cantonas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Καλησπέρα! Έχω αυτό το laptop https://www.plaisio.gr/hp-omen-17-an124nv-gaming-laptop-core-i7-8750h-12-gb-256gb-ssd-1tb-hdd-gtx-1050-4-gb-_2958600?redirect=1 και θέλω να αντικαταστήσω τον ssd 256gb του λειτουργικού, με έναν 1tb και τον δεύτερο hdd 2.5" που φοράει, ιδανικά με έναν ssd 2 tb, γιατί και οι 2 έχουν μπουκώσει. Με την ευκαιρία να αλλάξω και τις 2 μνήμες που φοράει 8+4=12gb με 2χ16=32gb που από ότι είδα είναι το ανώτερο που μπορεί να πάρει. Πριν 2 χρόνια το είχα ανοίξει για να αλλάξω την μπαταρία του, οπότε το έχω με το άνοιγμα... Είδα στο νετ ότι με το samsung magician μπορώ να "κλονοποιήσω" τον 256 του λειτουργικού στον καινούργιο πολύ εύκολα...άρα η όλη διαδικασία μου δείχνει οκ...εκτός αν μου διαφεύγει κάτι ή κάτι που θα πρέπει να προσέξω; Θα ήθελα επίσης την γνώμη σας για τις παρακάτω επιλογές... Για βασικό με το λειτουργικό https://t-support.gr/index.php?route=product/product&product_id=1215756&skr_prm=WyIyMzM3OTRiYS00YTdiLTQ5ZGYtYmY1OC1lM2I1Mzg0N2YyMTMiLDE3MzYzNzIzNjcyNDIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 και για τον δεύτερο https://www.skroutz.gr/s/26872532/Samsung-870-Evo-SSD-2TB-2-5-SATA-III-MZ-77E2T0B-EU.html?product_id=77320141&sponsored=listing#reviews δεν ξέρω αν θα άξιζε να μπει κάποιος αντίστοιχος οικονομικότερος; Για τις μνήμες επίσης θα ήθελα βοήθεια γιατί με τους χρονισμούς λίγο το χάνω. Οι δικές είναι 2667Mhz λένε. Θα μπορούσαν να μπουν και στα 3200Mhz που βρίσκω περισσότερες επιλογές, τι αλλάζει; Ευχαριστώ!
plr77 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) https://support.hp.com/my-en/document/c06156725 Που ειδες οτι αναγνωριζει 32gb ram που πιστευω οτι ειναι αχρειαστα στο συγκερκιμενο μοντελο 16 εισαι ενταξει.Εχω ενα HP PAvilion me 1050ti i5 8ης γενιας και εβαλα στα ιδια Hz που ειχε αλλη μια 8αρα και ημουν μια χαρα. Περα απο τα 20 € για μνημη δε νομιζω οτι αξιζει να αρχισεις να δινει λεφτα για κατι αλλο. Οι σκληροι δισκοι που λες να βαλεις φτανουν τα 300€ και αν αναγνωριζει 32ραμ και θες να βαλεις θελεις αλλο ενα 70αρι χτυπας 400 € Οποτε μεινε με ακομα μια 8αρα μνημη στα 20 € και αν θες λαπτοπ μπορεις να το παρεις και χωρις φπα με κατι παραπανω απο 400€ για παιχνιδι κιολας αλλα πολυ καλυτερο ο επεξεργαστης σου λεει οτι υποστηριζει DDR4 στα 2666 https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/134906/intel-core-i78750h-processor-9m-cache-up-to-4-10-ghz/specifications.html Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου από plr77
cantonas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Για την ram το είχα δει παλιότερα πριν λήξει η εγγύηση, τι αναβάθμιση μπορούσε να πάρει...αλλά τότε ήταν απλησίαστες. Εντάξει αυτό είναι το λιγότερο που με απασχολεί βέβαια, αφού δεν είναι και κάτι που θα δω θεαματική βελτίωση. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι το μεγαλύτερο θέμα μου! Παιχνίδια δεν παίζω...βίντεο από τα μοτο ταξίδια μου φτιάχνω, όχι τίποτα τρομερό σε επίπεδο, φωτογραφίες και σερφάρισμα, για αυτό θέλω και την 17αρα. Οπότε καινούργιο δεν θα με εξυπηρετούσε σε κάτι, έστω και να μπορούσα να το πάρω χωρίς φπα...για αυτό και θέλω να "επενδύσω" στους δίσκους.
mphxths Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, cantonas said: Για την ram το είχα δει παλιότερα πριν λήξει η εγγύηση, τι αναβάθμιση μπορούσε να πάρει...αλλά τότε ήταν απλησίαστες. Εντάξει αυτό είναι το λιγότερο που με απασχολεί βέβαια, αφού δεν είναι και κάτι που θα δω θεαματική βελτίωση. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι το μεγαλύτερο θέμα μου! Παιχνίδια δεν παίζω...βίντεο από τα μοτο ταξίδια μου φτιάχνω, όχι τίποτα τρομερό σε επίπεδο, φωτογραφίες και σερφάρισμα, για αυτό θέλω και την 17αρα. Οπότε καινούργιο δεν θα με εξυπηρετούσε σε κάτι, έστω και να μπορούσα να το πάρω χωρίς φπα...για αυτό και θέλω να "επενδύσω" στους δίσκους. 2x 16gb = 60 ευρω 1x 1TB nvme = ~60-65 ευρω (οι φτηνοι κανουν τοσο ετσι ? ) 1 x 2TB sata = ~ 125-135 ευρω (το ιδιο με το απο πανω) Βαζεις , μιας που θα το ανοιξεις , και καμμια wifi 6 ασυρματη καρτουλα κανα 20αρι (απο εξωτερικο). Οσο για την κλωνοποιηση του υπαρχοντος δισκου , αν και εχω το samsung magician , δεν ξερω πως δουλευει. Επισης δεν ξερω πως και αν δουλευει με μη samsung δισκους. Στην θεση σου θα επαιρνα εξωτερικες θηκες (υπαρχουν και για nvme και για sata) και θα εκανα κλωνοποιηση μεσω οποιουδηποτε backup προγραμματος που υποστηριζει τετοια πραγματα. Εχω παρομοιων specs φορητο και εχω κανει ολες τις αναβαθμισεις που σκεφτεσαι να κανεις , απλα δεν εβαλα 2ΤΒ sata αλλα 1ΤΒ. Και εβαλα 512gb nvme για το λειτουργικο. Με καλυπτουν αυτες οι χωρητικοτητες. Δες και συ τι χρηση κανεις και κοψε αν ειναι σε θεμα χωρητικοτητων. Αφου δεν παιζεις παιχνιδια ισως να σκεφτεις να πας και συ σε 1ΤΒ sata και αν θες εξτρα αποθηκευτικο χωρο παιρνεις εξωτερικο δισκο. Κοστιζει αρκετα ο εσωτερικος 2ΤΒ. YΓ : Μπορεις να παρεις 3200αρες μνημες και θα παιξουν στα 2667. Δεν θα υπαρξει θεμα. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου από mphxths 1
cantonas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Η αλήθεια είναι ότι 2TB sata για δεύτερος εσωτερικός, είναι υπερβολή στα χρήματα που παίζουν και στην ουσία από 1tb που φοράει τώρα, θα πάει στα 2tb...άρα θα μείνω με αυτόν που φοράει και θα δω για κάποιον επιπλέον εξωτερικό + το nas που υπάρχει, θα είμαι οκ. Οπότε θα πάρω έναν 1tb nvme πιθανόν αυτόν που έβαλα στο αρχικό ποστ, γιατί θα ήθελα να πάω σε samsung για την 5ετη εγγύηση και την σιγουριά της κλονοποίησης αφού έχω και την θήκη με το magician και η διαφορά από έναν φθηνότερο είναι μικρή στα 30€ περίπου. Θα πάρω και 2Χ 16 μνήμες αφού είναι οκ και αυτές στα 3200 και νομίζω πως θα είμαι οκ. Όσο για την wifi 6 πικρή ιστορία το ίντερνετ στην περιοχή μου...ίσως κάποια στιγμή. Ευχαριστώ για την βοήθεια!
KaRLoSSaLoNiKa Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου καλημερα φιλε ΒΑΛΤΑ!!! μην ακους τι σου λενε αμα το δουλευεις σαν κυριο λαπτοπ απο την πρωτη μερα κιολλας επρεπε να τα βαλεις εγω εβαλα σε msi gp75 με i7 9th gen και 2060 64gb fury impact 970evo plus 2tb Crucial P3 2tb και τον 2.5αρη που σε εστειλα παλι 2τβ αλλα θα σε προτεινα Kingston Fury Impact για μνημη και αυτους ssd m.2. συνηθως οι μνημες κανουν κατεβασμα ταχυτητας και ο ssd αυτος εχεις πολυ καλες προδιαγραφες και αντοχες (o samsung εχει 600gb tbw και αυτος 800gb tbw) 1
cantonas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, KaRLoSSaLoNiKa είπε καλημερα φιλε ΒΑΛΤΑ!!! μην ακους τι σου λενε αμα το δουλευεις σαν κυριο λαπτοπ απο την πρωτη μερα κιολλας επρεπε να τα βαλεις εγω εβαλα σε msi gp75 με i7 9th gen και 2060 64gb fury impact 970evo plus 2tb Crucial P3 2tb και τον 2.5αρη που σε εστειλα παλι 2τβ αλλα θα σε προτεινα Kingston Fury Impact για μνημη και αυτους ssd m.2. συνηθως οι μνημες κανουν κατεβασμα ταχυτητας και ο ssd αυτος εχεις πολυ καλες προδιαγραφες και αντοχες (o samsung εχει 600gb tbw και αυτος 800gb tbw) Σαν κύριο το χρησιμοποιώ, ναι! Για τις μνήμες έκλεισε, αυτές που προτείνεις, ευχαριστώ. Τώρα για τον δίσκο με έβαλες σε δεύτερες σκέψεις...μήπως επιλέξω τον https://www.skroutz.gr/s/38138298/Crucial-P3-Plus-SSD-2TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-CT2000P3PSSD8.html που έβαλες αλλά σε 2TB αφού βγαίνει λίγο πάνω από τον samsung pro 990 στο 1TB όμως 🤔 1
plr77 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Ρε παιδια με τοσες προσφορες και με απαλλαγη φορου και απο τη στιγμη που δε θες καν για gaming να σου ανεβαζει την τιμη η nvidia γιατι δεν παιρνεις καινουργιο περιπου με αυτα τα λεφτα? Επισης για μνημες δε θα πιασουν τα 3200 δες αν υπαρχουν οικονομοικοτερες στα 2666 αν οχι τοτε μονο παρε 3200. ο crucial ο σκληρος βλεπω ειχε πεσει καισ τα 83€ ψαξε και αμαζον παντου για προσφορες αν το αναβαθμισεις Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου από plr77
cantonas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Φίλε μου δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Γιατί να δώσω...τόσα....χρήματα για να πάρω έναν καινούργιο αφού αυτός που έχω είναι άριστος για αυτό που τον θέλω και κόστιζε 1500€ χωρίς να μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα...και τι να το κάνω ένα λειτουργικότατο λαπτοπ να το πετάξω; Τέλος πάντων, μπήκα στο σαιτ της crucial έβαλα στο ψαχτήρι το λαπτοπ μου https://eu.crucial.com/compatible-upgrade-for/hp/hp-omen-17-an124nv#ssd και μου έβγαλε τους συμβατούς δίσκους και μνήμες. Οπότε με κάτι λιγότερο από 200€ πήρα τις δυο 16ρες μνήμες και τον P3 plus στα 2TB ! Το μόνο μου δίλλημα είναι τώρα, αν θα κάνω την προσπάθεια κλωνοποίησης εγώ ή να το πάω από εκεί που τα ψώνισα και με 20€ να μου το κάνουν αυτοί και ακόμα καλύτερα όπως πρότειναν, να στήσουν από την αρχή τα windows στον καινούργιο;
KaRLoSSaLoNiKa Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου σορρυ που δεν απαντησα ημουν στον δρομο.. μια χαρα επιλογη εκανες αν εχεις εξωτερικη θηκη m2 nvme το συνδεεις σε ενα αλλο pc και το κανεις...και σου μενει και η θηκη εχει πολλα video στο youtube. εγω θα προτεινα ενα backup clone σε εναν αλλον δισκο αν υπαρχει εστω και μηχανικο και μετα restore στον 2tb. δεν ειναι κατι τρομερο...χρονο να εχεις....
29gk Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Καλες οι αναβαθμισεις και κατανοητο να μας εχει βολεψει μια συσκευη, ομως για ενα φορητο = κλειστο συστημα και μοντελο 2021 οπου οσονουπω ( αντε σε 1 χρονο ακομα απο σημερα ) αν δεν εχει ηδη βγει εκτος υποστηριξης, οπου μπορει να χτυπησει η μητρικη αρα και ολοκληρο το μηχανημα, δεν ξερω κατα ποσο συμφερει το κοστος. Γνωμη μου οτι δεν συμφερει ακομα κι αν ο τυπος του ειναι "desktop replacement".
cantonas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Κλωνοποιήθηκε ο 2tb μπήκε επάνω μαζί με τις μνήμες, διαβάστηκαν 32gb όλα καλά! Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο σας!
mphxths Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 3 hours ago, 29gk said: δεν ξερω κατα ποσο συμφερει το κοστος. Aν μιλαμε για nvme δισκο , ddr4 μνημες , sata ssd , wifi καρτες , τοτε μιλαμε για parts που μπορουν να μεταφερθουν και σε νεοτερο μηχανημα. Αρα μια χαρα συμφερει το κοστος. 1
29gk Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, mphxths είπε Aν μιλαμε για nvme δισκο , ddr4 μνημες , sata ssd , wifi καρτες , τοτε μιλαμε για parts που μπορουν να μεταφερθουν και σε νεοτερο μηχανημα. Αρα μια χαρα συμφερει το κοστος. Σωστα αλλα εχει σημασια αν θα θελει ή αν θα μπορει ο χρηστης τοτε να τα μεταφερει. Και ο μονος λογος που επιμενω ειναι επειδη συζητουμε για φορητο, αρα οι μνημες μπορει να μην ειναι συμβατες - πχ το "επομενο" pc να ειναι desktop ή οι μνημες πλεον ddr5 - o δισκος μικρος ή αργος καθως μεσα σε ενα ετος εχουμε μεγαλες μεταβολες σε χωρητικοτητες, κοστη και δυνατοτητες, πιθανον το wifi αχρειαστο ή επισης παρωχημενο, αντιστοιχα και ενας sata δισκος κτλ. Και βασικα, ειδικοτερα στα φορητα, ειμαι περισσοτερο υπερ μιας στοχευμενης οπως και περιορισμενης και για συγκεκριμενο διαστημα ανβαθμισης. Με τον παραγοντα κοστος- οφελος πολυ ψηλα στην σκεψη.
mphxths Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 26 minutes ago, 29gk said: Σωστα αλλα εχει σημασια αν θα θελει ή αν θα μπορει ο χρηστης τοτε να τα μεταφερει. Και ο μονος λογος που επιμενω ειναι επειδη συζητουμε για φορητο, αρα οι μνημες μπορει να μην ειναι συμβατες - πχ το "επομενο" pc να ειναι desktop ή οι μνημες πλεον ddr5 - o δισκος μικρος ή αργος καθως μεσα σε ενα ετος εχουμε μεγαλες μεταβολες σε χωρητικοτητες, κοστη και δυνατοτητες, πιθανον το wifi αχρειαστο ή επισης παρωχημενο, αντιστοιχα και ενας sata δισκος κτλ. Και βασικα, ειδικοτερα στα φορητα, ειμαι περισσοτερο υπερ μιας στοχευμενης οπως και περιορισμενης και για συγκεκριμενο διαστημα ανβαθμισης. Με τον παραγοντα κοστος- οφελος πολυ ψηλα στην σκεψη. Εμεις που δεν ειμαστε λοιπον ρομποτ δεν το σκεφτομαστε ετσι Αυτα που περιγραφεις θα ειχαν νοημα αν το επομενο φορητο του το επαιρνε μετα απο 20 χρονια. Σε refurbished εχω pcie 4.0 δισκους (γιατι τους βρηκα φτηνους παρολο που δεν τους εκμεταλλευεται πληρως το μηχανημα) , ασυρματη καρτα intel ax210 , 32gb ram ddr4. Ευκολα μεταφερονται σε νεοτερο μηχανημα. DDR5 ? Ακομα να δω consumer φορητο , σε λογικη τιμη με τετοιες. Καποια που κυκλοφορουν ειναι με lddr5 που ειναι μη αναβαθμισιμες. Μην πεταχτει κανενας και πει οτι υπαρχουν gaming laptops που κανουν 2k με αναβαθμισιμες ddr5 μνημες Πιστευω οτι pcie 3.0/4.0 δισκους και ddr4 μνημες θα τις φαμε για καποιον ακομα καιρο στην μαπα. Περι ορεξεως βεβαια , ο καθενας πραττει οπως του ρθει. Εγω ειμαι βλαμμενος και ο,τι φορητο πεσει στα χερια μου το αναβαθμιζω πληρως χωρις να σκεφτομαι το κοστος και το αν αξιζει. Αλλος μπορει να τα υπολογιζει αυτα , οπως εσυ για παραδειγμα. Αλλος να κανει περιορισμενες αναβαθμισεις ή και καθολου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα