Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Inuyasha   Φυσικα και έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό. Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις που το κοντινό σου locker ειναι γεμάτο, αλλά πολλές φορές το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να αφήσουν δέματα σε 1 locker οι διανομείς, αντι να τρέχουν σε 3-4.

Όπως είπα εξ αρχής όμως, η διαφωνία μου είναι καθαρά στις αγορες απο τις κινέζικές πλατφόρμες, που σε σχέση με τους υπόλοιπους τρόπους που ως τώρα παραλαμβάναμε, τα BOX και τα Locker ειναι αναβάθμιση. Πολυ ταχύτερα και βολικότερα απο τα ΕΛΤΑ. Και ο TS σπάζεται και τα επιστρέφει και πίσω. 

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Haha 1
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

@Inuyasha   Φυσικα και έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό. Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις που το κοντινό σου locker ειναι γεμάτο, αλλά πολλές φορές το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να αφήσουν δέματα σε 1 locker οι διανομείς, αντι να τρέχουν σε 3-4.

Όπως είπα εξ αρχής όμως, η διαφωνία μου είναι καθαρά στις αγορες απο τις κινέζικές πλατφόρμες, που σε σχέση με τους υπόλοιπους τρόπους που ως τώρα παραλαμβάναμε, τα BOX και τα Locker ειναι αναβάθμιση. Πολυ ταχύτερα και βολικότερα απο τα ΕΛΤΑ. Και ο TS σπάζεται και τα επιστρέφει και πίσω. 

Δεν επιστρέφω πίσω εγώ,

Με ενοχλεί που ενώ έχω ένα σωρό locker γύρω γύρω σε απόσταση Μαξ 10 λεπτά με τα πόδια πάνε και το αφήνουν όπου νανε (τους έχω σταμπάρει πολλές φορές είναι εκεί δίπλα σε καφέ από της 12 και κατά της 3ις πάνε locker

Ας φέρουν κάπου γύρω από το σπίτι όχι σε τελείως διαφορετική περιοχή

Δημοσ.
On 09/01/2025 at 17:12, Snoob said:

Με εξαίρεση ένα φίλο στα βόρεια προάστια που έχει να πει τα καλύτερα για τον άνθρωπο που εξυπηρετεί την περιοχή του και εργάζεται σε αυτή την εταιρία, ειλικρινά δυσκολεύομαι να θυμηθώ μία περίπτωση που να έχω ακούσει από έγκυρη πηγή καλά λόγια για την ACS.

ξέρω δεν ειναι πολύ αξιοπιστη μια μαρτυρια ενος αγνωστου στο internet, αλλα προσωπικα απο acs εχω μονο καλα λογια να πω. Πάντα παιρνουν τηλ οταν ειναι απεξω, και απ οτι εχω καταλαβει ειναι και ψιλοφιξ η ωρα παραδοσης για την διευθυνση μου. 4-6 το απογευμα σχεδον παντα. τουλαχιστον 10 παραγγελιες το τελευταιο διμηνο. Και το συγκεκριμενο καταστημα εξυπηρετει τεραστιο e-shop με 3-4 παλετες καθημερινα.

Αντιθετα στο box, τρεις φορες εχουν παει το δεμα μου σε αλλο box απο αυτο που δηλωσα, ενω εχω θυριδες 30 μετρα απο το σπιτι μου.

• Moderators
Δημοσ.
17 ώρες πριν, tzotzo είπε

ξέρω δεν ειναι πολύ αξιοπιστη μια μαρτυρια ενος αγνωστου στο internet, αλλα προσωπικα απο acs εχω μονο καλα λογια να πω. Πάντα παιρνουν τηλ οταν ειναι απεξω, και απ οτι εχω καταλαβει ειναι και ψιλοφιξ η ωρα παραδοσης για την διευθυνση μου. 4-6 το απογευμα σχεδον παντα. τουλαχιστον 10 παραγγελιες το τελευταιο διμηνο. Και το συγκεκριμενο καταστημα εξυπηρετει τεραστιο e-shop με 3-4 παλετες καθημερινα.

Αντιθετα στο box, τρεις φορες εχουν παει το δεμα μου σε αλλο box απο αυτο που δηλωσα, ενω εχω θυριδες 30 μετρα απο το σπιτι μου.

Το πρόβλημα δεν είναι να πάει από τα 30 μέτρα στα 100-200 μευρατο πρόβλημα για εμένα είναι όταν ενώ υπάρχουν άδεια locker τα πάνε σε αποστάσεις που είναι αποκλειστικά με αμάξι, γιατί ο υπάλληλος έκατσε να πιει καφέ αντί να κάνει παραδόσεις και την ώρα που σχολαει ανοίγει το φορτηγό και τα βάζει στη θυρίδα που είναι στο μαγαζί που κάθετε (από την οικοδομή μου η θυρίδα που τα αφήνει είναι 6,7 χιλιόμετρα απόσταση με αμάξι σύμφωνα με το Google maps

Δημοσ.

Επειδή βλέπω και ξεφεύγει το πράγμα,

καλή και άγια η ACS μέχρι που έβαλε τα Locker, μετά δεν την νοιάζει από που, προς τα που ποιος, όλα στα LOCKER .

Το κουβεντιάζω με άλλους στην γειτονιά και όλοι πιλάλα μέχρι τα locker. Δεν έτυχε ακόμα κάτι (σε αυτούς)που να μην χωράει.

Επαναλαμβάνω, ακόμα και απο σκρουτζ που επιλέγω παράδοση στο σπίτι τα πάνε locker.Το σκρουτζ δεν παίρνει θέση και δεν παίρνει θέση γιατί προμοτάρει κι αυτός τα δικά του Lockers. Εξαιτίας αυτού, σταμάτησα τον Σκρουτζ, έκανα λογαριασμό στο shopflix που δουλεύει με Courier Center και μέχρι στιγμής έχω καθυστερήσεις σε δύο παραγγελίες (όπως πρόβλεψε συνφορουμίτης στην αρχή του νήματος).

Αν η σύγκριση είναι το σύστημα Γενική Ταχυδρομική της καραντίνας ή τα σοβιετικά ΕΛΤΑ, δεν το συζητάω παραπέρα.

Όσον αφορά εμένα έχω αποφασίσει ότι κάθε παραγγελία που δεν θα παραδίδεται σπίτι, θα είναι και μια αναφορά στον μεταφορέα εξωτερικού (συνήθως DPD) και στον συνήγορο του καταναλωτή. Πάντα στην ίδια βάση

1)δεν συναινώ στην τροποποίηση όρων αγοράς απο τρίτο μέρος, μονομερώς και με ευθύνη του, στην προκειμένη τον μεταφορέα και

2)δεν συναινώ στους όρους χρήσης της υπηρεσίας του υπό το καθεστώς του πειθαναγκασμού.

Εννοείται ότι θα αλλάξω καταναλωτικές συνήθειες και θα πηγαίνω για συνδυασμένες αγορές, κυρίως πλέον απο ευρωπαϊκές χώρες και όπου μπορώ θα αποφεύγω.

Πάμε μία τώρα και στα locker. Είμαι χρήστης "βαρέος τύπου" λόγω vendora (με όλα τα κουσούρια της) των locker BOX NOW, όπως και σε κομμάτια της ζωής μου στο εξωτερικό.

Βασικό κουσούρι η απαίτηση για εγκατάσταση εφαρμογής με ότι συνεπάγειται αυτό για τόπο/χρόνο/παρουσία.

Αυτά,

σας κρατάω ενήμερους. Αν κάποιος έχει κάτι άλλο ας το γράψει εδω

• Like 2
Δημοσ.
35 minutes ago, navigatoras said:

Επαναλαμβάνω, ακόμα και απο σκρουτζ που επιλέγω παράδοση στο σπίτι τα πάνε locker.Το σκρουτζ δεν παίρνει θέση και δεν παίρνει θέση γιατί προμοτάρει κι αυτός τα δικά του Lockers. Εξ

με τον σκρουτζ του εχω αλλαξει τα φωτα ποτέ δεν εχει κανει αντι για σπιτι που εχω επιλεξει να παει σε point.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Όπως ακριβώς στις courier είναι ανάλογα το κατάστημα έτσι είναι και τα ΕΛΤΑ

Δεν είμαι αντίθετος να το αφήσει στο locker, είμαι αντίθετος να το πάει όπου του καπνίσει ενώ σε απόσταση 5 λεπτού από το σπίτι έχω τουλάχιστον 5 διαφορετικά locker, και αυτός με τρέχει ένα σε 4-5 χιλιόμετρα μακριά χωρίς λόγο

έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να είναι γεμάτα αυτά που λες?

δεν παραγγέλνεις μόνο εσύ...

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dtk-386 είπε

έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να είναι γεμάτα αυτά που λες?

δεν παραγγέλνεις μόνο εσύ...

Ωραία 1 φορά ήταν όλα γεμάτα 2 φορές πάλι οκ όλα γεμάτα αλλά τα τελευταία 40 δέματα να καταλήγουν 6 κμ μακριά δεν παραπαίει η σύμπτωση?

Πόσο μάλλον όταν πάνω από 1 φορές έχω πετύχει το διανομέα να είναι στο συγκεκριμένο καφέ μετά της 12 και 3-4 απλά να σηκώνεται και να πάει να βάζει δέματα στα locker?

Για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε ενημερώσει και τι κατάστημα που μας καλύπτει κανονικά μας λέει ότι δεν έπρεπε να είναι καν σε εκείνη την περιοχή ο οδηγός γιατί είναι σε δικαιοδοσία αλλού καταστήματος και κανονικά έπρεπε να μπούνε πολύ πιο κοντά μιας και την 2/3 φορές που τον είδαμε να πίνει καφέ, οηγ; το στο κατάστημα και μου επιβεβαίωσαν ότι το locker δίπλα μου είναι σχεδόν άδειο αλλά και γενικότερα η περιοχή μου έχει υπερβολικά πολλά άδεια locker πολύ πιο κοντά από εκεί που τα παρατάει ο οδηγός και γενικότερα έχουν προβλήματα μαζί του επειδή είναι "παλιος"

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν σήμερα πρώι απάντησε η DPD με email, λένε θα ενημερώσουν αρμοδίως.H ACS συνεχίζει τις αλχημίες, έσβησε απο το tracking της όλο το ιστορικό, την "άρνηση παραλαβής" μου, σαν να μην συνέβη τίποτα! Αυτό την καθιστά δυνητικά επικίνδυνη!

Περιμένω τον συνήγορο του καταναλωτή και το πακετάκι.

Ο αγώνας συνεχίζεται,

Άλλα πακέτα απο ebay : 1, αγνωστος last mile courier

Άλλα πακέτα απο Aliexpress: 2, αγνωστος last mile courier

Shopflix: 1, με Courier Center απο 7/1 σήμερα έφτασε Ηράκλειο

Screenshot2025-01-13at14-19-47ACSCourier-.png.0f716724ad57e521f13a72e65198d0f2.png

dpd response.jpg

Επεξ/σία από navigatoras
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μεσημέρι μου έφεραν το πακέτο!

Το συνηθισμένο μήνυμα ήρθε από χθες απόγευμα,

σήμερα μεσημέρι το συνηθισμένο τηλεφώνημα από τον υπάλληλο για την επιβεβαίωση της παράδοσης.

Απάντηση απο συνήγορο καταναλωτή ακόμα!

Ο αγώνας συνεχίζεται,

Άλλα πακέτα απο ebay : 1,

ΕΛΤΑ last mile courier (καθυστέρηση)

Άλλα πακέτα απο Aliexpress: 2,

αγνωστος last mile courier (το ένα παραδόθηκε ήδη απο ACS χωρίς θέματα)

Shopflix: 1, με Courier Center απο 7/1, 13/1  έφτασε Ηράκλειο, αγνοείται η τύχη του

Επεξ/σία από navigatoras
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε αποστολή μου στέλνανε SMS "Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΑΔΕ ΣΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ" ένα link που σου έδινε επιλογή να πάει σε locker, παραλαβή από τον χώρο του ή κατι για τον γείτονα. Σου δίναν την ευκαιρία να πας εσύ από εκεί να το πάρεις μπας και κάνεις εσύ την δουλειά τους.

Κάποια στιγμή έκανα το λάθος και έβαλα στο locker να δοκιμάσω για να ξέρω σε περιπτώσεις που δεν θα είμαι στην διεύθυνση μου να το παραλάβω. Από τότε ΌΛΕΣ οι αποστολές μου πάνε στο locker χωρίς κανένα αίτημα. Και στο SMS δεν υπάρχει πια link για να το αλλάξω.

έχουνε γίνει master σε accountability sinks. Αφού είδαν μία φορά ότι μπορώ να πάω στο locker μου αφαίρεσαν κάθε επιλογή να μην πάω. Δεν υπάρχει deliveras να μιλήσω face 2 face. Το να πάρω τηλ έχει καταντήσει αστείο από μόνο του. Οι αριθμοί που σε καλούν αυτοί μερικές φορές έχουν όλοι φραγή εισερχομένων κλήσεων. Και να πάω σε κατάστημα να περιμένω δύο ώρες θα μιλήσω με άτομα που δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί δεν τους δίνουν τα κεντρικά την δυνατότητα να κάνουν οτιδήποτε εκτός να σου δώσουν ένα δέμα ή να βάλουν το tracking στο σύστημά τους που έχει και αυτό τα χίλια μίρια προβλήματα/περιορισμούς.

Επεξ/σία από Φέλιξ
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Φέλιξ είπε

Κάθε αποστολή μου στέλνανε SMS "Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΑΔΕ ΣΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ" ένα link που σου έδινε επιλογή να πάει σε locker, παραλαβή από τον χώρο του ή κατι για τον γείτονα. Σου δίναν την ευκαιρία να πας εσύ από εκεί να το πάρεις μπας και κάνεις εσύ την δουλειά τους.

Κάποια στιγμή έκανα το λάθος και έβαλα στο locker να δοκιμάσω για να ξέρω σε περιπτώσεις που δεν θα είμαι στην διεύθυνση μου να το παραλάβω. Από τότε ΌΛΕΣ οι αποστολές μου πάνε στο locker χωρίς κανένα αίτημα. Και στο SMS δεν υπάρχει πια link για να το αλλάξω.

έχουνε γίνει master σε accountability sinks. Αφού είδαν μία φορά ότι μπορώ να πάω στο locker μου αφαίρεσαν κάθε επιλογή να μην πάω. Δεν υπάρχει deliveras να μιλήσω face 2 face. Το να πάρω τηλ έχει καταντήσει αστείο από μόνο του. Οι αριθμοί που σε καλούν αυτοί μερικές φορές έχουν όλοι φραγή εισερχομένων κλήσεων. Και να πάω σε κατάστημα να περιμένω δύο ώρες θα μιλήσω με άτομα που δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί δεν τους δίνουν τα κεντρικά την δυνατότητα να κάνουν οτιδήποτε εκτός να σου δώσουν ένα δέμα ή να βάλουν το tracking στο σύστημά τους που έχει και αυτό τα χίλια μίρια προβλήματα/περιορισμούς.

Βάζεις δεύτερο όνομα στο θυροτηλεφωνο του ετέρου ήμισυ και τα παραγγέλνεις σε αυτό

Δημοσ.

Όσον αφορά την acs εδώ και αρκετά χρόνια είναι η αγαπημένη μου κουριερ. Οι άνθρωποι έρχονται σπίτι καμία άλλη κουριερ δεν το κάνει αυτό σε χωριό με δυσπρόσιτη κατάταξη και έρχονται σχεδόν κάθε μέρα. Μήνυμα ότι το δέμα παραδόθηκε στον κουριερ 2 3 ώρες πριν και έρχεται ξέρει ήδη το σπίτι και ανάλογα τον έχω πει και τι να κάνει αν λείπω. Ευτυχώς το σκρουτζ τελευταία στέλνει αποκλειστικά με acs και έχω βολευτει φουλ παλιότερα είχαμε courier center που πηγαινε σε ένα σημείο στο χωριό και πάτε όλοι να το πάρετε από εκεί. Η γενική είναι ότι χειρότερο εδώ που είμαι σε παράδοση εκτυπωτή οι αθεόφοβοι δεν μπόρεσαν να τον φέρουν σπίτι και επειδή έλειπα τον πήγαν πίσω και έτρεχα να κάνω 40χλμ να τον πάρω. Ευτυχώς έχω να δω γενική 3 4 χρόνια ας το κλείσουν το μαγαζάκι τους. 

Box locker εχουμε αλλα δεν το δουλεύουν. Σε αποστολή από τεμου πριν μέρες πήγε σε 15χλμ locker και τρέχα εσύ να το πάρεις μιας και μένει εκεί 2 3 μέρες. Εννοείται box χωρίς να υπάρχει στην περιοχή σου δεν αξίζει καθόλου να τρέχεις 20 30 χλμ να πάρεις αυτό που παρήγγειλες. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/2/2025 στις 3:03 ΜΜ, Φέλιξ είπε

Η αλήθεια είναι ότι το κάθε υποκατάστημα κάνει ότι θέλει και είναι θέμα τύχης αν κάνει σωστά τη δουλειά του ή όχι. Αν η παραγγελία σου από το εκάστοτε κατάστημα είναι για παράδοση στο σπίτι και αυτοί το βάζουν σε lockers γιατί τους βολεύει τότε κάνε παράπονα εκτός από την ACS και στο κατάστημα που συνεργάζεται μαζί της. Έχω παρατηρήσει ότι πλέον λίγα καταστήματα σου δίνουν επιλογή και για δεύτερη courier, σου λένε με αυτή συνεργαζόμαστε είτε σου αρέσει είτε όχι και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πόσο ΓΤΠ είναι η εταιρία φαίνεται και από το γεγονός ότι άλλοι έχουν κακές εμπειρίες και άλλοι έχουν καλές.

Και μιλάνε για καλό υποκατάστημα ή για συνεπή courier

Σοβαρά τώρα; Μια εταιρία (η όποια εταιρία) δεν μπορεί να διασφαλίσει ένα σταθερό και συγκεκριμένο μοντέλο καλής λειτουργίας και έλεγχο των υποκαταστημάτων της (δικά τους ή franchise) και μένει να συζητάμε για το ποιο τοπικό "μαγαζάκι" είναι καλύτερο από το άλλο; ΟΚ, αυτό να το λέμε για τα σουβλατίδικα που προφανώς μπορεί να έχει διαφορετική προσέγγιση "ο γύρος του κυρ Νίκου" από το "όλα στη θράκα". Σε καταστήματα όμως με το ίδιο μεγάλο λογότυπο απλά απαράδεκτο

Και φτάνουμε σε κάθε παρόμοιο νήμα (δεν είναι αυτό το πρώτο) να καταλήγουμε σε πολυσέλιδη επανάληψη για το τι πρέπει ή δεν πρέπει.

Παλαιότερα λέγαμε για υπηρεσίες του δημοσίου που αν γινόταν ιδιωτικοποίηση θα "έφτιαχναν". Ε τότε ας δώσουμε τα ΕΛΤΑ (άλλη πονεμένη ιστορία αλλά με την "δικαιολογία" του "είναι δημόσιο") στην ACS να τα φτιάξει :P

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...