Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Nokia 8000 tv box

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kallair,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Έχω το box του τίτλου, και χθες ξαφνικά δεν μπορώ να μπω στις ρυθμίσεις και να συνδεθώ στο δίκτυο, οπότε πρακτικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Έκανα reset σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά δεν έγινε κάτι. Δεν μπορώ να κάνω hard reset μιας και γίνεται μόνο μέσα από τις ρυθμίσεις...

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, αν έχετε καμία ιδέα, καλοδεχούμενη.

Δημοσ.

Ίσως το πρόβλημα να μην προέρχεται από το 8000 αλλά από το modem/router σου,  για καλό και για κακό κανε μια επανεκκίνηση και στα δυο.

Δημοσ.
Στις 8/1/2025 στις 8:11 ΜΜ, oykas2001 είπε

Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Έχω το box του τίτλου, και χθες ξαφνικά δεν μπορώ να μπω στις ρυθμίσεις και να συνδεθώ στο δίκτυο, οπότε πρακτικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Έκανα reset σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά δεν έγινε κάτι. Δεν μπορώ να κάνω hard reset μιας και γίνεται μόνο μέσα από τις ρυθμίσεις...

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, αν έχετε καμία ιδέα, καλοδεχούμενη.

Tετοιο προβλημα ειχα δει πολυ παλια σε ενα mecool που ειχα. απ οτι ειχα διαβασει ειχαν θεμα με το wifi chip τους οποτε στην ουσια δεν το αναγνωριζε πια οτι εχει wifi, οποτε εκλεινε/γκριζαρε και η σχετικη επιλογη. αν εισαι εντος εγγυησης, στειλε το για ελεγχο.

Δημοσ.
53 minutes ago, kallair said:

Tετοιο προβλημα ειχα δει πολυ παλια σε ενα mecool που ειχα. απ οτι ειχα διαβασει ειχαν θεμα με το wifi chip τους οποτε στην ουσια δεν το αναγνωριζε πια οτι εχει wifi, οποτε εκλεινε/γκριζαρε και η σχετικη επιλογη. αν εισαι εντος εγγυησης, στειλε το για ελεγχο.

Είναι εκτός νομίζω... Δεν γκριζάρει κάτι, απλά πατάς να επιλέξεις το εικονίδιο με τις ρυθμίσεις και δεν κάνει κάτι... Και δεν βρίσκω αναφορά για παρόμοιο πρόβλημα. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

On 09/01/2025 at 06:07, nakata1954 said:

Ίσως το πρόβλημα να μην προέρχεται από το 8000 αλλά από το modem/router σου,  για καλό και για κακό κανε μια επανεκκίνηση και στα δυο.

Έχω κάνει επανεκκινήσεις και στα 2. Και reset στο nokia το οποίο απλά ξεσυνδέει και συνδέει το τηλεκοντρόλ. Το κακό είναι οτι δεν μπορώ να κάνω hard reset με κάποιο συνδυασμό, μόνο μέσα από τις ρυθμίσεις στις οποίες δεν μπορώ να μπω!!! Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, oykas2001 είπε

Είναι εκτός νομίζω... Δεν γκριζάρει κάτι, απλά πατάς να επιλέξεις το εικονίδιο με τις ρυθμίσεις και δεν κάνει κάτι... Και δεν βρίσκω αναφορά για παρόμοιο πρόβλημα. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Έχω κάνει επανεκκινήσεις και στα 2. Και reset στο nokia το οποίο απλά ξεσυνδέει και συνδέει το τηλεκοντρόλ. Το κακό είναι οτι δεν μπορώ να κάνω hard reset με κάποιο συνδυασμό, μόνο μέσα από τις ρυθμίσεις στις οποίες δεν μπορώ να μπω!!! Ευχαριστώ για την απάντηση.

Aν δεν "ζωντανεψει" μετα κ απο ξαναφλασαρισμα  της ROM, προσωπικη μου αποψη ειναι οτι εχει θεμα το wifi module του νοκια. εχει ethernet θυρα αυτο;

Δημοσ.

Αν είχε θέμα το wifi, θα έπρεπε να μπαίνει στις ρυθμίσεις και μετά στο μενού και να μην μου έβγαζε πχ τα δίκτυα, ή να έβγαζε πρόβλημα εκεί.

Εδώ δεν μπαίνει καθόλου στις ρυθμίσεις, πας στο εικονίδιο, κλικ και δεν κάνει τίποτα απολύτως. Γι αυτό μου φαίνεται περίεργο...

Φλασάρισμα πως γίνεται;  θύρα lan έχει αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να το δοκιμάσω εκεί που είναι το μόντεμ και η τηλεόραση, πάντα ασύρματο το είχα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, oykas2001 είπε

Λογικά ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στα πλάγια τότε στο από ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ (στον πάτο) του nokia πρέπει να υπάρχει μια τρυπούλα με ένδειξη reset, αποσυνδέεις το nokia από το ρεύμα και με έναν συνδετήρα πατάς το κουμπάκι που υπάρχει μέσα στην τρυπούλα,.   Κρατώντας το  κουμπί πατημένο  συνδέεις το nokia ξανά στο ρεύμα κρατώντας πάντα πατημένο το κουμπί μέχρι που να σου βγάλει τις επιλογές στην οθόνη σου,  ελευθερώνεις το κουμπάκι και με την χρήση του τ/χ  η σε περίπτωση που δεν δουλεύει το τ/χ  με χρήση ενός mouse που θα έχεις συνδέσει στο nokia πριν ξεκινήσεις την όλη διαδικασία το επαναφέρεις.

Επεξ/σία από nakata1954
  • Λύση
Δημοσ.
18 ώρες πριν, oykas2001 είπε

Αν είχε θέμα το wifi, θα έπρεπε να μπαίνει στις ρυθμίσεις και μετά στο μενού και να μην μου έβγαζε πχ τα δίκτυα, ή να έβγαζε πρόβλημα εκεί.

Εδώ δεν μπαίνει καθόλου στις ρυθμίσεις, πας στο εικονίδιο, κλικ και δεν κάνει τίποτα απολύτως. Γι αυτό μου φαίνεται περίεργο...

Φλασάρισμα πως γίνεται;  θύρα lan έχει αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να το δοκιμάσω εκεί που είναι το μόντεμ και η τηλεόραση, πάντα ασύρματο το είχα...

Οχι. για να μπαινει στις ρυθμισεις του wifi, θα πρεπει να αναγνωριζει οτι υπαρχει σχετικο τσιπακι (wifi module). Αν για οποιονδηποτε λογο ΔΕΝ αναγνωριζει οτι υπαρχει τετοιο τσιπακι, δεν υπαρχει/μπαινει και στην σχετικη ρυθμιση. Το να αναγνωριζει οτι υπαρχει wifi module κ να μην βρισκει δικτυα, ειναι αλλο προβλημα. Στην 1η περιπτωση, δεν αναγνωριζει καθολου το wifi module, στην 2η το αναγνωριζει αλλά εχει προβληματικη λειτουργια.

Το να μην βλεπει το wifi module μπορει να φταινε 2 ενδεχομενα. ειτε να τα εχει παιξει τελειως το hardware (wifi module), ειτε θεμα software (drivers). Αλλά προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ειναι θεμα hardware επειδη δυσκολα σε μη rooted με μαμά rom, θα εχεις software based τοσο σημαντικο προβλημα. λογικα αν σε αφηνει να κατεβασεις μεσα απο το μενου του κουτιου την πιο προσφατη εκδοση κ να την ξαναπερασεις, ειναι σαν φλασαρισμα. δεν βρισκω πως να γινει με συνδεση στον υπολογιστη. δοκιμασε και το hard reset που σου προτεινε ο nakata. 

επιβεβαιωνω τον τροπο που αναφερει ο @nakata1954 για hard reset, απο το site της "nokia" (streamview).

https://streamview.com/en/Support/FAQ/#5ba31d419ad841a0bf78aa22be357602
How to perform a HARD Reset for my Streaming Box?

Perform a HARD Reset of your Nokia Streaming Box. In order to perform the HARD Reset, a paper clip or a similar object is needed (for example a SIM Card ejector can also work). While the Power Cable is disconnected, please press the RESET button and that is situated on the bottom of the Nokia Streaming Box 8000 and keep it pressed. While you are keeping the RESET button pressed, please connect the POWER plug and then release the RESET button. 

This action will completely reset your Nokia Streaming Box 8000 to factory settings and should fix the issues that you are experiencing with your device.
Δημοσ.

Δεν μπαίνει καθόλου στις ρυθμίσεις, όχι μόνο στου wifi... Αλλιώς θα μπορούσα να το κάνω reset από κει. Με τον τρόπο που αναφέρει και πιο πάνω ο φίλος, το έκανα αλλά δεν μου έκανε ακριβώς Hard reset, απλά σαν να ξανασύνδεσε το τηλεχειριστήριο... Θα ξαναδοκιμάσω το απόγευμα μπας και μου ξέφυγε κάτι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, oykas2001 είπε

Δεν μπαίνει καθόλου στις ρυθμίσεις, όχι μόνο στου wifi... Αλλιώς θα μπορούσα να το κάνω reset από κει. Με τον τρόπο που αναφέρει και πιο πάνω ο φίλος, το έκανα αλλά δεν μου έκανε ακριβώς Hard reset, απλά σαν να ξανασύνδεσε το τηλεχειριστήριο... Θα ξαναδοκιμάσω το απόγευμα μπας και μου ξέφυγε κάτι.

Mηπως κατι τετοιο σου ελυνε εμμεσα το προβλημα σου για να μπορεσεις να κανεις δουλεια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως, αν μπορούσα να μπω στις ρυθμίσεις... Ούτε το κουμπί των ρυθμίσεων μπορώ να πατήσω πάνω δεξιά, ούτε και το κουμπί από το τηλεκοντρόλ δουλεύει. Θα το βάλω μετά να δοκιμάσω πάλι και θα τραβήξω βίντεο τι ακριβώς εννοώ. Να δω πως θα το ανεβάσω όμως εδώ.

Επεξ/σία από oykas2001
Δημοσ.
18 minutes ago, nakata1954 said:

Σύνδεσε ένα mouse η mini keyboard  στην USB2 θύρα και δοκιμ,ασε.

Ούτε με mouse έκανε τίποτα.

Update: ξανά έκανα reset όπως λέει και το manual και μάλλον χθες δεν το πάτησα αρκετή ώρα και δεν μπήκε στο αρχικό μενού. Το έκανα μόλις και μπόρεσα να το κάνω wipe erase. Τώρα που μπήκε στην αρχική οθόνη, πατιέται κανονικά οι ρυθμίσεις και όλα τα κουμπιά!!!!!

Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια.

Καλή χρονιά να έχουμε και πάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...