tsofras Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, Commendatore είπε 🤷 προσωπικά δεν έχω ιδέα, μια γνώμη ζήτησα για στήσιμο νέου συστήματος και (σχεδόν) παντού προτείνονται AMD επεξεργαστές... 😊 Καθαρά θεωρητικά και αν τηρηθούν αυτά που γράφονται και λέγονται, το ΑΜ5 θα έχει ένα έτος μεγαλύτερη διάρκεια ζωής... Κοίτα λογικό να προτείνονται γιατί αν πάρεις πχ τον 7600 των 200€ και τον συγκρίνεις με τον Core ultra 245k των 360€ είναι 160€ επάνω για 10% επιδόσεις σε gaming Εκεί το καταλαβαίνω, απλά έβλεπα όλους να μιλάνε για μελλοντική αναβάθμιση και θεώρησα ότι το 1851 δεν είχε μέλλον ( βέβαια και αυτό δείχνει ότι αρχιτεκτονικα δεν θα αλλάξει κάτι στην intel για 2-3 χρόνια ακόμη) Τεσπα 1
@topos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Κοίτα όταν στήνεις ένα pc υπάρχουν διαφοροι τρόποι να το προσεγγίσεις. Α)Μπορείς να αγοράσεις σήμερα, για τις σημερινές σου ανάγκες και όταν αυτές αλλάξουν οι "παλιωσουν" απλά αλλάζεις τα πάντα.Ετσι σημέρα πληρώνεις αρκετα λιγότερα αλλά χωρίς δυνατότητα αναβάθμισης.π.χ am4 η b1700. Β)Αγοράζεις σήμερα για να έχεις δυνατότητα να αναβαθμίσεις στο μέλλον αλλάζοντας μόνο cpu.Πληρωνεις αρκετα περισσότερα σε μητρική,psu, μνήμες και cpu και φιλοδοξεις όμως πως όταν έρθει η ώρα αλλάξεις ένα τσιπακι και θα συνεχισεις. Στο τέλος της μέρας δεν είμαι βέβαιος τι είναι πιο vfm μακροπρόθεσμα. Spoiler Εγώ πάντως πριν στήσω το pc πέρυσι ήμουν με το κέρμα στο χέρι ανάμεσα σε αυτά τα 2 διλληματα, αλλά στην δική μου περίπτωση ίσως είναι πιο fluid οι ανάγκες μου και ταχύτερα ευμετάβλητες λόγο της δουλειάς μου οπότε πήγα σε am5. Ρεαλιστικά σήμερα θα ήμουν λιιιγο καλύτερα με 14700k/128gb ddr4 ram και 50 ευρώ φθηνότερο τροφοδοτικό. Αυτο θα είχε κοστίσει ~250-300 ευρώ. Άξιζε?Ίσως, ίσως και όχι. Θα φανεί εάν το zen 6 μου ~διπλασιάσει επιδόσεις στον cpu και έχει ελεγκτή μνήμης που με αφήσει να τρέξω 192gb(η 256gb) σε ανθρώπινες ταχύτητες. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου από @topos 2
Commendatore Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου ...και πάνω που νόμιζα πως τα ξεκαθάρισα στο μυαλό μου, επανέρχεται η προοπτική της intel...
sattack Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Commendatore είπε ...και πάνω που νόμιζα πως τα ξεκαθάρισα στο μυαλό μου, επανέρχεται η προοπτική της intel... Πως επανέρχεται όταν διαβάζεις κάτι τέτοιο: 42 λεπτά πριν, tsofras είπε Κοίτα λογικό να προτείνονται γιατί αν πάρεις πχ τον 7600 των 200€ και τον συγκρίνεις με τον Core ultra 245k των 360€ είναι 160€ επάνω για 10% επιδόσεις σε gaming. - Να πάρεις δηλαδή ισάξια cpu με σχεδόν διπλή τιμή? - Και με τη φήμη των τελευταίων προβληματικών γενιών? - και με προϊστορία της μιας εταιρείας για πολλές γενιές υποστήριξη ενώ η άλλη είναι μια καινούρια υπόσχεση? - και τέλος, ξέρει κανείς αν θα υπάρχει εταιρεία intel και σε τι κατάσταση μετά από 2-3 γενιές? Εξηγούμαι: η AMD μαζεύει λεφτα με το τσουβάλι από τα τσιπάκια που πουλάει στις κονσόλες, έχει πάρει παραμάζωμα την αγορά cpus και μαζεύει και απο εκείνη λεφτά με το τσουβάλι και τέλος και gpus πουλάει, (προφανώς όχι όσο η nvidia), αλλά πάντως κάποια λεφτά μαζεύει και απο εκεί. Με τόσο χρημα να ρέει, έχει καλές πιθανότητες να κάνει καλό R&D και για επόμενες γενιές cpu. Η intel, τι έσοδα είχε και θα έχει από cpus έτσι όπως τα έχει κάνει, τώρα ξοδεψε έξτρα και για να βγάλει πάλι gpus, πόσο πέτυχε και τι έσοδα θα πάρει από εκεί, και πόσα θα ξοδέψει για R&D για επόμενες γενιές cpus και τι πιθανότητες της δίνει ο καθένας μας να πετύχει καλά αποτελέσματα? Κατά τη γνώμη μου η intel χάνει και στο παρόν (που είναι το σημαντικότερο) και στο μέλλον. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου από sattack 2
Commendatore Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 14 λεπτά πριν, sattack είπε Κατά τη γνώμη μου η intel χάνει και στο παρόν (που είναι το σημαντικότερο) και στο μέλλον. Δε φαίνεται να έχεις άδικο σχετικά με την βραχυπρόθεσμη προοπτική των εταιρειών, αν και προσωπικά θα ευχόμουν να εξακολουθεί η Intel να παίζει σημαίνοντα ρόλο στον κλάδο...μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε ως καταναλωτές 2
pantelza Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) καθαρά από την περιγραφή όπου δεν προυποθέτει υψηλές απαιτήσεις αυτή τη στιγμή παρά αντοχή / επεκτασιμότητα θα πρότεινα κι εγώ από τη μεριά μου ξεκάθαρα AMD σε CPU ( λόγω value for money ) αυτή τη στιγμή στην 7000 σειρά, ακόμα και 7600 ( όχι Χ) tray σε συνδιασμό με ένα decent cooler αν έχεις πρόσβαση σε Ευρώπη γιατί δεν βλέπω διαθέσιμο σε tray αυτή τη στιγμή Ελλάδα και θα κάνα λίγο υπομονή σε GPU για μια 7800XT αντί 7700 / 4060 γιατί πιστεύω σε 1-2 μήνες αν δεν έχεις πρόβλημα να περιμένεις θα έχει value με την κυκλοφορία των νέων σειρών και η διαφορά στην απόδοση είναι καλή. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου από pantelza 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα