Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τρεις νέες gaming οθόνες OLED της σειράς UltraGear GX9, αρκετά μεγάλων διαστάσεων, μας δείχνει στον εκθεσιακό της χώρο στη CES 2025  η LG.

Η νέα σειρά περιλαμβάνει τα μοντέλα 45GX990A, 45GX950A και το 39GX90SA, που ενσωματώνουν προηγμένη τεχνολογία WOLED για υψηλή φωτεινότητα και απόλυτο μαύρο.

Το μοντέλο 45GX990A αποτελεί την πρώτη παγκοσμίως curved OLED οθόνη με ανάλυση 5K2K (5120 x 2160). Η οθόνη 45 ιντσών διαθέτει μοναδική δυνατότητα μετάβασης από εντελώς επίπεδη σε καμπύλη 900R μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο χρόνος απόκρισης 0.03ms (GtG) εξασφαλίζει ομαλό gameplay χωρίς καθυστερήσεις.

Υποστηρίζει DisplayPort 2.1, HDMI 2.1 και USB-C με δυνατότητα φόρτισης 90W, εξασφαλίζοντας συμβατότητα με τις τελευταίες κάρτες γραφικών. Οι πιστοποιήσεις NVIDIA G-SYNC και AMD FreeSync Premium Pro εγγυώνται ομαλή απεικόνιση χωρίς screen tearing.

Το μοντέλο 39GX90SA διαθέτει οθόνη OLED 39 ιντσών, αναλογία 21:9 και καμπυλότητα 800R. Λειτουργεί με webOS, επιτρέποντας απευθείας πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming χωρίς υπολογιστή. Η εργονομική βάση σχήματος L εξοικονομεί χώρο στο γραφείο.

image.jpeg.fbf6e1eccdfbc0f2a744f4635fbcdfa7.jpeg

Όλα τα μοντέλα της σειράς GX9 διαθέτουν επίστρωση Anti-Glare & Low Reflection που ελαχιστοποιεί τις αντανακλάσεις, ενώ η πιστοποίηση χαμηλής εκπομπής μπλε φωτός μειώνει την καταπόνηση των ματιών σε παρατεταμένες περιόδους χρήσης.

Τα μοντέλα 45 ιντσών προσφέρουν λειτουργία Dual-Mode δεύτερης γενιάς με οκτώ προκαθορισμένες διαμορφώσεις. Οι χρήστες μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ αναλογιών 21:9 και 16:9, καθώς και μεγεθών οθόνης 39, 34 ή 27 ιντσών, προσαρμόζοντας την εμπειρία τους ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού (FPS, RPG, MOBA, racing).

Το 2025 προβλέπεται αυξημένη ζήτηση για OLED gaming οθόνες, με έμφαση στα μοντέλα υψηλής ανάλυσης και καμπύλης σχεδίασης, με την τεχνολογία WOLED να εκτιμάται πως θα αποτελέσει το νέο πρότυπο στην premium κατηγορία gaming οθονών.

Για την ώρα η LG δεν γνωστοποιεί ούτε την τιμή αλλά ούτε και το πότε θα πρέπει να περιμένουμε στην αγορά τις νέες της gaming οθόνες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Super Moderators
Δημοσ.
On 03/01/2025 at 17:38, Crash24 said:

Για την ώρα η LG δεν γνωστοποιεί ούτε την τιμή

Προνομιακή τιμή ΑΜΑΝ Teleshopping?

• Haha 8
Δημοσ.

Φαινεται καταπληκτικη.

οι χρήστες μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ αναλογιών 21:9 και 16:9, καθώς και μεγεθών οθόνης 39, 34 ή 27 ιντσών, προσαρμόζοντας την εμπειρία τους ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού (FPS, RPG, MOBA, racing).

🥰

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν βρίσκω τον λόγο να γίνεται flat εκτός κι αν θέλεις να την χρησιμοποιήσεις από απόσταση σαν τηλεόραση. Αλλά και πάλι αν η τιμή πάει στον θεό μόνο γι' αυτό το specs δεν το βλέπω και πολύ σόι. Από ότι κατάλαβα το 990 μοντέλο αλλάζει κυρτότητα ενώ το 950 μοντέλο όχι και λογικά θα έιναι πιο οικονομικό και το μόνο που θα περπατήσει. Και φυσικά είπαμε, όσο τεντώνουν την τεχνολογία ανακαλύπτουν νέα πράγματα, οπότε μπράβο τους κι ας είναι ψιλο-άχρηστο feature για οθόνη υπολογιστή.

Επίσης επιτέλους 5κ2κ monitors και από ότι διαβάζω σε άλλα site είναι 240Hz... προτιμώ το 21:9 έναντι του 32:9 κι ας έχω την Samsung Odyssey G9. Μάλιστα σκεφτόμουν σε κάποια φάση να πάρω την 8κ2κ (32:9) που είναι 57"... αλλά το 21:9 είναι απλά το sweet spot.

Παρόλαυτά oled για monitor pc δεν θα έπαιρνα ποτέ. Δεν παίζω μόνο παιχνίδια για να αλλάζει συνεχώς η εικόνα, ξέρω ότι δεν έχουν burn in όπως τα παλαιότερα μοντέλα αλλά εγώ θέλω η οθόνη μου να κρατήσει πάνω από δεκαετία γιατί όχι και εικοσαετία. Δεν χρειάζομαι παραπάνω από 240Hz και η ανάλυση είναι ότι πρέπει ήδη.

Επεξ/σία από Diavolos666
Δημοσ.

Η 39αρα εχει αναλυση 3440x1440 οποτε δινει 95ppi. Δεν ειναι 5Κ οπως η 45αρα που δινει 124. Θελουμε 34αρια με 5Κ που δινουν 160+ppi που εκει ειναι το απολυτο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Arkin είπε

Η 39αρα εχει αναλυση 3440x1440 οποτε δινει 95ppi. Δεν ειναι 5Κ οπως η 45αρα που δινει 124. Θελουμε 34αρια με 5Κ που δινουν 160+ppi που εκει ειναι το απολυτο. 

Εγώ ψάχνω 5K (5120 x 2880) μόνο η Apple,LG & Samsung έχουν βγάλει αλλά με 60Hz και σχετικά κατώτερα Πάνελ και στις 27". Το μέγεθος δεν με ενοχλεί τόσο.
Οι τιμές τους είναι αδικαιολόγητα υψηλές αν σκεφτείς τι αγοράζεις με αντίστοιχα χρήματα. Ίσως να έχει νόημα για γραφίστες & AV Producers αλλά για τους υπόλοιπους όχι τόσο.  

σ.σ. Ακόμα και τα Windows σε 4Κ προτείνουν 150% DPI. Αν το μεταφράζω σωστά αυτό αντιστοιχεί σε ανάλυση 2560x1440p. Έτσι όμως κάθε 1,5 pixel 1440p αντιστοιχε;i σε 1 4Κ που δεν βγάζει το ιδανικό αποτέλεσμα. Νομίζω το 5Κ είναι το ιδανικό για 27"-32" με αναλογία 2:1 (200% DPI Scaling).

Επεξ/σία από Dimitris_1981
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Εγώ ψάχνω 5K (5120 x 2880) μόνο η Apple,LG & Samsung έχουν βγάλει αλλά με 60Hz και σχετικά κατώτερα Πάνελ και στις 27". Το μέγεθος δεν με ενοχλεί τόσο.
Οι τιμές τους είναι αδικαιολόγητα υψηλές αν σκεφτείς τι αγοράζεις με αντίστοιχα χρήματα. Ίσως να έχει νόημα για γραφίστες & AV Producers αλλά για τους υπόλοιπους όχι τόσο.  

σ.σ. Ακόμα και τα Windows σε 4Κ προτείνουν 150% DPI. Αν το μεταφράζω σωστά αυτό αντιστοιχεί σε ανάλυση 2560x1440p. Έτσι όμως κάθε 1,5 pixel 1440p αντιστοιχε;i σε 1 4Κ που δεν βγάζει το ιδανικό αποτέλεσμα. Νομίζω το 5Κ είναι το ιδανικό για 27"-32" με αναλογία 2:1 (200% DPI Scaling).

Για gaming θες κατι πιο mainstream το 5120x2880 δεν θα το βρεις πουθενα σε παιχνιδι επισημα ουτε καν με hex editor. 3440x1440/5120x2160 βγαζουν ακριβως το 21:9 και σε αυτο να στοχευεις. Συν μια βαση 120hz και ppi πανω απο 100 τουλαχιστον. Γραφιστες κτλ ναι ειναι αλλη ιστορια και δεν εχουν θεση τετοιες οθονες για γραφιστες αυτοι θα πανε σε EIZO και αλλες οθονες. Δηλαδη το 39αρι που παρουσιασε η LG δεν ειναι καλο με το χαμηλο PPI που εχει ειδικα αν καθεσαι σε κοντινη αποσταση ισως χαλασει οσους εχουν μαθει σε μεγαλυτερο. Οπως αυτοι που εμαθαν σε 4Κ με 140+ ppi και τα 110 τους φαινονται λιγα πια και ειναι λογικο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...