zygorito Δημοσ. Παρασκευή στις 09:49 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:49 μμ Και εμείς εδώ δεν έχουμε το παραμικρό θέμα με τις κούριερ, ίσως τη speedex που καμία φορά έχει αργίσει 1-2 μέρες δέμα τύπου zara. Με πάρα πολλά μικροδεματάκια από aliexpress/banggood. Ίσως επειδή μας έχουν μάθει (λολ) και είναι μονοκατοικία και βολεύει πχ ακόμα και να το ρίξει μέσα από την πόρτα της αυλής αν δεν είναι κανείς σπίτι. Και στη διάρκεια του covid εδώ επαρχία δεν είχαμε καθυστέρηση, στην Αθήνα ήταν τα προβλήματα απ οτι θυμάμαι. Η ACS παίρνει τηλέφωνο πριν το φέρει σχεδόν πάντα. 1
Black Demis Δημοσ. Παρασκευή στις 10:05 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:05 μμ 44 minutes ago, navigatoras said: Εννοείς στο app τους; γιατί δεν σκοπευω να το κατεβάσω και να το εγκαταστήσω. Στα μηνύματα του viber δεν υπαρχει τέτοια επιλογή Τώρα θα δούμε ποια είναι η επίσημη πολιτική, ποια η απόφαση του τοπικού μανατζερέου κα τι γίνεται από ανάγκη. Δεν νομιζω να μην απαντήσουν στον συνήγορο του καταναλωτή ή στην DPD που τους δίνει την δουλειά με τα πακέτα απο Κινα. λογικα και αυτη που αναγραφουν οτι τα πακετα καθονται 2 μερες στο locker πριν πανε στο καταστημα και απο το καταστημα καποια στηγμη (δεν εχουν καποια υποχρεωση το ποτε) να πανε με courier σπιτι . πχ στο σπιτι κανω χρηση locker στην δουλεια που δεν μποω και ειναι μακρια δυστιχος παριμενω εναν αιωμα (συνηθος 10 12 μερες) μεχρι να αποφασίσουν καποια στηγμη να το κανουν διανομη 1
REPLAY33 Δημοσ. χθες στις 12:14 πμ Δημοσ. χθες στις 12:14 πμ Σήμερα έζησα κάτι πρωτόγνωρο με την acs σχετικά με δέμα που περίμενα,με πήραν τηλέφωνο από τα κεντρικά και με σύνδεσαν με τον διανομέα ο οποίος περίμενε κάτω από το σπίτι. σιγουρα απ την acs είστε; 1 1
papoys1 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 8 ώρες πριν, zygorito είπε Και εμείς εδώ δεν έχουμε το παραμικρό θέμα με τις κούριερ, ίσως τη speedex που καμία φορά έχει αργίσει 1-2 μέρες δέμα τύπου zara. Με πάρα πολλά μικροδεματάκια από aliexpress/banggood. Ίσως επειδή μας έχουν μάθει (λολ) και είναι μονοκατοικία και βολεύει πχ ακόμα και να το ρίξει μέσα από την πόρτα της αυλής αν δεν είναι κανείς σπίτι. Και στη διάρκεια του covid εδώ επαρχία δεν είχαμε καθυστέρηση, στην Αθήνα ήταν τα προβλήματα απ οτι θυμάμαι. Η ACS παίρνει τηλέφωνο πριν το φέρει σχεδόν πάντα. Και μεις ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με acs μάλιστα προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πάντα θα στείλει sms για πιθανές ώρες παράδοση (συνήθως 2ωρο) και αν υπάρχει πρόβλημα με το κουδούνι ο διανομέας θα πάρει τηλέφωνο να κατέβουμε.Μάλιστα πάντα ένα καταπληκτικό παιδί πολύ ευγενικό μου εχει γίνει δε και παράδοση στο σπίτι αρκετές φορές την επόμενη μέρα της αγοράς-παραγγελίας. Αρα θεωρώ πως μεγάλο ρόλο παίζει τόσο το τοπικό κατάστημα της acs όσο και ο διανομέας. 1
futureshock Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) Και στην πολη μου η acs ειναι η καλυτερη σε σχεση με τις υπολοιπες. Μεχρι της 10:00-12:00 το δεμα ειναι σπιτι χωρις τηλ. και πρηξιματα. Και στην δουλεια που βαζω μερικα δεματα να ερθουν, 10:00 το πρωι τα εχω που περναει ο διανομεας. Αντιθετα η Γενικη ταχυδρομικη δεν στελνει ποτε ειδοποιηση, δεν παιρνουν ποτε τηλεφωνο, και παντα παω στο καταστημα να παραλαβω δεμα. Κακη εξυπηρετηση ειχα και απο την Ελτα κουριερ και μολις αλλαξε ο ιδιοκτητης το καταστημα εχει αλλαξει εντελως σε παραδοσεις και αντιμετωπιση δεματων. ο καθενας το πως δουλευει το franchise εχει και διαφορετικα αποτελεσματα. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από futureshock 1
batikiotis Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες σε επαρχιακή κωμόπολη με φυσικά παραρτήματα, γενική ταχυδρομική, acs, ΕΛΤΑ κούριερ και speedex δεν στα παραδίδουν και αναγράφουν αδυναμία παράδοσης (skroutz) ή ο πελάτης ζήτησε παραλαβή από την ταχυμεταφορικη. Απαράδεκτοι όλοι 1
N3M3SiS Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 9/1/2025 στις 4:03 ΜΜ, navigatoras είπε Πχ εσένα σε βολεύει το locker και το επιλέγεις, εμένα δεν με βολεύει (πχ μπορεί να είμαι με πατερίτσες) ή θέλω βρε αδερφέ να παραλάβω στην πόρτα μου και πληρώνω για αυτό. Πως ακριβώς "πλήρωσες" για αυτό, στις παραγγελίες σου π.χ. απο Ebay και Aliexpress; Τίποτα δεν πλήρωσες, εκτός απο τα δωρεάν μεταφορικά του Κινέζου και κάνεις και παράπονα που έρχεται δίπλα απο την πόρτα σου στο locker και τους επιστρέφεις πίσω δέματα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Έπρεπε όμως να αφήνουν ακόμα χαρτάκι και να πηγαίνεις να παραλάβεις απο τα ΕΛΤΑ της περιοχής σου, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Για πες μου, τι επιλογή έβαλες κατα την αγορά σου στο Ebay και στo Ali και έχεις την απαίτηση να έρθει στην πόρτα σου; Πλήρωσες εξτρα μεταφορικά; Καλα, η ACS είναι για γέλια γενικώς και μακράν η χειρότερη μεταφορική ever, αλλά σε πολλά πράγματα έχεις άδικο. Άσε που στις αγορές απο ελληνικά καταστήματα, βάζοντας παραλαβή στο σπίτι (ειτε Skroutz, ειτε άλλο κατάστημα), αυτο ΔΕΝ αλλάζει αν δε το αλλάξεις εσύ απο το app της εφαρμογης ή την σελίδα ή τηλεφωνικώς με χρήση του PIN. Στις κινέζικες αγορές που δεν έχεις έλεγχο πως θα φτάσει σε εσένα, τα περισσότερα πάνε σε Locker και πολύ καλά κάνουν. Upgrade ειναι απο την εως πρόσφατα κρατούσα κατάσταση των ΕΛΤΑ. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από N3M3SiS 2
navigatoras Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 3 hours ago, N3M3SiS said: Πως ακριβώς "πλήρωσες" για αυτό, στις παραγγελίες σου π.χ. απο Ebay και Aliexpress; Τίποτα δεν πλήρωσες, εκτός απο τα δωρεάν μεταφορικά του Κινέζου και κάνεις και παράπονα που έρχεται δίπλα απο την πόρτα σου στο locker και τους επιστρέφεις πίσω δέματα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Έπρεπε όμως να αφήνουν ακόμα χαρτάκι και να πηγαίνεις να παραλάβεις απο τα ΕΛΤΑ της περιοχής σου, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Για πες μου, τι επιλογή έβαλες κατα την αγορά σου στο Ebay και στo Ali και έχεις την απαίτηση να έρθει στην πόρτα σου; Πλήρωσες εξτρα μεταφορικά; Καλα, η ACS είναι για γέλια γενικώς και μακράν η χειρότερη μεταφορική ever, αλλά σε πολλά πράγματα έχεις άδικο. Άσε που στις αγορές απο ελληνικά καταστήματα, βάζοντας παραλαβή στο σπίτι (ειτε Skroutz, ειτε άλλο κατάστημα), αυτο ΔΕΝ αλλάζει αν δε το αλλάξεις εσύ απο το app της εφαρμογης ή την σελίδα ή τηλεφωνικώς με χρήση του PIN. Στις κινέζικες αγορές που δεν έχεις έλεγχο πως θα φτάσει σε εσένα, τα περισσότερα πάνε σε Locker και πολύ καλά κάνουν. Upgrade ειναι απο την εως πρόσφατα κρατούσα κατάσταση των ΕΛΤΑ. Ένα θεματάκι που σου ξεφεύγει, 1)όταν αγοράζεις κάτι απο ebay, aliexpress, elecrow κτλ δηλώνεις μια διεύθυνση αποστολής, την οποία την εξακριβώνουν απο την μέθοδο πληρωμής (paypal, κάρτα πχ). 2) δεν καταλαβαίνεις την έννοια του "ρητώς συμφωνηθεί" που διέπει τις συναλλαγές, αγοράζεις κάτι πολύ καθαρούς όρους κόστους αγοράς, μεταφοράς, τόπου - χρόνου παράδοσης και ιδιοτήτων. Αν ήταν έτσι που το καταλαβαίνεις, θα αγοράζαμε κάτι και έστελνε όπου τον βόλευε, πχ στην ΕΒΓΑ της γειτονιάς αλλά και πάλι θα έπρεπε να είχαμε συμφωνήσει (περιπτωση vendora/box now, περίπτωση skroutz) 3) Όταν αγοράζεις κάτι έχει κι ένα κόστος μεταφορικών, άλλη φορά ειναι τιμή κατ'αποκοπήν, άλλη φορά ξεχωριστά κοστος και μεταφορικά αλλά πάντα είναι ξεκάθαρο από που θα φύγει και που θα παραδοθεί. Οι υποχρεώσεις του μεταφορέα είναι ξεκάθαρες και δεν μπορεί να αλλοιώσει αυτό που συμφώνησε πωλητής - αγοραστής. Δηλ μπορει να συμφωνήσω με τον κινέζο να ρίξουμε ένα μανίκι ο ένας στον άλλο, την ACS τι την κόφτει; Κι επειδή έχω κέφι καθότι με πιτζάμες και παντόφλες, θα ξαναγράψω ένα παράδειγμα που έγραψα και χθες. Σήμερα πρωί παράγγειλες ένα φρέντο εσπρέσο και μια τυρόπιτα και ενώ τα περιμένεις στην πόρτα σου σου έρχεται ένα μύνημα απο τον ντελιβερά. Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ! ΤΥΧΕΡΕ! Έχει και χειρότερο, ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ή ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ E, αμα δεν κατάλαβες ακόμα το πρόβλημα μου πιο είναι... Συμπλήρωμα, σου διαφεύγουν και οι περίπτωσεις (αρχικό πόστ μου) με το σκρουτζ που διαλέγω παράδοση σπίτι (κόστος 3Ε) αντί για το locker τους(πάλι κόστος 3Ε) , τα δινουν στην ACS και αυτοί τα πάνε σε locker. Το σκρουτζ κάνει την πάπια, έλεγα πως ήταν γιορτές αλλά τείνω να πιστέψω πως είναι συντεχνιακή απόφαση τα locker και παράδοση στο σπίτι θα είναι είδος πολυτελείας . Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από navigatoras 2
Moderators Inuyasha Δημοσ. πριν από 14 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 14 ώρες 2 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Πως ακριβώς "πλήρωσες" για αυτό, στις παραγγελίες σου π.χ. απο Ebay και Aliexpress; Τίποτα δεν πλήρωσες, εκτός απο τα δωρεάν μεταφορικά του Κινέζου και κάνεις και παράπονα που έρχεται δίπλα απο την πόρτα σου στο locker και τους επιστρέφεις πίσω δέματα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Έπρεπε όμως να αφήνουν ακόμα χαρτάκι και να πηγαίνεις να παραλάβεις απο τα ΕΛΤΑ της περιοχής σου, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Για πες μου, τι επιλογή έβαλες κατα την αγορά σου στο Ebay και στo Ali και έχεις την απαίτηση να έρθει στην πόρτα σου; Πλήρωσες εξτρα μεταφορικά; Καλα, η ACS είναι για γέλια γενικώς και μακράν η χειρότερη μεταφορική ever, αλλά σε πολλά πράγματα έχεις άδικο. Άσε που στις αγορές απο ελληνικά καταστήματα, βάζοντας παραλαβή στο σπίτι (ειτε Skroutz, ειτε άλλο κατάστημα), αυτο ΔΕΝ αλλάζει αν δε το αλλάξεις εσύ απο το app της εφαρμογης ή την σελίδα ή τηλεφωνικώς με χρήση του PIN. Στις κινέζικες αγορές που δεν έχεις έλεγχο πως θα φτάσει σε εσένα, τα περισσότερα πάνε σε Locker και πολύ καλά κάνουν. Upgrade ειναι απο την εως πρόσφατα κρατούσα κατάσταση των ΕΛΤΑ. Αυτή η καραμέλα με τα "δωρεάν" μεταφορικά πρέπει να σταματήσει 1ον αν βρεις ένα προϊόν συνήθως ακόμα και στον ίδιο πωλητή αυτό με δωρεάν μεταφορικά θα έχει 5 ευρώ, ενώ ακριβώς τι ίδιο που θα χρεώνει ξεχωριστά μεταφορικά θα είναι 1 ευρώ το προϊόν και 4 τα μεταφορικά 2ον κάτι πολύ συμαντικο στη Κίνα και γενικά στις ασιατικές χώρες τα δωρεάν μεταφορικά είναι γιατί τους επιδοτεί το κράτος τους να πουλάνε και τους έχει σύμβαση με τα ταχυδρομικά τύπου 10 λεπτά το πακέτο 3ο κι συμαντικο είναι απαράδεκτο να αποφασίζει ο διανομέας που θα αφήσει το πακέτο επειδή είναι δίπλα στη καφετέρια που φιδιαζει, δεν γίνεται να έχω 4-5 locker σε απόσταση 100-500 μέτρα και αυτός το πάει στα 5κμ Αντε εγώ έχω μηχανάκι πάω το περνώ κάποιο άτομο με κινητικά προβλήματα τι παίζει? Μήπως θα του απογορευσει να παραγγέλνει? Έχω γείτονα σε καροτσάκι που περνει συχνά πυκνά μεγάλα σετ αντιγράφων lego από Κίνα και με περνει τηλ :Έλα ο... Πάλι το άφησε στο τάδε locker παίζει να το πάρεις? 2
Lucifer Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 4 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Για πες μου, τι επιλογή έβαλες κατα την αγορά σου στο Ebay και στo Ali και έχεις την απαίτηση να έρθει στην πόρτα σου; Πλήρωσες εξτρα μεταφορικά; Καλά σου λέει, άλλη φορά να πηγαίνεις στο Πεκίνο να τα παίρνεις μόνος σου 1 4
N3M3SiS Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) Τελικά δε μου έχει απαντήσει κανείς. Τα ίδια λέγατε τοσα χρόνια που παραλαμβάνατε απο τους Κινέζους με χαρτάκι στα ΕΛΤΑ; Ήταν καλύτερα τότε ή τώρα που όλη η Κίνα καταλήγει σε BOXNOW ή locker της ACS; Προτιμούσατε τις ουρές των ΕΛΤΑ, έτσι; Τότε δεν ίσχυαν οι δηλώσεις σας για διεύθυνση αποστολής; Να σοβαρευτούμε λίγο. Υ.Γ. Η διαφωνία μου είναι καθαρά για τις αγορές με Ali, Temu, Ebay κλπ. Στις ελληνικες αγορες που υπάρχει επιλογή για παραλαβή απο locker, box ή στην πόρτα σου, προφανώς και τα δέματα οφείλουν να πηγαίνουν εκει που έχετε δηλώσει. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από N3M3SiS 2
Moderators Inuyasha Δημοσ. πριν από 7 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε Τελικά δε μου έχει απαντήσει κανείς. Τα ίδια λέγατε τοσα χρόνια που παραλαμβάνεται απο τους Κινέζους με χαρτάκι στα ΕΛΤΑ; Ήταν καλύτερα τότε ή τώρα που όλη η Κίνα καταλήγει σε BOXNOW ή locker της ACS; Προτιμούσατε τις ουρές των ΕΛΤΑ, έτσι; Τότε δεν ίσχυαν οι δηλώσεις σας για διεύθυνση αποστολής; Να σοβαρευτούμε λίγο. Υ.Γ. Η διαφωνία μου είναι καθαρά για τις αγορές με Ali, Temu, Ebay κλπ. Στις ελληνικες αγορες που υπάρχει επιλογή για παραλαβή απο locker, box ή στην πόρτα σου, προφανώς και τα δέματα οφείλουν να πηγαίνουν εκει που έχετε δηλώσει. Εμένα τα ΕΛΤΑ το 90% των δεμάτων τα έφερναν κανονικά Κάτι θηρία κουτιά μόνο δεν φέρναν (πχ σετ πλαστικών μηχανής) Χαρτάκι άφηνε μόνο όταν δεν με έβρισκε 1
N3M3SiS Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Εδώ Αττική πάντως και για ένα καλωδιάκι στηνοσουν στην ουρά στα δέματα. Οι κινεζοι και τα ελληνικά καταστήματα με τη χρήση Βox και Lockers, μας έσωσαν. 1
Grfoxz Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 5 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Εμένα τα ΕΛΤΑ το 90% των δεμάτων τα έφερναν κανονικά Ποτέ μα ποτέ δεν έχω παραλάβει δέμα από τα ΕΛΤΑ στο σπίτι μου. Ακόμα και κάτι θήκες κινητού που χωρούσαν στη σχισμή για τα γράμματα. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. πριν από 7 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 7 ώρες 17 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Εδώ Αττική πάντως και για ένα καλωδιάκι στηνοσουν στην ουρά στα δέματα. Οι κινεζοι και τα ελληνικά καταστήματα με τη χρήση Βox και Lockers, μας έσωσαν. Όπως ακριβώς στις courier είναι ανάλογα το κατάστημα έτσι είναι και τα ΕΛΤΑ Δεν είμαι αντίθετος να το αφήσει στο locker, είμαι αντίθετος να το πάει όπου του καπνίσει ενώ σε απόσταση 5 λεπτού από το σπίτι έχω τουλάχιστον 5 διαφορετικά locker, και αυτός με τρέχει ένα σε 4-5 χιλιόμετρα μακριά χωρίς λόγο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα