ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους Εχω 2 αρχεία από προμηθευτές με τιμές και διαθεσιμότητες 1) Το πρώτο μπορώ να το πάρω χειροκίνητα σίγουρα μέσω ftp download και το οποίο αρχείο ανανεώνεται κάθε πρωί στις 9. Το κατεβάζω σε xlsx 2) Το δευτερο αρχείο μου έρχεται με mail στις 10:35 το βράδυ και ειναι σε μορφή xml ---------------------------------------------------- Απο το πρωτο αρχείο θέλω να πάρω 6 συγκεκριμένες στήλες του .xlsx Από το δεύτερο που ειναι xml να πάρω 4 ---------------------------------------------------- Πως μπορώ αυτά τα αρχεία με τις στήλες που θέλω στο καθένα να μπορεί να τα δει ο καθένας μέσω browser πχ? Είτε στο τοπικο δίκτυο πχ να στησω καποιο xampp. apache Οπως έκανα παλαιότερα (τουλαχιστον στο σπίτι) είτε καπως αλλιως. Εχω χώρο στο Internet σε hosting , οπότε μπορώ να φτιάξω 2 subdomains , να στήσω κάτι τέλος πάντως εκει μεσα , μια απλή σελίδα , η αν ξέρετε κάποιο cms . Δεν θέλω δλδ κατι ιδιαιτερο εστω και αν χρειάζεται να τα ανεβάζω και χειροκίνητα (ειδικα το xml που έρχεται με Mail) Να πατάω καποιο κουμπι πχ execute και να παιρνει στο καθε subdomain index τις στήλες που θέλω. Σας μπέρδεψα απλά θέλω κατι απλό για να μπορέσω να βοηθήσω εδω μέσα στην εταιρία να εχουν εικόνα όλοι
geomagas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Το xml μπορεί άνετα να παρουσιαστεί στον browser. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα xsl (stylesheet) και ίσως λίγο css για να φιλτράρεις/μορφοποιήσεις τα δεδομένα σου. Το xlsx τώρα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα zip file, που περιέχει ένα σύνολο από αρχεία με την πληροφορία του spreadsheet σε... ναι, xml! Η πληροφορία που χρειάζεσαι θα βρίσκεται λογικά σε ένα path σαν το xl/worksheets/sheet1.xml μέσα στο zip. Επομένως χρειάζεται να το αποσυμπιέσεις και να το αντιμετωπίσεις όπως το παραπάνω.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα . Το xml σίγουρα το ανοίγεις στον browser Ισως παίξω σπίτι με λίγο xampp και Php , παλιά ανέβαζα διάφορα τοπικά ετσι για να μαθω Βρηκα το παρακάτω οπότε θα παξω λιγο και θα ποστάρω https://www.geeksforgeeks.org/how-to-display-xml-data-in-web-page-using-php/ Αν ειναι μετά θα το πάω online Δείτε φυσικά και εσείς που ξέρετε αν και λίγο που το διάβασα μάλλον ειναι αυτό που θέλω Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου από ΜΑΝΩΛΗΣ1
Billator Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους Εχω 2 αρχεία από προμηθευτές με τιμές και διαθεσιμότητες 1) Το πρώτο μπορώ να το πάρω χειροκίνητα σίγουρα μέσω ftp download και το οποίο αρχείο ανανεώνεται κάθε πρωί στις 9. Το κατεβάζω σε xlsx 2) Το δευτερο αρχείο μου έρχεται με mail στις 10:35 το βράδυ και ειναι σε μορφή xml ---------------------------------------------------- Απο το πρωτο αρχείο θέλω να πάρω 6 συγκεκριμένες στήλες του .xlsx Από το δεύτερο που ειναι xml να πάρω 4 ---------------------------------------------------- Πως μπορώ αυτά τα αρχεία με τις στήλες που θέλω στο καθένα να μπορεί να τα δει ο καθένας μέσω browser πχ? Είτε στο τοπικο δίκτυο πχ να στησω καποιο xampp. apache Οπως έκανα παλαιότερα (τουλαχιστον στο σπίτι) είτε καπως αλλιως. Εχω χώρο στο Internet σε hosting , οπότε μπορώ να φτιάξω 2 subdomains , να στήσω κάτι τέλος πάντως εκει μεσα , μια απλή σελίδα , η αν ξέρετε κάποιο cms . Δεν θέλω δλδ κατι ιδιαιτερο εστω και αν χρειάζεται να τα ανεβάζω και χειροκίνητα (ειδικα το xml που έρχεται με Mail) Να πατάω καποιο κουμπι πχ execute και να παιρνει στο καθε subdomain index τις στήλες που θέλω. Σας μπέρδεψα απλά θέλω κατι απλό για να μπορέσω να βοηθήσω εδω μέσα στην εταιρία να εχουν εικόνα όλοι Μπορείς να το στήσεις όλο να λειτουργεί αυτόματα ώστε να μην κάνεις καμία manual ενέργεια. Προσωπικά θα διαχειριζόμουν τα πάντα σε Google Script και θα δημιουργούσα ένα webapp εκεί για το XML (οπότε υλοποίηση σε Javascript), και μόνο το FTP download στον server μαζί με το domain redirect στο subdomain που θες από το webapp. Αν θες μπορείς να τα εμφανίζεις και στο ίδιο XML αν οι στήλες είναι κοινές. Αν θες στείλε μου μήνυμα για να σου πω το workflow που θα χρειαστεί να κάνεις. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου από Billator
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Καλημέρα Θα σε ενημερώσω σχετικά με ολο αυτό. Ευχαριστώ Χτες ήρθε συνεργάτης στην εταιρία και μιλάγαμε γενικά για αυτά και μου ανέφερε και το chatgpt που χρησιμοποίησε ενας φιλος του με premium συνδρομή και εφτιαξε site χωρις γνώσεις. Λεω ας δοκιμάσω και εγώ Δεν εμβάθυνα φυσικά σε ολο αυτό που θέλω αλλα κατάφερα μέσω Python (Που πάντα ήθελα να μάθω) να δημιουργήσω το πρώτο μου script το οποίο συνδέεται στο ftp Που υπάρχει το xlsx και κανοντας execute μεσω cmd το στέλνει σε mail
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δεν εκανα και τιποτα σπουδαιο. Σίγουρα υπάρχουν αρκετα tasks στην εταιρία που μπορώ να αυτοματοποιήσω . καθε πρωι με ρωταγε το αφεντικο αν εχει στοκ ο προμηθευτης στο ταδε προιον . επρεπε να μπω στο ftp να κατεβασω το xlsx και να του το πω τωρα εφτιαξα και schedule στα windows να τρεχει το *.py καθε πρωι στις 11 και να πηγαινει mail.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου O γιος μου ήξερε το chatgpt πριν από εμενα.. χαχα και τον βοηθαγε οταν επαιζε roblox . τωρα τα εχει κοψει Πριν 2 ώρες αρχισα να του λεω για την python . 2 ωρες τωρα καθεται και γραφει σε online editor συναρτήσεις κλπ
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα Ολα ενταξει και με την μετατροπή του xlsx σε Html . Μόνο το parse μου μένει να κάνω πριν γιατι δεν θελω ολες τις στηλες πχ Και σίγουρα δεν ειμαι υπέρμαχος του να παιρνω copy paste χωρίς να μπορω να κατανοήσω τι ακριβώς κανω Εχω κατεβασει το exe απο το python.org Σίγουρα σημαντικό κομμάτι ειναι τα libraries οπότε πρέπει να δεις πρωτα τι θέλεις να κανεις και τι library χρειάζεται να εγκαταστήσεις o κωδικας ειναι απλός τουλαχιστον μεχρι στιγμής σε αυτά που θέλω να κανω. απολυτα κατανοητος 14 σχεδον χρονια πριν μου ελεγε ο προισταμενος μου τοτε να ξεκινησω python για να μαθω. Ειμαι ναι μεν μέσα στην πληροφορική αλλα ειναι απο τα κομματια που οχι μου έλειπε ακριβώς αλλα που το ειχα ας το πουμε απωθημένο. Σιγουρα ο τζιπητης ειναι χρησιμος αλλα και αυτό θέλει το μετρο του. τουλάχιστον να μπορεις να κατανοήσεις αυτα που κανεις Οπότε χρειάζομαι μερικά schedule tasks και σίγουρα να στήσω μια απλή σελιδούλα για να αποθηκευονται τα html 1) parse to xlsx πρώτα 2) μετατροπή σε html 3) ανεβασμα σε ftp Οπότε εχουν ολοι πλέον πρόσβαση σε 2 καίριους τιμοκαταλόγους καθημερινα Σας ευχαριστω και θα επανελθω. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου από ΜΑΝΩΛΗΣ1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα