papbilly1 Δημοσ. Πέμπτη στις 04:04 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:04 μμ Καλησπέρα, έχω VDSL 100 της NOVA και η πραγματική ταχύτητα είναι 25-29 Mbps. Το θέμα είναι ότι κοντά στο σπίτι μου (στα 300μ) έχω δύο ΚΑΦΑΟ και με μέτρηση που έγινε απο τεχνικό της NOVA, η γραμμή είναι συνδεδεμένη σε ΚΑΦΑΟ το οποίο διανύει 4.5 Km χαλκού (πραγματική απόσταση από ΚΑΦΑΟ -> 2Km σε ευθεία)! Υπάρχει η δυνατότητα αίτησης σύνδεσης σε 1 από τα 2 ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται στα 300μ από το σπίτι μου;
NikosKallithea Δημοσ. Πέμπτη στις 04:26 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:26 μμ 21 λεπτά πριν, papbilly1 είπε Καλησπέρα, έχω VDSL 100 της NOVA και η πραγματική ταχύτητα είναι 25-29 Mbps. Το θέμα είναι ότι κοντά στο σπίτι μου (στα 300μ) έχω δύο ΚΑΦΑΟ και με μέτρηση που έγινε απο τεχνικό της NOVA, η γραμμή είναι συνδεδεμένη σε ΚΑΦΑΟ το οποίο διανύει 4.5 Km χαλκού (πραγματική απόσταση από ΚΑΦΑΟ -> 2Km σε ευθεία)! Υπάρχει η δυνατότητα αίτησης σύνδεσης σε 1 από τα 2 ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται στα 300μ από το σπίτι μου; Αλλαγη καφαο δεν γίνεται με καμία δύναμη ειναι το φυσικό δίκτυο στο οποίο ανήκεις
papbilly1 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:47 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 05:47 μμ Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;
jkoukos Δημοσ. Πέμπτη στις 07:13 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:13 μμ Να αλλάξεις σπίτι ίσως; 😄 Πέρα από την πλάκα, σε ποια περιοχή είσαι και οι κοντύτερες καμπίνες είναι στα 300 μέτρα κι εσύ συνδέεσαι πιθανότατα στο μακρινό αστικό κέντρο; Αυτές οι καμπίνες που λες είναι σίγουρα νέες FTTC και όχι οι παλιές του ΟΤΕ;
papbilly1 Δημοσ. Πέμπτη στις 08:32 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 08:32 μμ Η μία από τις δύο καμπίνες τοποθετήθηκε πριν 1 μήνα. Υπάρχει περίπτωση να γίνει σύνδεση σε αυτή; Ή δεν αλλάζει από όπου παίρνει η γραμμή και η μόνη λύση είναι να περιμένουμε οπτικές ίνες;
athmich1 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:49 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:49 μμ Vdsl με απόσταση 4,5 χιλιόμετρα? Πολύ θα ήθελα να δω στατιστικά.... είχα την εντύπωση ότι από κάποια απόσταση και πάνω οι εταιρίες δεν δίνουν vdsl.... Σε ποια περιοχή είσαι? Πόσο πληρώνεις? Σου κάνουν έκπτωση λόγω μειωμένης ταχύτητας?
jkoukos Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 3 ώρες πριν, papbilly1 είπε Η μία από τις δύο καμπίνες τοποθετήθηκε πριν 1 μήνα. Υπάρχει περίπτωση να γίνει σύνδεση σε αυτή; Ή δεν αλλάζει από όπου παίρνει η γραμμή και η μόνη λύση είναι να περιμένουμε οπτικές ίνες; Δεν απαντάς στα ερωτήματα, ώστε να έχουμε κάποια εικόνα της κατάστασης και τι μπορεί να γίνει. Γνωρίζεις τις διαφορές νέων και παλιών καμπίνων, τόσο ως προς την μορφή όσο και για τις δυνατότητες σε παρεχόμενες υπηρεσίες και συνδέσεις;
safridia Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Οχι δεν γινεται. Μονο εαν εισαι αρκετα πλουσιος και εχεις γνωριμιες με τον προεδρο του ΟΤΕ μπορει να γινει αυτο που λες. Μπορεις ομως να βαλεις καποιο προγραμμα που θα σου δινει ιντερνετ απο την κεραια κινητης τηλεφωνιας εαν εχεις καλο σημα στην περιοχη σου
papbilly1 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 9 ώρες 14 ώρες πριν, jkoukos είπε Δεν απαντάς στα ερωτήματα, ώστε να έχουμε κάποια εικόνα της κατάστασης και τι μπορεί να γίνει. Γνωρίζεις τις διαφορές νέων και παλιών καμπίνων, τόσο ως προς την μορφή όσο και για τις δυνατότητες σε παρεχόμενες υπηρεσίες και συνδέσεις; Τσέκαρα το καινούργιο καφάο και μετά από επικοινωνία με τεχνικό, με ενημέρωσε ότι είναι για οπτικές ίνες (έχουν σκάψει την περιοχή (πριν 1 μήνα ολοκληρώθηκε το έργο) αλλά δεν περνάει από το σπίτι μου). 14 ώρες πριν, safridia είπε Οχι δεν γινεται. Μονο εαν εισαι αρκετα πλουσιος και εχεις γνωριμιες με τον προεδρο του ΟΤΕ μπορει να γινει αυτο που λες. Μπορεις ομως να βαλεις καποιο προγραμμα που θα σου δινει ιντερνετ απο την κεραια κινητης τηλεφωνιας εαν εχεις καλο σημα στην περιοχη σου Έχω επικοινωνήσει με τη NOVA για το 5G Home Internet και δεν δίνουν διαθεσιμότητα στην περιοχή μου. Υπάρχει τρόπος να ελέγξω αν παίρνω απευθείας απο ΑΚ ή από καμπίνα; Γιατί 4.5Κm χαλκός παραπέμπουν σε ΑΚ. Αν η σύνδεση είναι μέσω ΑΚ, μπορώ να κάνω αίτηση να με συνδέσουν σε καμπίνα;
mphxths Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 23 minutes ago, papbilly1 said: Αν η σύνδεση είναι μέσω ΑΚ, μπορώ να κάνω αίτηση να με συνδέσουν σε καμπίνα; Ξεκιναει το επωνυμο σου απο Μητσο- και τελειωνει σε -τακης ? Αν οχι , τοτε δεν γινεται 1
ICE-T Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες συγνώμη,η δεύτερη καμπίνα δεν είναι με οπτικές όπως λες, γιατί δεν κάνεις ερώτηση στην εταιρεία που διαχειρίζεται το καφαο και να αλλάζεις εταιρεία εφωσον μπορεί να σου δώσει γραμμή?
jkoukos Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 1 ώρα πριν, papbilly1 είπε Αν η σύνδεση είναι μέσω ΑΚ, μπορώ να κάνω αίτηση να με συνδέσουν σε καμπίνα; Μπορείς για VDSL και υπό την προϋπόθεση ότι η καμπίνα είναι νέα FTTC και όχι παλιά. Μπορείς να τις αναγνωρίσεις αυτές τις δύο.
papbilly1 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 ώρα πριν, ICE-T είπε συγνώμη,η δεύτερη καμπίνα δεν είναι με οπτικές όπως λες, γιατί δεν κάνεις ερώτηση στην εταιρεία που διαχειρίζεται το καφαο και να αλλάζεις εταιρεία εφωσον μπορεί να σου δώσει γραμμή? Έσκαψαν στην περιοχή πρόσφατα για Οπτικες και τοποθέτησαν την καινούργια καμπίνα η οποία είναι για συνδέσεις με οπτικές ίνες. Στο δρόμο του σπιτιού μου δεν έχουν σκάψει, οπότε δεν μπορώ να κάνω αίτηση για fiber. 59 λεπτά πριν, jkoukos είπε Μπορείς για VDSL και υπό την προϋπόθεση ότι η καμπίνα είναι νέα FTTC και όχι παλιά. Μπορείς να τις αναγνωρίσεις αυτές τις δύο. Υποτίθεται ότι έχω VDSL αλλά με βάση την απόσταση αντί να παίρνω από καμπίνα, παίρνω από ΑΚ. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;
jkoukos Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 17 λεπτά πριν, papbilly1 είπε Υποτίθεται ότι έχω VDSL αλλά με βάση την απόσταση αντί να παίρνω από καμπίνα, παίρνω από ΑΚ. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; To έχουμε εμπεδώσει σε αντίθεση με σένα που δεν καταλαβαίνεις ότι για να πάρεις γνώμη πρέπει να απαντάς στα ερωτήματα που σου κάνουν. Όλοι σε αυτή την χώρα παίρνουν σύνδεση από το αστικό κέντρο αν η οικοδομή τους ΔΕΝ συνδέεται σε νέα καμπίνα FTTC. Και ρωτώ για ακόμη μία φορά. Υπάρχουν τέτοιες καμπίνες στην περιοχή σου; Αν ναι, ζητάς να σε συνδέσουν σε αυτή. Αν όχι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλα με την παρούσα σύνδεση. Τόσο απλά! Προσωπικά εκτιμώ ότι δεν έχεις τόσο μεγάλη απόσταση από το DSLAM διότι δεν θα έπιανες καν ADSL πόσο μάλλον το περίπου 30άρι που πιάνεις σε VDSL. Αλλά χωρίς να έχω δεδομένα δεν μπορώ να εκφέρω σίγουρη άποψη.
athmich1 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Τόσες απαντήσεις αλλά σε αυτά που ρώτησα όπως τα στατιστικά της γραμμής απάντηση δεν είδα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα