Bourdoulas Δημοσ. χθες στις 04:26 μμ Δημοσ. χθες στις 04:26 μμ 3 λεπτά πριν, great είπε μιλαμε για απλο outlook.com ? Πρωην hotmail τοτε, οχι για enterprise περιβαλλον και δικο σου domain/O365 τότε στον TS Ναι για το απλό . Έπρεπε να το διευκρινίσω. 1
Jts Δημοσ. χθες στις 04:32 μμ Δημοσ. χθες στις 04:32 μμ 10 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε Οπότε αν κάποιος ξέρει απλά το email σου μπορεί να κάνει προσπάθεια. Φαντάζομαι άμα πατήσεις deny, μετά δεν θα αφήνει να κάνει άλλη προσπάθεια, δεν έχω ασχοληθεί να σου πω την αλήθεια. Πάντως και στην Google μπορείς χωρίς κωδικό, είναι λίγο διαφορετική μέθοδος όμως.
CisPan Δημοσ. χθες στις 04:42 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 04:42 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Ukforthemoment said: Στο μήνυμα δεν γράφει ότι γίνεται απόπειρα σύνδεσης απο νέα συσκευή; Ναι, browser/app Chrome, IP address τάδε και φυσικά απορρίφθηκε κατευθειαν. 26 minutes ago, great said: oχι μπερδευτηκα και εγω ομως Εαν εχει βγαλει 2FA δηλαδη σου ηρθε απο το authenticator να βαλεις τα τρια νουμερα αυτο γινεται μονο oταν EXEI ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΩΔΙΚΟ, τέλος (πάντα για O365 default settings). Βασικά εαν εχεις προβαση στο Admin δες τις ριθμύσεις. Οποτε κατι δεν παει καλά. Μηπως ηταν καποα αλλη προσπαθεια για κατι αλλο? Και ναι το geolocator ειναι χαλια, μονο την IP αφου την εχεις ψαξε στο whoisip για να βρεις εαν ειναι δηλωμενη σε καποιο range για εταιρεια και δες αν οντως εινα ιαυτο που λες. Έτσι έγινε αλλα δεν χρειαζεται κωδικός. Το whoisip επιβεβαιώνει και αυτό πως προκειται για την ιδια εταιρεια. Να βαριοταν τωρα ο υπαλληλος και να επαιζε με τα emails; Το βρίσκω ακραία αδύνατο,ειδικά σε εργασιακό περιβαλλον. Να ψάχνει/ψάχνουν ευάλωτα emails χωρις 2FA κτλ; Να έχει παραβιαστεί η σελίδα τους ή το database; Επεξ/σία χθες στις 04:46 μμ από CisPan
Jts Δημοσ. χθες στις 04:53 μμ Δημοσ. χθες στις 04:53 μμ 10 λεπτά πριν, CisPan είπε Nα έχει παραβιαστεί η σελίδα τους ή το database; Αφού από το δικό τους IP έγινε η πρόσβαση όπως φαίνεται, αν είχαν παραβιαστεί από έξω αυτός που πήγε να μπει θα είχε άλλη IP.
great Δημοσ. χθες στις 04:59 μμ Δημοσ. χθες στις 04:59 μμ (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει κατι αλλο, αφου το εχεις το 2FA για passwordless login(κατι που εχει γινει discredit οτι ειναι πιο secure) απλά ναι ισως να πατησε λαθος copypaste. Το να προσπαθησε ο βλάκας χωρις password να εβαλε το email σου για να κανει login πρεπει να ειναι πολυ βλακας και γενικα η εταιρεια δεν διχνει σοβαροτητα αν ακομα και απο λαθος εγινε κατι τετοιο. Μην συνεργαστεις μαζι τους απλά. Μην ανησυχείς παραπάνω, αφου αλλαξες και το κωδικο σου τέλος. 19 minutes ago, CisPan said: Να έχει παραβιαστεί η σελίδα τους ή το database; σιγα την CIA που θα Μπουν στο κόπο να την παραβιασουν 19 minutes ago, CisPan said: Να ψάχνει/ψάχνουν ευάλωτα emails χωρις 2FA κτλ; βλάκες και χωρις 2FA θελουν κωδικο 19 minutes ago, CisPan said: Να βαριοταν τωρα ο υπαλληλος και να επαιζε με τα emails; Το βρίσκω ακραία αδύνατο,ειδικά σε εργασιακό περιβαλλον. οπως ειπα, βλακες., το εργασιακο δεν λεει κατι, και εκει βλακες ειναι. μην ασχοληθεις με την εταιρεια αλλο να κανεις καποιο business ή να συνεργαστεις. Επεξ/σία χθες στις 05:02 μμ από great
Moderators Kercyn Δημοσ. χθες στις 07:59 μμ Moderators Δημοσ. χθες στις 07:59 μμ 3 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Δεν χρειάζεται να αλλάξει κωδικό. Η Microsoft δεν ζητάει κωδικό (βλακωδως για εμένα) όταν προσπαθείς να συνδεθείς στον λογαριασμό σου. Αντί αυτού σου βγάζει απευθείας ειδοποίηση στο Outlook, αν θες να συνδεθεί η τάδε συσκευή με τον λογαριασμό σου. Οπότε αν κάποιος ξέρει απλά το email σου μπορεί να κάνει προσπάθεια. Μια χαρά ζητάει κωδικό. Υπάρχει επιλογή να το απενεργοποιήσεις και να συνδεθείς με επιβεβαίωση (η επιβεβαίωση δεν είναι 2FA), αλλά σίγουρα μπορεί να ζητάει και κωδικό. 1
Bourdoulas Δημοσ. χθες στις 08:27 μμ Δημοσ. χθες στις 08:27 μμ 26 λεπτά πριν, Kercyn είπε Μια χαρά ζητάει κωδικό. Υπάρχει επιλογή να το απενεργοποιήσεις και να συνδεθείς με επιβεβαίωση (η επιβεβαίωση δεν είναι 2FA), αλλά σίγουρα μπορεί να ζητάει και κωδικό. Ενδιαφέρον. Από πού ; Από τα account settings έχω το passwordless login απενεργοποιημένο, παρόλα αυτά συνδέομαι μόνο με verification.
Moderators Kercyn Δημοσ. χθες στις 08:41 μμ Moderators Δημοσ. χθες στις 08:41 μμ 12 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε Ενδιαφέρον. Από πού ; Από τα account settings έχω το passwordless login απενεργοποιημένο, παρόλα αυτά συνδέομαι μόνο με verification. Αν δοκιμάσεις να συνδεθείς από incognito, εξακολουθεί να μη σου ζητάει κωδικό;
Bourdoulas Δημοσ. χθες στις 08:46 μμ Δημοσ. χθες στις 08:46 μμ 5 λεπτά πριν, Kercyn είπε Αν δοκιμάσεις να συνδεθείς από incognito, εξακολουθεί να μη σου ζητάει κωδικό; Ναι, δεν μου ζητάει κωδικό.
fmarkos Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 1 ώρα πριν, gogkroj είπε δοκιμασε λιγο το haveibeenpwned ! Αυτό σου δείχνει αν το email σου κυκλοφορεί σε λίστες με emails που κυκλοφορούν στο internet είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή. Αν βρεις εκεί το email σου δεν σημαίνει ότι έχουν σπάσει τους κωδικούς σου, αλλά ότι υπήρχε το email σου σε κάποια βάση δεδομένων που έσπασε. Το δικό μου email είναι pwned εδώ και τουλάχιστων 8 χρόνια και δεν έχω κανένα πρόβλημα, πέρα από κάποια spam που λαμβάνω κατά περιόδους.
Moderators Kercyn Δημοσ. πριν από 22 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 22 ώρες 3 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Ναι, δεν μου ζητάει κωδικό. Τότε δεν ξέρω τι να σου πω, εγώ έχω το passwordless account off στα microsoft account settings, κάποια στιγμή με είχε ρωτήσει αν θέλω να το κάνω passwordless, του είχα πει όχι και εκεί τελειώνει η ιστορία. Δεν έχω ασχοληθεί άλλο ούτε έψαξα να αλλάξω κάποια ρύθμιση. Ίσως έχεις κάνα outlook στο κινητό και έχεις αλλάξει κάτι εκεί; Δεν ξέρω.
Bourdoulas Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 5 λεπτά πριν, Kercyn είπε Τότε δεν ξέρω τι να σου πω, εγώ έχω το passwordless account off στα microsoft account settings, κάποια στιγμή με είχε ρωτήσει αν θέλω να το κάνω passwordless, του είχα πει όχι και εκεί τελειώνει η ιστορία. Δεν έχω ασχοληθεί άλλο ούτε έψαξα να αλλάξω κάποια ρύθμιση. Ίσως έχεις κάνα outlook στο κινητό και έχεις αλλάξει κάτι εκεί; Δεν ξέρω. Είναι πραγματικα παράξενο. Από οποιαδήποτε συσκευή και να προσπαθήσω δεν ζητάει κωδικό.
martkonsta Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει με την συγκεκριμένη IP. Έβαλες εκείνη σε κάποιο Whois ή σε κάποιο geolocation? Σου έβγαλε την επωνυμία της εταιρίας σαν τον ISP ή στοιχεία επικοινωνίας τους στο Whois; Αν ναι, έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο να μπήκες εσύ από το wifi τους πχ και να σου έβγαλε αυτό σαν καινουρια συνδεση επειδή βγήκες από την IP τους;
user2163 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 1 hour ago, martkonsta said: Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει με την συγκεκριμένη IP. Έβαλες εκείνη σε κάποιο Whois ή σε κάποιο geolocation? Σου έβγαλε την επωνυμία της εταιρίας σαν τον ISP ή στοιχεία επικοινωνίας τους στο Whois; Αν ναι, έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο να μπήκες εσύ από το wifi τους πχ και να σου έβγαλε αυτό σαν καινουρια συνδεση επειδή βγήκες από την IP τους; Static IP πιθανόν αφού πρόκειται για εταιρία/επαγγελματική θα φαίνεται στο hostname της ip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα