haris_216 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Vstromrider είπε 700κατι εχει και μαλιστα σε ειδικη διασταση. 200χ220 Πιστευω ειναι καλα για αυτο που φαινεται να ειναι. Την ξερεις την εταιρια? τα εχεις δει απο κοντα ? προσωπικα πιστευω οτι ειναι φθηνοπραγματα αυτα. Μελαμινες που θα διαλυσουν, θα τριζουν, και τελικα θα γκρεμισουν σε συντομο διαστημα. Ενα μεταλλικο κρεββατι ειναι επένδυση για να κανεις οτι γουστάρεις εκει πάνω. Ειμαι φαν των μεταλλικων ή εστω ενα φτιαχτο απο μασιφ ξυλεια. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για τις καταστροφές που προβλέπεις, καθαρά λόγω εμπειρίας. Έχω από το 2005 διπλό κρεβάτι ikea malm και ακόμα ζει και βασιλεύει. Κάποια στιγμή, στην μεσαία μεταλλική μπάρα που πιάνει στα δύο κεφαλαρια, πεταχτηκαν στην μία πλευρά οι βίδες (μάλλον ήμασταν νεότεροι και πιο "δραστήριοι" 😜) και τις αντικατέστησα με στριφονια λίγο μακρύτερα. Αισίως σε κάνα 2μηνο θα κλείσει εικοσαετία. Που και να μην είχε κρατήσει τόσο δεν με χάλαγε, για τα λεφτά που πλήρωσα. Ο αδερφός μου έχει πάρει το ίδιο κρεβάτι και ομοίως δεν έχει θέμα. Εννοείται πως δεν θα το συγκρίνω με μασίφ ξύλο. Αλλά από την άλλη δε νομίζω ότι θα βρει κανείς μασίφ ξύλο στα 300€. Βέβαια να σημειώσω (δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις) ότι έχω την αίσθηση ότι έχει υπάρξει πτώση ποιότητας στα προϊόντα του ικεα, ακόμα και σε κωδικούς που συνεχίζουν να υπάρχουν. Δηλαδή μπορεί (δεν το ξέρω) το σημερινό malm να μην είναι σαν το δικό μου. Και πάλι όμως μιλάμε για βατές τιμές για να κάνει κάποιος τη δουλειά του και να μην χρειαστεί να "παντρευτεί" τα έπιπλα επειδή τα ακριβοπλήρωσε Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από haris_216 1
alex.panag Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Αρχικα σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! Η αληθεια ειναι πως με το "δεν με νοιαζει" εννοουσα πως θα ηθελα να αποφυγω επιπλα που ειναι κακης ποιοτητας με πολυ χαμηλη τιμη. πχ εχω ακουσει οτι ο Μαρμαριδης εχει κακης ποιοτητας επιπλα και οτι ειναι πολυ φτηνα, οποτε θα ηθελα να τον αποφυγω και να παω σε κατι που να ειναι μασιφ ξυλο για αντοχη και απο εκει και περα για το μαξιλαρι δεν ξερω πως μπορω να ελεγξω την ποιοτητα. Απ' οσα εχω δει, νομιζω κλεινω σε "Τηνιακο". Εχει καποιος καποια εμπειρια; Ο καναπες που εχω δει ειναι ο 14ος πιο ακριβος απο τους 35 που εχουν στο site τους οποτε, αναμενω μια μεση ποιοτητα με βαση το portfolio τους. Απ εκει και περα στο κρεβατι, θα ηθελα επισης κατι σε μασιφ ξυλο αλλα οχι κατι ακριβο με δεδομενο πως το υπολοιπο budget θα το εδινα σε στρωμα. Αληθεια εχετε καμια προταση για στρωμα; για μαρκα; Ευχαριστω πολυ και παλι!
mikeser Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Εγώ έκανα πρόσφατα ανακαίνιση στο διαμέρισμα μου και από διάφορα μαγαζιά που πήγα και κοίταξα για ποιοτικά έπιπλα με κέρδισαν για κρεβάτι που ήθελα σε 180*200 με αποθηκευτικό χώρο και στρώμα μαζί σε elite Strom. Στρώμα έβαλα το deluxe αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Καναπέδες που μου άρεσαν από έπιπλα Λάμπρου στο Περιστέρι και resaikos στο Χαλάνδρι αλλά κατέληξα στο resaikos σε ένα γωνιακό με ανάκληση στο προσκέφαλο και όλο μεταλλικό σκελετό που φαινόταν πολύ ανθεκτικός και ύφασμα φουλ μαλακό. Και συνεργαζοντουσαν και με elite Strom οπότε τα πήρα πακέτο.
alex.panag Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 16 λεπτά πριν, mikeser είπε Εγώ έκανα πρόσφατα ανακαίνιση στο διαμέρισμα μου και από διάφορα μαγαζιά που πήγα και κοίταξα για ποιοτικά έπιπλα με κέρδισαν για κρεβάτι που ήθελα σε 180*200 με αποθηκευτικό χώρο και στρώμα μαζί σε elite Strom. Στρώμα έβαλα το deluxe αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Καναπέδες που μου άρεσαν από έπιπλα Λάμπρου στο Περιστέρι και resaikos στο Χαλάνδρι αλλά κατέληξα στο resaikos σε ένα γωνιακό με ανάκληση στο προσκέφαλο και όλο μεταλλικό σκελετό που φαινόταν πολύ ανθεκτικός και ύφασμα φουλ μαλακό. Και συνεργαζοντουσαν και με elite Strom οπότε τα πήρα πακέτο. Τι τιμες παιζουν θυμασαι σε αυτα τα δυο; Ρωταω γιατι χθες πηγα σε εναν που δεν ειχε τιμες καθολου και ο πιο φτηνος ηταν στα 2200 που ειναι πανω απο το budget μου.
mikeser Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Είναι γύρω σε αυτό το budget όλοι και στα 2 μαγαζιά που σου είπα. Ένας πιο "οικονομικός" που είδα στο resaikos είχε στα 1900. Αλλά εμένα με κέρδισε ο μηχανισμός της ανάκλησης που ανέβαιναν τα μαξιλάρια ώστε να μεγαλώσει το βάθος του καναπέ και ήταν σχεδόν σαν να είσαι σε κρεβάτι αν εξαιρέσεις τα πόδια. Ήταν και φουλ αναπαυτικός και το ύφασμα του χαιρόσουν να το ακουμπάς. Αν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση πήγαινε δοκίμασε τον new frame αξίζει φουλ. 1
Raylan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Στις 9/1/2025 στις 12:39 ΠΜ, alex.panag είπε Καλησπερα σας! Νοικιασα σπιτι και θα χρειαστει να το επιπλωσω. Αρχικα κοιταω για κρεβατοκαμαρα και σαλονι με τραπεζακι και επιπλο τηλεορασης. Τα υπολοιπα ειτε τα εχω ειτε θα παρω σχετικα απλα πραγματα. Κρεβατοκαμαρα και σαλονι ομως θελω να ειναι καλης ποιοτητας και με την εννοια της εμφανισης (να φαινονται ποιοτικα) αλλα και με την αντοχή τους στο χρόνο. Εως τωρα εχω επισκεφτει Γαλανη, Τηνιακο και Comfy home. Ελεγα να παω στο 120 και ψαχνω και καποιο ακομα. Αρχικά θα ήθελα οποιος εχει δικια του εμπειρια απο αγορα επιπλων απο αυτα τα καταστηματα να μου πει την γνωμη του. Δεύτερον αν εχετε καποια αλλη προταση που πιστευετε οτι αξιζει, θα με βοηθούσε. Το κοστος "δεν με νοιαζει" αλλα σε λογικα πλαισια. Σκεφτομουν max 2300 για εναν γωνιακο καναπε μαζι με τα υπολοιπα επιπλα (επιπλο τηλεορασης και τραπεζακι) και max 600 ευρω για το κρεβατι μαζι με τα κομοδινα Ευχαριστω πολυ! Για ρίξε μια ματιά και εδώ https://www.epiplagoranikaias.gr 1
Grfoxz Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου ΙΚΕΑ. Θα τα αγοράσεις σε σχετικά λογική τιμή (κάποια είναι αρκετά ακριβά αλλά κάποια είναι πολύ value), θα τα έχεις αύριο μεθαύριο στημένα στο σπίτι σου και σε 5,6,8,15 χρόνια θα μπορείς να πάρεις ένα της ίδια σειράς να το βάλεις δίπλα σε αυτό που αγόρασες και να ταιριάζει (επίσης άμεσα). Το καλύτερο; Μπορείς να διαβάσεις αντικειμενικές κριτικές για όλα! Να τα δεις online και όχι μόνο από Ελλάδα. Πχ έχω και εγώ το MALM κρεβάτι και μετά απο 8 χρόνια τρίζει ακόμα και όταν απλά το πλησιάζω. Τέλος για όσους λένε ότι είναι ακριβά ή ότι βγαίνουν τα ίδια χρήματα, προτιμώ να δώσω τα ίδια λεφτά για κάτι που θα ξέρω τι θα μου βγει (πχ καναπές).
alex.panag Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 38 λεπτά πριν, Grfoxz είπε ΙΚΕΑ. Θα τα αγοράσεις σε σχετικά λογική τιμή (κάποια είναι αρκετά ακριβά αλλά κάποια είναι πολύ value), θα τα έχεις αύριο μεθαύριο στημένα στο σπίτι σου και σε 5,6,8,15 χρόνια θα μπορείς να πάρεις ένα της ίδια σειράς να το βάλεις δίπλα σε αυτό που αγόρασες και να ταιριάζει (επίσης άμεσα). Το καλύτερο; Μπορείς να διαβάσεις αντικειμενικές κριτικές για όλα! Να τα δεις online και όχι μόνο από Ελλάδα. Πχ έχω και εγώ το MALM κρεβάτι και μετά απο 8 χρόνια τρίζει ακόμα και όταν απλά το πλησιάζω. Τέλος για όσους λένε ότι είναι ακριβά ή ότι βγαίνουν τα ίδια χρήματα, προτιμώ να δώσω τα ίδια λεφτά για κάτι που θα ξέρω τι θα μου βγει (πχ καναπές). Με μπέρδεψες. Αφού τρίζει και οταν απλά το πλησιάζεις γιατί το προτεινεις; δεν κατάλαβα
haris_216 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Επειδή (σχεδόν) κανείς δεν διαβάζει οδηγίες ή ακόμα και να διαβάσει επικεντρώνεται στο πως να φτιάξει κάτι και όχι στις γενικότερες να πω ότι: Το ικεα αναφέρει ότι οι βίδες δεν πρέπει ΠΟΤΕ να βιδωνονται τελείως όταν το όποιο έπιπλο είναι ημιτελές (λείπουν κομμάτια ή βίδες). Βιδώνουμε αρχικά χαλαρά και μόλις όλα τα κομμάτια είναι στη θέση τους τότε καργάρουμε. Αυτό επιτρέπει στο έπιπλο να είναι "τετραγωνισμενο" και όχι "παραγωνο", να σφίξει σωστά και να μην έχει τριξίματα Επίσης λέει για έπιπλα που έχουν μεγάλη χρήση (πχ καρέκλες) ότι μπορεί να χρειαστούν σφίξιμο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Απόλυτα λογικό κατά την γνώμη μου, αν πας να τραμπαλίζεσαι σε συναρμολογούμενα έπιπλο (και άρα όχι κολλημένο) όπως η πολυθρόνα poang (όσοι "το 'χουν" με τα τεχνικά και τις κατασκευές φαντάζομαι ότι μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντική διαφορά έχει μια βιδωτή καρέκλα από μία που έχει κατασκευαστεί με καβιλιες, χελιδονοουρες και χρήση κόλλας) Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από haris_216
Grfoxz Δημοσ. Σάββατο στις 12:25 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:25 μμ 14 ώρες πριν, alex.panag είπε Με μπέρδεψες. Αφού τρίζει και οταν απλά το πλησιάζεις γιατί το προτεινεις; δεν κατάλαβα Δεν το προτείνω το ανεφερα για να σου δείξω ότι μπορείς να σχηματίσεις γνώμη από κριτικές όταν έχεις να κάνεις με έπιπλα μαζικής παραγωγής σε όλο το κόσμο όπως το ΙΚΕΑ. Ξερεις τι θα πάρεις και μπορείς να σχηματίσεις ακριβή και εμπεριστατωμένη γνώμη για το έπιπλο πριν το αγοράσεις και το φεσωθεις. Υπάρχουν και άλλες σειρές στο ΙΚΕΑ με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά. 1
G.bar Δημοσ. Σάββατο στις 12:40 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:40 μμ Εμείς πάντως έχουμε αυτόν τον καναπέ https://www.ikea.gr/proioda/kivik-4thesios-kanapes-me-sezlongk/79494386/ και είμαστε ικανοποιημένοι 100%. Στιβαρός, αναπαυτικός, τα καλύμματα πλένονται πανεύκολα, αν θες βγάζεις τή σεζλονγκ και τον κάνεις δύο κομμάτια, και αν βαρεθείς το χρώμα αλλάζεις μόνο τα καλύμματα και έχεις καινούργιο καναπέ. Μπορείς επίσης αν πας σε άλλο μικρότερο ή μεγαλύτερο σπίτι να προσαρμόσεις ή να αφαιρέσεις κομμάτια που σε βολεύουν. Πχ μπορείς να βάλεις κι άλλη σεζλονγκ από την άλλη μεριά ή κάποιο υποπόδιο.
liakos356 Δημοσ. Σάββατο στις 01:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:03 μμ Το καλό με τα Ikea είναι και το third party support που υπάρχει. Λόγω της τυποποίησης και της μαζικής παραγωγής, μπορείς να βρεις πολύ φθηνά στο eBay, amazon, Ali κλπ third party καλύμματα για καναπέδες, ανταλλακτικες βίδες, extra components. Να φανταστείς, υπάρχει οδηγός για να μετατρέψεις τον air quality sensor του ikea σε smart device, μόνο με 2 euro, εγκαθιστωντας ένα wifi module από Κίνα. https://ikeahackers.net/
Havik Δημοσ. Σάββατο στις 01:12 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:12 μμ (επεξεργασμένο) Να πας και να κάτσεις, ο καναπές πρέπει να έχει αρκετό βάθος, να φτάνει μέχρι τα "γόνατα" ειδικά αν είσαι ψηλός και να μην εξέχει το πόδι σου λες και κάθεσαι σε καρέκλα καφενείου, η πλάτη (όχι τα μαξιλάρια) πρέπει να έχει καλή κλίση ώστε να είσαι άνετος, όχι ορθή γωνία ούτε ξαπλωμένος, το κάθισμα του ιδανικά θα ήθελα μια κλίση προς τα πάνω, ελάχιστη ίσα ίσα (να σουζάρει) για να μην τσουλάς προς τα κάτω... μετά τα αφρολέξ να είναι καλή ποιότητα, να μην βουλιάζουν μόνιμα με ελάχιστη χρήση και τέλος το πανί, αν θυμάμαι καλά αυτό έχει έναν αριθμό "τριβής" που αντέχει, να είναι μεγάλος. Αυτά αφού την πάτησα, έμαθα, κάθισα 3 λεπτά μου φάνηκε οκ αλλά μετά όταν τον αγόρασα..... μάπα το καρπούζι και το αφρολέξ δυστυχώς η σκληρότητα δεν λέει τίποτα και δεν μπορείς να ξέρεις πόσο γρήγορα θα βουλιάξει.... Επεξ/σία Σάββατο στις 01:13 μμ από Havik 1
alex.panag Δημοσ. Κυριακή στις 01:21 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 01:21 πμ 12 ώρες πριν, Havik είπε Να πας και να κάτσεις, ο καναπές πρέπει να έχει αρκετό βάθος, να φτάνει μέχρι τα "γόνατα" ειδικά αν είσαι ψηλός και να μην εξέχει το πόδι σου λες και κάθεσαι σε καρέκλα καφενείου, η πλάτη (όχι τα μαξιλάρια) πρέπει να έχει καλή κλίση ώστε να είσαι άνετος, όχι ορθή γωνία ούτε ξαπλωμένος, το κάθισμα του ιδανικά θα ήθελα μια κλίση προς τα πάνω, ελάχιστη ίσα ίσα (να σουζάρει) για να μην τσουλάς προς τα κάτω... μετά τα αφρολέξ να είναι καλή ποιότητα, να μην βουλιάζουν μόνιμα με ελάχιστη χρήση και τέλος το πανί, αν θυμάμαι καλά αυτό έχει έναν αριθμό "τριβής" που αντέχει, να είναι μεγάλος. Αυτά αφού την πάτησα, έμαθα, κάθισα 3 λεπτά μου φάνηκε οκ αλλά μετά όταν τον αγόρασα..... μάπα το καρπούζι και το αφρολέξ δυστυχώς η σκληρότητα δεν λέει τίποτα και δεν μπορείς να ξέρεις πόσο γρήγορα θα βουλιάξει.... Ευχαριστω πολυ! Τα αφρολεξ η αληθεια ειναι πως ειναι δυσκολο να το καταλαβεις ουτε τον βαθμο τριβης για το υφασμα αλλα εχεις δικιο πρεπει να κατσεις αρκετα να δεις πως σου φαινεται. Προσπαθω να βασιστω μονο σε κριτικες για το καθε καταστημα 12 ώρες πριν, Grfoxz είπε Δεν το προτείνω το ανεφερα για να σου δείξω ότι μπορείς να σχηματίσεις γνώμη από κριτικές όταν έχεις να κάνεις με έπιπλα μαζικής παραγωγής σε όλο το κόσμο όπως το ΙΚΕΑ. Ξερεις τι θα πάρεις και μπορείς να σχηματίσεις ακριβή και εμπεριστατωμένη γνώμη για το έπιπλο πριν το αγοράσεις και το φεσωθεις. Υπάρχουν και άλλες σειρές στο ΙΚΕΑ με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά. Ααα οκ οκ το εχω τωρα καταλαβα. Βγαινει η κουραση του 2025
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα