Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. 

Θα ήθελα να φώτα σας για ένα θέμα που έχω. 

Έχω 100αρα γραμμή fiber, την οποία δυστυχώς δεν πιάνω στο δωμάτιό μου λόγω αρκετών τοίχων που την παρεμβαλλουν. 

Ο πατέρας μου λοιπόν έκανε μια πατέντα και κατάφερε να μου βγάλει ένα καλώδιο ethernet στο δωμάτιο μου με τη βοήθεια ενός switch από το router. 

Το θέμα μου είναι τώρα τι συσκευή μπορώ να αγοράσω για το δωμάτιό μου που να εκπέμπει ασύρματο και αν γίνεται και ενσύρματο σήμα (για το pc). 

Όπως σας είπα, έχω στη διάθεσή μου απλά ένα καλώδιο ethernet. 

Να κοιτάξω κάτι σε access point; 

Ένα δεύτερο router; 

Κανένα wifi repeater; 

Δώστε μου τα φώτα σας. Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Βαλε ενα switch εκει που πηγε ο πατερας σου το καλωδιο το ethernet. Μετα βαζεις πανω στο switch το PC, AP, εκτυπωτη και οτι αλλο θελεις !

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Προφανώς εννοεις δεν πιάνειςwifi, βαλε ενα παλιό ρουτερ αν εχεις.

Φίλε το δοκίμασα, και δεν μπαίνει το ethernet για κάποιο λόγο στη θύρα. Είναι μεγάλο. 

Σε ένα repeater που έχω μπαίνει κανονικά. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Giannis Klrs είπε

Φίλε το δοκίμασα, και δεν μπαίνει το ethernet για κάποιο λόγο στη θύρα. Είναι μεγάλο. 

Σε ένα repeater που έχω μπαίνει κανονικά. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό. 

Που δοκιμαζεις να βαλεις το ethernet και δεν μπαινει; Το καλωδιο ειναι προτερματισμενο στα δυο ακρα με RJ45; Ηταν ετοιμο καλωδιο;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kaklikos είπε

Που δοκιμαζεις να βαλεις το ethernet και δεν μπαινει; Το καλωδιο ειναι προτερματισμενο στα δυο ακρα με RJ45; Ηταν ετοιμο καλωδιο;

Όχι δεν ήταν έτοιμο, ήρθε ένας ηλεκτρολόγος και το έκανε. Έφτιαξε τα καλώδια και το πάτησε με πρέσα. 

Δεν έχω ιδέα πως λέγεται δυστυχώς. 

Λοιπόν, στον υπολογιστή μπαίνει κανονικά. 

Σε παλιό ρουτερ που δοκίμασα δεν μπαίνει. 

Σε ένα repeater της tplink που έχω μπαίνει (φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία). 

Screenshot_20250109_144324_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο ρουτερ θα το βαλεις στην LAN. Πρεπει ομως στο ρουτερ που θα βαλεις στο δωματιο σου να κλεισεις DHCP και να βαλεις μια κενη ip.

Στειλε μια φωτο τις πορτες του ρουτερ απο πισω

Επεξ/σία από kaklikos
Δημοσ.

Φίλε έχεις κάνα προφίλ να στα στείλω; 

Δεν είμαι σπίτι και φοβάμαι μην σε χάσω χαχαχα. 

Μόλις γυρίσω να στα στείλω. 

4 λεπτά πριν, kaklikos είπε

Στο ρουτερ θα το βαλεις στην LAN. Πρεπει ομως στο ρουτερ που θα βαλεις στο δωματιο σου να κλεισεις DHCP και να βαλεις μια κενη ip.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kaklikos είπε

Λοιπόν φίλε. Ορίστε το ethernet και το router. 

IMG_20250109_174304.jpg

Μόλις τώρα, Giannis Klrs είπε

IMG_20250109_174304.jpg

IMG_20250109_174328.jpg

Μόλις τώρα, Giannis Klrs είπε

IMG_20250109_174304.jpg

IMG_20250109_174328.jpg

IMG_20250109_174321.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια. Στην lan δεν μπαινει; Δεν μπορει να μπαινει στην λαν του repeater και οχι στην λαν του ρουτερ. Το βαζεις στην λαθος υποδοχη.. Πρωτα ομως πρεπει να συνδεθεις στο ρουτερ το παλιο δηλ αυτο που θελεις να συνδεσεις, απο τον υπολογιστη σου και να κλεισεις το dhcp

Επεξ/σία από kaklikos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι λέει ο kalinikos, μάλλον το βάζεις στην dsl η οποία είναι rj11 (τηλεφωνική).

Βάλτο σε μια από τις LAN 1, 2, 3 Την 4 άστην γιατί μάλλον θα είναι ρυθμισμένη για stb (internet tv) και θέλει να την αλλάξεις από τις ρυθμίσεις (Internet->Port Binding->ATM/PTM/ETH_OTETV και ξετσεκάρεις την LAN4 σε όλα).

Πριν προχωρήσεις και ενώ είσαι συνδεμένος στο router του σπιτιού σου θα πρέπει να βρεις την ip range που βρίσκεσαι. ΆΝοιξε γραμμή εντολών και δώσε ipconfig /all και κάπου θα λέει ipv4 address και default gateway. Σημείωσε τα κάπου (θα είναι λογικά κάτι του τύπου ipv4 192.168.1.XXX και gateway 192.168.1.1). Αγνόησε τα ipv6/

Τώρα, για να το κάνεις να δουλέψει σωστά θα πρέπει πρώτα να το συνδέσεις με lan με το pc και να αποσυνδέσεις ότι lan/wifi έχεις σε αυτό. Μετά θα δεις στο ταμπελάκι του router ποια είναι η ip του (συνήθως 192.168.1.1) και θα τη χτυπήσεις στον browser. Θα δώσεις το username Και το password που έχει για τον admin (όχι για το wifi) και θα συνδεθείς.

Εδώ τώρα θα πρέπει να μπλέξεις με τις ρυθμίσεις. Θα πας Local Network->LAN και μετά DHCP Server, θα το κάνεις Off και θα βάλεις στατική ip στο range που βρήκες στη γραμμή εντολών. ΑΝ π.χ. η gateway ήταν 192.1689.1.1 δώσ' του κάτι πιο ψηλά όπως 192.168.1.100 (αλλάζεις μόνο την τελευταία ομάδα αριθμών). Μόλις πατήσεις Apply θα σου πει μάλλον ότι θα πρέπει να κάνει επανεκκίνηση. Πάτα ΟΚ και σύνδεσε το στο καλώδιο που έχεις από το κεντρικό ρούτερ (μην το βγάλεις από την πρίζα μέχρι να κάνει επανεκκίνηση). Πάνω του θα συνδέσεις μετά σε μια άλλη LAN (1,2,3) το pc σου και ασύρματο θα έχεις από το 2ο ρούτερ στο δωμάτιο. Θα πρέπει όμως να το συνδέσεις στο wifi από αυτό το ρούτερ και όχι στο κεντρικό σου.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...