω και ρεύμα, οπότε είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει. Το καταγραφικό που έχω παίρνει ip κάμερες. Δεν είμαι σίγουρος για τον αριθμό 8 ή 16 αλλά σίγουρα παίρνει. Η μόνη απορία που έχω για τη συγκεκριμένη κάμερα είναι η εξής αν γνωρίζει κάποιος. Όταν είναι πάνω στο καταγραφικό με ONVIF ο αισθητήρας κίνησης λειτουργεί για να ανάψουν οι προβολείς? ή αυτό γίνεται μόνο όταν τη δουλεύεις με το δικό της app? γιατί αν δεν λειτουργούν οι προβολείς καλύτερα να πάρω την απλή έκδοση και να αγοράσω και ένα προβολέα να της κοτσάρω δίπλα.... γενικά οι κάμερες αυτές όταν τις βάζεις σε καταγραφικό συνεχίζουν να δουλεύουν και με το δικό τους app για να κάνεις διάφορες ρυθμίσεις? γτ μέσα στο μενού του καταγραφικού δεν ξέρω μέχρι που μπορείς να φτάσεις από ρυθμίσεις.... 33 λεπτά πριν, pankef91 είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά. Μπορείς να δεις τις κάμερες τις EZVIZ που ειναι εταιρία της Hikvision και μπορείς να την συνδέσεις στο καταγραφικό σου μέσω ip. Ειναι καλες και ποιοτικές κάμερες. Προσωπικά της προτιμάω από τις Reolink. Τις είδα και αυτές που λες και φαντάζομαι θα λειτουργούν πιο συμβατά από τις reolink απλά στις reolink μαρέσει που στην ουσία είναι 2 κάμερες σε μία και σου δίνει έυρος 180 μοίρες. 1
pankef91 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Την συγκεκριμένη κάμερα της reolink την εγκατέστησα πριν περίπου 2 μήνες. Ωραία κάμερα με καλή εικόνα και πολύ δυνατο το φως που εχει. Σαν προβολέας. Δεν θυμαμαι αν εχει12v input αλλά θέλει σίγουρα Poe+ για να δουλέψει και όχι απλο poe.
Antonisk2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, pankef91 είπε Την συγκεκριμένη κάμερα της reolink την εγκατέστησα πριν περίπου 2 μήνες. Ωραία κάμερα με καλή εικόνα και πολύ δυνατο το φως που εχει. Σαν προβολέας. Δεν θυμαμαι αν εχει12v input αλλά θέλει σίγουρα Poe+ για να δουλέψει και όχι απλο poe. Οποτε εσυ την έχεις σύνδεση μέσω Ethernet να υποθέσω… εγώ θα την συνδέσω ασύρματα. Την έχεις βάλει πάνω σε κάποιο καταγραφικό; επίσης έχω δει στη σελίδα της εταιρίας έχει δύο εκδόσεις. Μια Poe και μια απλή. Η Poe δίνει και πιο δυνατούς προβολείς νομίζω… Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από Antonisk2003
ice25 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Καλήμερα. απλά προσοχή ,δεν μπαίνουν όλες οι κάμερες σε καταγραφικά, ίδιος αυτές που έρχονται με δικό τους app ,και αυτες από τα βάθη της Κίνας ,θα σου πρότεινα αφού έχεις καταγραφικό hikvision να πας σε hikvision , αλλιώς σιγουρέψου πως υποστηρίζουν onvif . αλλιώς μετά θα μπλέξεις προσπαθώντας με rtsp και παίζει να μην βρεις και το password που χρειάζεται Επίσης τα ηλιακα δεν είναι οτι ποιο αξιόπιστο υπάρχει, έχει λύση η hikvision με πάνελ κάμερα και μπαταρίες αλλά κοστίζει , Αν το ρουτερ σου είναι κοντά μπορείς να πας απευθείας σε ασύρματη κάμερα , αν είναι μακριά θα χρειαστείς και ζεύξη ασύρματη 1
Antonisk2003 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Σύμφωνα με τα επίσημο site της reolink υποστηρίζει onvif και σύμφωνα και με διάφορα φόρουμ την έχουν συνδέσει σε καταγραφικά hikvision. Το εχω ψάξει αρκετά γτ είναι μια αρκετά ακριβή κάμερα και δεν θέλω να την πατήσω. Άσε που χρειάζομαι πάνω από μια κάμερες αλλά θα πάρω μια αρχικά να τη δοκιμάσω και βλέπουμε. Θέλω να πάρω αυτή γτ είναι η μόνη που έχει 180 μοίρες εύρος. Αλλιώς πρέπει να πάρω 2 για να καλύψω όλη την περιοχή που θέλω να βλέπω. Μόνο reolink και eufy έχουν 180 μοίρες αλλά οι eufy δεν έχουν σίγουρα onvif οπότε η reolink είναι μονόδρομος.
manolis940 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Πάρε μία colorvu της hikvision θα πρότεινα και θα βλέπει άνετα την νύχτα και έγχρωμα, χωρίς να χρειάζεται led τεράστιους προβολείς https://www.skroutz.gr/c/688/kameres-parakolouthisis/m/6002/Hikvision.html?keyphrase=colorvu+180 Είναι κάπως τσιμπιμένες βέβαια οι τιμές τους αλλά η σύνδεση θα είναι πολύ ευκολότερη. Επίσης τράβα καλώδιο απ' το καταγραφικό ή το router. Κατά προτίμηση ένα συμβατό PoE ή βάλε Poe Injectors. Η σύνδεση θα είναι πολύ πιο σταθερή απ' το wifi. Τέλος σιγουρέψουν ότι χρειάζεσαι μία κάμερα 180 μοιρών. Μία κάμερα με 2.8mm φακό βλέπει 90 μοίρες και αν την τοποθετήσεις σωστά σε μία γωνία, πιθανών θα βλέπεις όλη την αυλή και θα εξοικονομήσεις 100€ σίγουρα απ' την κάμερα.
Antonisk2003 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου @manolis940 Ευχαριστώ για την απάντηση, η αλήθεια είναι οτι δεν ήξερα οτι βγάζει και η hikvision τέτοιες κάμερες... δεν μου τις είχε βγάλει στην αναζήτηση. Το κακό είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να τραβήξω utp μέχρι το router ή το καταγραφικό για πολλούς λόγους (πολύ μεγάλη απόσταση 50+ m συν ότι το ρούτερ είναι starlink και δεν έχει ethernet). Συμφωνώ ότι με το καλώδιο η σύνδεση θα είναι πολύ πιο σταθερή αλλά αν κάνω όλη αυτή τη διαδικασία με καλώδιο + PoE injector + τον κόπο να περάσω το καλώδιο γύρω γύρω + τον αντάπτορα για το ρούτερ θα μου βγεί πολύ πιο κοστοβόρο από το να πάρω μία πάρα πολύ ακριβή κάμερα ασύρματη! Γιαυτό το λόγο ζήτησα ασύρματη οπωσδήποτε κάμερα. Τελικά αγόρασα προβολέα έξτρα για να φωτίσω την περιοχή μιας και ρεύμα έχω και λέω να πάρω την reolink που έλεγε και ο φίλος @Kwnstantinos123 αλλά την απλή έκδοση χωρίς τους προβολείς.
manolis940 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Στις 17/1/2025 στις 7:29 ΠΜ, Antonisk2003 είπε @manolis940 Ευχαριστώ για την απάντηση, η αλήθεια είναι οτι δεν ήξερα οτι βγάζει και η hikvision τέτοιες κάμερες... δεν μου τις είχε βγάλει στην αναζήτηση. Το κακό είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να τραβήξω utp μέχρι το router ή το καταγραφικό για πολλούς λόγους (πολύ μεγάλη απόσταση 50+ m συν ότι το ρούτερ είναι starlink και δεν έχει ethernet). Συμφωνώ ότι με το καλώδιο η σύνδεση θα είναι πολύ πιο σταθερή αλλά αν κάνω όλη αυτή τη διαδικασία με καλώδιο + PoE injector + τον κόπο να περάσω το καλώδιο γύρω γύρω + τον αντάπτορα για το ρούτερ θα μου βγεί πολύ πιο κοστοβόρο από το να πάρω μία πάρα πολύ ακριβή κάμερα ασύρματη! Γιαυτό το λόγο ζήτησα ασύρματη οπωσδήποτε κάμερα. Τελικά αγόρασα προβολέα έξτρα για να φωτίσω την περιοχή μιας και ρεύμα έχω και λέω να πάρω την reolink που έλεγε και ο φίλος @Kwnstantinos123 αλλά την απλή έκδοση χωρίς τους προβολείς. Το τραγικό κιτ gen 2 της Stralink να φανταστώ 🤮 Κάνε τουλάχιστον ένα πρόχειρο πείραμα. Πήγαινε στο σημείο όπου έχεις σκοπό να τοποθετήσεις την κάμερα, βγάλε το κινητό και περίμενε ένα λεπτό να δεις αν πέσει η ισχύς του σήματος. Κόλλα το κινητό και στον τοίχο για να είσαι όσο πιο σίγουρος γίνεται. Αν δεν είναι καλό το σήμα θα πρότεινα να βρεις τον αντάπτορα που βγάζει το starlink ethernet και να βάλεις από πίσω ένα POE Switch. Αρκετά οικονομικά και αξιόπιστα έχει πάλι η Hikvsion.
Antonisk2003 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Επανέρχομαι παιδιά αφού αγόρασα την reolink duo 2 wifi. Η κάμερα έχει φοβερό wifi από μόνη της, οπότε και με το τραγικό gen 2 router που δικαιολογημένα λέει ο φίλος @manolis940 η κάμερα δουλεύει εξαιρετικά καλά με το wifi. Φοβερή εικόνα και τη νύχτα και φορτώνει και σχετικά γρήγορα από το δικό της app. Το μόνο θέμα είναι οτι δεν μπορώ να την κάνω να δουλέψει με τίποτα με το Hikvision που έχω.... με τπτ όμως.... ενώ υποτίθεται είναι onvif. Απλά αρνείται να την εντοπίσει... ίσως όμως να φταίει και το ρούτερ γιατί το δεύτερο παράξενο είναι ότι το ρούτερ την παίζει ανάμεσα σε δυο ip! Ενώ της έχω δώσει static ip την πρώτη ip που πήρε όταν συνδέθηκε 192.168.1.164 το ρούτερ μέσα από το app του starlink την παίζει ανάμεσα σε αυτή και στην 192.168.1.165. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το πράγμα!
manolis940 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Όπως και να χει, κάπου έπρεπε να την βρει το καταγραφικό. είτε στην 164 είτε στην 165. Αρχικά όταν δίνουν static IP την δίνουμε στο range του δικτύου αλλά εκτός DHCP. Ίσως το router σου χρειαστεί και επανακκίνηση γιατί το lease time του δηλαδή ο χρόνος που ο DHCP Server δίνει μία IP σε μία συσκευή που κάνει DHCP Request μπορεί να είναι πολύ μεγάλος. Σε πολλά router ξεπερνάει και τις 10 μέρες η default ρύθμιση. Στο starlink δεν θυμάμαι τι κάνει. Πάμε όμως να ξεκινήσουμε απ' τα βασικά. Εσύ πως την ρύθμισες την κάμερα; Μέσω app ή web interface; Γιατί αν το έκανες μέσω του δεύτερου λογικά χτύπησες μια IP για να σε πάει εκεί. Αν τώρα το έκανες μέσω κάποιου app που ενδεχομένως έχει η reolink πήγαινε στο PC σου και δοκίμασε να κάνεις Ping στις δύο διευθύνσεις IP Δηλαδή άνοιξε ένα terminal και γράψε Αναφορά σε κείμενο ping 192.168.1.164 /t και σε ένα άλλο Αναφορά σε κείμενο ping 192.168.1.165 /t Πια απ' τις δύο απαντάει; Δοκίμασε να βγάλεις και την κάμερα απ' το ρεύμα ή αν έχεις τρόπο μέσα απ' το Gen 2 να την αφαιρέσεις απ' το wifi σου για να δεις αν σταματήσει να απαντάει έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι η IP που κάνεις ping ανήκει όντως στην κάμερα και όχι σε κάποια άλλη συσκευή. Μερικά hint που μπορεί να σου λύσουν πιο γρήγορα το πρόβλημα είναι τα: Κάποιες κάμερες πρέπει να τους ενεργοποιήσεις το ONVIF απ' τις ρυθμίσεις για να δουλέψουν σε αυτό το πρωτόκολλο. Δοκίμασε να κάνεις manual add την κάμερα στο καταγραφικό. Δηλαδή να βάλεις την IP της που θα βρεις παραπάνω, username και password και διάφορες άλλες πόρτες που σου ζητάει τις οποίες λογικά και θα βρεις μέσα στις ρυθμίσεις της κάμερας.
Antonisk2003 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μάλλον κάτι με το lease time επαιζε... πρωτού απαντήσεις πήγα και άλλαξα μέσα από τις ρυθμίσεις της κάμερας την ip και έβαλα σταθερή την 165 αφού αυτή αγαπούσε.... απότι βλέπω μέσα από το app του starlink έχει σταματήσει να παίζει ανάμεσα στις 2 ip πλέον. την κάμερα την ρύθμισα μέσω του δικού της app. έχω ανοίξει και το onvif γιατί ήταν κλειστό από τη μάνα του. Στη χειροκίνητη προσθήκη το καταγραφικό βγάζει "κατάσταση: εκτός (σφάλμα παραμέτρου)". Και μέσω sadp δεν την βρίσκει καν σαν onvif συσκευή. Αυτό είναι το θέμα.... αν ήταν θέμα ανάλυσης πιστευω θα την έβγαζε σα συσκευή αλλά δεν θα έπαιζε σωστά, αλλά αυτό δεν τη βρίσκει καθόλου. να έχει να κάνει με το ρούτερ? πάντως το καταγραφικό είναι κάποιων χρόνων αλλά σύμφωνα με τις ρυθμίσεις δουλευει h265+
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα