Crash24 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Η Lenovo παρουσίασε στη CES 2025 το πρώτο laptop με αναδιπλούμενη οθόνη που μπορεί να επεκταθεί από τις 14 στις 16.7 ίντσες με το πάτημα ενός κουμπιού. Η Lenovo παρουσίασε στη CES 2025 το ThinkBook Plus Gen 6, ένα καινοτόμο φορητό υπολογιστή με επεκτεινόμενη οθόνη OLED που μετατρέπεται από 14 σε 16.7 ίντσες με το πάτημα ενός κουμπιού. Η συσκευή χρησιμοποιεί μικρούς κινητήρες ενσωματωμένους στον μεντεσέ για να ξετυλίξει την εύκαμπτη οθόνη OLED προς τα πάνω. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα και μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε με ειδικό πλήκτρο είτε με χειρονομία προς την κάμερα. Το σύστημα υποστηρίζει επεξεργαστή Intel Core Ultra 7 Series 2, έως 32GB RAM DDR5x και αποθηκευτικό χώρο 1TB SSD. Διαθέτει δύο θύρες Thunderbolt 4 και υποδοχή ακουστικών 3.5mm. Η Lenovo επιβεβαιώνει πως η συσκευή έχει δοκιμαστεί για τουλάχιστον 30.000 ανοίγματα/κλεισίματα του καπακιού και 20.000 κύκλους επέκτασης/σύμπτυξης της οθόνης. Η οθόνη ξεκινά με ανάλυση 2000 x 1600 στις 14 ίντσες και επεκτείνεται σε 2000 x 2350 στις 16.7 ίντσες, επιτρέποντας την τοποθέτηση δύο παραθύρων 16:9 το ένα πάνω στο άλλο. Παρά τις μικρές τσακίσεις στο κάτω μέρος της οθόνης, χαρακτηριστικό των εύκαμπτων πάνελ OLED της Samsung Display, η ποιότητα εικόνας παραμένει εξαιρετική σε κανονική χρήση. Η μπαταρία 66Wh προσφέρει τυπική αυτονομία για laptop αυτού του μεγέθους, ενώ ο μηχανισμός αποθήκευσης της επιπλέον οθόνης κάτω από το πληκτρολόγιο δεν επηρεάζει την κατανάλωση ενέργειας. Ο Drupad Kandhi από το τμήμα marketing της Lenovo τονίζει την ανθεκτικότητα της συσκευής σε καθημερινή χρήση, επιτρέποντας ακόμη και το κλείσιμο του καπακιού με την οθόνη σε έκταση. Ωστόσο, περιορισμοί στο λογισμικό των Windows δημιουργούν προκλήσεις στη χρήση της επεκτεινόμενης οθόνης, καθώς απαιτείται ειδική εφαρμογή της Lenovo για τη διαχείριση παραθύρων στο κάτω τμήμα. Το ThinkBook Plus Gen 6 θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2025 και στην Ευρώπη με τιμή εκκίνησης 3.499 δολάρια. Η συσκευή υποστηρίζει επίσης φωνητικό έλεγχο για την επέκταση και σύμπτυξη της οθόνης. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Tlykog Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Εχω μια ανησυχία για την αντοχή του μηχανισμού, αλλά να πω ότι είναι μηχάνημα για δουλειά, όχι για το μέσο χρήστη. 2 1
hyperspaced Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Όταν δεν έχεις επενδύσει σοβαρά κεφάλαια σε έρευνα (τα έδωσες μέρισμα στους μετόχους) αλλά πρέπει να δείξεις νέο προϊόν στη CES.... 3 3
svartevarg Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 20 λεπτά πριν, Tlykog είπε Εχω μια ανησυχία για την αντοχή του μηχανισμού, αλλά να πω ότι είναι μηχάνημα για δουλειά, όχι για το μέσο χρήστη. Θέλω να πιστεύω ότι ένα rollable είναι αρκετά πιο ανθεκτικό από οποιαδήποτε foldable. 4
dbrillis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Τέλειο! Ουαου| Ενα ακομα laptop που δεν θα αγορασει κανείς. Θα έχει τιμή οσο ενα Macbook Pro 14 M4 pro με τα ιδια pecifications και θα εχει χαλια webcamera, χάλια αυτονομία, μετριο ήχο, απαραίτητο Lenovo software για την υποστήριξή της οθόνης και προβλήματα που θα λύσουν στο επόμενο μοντέλο ΑΝ ΒΓΕΙ επόμενο μοντέλο. Τρεχω να πεταξω τα λεφτα μου. 7 3 2
karma_nade Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως με 3.5Κ θα έπαιρνα ένα 16αρι MacBook Pro. Τόσα λεφτά για 16αρι windows business λάπτοπ εν τέλη δεν αξίζει. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου από karma_nade 5 2
SuperLuigis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Υπαρχει λογος που καθε τετοιο πειραμα εχει παει ακλαφτο. αλλα καταλαβαινω πως πρεπει να καιγεται χρημα στο r&d ακομα και αν δεν λυνει πραγματικα προβληματα. 3 1
Diavolos666 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Μου αρέσουν αυτα τα concept απλά δεν είναι πρακτικά. Δεν ξέρω πόσες αντοχές θα έχει και σίγουρα θα κοστίζει μισό νεφρό. Όλο αυτό για να έχεις +30% (περίπου) οθόνη κάθετα. Λογικό να πηγαίνουν άπατο. Παρόλαυτά αυτό που γίνεται είναι να κάνουν έρευνα και ανάπτυξη. Τραβάνε την τεχνολογία για να δουν τι μπορούν να κάνουν. Έχει σημασία να δοκιμάζουν συνεχώς νέα πράγματα οπότε μπράβο τους. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου από Diavolos666 4
Choronzoon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Ο πρώτος καρνάβαλος για φέτος ,να δούμε αν θα έχουμε και συνέχεια 1 3
LigiSovarotita Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Αυτό που δε μπορεί να καταλάβει κάθε καναποκριτής απόφοιτος της αρνητικότητας που έχει κάνει τρόπο ζωής το "όσα δε φτάνει η αλεπού" είναι ότι η σημαντικότητα με τέτοιες παρουσιάσεις και τέτοια μοντέλα, δεν είναι το μοντέλο αυτού καθεαυτού που παρουσιάζεται (ειδικά όταν πρωτοπορεί) αλλά οι ορίζοντες που ανοίγουν με την εκάστοτε νέα (στη παραγωγή) τεχνολογία. Αν δεν τολμούσε κανείς, ακόμα θα είχαμε πράσινες οθόνες μπαούλα και λάπτοπ σα βαλίτσες. Μπράβο στη Lenovo. 7 1 1
skritikos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Τέλειο για κώδικα ή μελέτη κειμένων. Μπράβο στην Lenovo που πρωτοπορεί. 2
mariosnik_ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Για να τα λέμε όλα. Είναι κάτι καινούργιο. Αλλά πολύ πιθανον για την αγορά είναι αχρείαστο. Δεν ξέρω πόσοι θα το προτιμήσουν να το πάρουν ειδικά με τέτοια τιμή. Προσωπικά δηλαδή και να μου πρότειναν να μου το χαρίσουν θα το σκεφτομουν αν θα το έπαιρνα. Δεν με ενθουσιάζει ούτε με βοηθάει σε κάτι το να αγοράσω ένα laptop με αυτό το χαρακτηριστικό.
ethereum Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 52 λεπτά πριν, skritikos είπε Τέλειο για κώδικα ή μελέτη κειμένων. Μπράβο στην Lenovo που πρωτοπορεί. πραγματικά για κάποιον που παρακολουθεί πίνακες στατιστικής , χρηματιστήριο , γράφει κώδικα , διαβάζει κείμενο λύνει τα χέρια , αντικαθιστά ένα μόνιτορ , δεν είναι για το μέσο χρήστη αλλά για μια ειδική κατηγορία . 4
dbrillis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, LigiSovarotita είπε Αυτό που δε μπορεί να καταλάβει κάθε καναποκριτής απόφοιτος της αρνητικότητας που έχει κάνει τρόπο ζωής το "όσα δε φτάνει η αλεπού" είναι ότι η σημαντικότητα με τέτοιες παρουσιάσεις και τέτοια μοντέλα, δεν είναι το μοντέλο αυτού καθεαυτού που παρουσιάζεται (ειδικά όταν πρωτοπορεί) αλλά οι ορίζοντες που ανοίγουν με την εκάστοτε νέα (στη παραγωγή) τεχνολογία. Αν δεν τολμούσε κανείς, ακόμα θα είχαμε πράσινες οθόνες μπαούλα και λάπτοπ σα βαλίτσες. Μπράβο στη Lenovo. Συμφωνω, ειχε ανοιξει και η LG στα Android κινητα πολλους οριζοντες με τις πρωτοτυπιες της. Κατσε να παω αν αγορασω ενα LG κινητο να την στηριξω.. Ω βλεπω δεν πουλαει κινητα πλεον... ! Αλλο να μην πρωτοπορεις και αλλο να μην αντιλαμβανεσαι τι συμβαινει στην αγορά που δραστηριοποιείσαι. Ας το βγαλουν ως concept να δειξουν τι μπορουν να κανουν αλλα μεχρι εκει. Ας μας δειξουν αυτη την τεχνολογια σε μια εφαρμογη που εχει νοημα αλλιως ποιο προβλημα ελυσαν ακριβως; Βγαζουν hardware με το τσουβαλι αλλα δεν ξερουν τι να κανουν με αυτο. 49 λεπτά πριν, skritikos είπε Τέλειο για κώδικα ή μελέτη κειμένων. Μπράβο στην Lenovo που πρωτοπορεί. Εδω σε εχω, Lenovo ThinkPad X1 Fold. Τέλειο για κώδικα ή μελέτη κειμένων. Πες μας εντυπωσεις οταν αγορασεις. 1 λεπτό πριν, ethereum είπε πραγματικά για κάποιον που παρακολουθεί πίνακες στατιστικής , χρηματιστήριο , γράφει κώδικα , διαβάζει κείμενο λύνει τα χέρια , αντικαθιστά ένα μόνιτορ , δεν είναι για το μέσο χρήστη αλλά για μια ειδική κατηγορία . Μπορεις με λιγα σχετικα χρηματα να αγορασεις φορητο μονιτορ και να το βαλεις διπλα στο λαπτοπ σου καθετα αν παρακολουθείς πίνακες στατιστικής , χρηματιστήριο , γράφεις κώδικα , διαβάζεις κείμενο. Ετσι διαβαζεις και παρακολουθεις στο ενα μονιτορ και δουλευεις στο αλλο ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ proprietary software της Lenovo για να κανεις τα βασικα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα