Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...καλή χρονιά...

έχω ένα grande punto...μηχανολογικά δεν γνωρίζω πολλά...

σε περιόδους υγρασίας ειδικά ακούω τα πίσω αμορτισερ να ακούγονται όταν σηκώνομαι...παρόλα αυτά από οδηγική συμπεριφορά είναι καλό...

ο μάστορας πριν κάνα μήνα που κανα σερβις και τα είδε είχε πει δεν χρειάζονται κάτι...

είναι καλό αυτό που ακούω θόρυβο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν τα συνεμπλοκ και όλοι ελαστικοί σύνδεσμοι της ανάρτησης ,κυριως στις μπάρες που κρατάνε τους τροχους,έχουν ξεραθεί, ναι είναι φυσιολογικός ο θόρυβος.  Αλλα αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή πρέπει να τους αλλάξεις γιατί μπορεί να αρχίζουν να χτυπάνε σε φρενάρισμα και στροφες οπότε θα έχεις και θέματα ασφαλείας. 

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spiros_kaz είπε

σε περιόδους υγρασίας ειδικά ακούω τα πίσω αμορτισερ να ακούγονται όταν σηκώνομαι...παρόλα αυτά από οδηγική συμπεριφορά είναι καλό...

ο μάστορας πριν κάνα μήνα που κανα σερβις και τα είδε είχε πει δεν χρειάζονται κάτι...

είσαι σίγουρος ότι ειναι τα αμορτισέρ;

Στον μάστορα το είπες για τον θόρυβο;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, atheatos είπε

Αν τα συνεμπλοκ και όλοι ελαστικοί σύνδεσμοι της ανάρτησης ,κυριως στις μπάρες που κρατάνε τους τροχους,έχουν ξεραθεί, ναι είναι φυσιολογικός ο θόρυβος.  Αλλα αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή πρέπει να τους αλλάξεις γιατί μπορεί να αρχίζουν να χτυπάνε σε φρενάρισμα και στροφες οπότε θα έχεις και θέματα ασφαλείας. 

αν ισχύει κάτι τετοιο, ξερουμε περίπου το κόστος; θα μιλήσω κιολας με το μαστορα να το δει καποια στιγμή

Δημοσ.
15 ώρες πριν, spiros_kaz είπε

Κια μενα κοπανούσε ειδικά πίσω ρωτάω το μάστορα μου λέει αμορτισέρ και βάσεις μπρός πίσω.

Πάω σε άλλον μου λεει καλά τα βλέπω τα αμορτισερ  φέρε λάστιχα ζαμφόρ μπρος πίσω και ένα μπαράκι μπρος που τα βλέπω χάλια. Τα πάω οκ το opel vectra c . 40 ευρώ τα ανταλλακτικά συν εργασία.

Ρωτα και κάπου αλλού κοιτάνε το γρήγορο και μεγάλο κέρδος.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, spiros_kaz είπε

Το αμάξι πόσα χιλιόμετρα έχει και φαίνεται να έχουν αλλαχτεί τα αμορτισέρ;

Γενικά κάνε έλεγχο όλο το σύστημα διέυθυνσης , μπαλάκια ψαλιδιών , ακρόμπαρα , ημίμπαρα φούσκες .

Τωρα για τα σινεμπλόκ ψαλιδίων το ανταλλακτικό δε στοιχίζει τόσο όσο η διαδικασία . Τουλάχιστον στα μπροστά έχει μανούρα βγάζεις ψαλίδια και θέλει να ξεπρεσάρεις τα σινεμπλόκ . Πολύ δε κάθονται κιόλας .

Δείτε και τα αμορτισέρ αλλά και τα ρουλεμάν βάσης αμορτισέρ.

Πάρε μια γνωμη 2η απο μαγαζιά / συνεργειο που ασχολείται μονο με ευθυγραμμίσεις / ζυγοσταθμίσεις 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Το αμάξι πόσα χιλιόμετρα έχει και φαίνεται να έχουν αλλαχτεί τα αμορτισέρ;

Γενικά κάνε έλεγχο όλο το σύστημα διέυθυνσης , μπαλάκια ψαλιδιών , ακρόμπαρα , ημίμπαρα φούσκες .

Τωρα για τα σινεμπλόκ ψαλιδίων το ανταλλακτικό δε στοιχίζει τόσο όσο η διαδικασία . Τουλάχιστον στα μπροστά έχει μανούρα βγάζεις ψαλίδια και θέλει να ξεπρεσάρεις τα σινεμπλόκ . Πολύ δε κάθονται κιόλας .

Δείτε και τα αμορτισέρ αλλά και τα ρουλεμάν βάσης αμορτισέρ.

Πάρε μια γνωμη 2η απο μαγαζιά / συνεργειο που ασχολείται μονο με ευθυγραμμίσεις / ζυγοσταθμίσεις 

τα μπροστινά είναι καινούργια...το καλοκαιρι το πήρα...είναι αμάξι του 2009...θα το δω πάντως γιατί είναι αρκετά τα χρόνια αν έχει τα εργοστασιακά...

• Like 1
Δημοσ.

Τα συνεμπλοκ ειναι κατα 99% . Εχω το ιδιο θεμα σε 25 ετιας αμαξι. 

τα ανταλλακτικα ειναι σχετικα φθηνα το θεμα ειναι οτι η εργασια και το βαλε-βγαλε τα ξεραμενα συνεμπλοκ ειναι λιγο παλουκι. 

Δημοσ.
5 hours ago, futureshock said:

Τα συνεμπλοκ ειναι κατα 99% . Εχω το ιδιο θεμα σε 25 ετιας αμαξι. 

τα ανταλλακτικα ειναι σχετικα φθηνα το θεμα ειναι οτι η εργασια και το βαλε-βγαλε τα ξεραμενα συνεμπλοκ ειναι λιγο παλουκι. 

Και επειδή είναι παλούκι good luck στο να βρείς μάστορα να δεχτεί να στο κάνει επειδή έχει πολύ δουλειά και δε θα βγάλει πολλά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...