adminaros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Στις 9/1/2025 στις 10:57 ΠΜ, georgedamp είπε 1) Το ms office (word, excel) δουλεύουν καλά? Εάν αγοράσω το κλειδί από αυτά τα site που τα πουλάνε 10-20 ευρώ θα έχω θέμα? (στα windows ετσι τα είχα) Τα μόνα οφις , που μπορείς να βάλεις είναι το 2019, 2021 & 2024. δες ποιο σε βολεύει. απλά να ξέρεις ότι το 2019 ενώ δουλεύει μια χαρά , δεν κάνει ενημερώσεις πλέον. Σιγά τα ωά. το έχω βάλει σε κάνα δυο μηχανάκια και για τις ανάγκες των , είναι σούπερ ντούπερ. Στις 10/1/2025 στις 10:44 ΜΜ, atheatos είπε Λογικά στην εκκίνηση με φρέσκο λειτουργικό θα σε ρωτήσει αν θες να κανείς transfer από άλλο Mac ή από Time Machine backup σκληρό. Έχει το migration assistant και μεταφέρεις ότι θέλεις χωρίς πρόβλημα. Μπορείς και τώρα να ανοίξεις το migration assistant στο m2 στα utilities και να δεις τις επιλογές. Το ίδιο μπορείς να κάνει οποιαδήποτε ωρα λογικά και στο m4. migration assistant + 1 1
kostasbm Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου On 10/01/2025 at 22:44, atheatos said: Λογικά στην εκκίνηση με φρέσκο λειτουργικό θα σε ρωτήσει αν θες να κανείς transfer από άλλο Mac ή από Time Machine backup σκληρό. Έχει το migration assistant και μεταφέρεις ότι θέλεις χωρίς πρόβλημα. Μπορείς και τώρα να ανοίξεις το migration assistant στο m2 στα utilities και να δεις τις επιλογές. Το ίδιο μπορείς να κάνει οποιαδήποτε ωρα λογικά και στο m4. αν θυμαμαι καλά για να δουλέψει το migration assist πρέπει και τα δυο μηχανήματα να τρέχουν το ίδιο λειτουργικό η κάνω λάθος ???
atheatos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 57 λεπτά πριν, kostasbm είπε αν θυμαμαι καλά για να δουλέψει το migration assist πρέπει και τα δυο μηχανήματα να τρέχουν το ίδιο λειτουργικό η κάνω λάθος ??? Δεν θυμάμαι ακριβώς. Νομίζω αυτό που πρόκειται να δεχτεί τις εφαρμογές πρέπει να έχει ιδιο ή νεότερο από αυτό που πρόκειται να παρει τα στοιχεία και τις εφαρμογές. Το αντίθετο δεν μπορεί να γίνει. Να έχεις ενα νεότερο λειτουργικό και να προσπαθείς να κάνεις migration σε παλαιότερο. 1
zourman1981 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου από zourman1981
slaughter Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 19 hours ago, vasiliskiosses97 said: Καλησπέρα, μιας και εγώ σκέφτομαι να πάω στο Mac mini m4 pro, έχω μια απορία σχετικά με την πρώτη φορά που θα ανοίξω το Mac… Εχω ασύρματα πληκτρολόγιο και ποντίκι Logitech που συνδέονται είτε με Bluetooth ή με usb. Τώρα που ο Mac δεν έχει usb-a, πως μπορώ να τα συνδέσω τη πρώτη φορά ; και ενσύρματο ποντίκι να βρω πάλι δεν μπορώ να το βάλω. Εχω οθόνη dell που έχει docking station, θα παίξει άμα βάλω το usb στην οθόνη ή χρειάζεται να συνδέσω την οθόνη με το mac για να μπορώ να χρησιμοποιώ τις θύρες ; Ευχαριστω είτε θα πρέπει να πάρεις κάποιον usb-c adapter και να το συνδέσεις στο mac είτε θα τα συνδέσεις στην οθόνη και την οθόνη θα την συνδέσεις με type-c στο mac 1
ksessalonikios Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου @vasiliskiosses97 δεν χρειάζεσαι καν να το συνδέσεις με καλώδιο την πρώτη φορά, γίνεται και μέσω bluetooth Once the m4 Mac mini is turned on, press the power button 3 times until it says to turn the keyboard to Bluetooth pairing mode Then enter the numbers it shows on your screen using your keyboard and press return if it’s still asking you to enter the numbers, connect your mouse to the Mac mini and it should resolve it. 2
vasiliskiosses97 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου @ksessalonikiosΑκομη καλύτερα, θα το δοκιμάσω και σου πω. Ευχαριστω πολύ
georgedamp Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Παρέλαβα το Μ4 256 την Δευτέρα. Και σε 3-4 ημέρες περιμένω την θήκη https://www.amazon.de/dp/B0BL6F56DP?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title Και τον δίσκο kc3000 2 TB καθώς και αυτό το hub https://www.amazon.de/dp/B0BR3M8XHK?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title Ο ήχος του είναι δυστυχώς απογοητευτικός από το Jack (και πολύ άσχημο που το έχουν βάλει στο μπροστινό τμήμα) αλλά ευτυχώς τα ηχεία δουλεύουν με bt και με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι όχι μόνο δουλεύουν τέλεια αλλά και ότι δεν έχουν την παραμικρή καθυστέρηση στον ήχο. Σε σχέση με το Pc και τα windows νιώθω πως το desktop μεγάλωσε ξαφνικά 3 φορές. Πλέον μπορώ να εχω συγχρόνως πολλά παράθυρα ανοιχτα και να είναι και λειτουργικά. Όλες οι συσκευές αναγνωρίστηκαν με μεγάλη ευκολία ακόμα και εκτυπωτής που αναφέρει ότι δεν είναι συμβατός λόγω παλαιότητας. Δεν μου αρέσει καθόλου που πρέπει να το σηκώνω για να το ανοίξω και θέλω να ρωτήσω εάν ανοίγει με καμιά συντόμευση από το πληκτρολόγιο. 1
Jiakometi Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, georgedamp είπε Δεν μου αρέσει καθόλου που πρέπει να το σηκώνω για να το ανοίξω και θέλω να ρωτήσω εάν ανοίγει με καμιά συντόμευση από το πληκτρολόγιο. Δεν χρειάζεται να το κάνεις Shut down ….. Να το βάζεις (ή να το αφήνεις να μπαίνει) σε Sleep οπότε μπορείς να το «ξυπνήσεις»από το πληκτρολόγιο….. Αν όμως επιμένεις ή λύση είναι εδώ. Απλή και φτηνή. Πιέζεις από επάνω την πίσω αριστερή γωνία και είναι ΟΝ. Υ.Γ. Με γεια η θήκη. Νομίζω θα την ευχαριστηθείς. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου από Jiakometi 1
georgedamp Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 8 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Δεν χρειάζεται να το κάνεις Shut down ….. Να το βάζεις (ή να το αφήνεις να μπαίνει) σε Sleep οπότε μπορείς να το «ξυπνήσεις»από το πληκτρολόγιο….. Αν όμως επιμένεις ή λύση είναι εδώ. Απλή και φτηνή. Πιέσεις από επάνω την πίσω αριστερή γωνία και είναι ΟΝ. Υ.Γ. Με γεια η θήκη. Νομίζω θα την ευχαριστηθείς. Ευχαριστώ πολύ.... ξέρουμε κατανάλωση σε sleep mode?
Jiakometi Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 17/1/2025 στις 12:37 ΜΜ, georgedamp είπε Ευχαριστώ πολύ.... ξέρουμε κατανάλωση σε sleep mode? Ακριβώς όχι, αλλά κάπου διάβασα (χωρίς να έχω το link πρόχειρο) μεταξύ 3-4W/h. Επίσης εάν του ενεργοποιήσεις το Power Nap τότε στο διάστημα που θα είναι σε Sleep mode, το λειτουργικό θα κάνει όλες τις λειτουργίες συντήρησης, (πχ backup με το Time Machine), updates, θα κοιτάει για νέα mail κλπ, όποτε μόλις το ξυπνήσεις θα είναι έτοιμο χωρίς να χρειάζεται να κάνει τίποτα απ όλα αυτά. Όχι ότι θα το καταλάβαινες πραγματικά γιατί θα σε επιβάρυναν σε επίπεδο performance, αλλά όπως και να έχει, είναι καλύτερα. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από Jiakometi 1
arxontas2323 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Στις 17/1/2025 στις 12:37 ΜΜ, georgedamp είπε Ευχαριστώ πολύ.... ξέρουμε κατανάλωση σε sleep mode? δεν το κλεινω ποτε και ολα καλα.... 1
Tilemaxx Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Στις 17/1/2025 στις 12:45 ΜΜ, Jiakometi είπε Ακριβώς όχι, αλλά κάπου διάβασα (χωρίς να έχω το link πρόχειρο) μεταξύ 3-4W/h. Επίσης εάν του ενεργοποιήσεις το Power Nap τότε στο διάστημα που θα είναι σε Sleep mode, το λειτουργικό θα κάνει όλες τις λειτουργίες συντήρησης, (πχ backup με το Time Machine), updates, θα κοιτάει για νέα mail κλπ, όποτε μόλις το ξυπνήσεις θα είναι έτοιμο χωρίς να χρειάζεται να κάνει τίποτα απ όλα αυτά. Όχι ότι θα το καταλάβαινες πραγματικά γιατί θα σε επιβάρυναν σε επίπεδο performance, αλλά όπως και να έχει, είναι καλύτερα. Θεωρείς ότι για χρήση κυρίως light (browsing, music, streaming/dl, κανένα emulator), δεν έχει νόημα να τρέχεις το μηχάνημα από εξωτερικό σκληρό; Είχα διαβάσει ότι ο χρόνος ζωής του εσωτερικού SSD των Mac είναι από τους καλύτερους της αγοράς, με τις ίδιες ταχύτητες ακόμη και όταν ο δίσκος είναι πλέον «πεθαμένος».
ksessalonikios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου άδικος κόπος 1. αν τον έχεις να μπουτάρει από εξωτερικό δεν θα έχεις τα apple inteligence, Apple Pay και λοιπες apple υπηρεσίες 2. ήδη κυκλοφορούν μεγαλύτεροι εσωτερικοί ssd για το μηχανημα, αν πεθάνει μετά απο χρόνια τοτε θα τους βρισκεις σε καθε online μαγαζι, τον αντικαθιστας κι ολα καλά (θεωρωντας αυτονοητη την χρήση Time Machine) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα