MikeKar94 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:18 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:18 μμ Καλησπέρα σε όλους! Είμαι στο ΕΠΑΛ και του χρόνου σκέφτομαι να πάω για ψυκτικός. Σαν δουλειά απ' όσο ξέρω είναι καλή και κερδοφόρα. Το θέμα είναι ότι οι απόψεις διίστανται καθώς έχω κάποιες ανησυχίες σχετικά με την επιλογή μου. Τι εννοώ. Άλλοι μου λένε πως η δουλειά είναι πεσμένη το χειμώνα. Άλλοι πάλι ότι δουλεύουν πιο πολύ το χειμώνα. Τελικά ποιο απ' αυτά ισχύει;
vamvakoolas Δημοσ. Τετάρτη στις 04:00 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:00 μμ 3 hours ago, MikeKar94 said: Καλησπέρα σε όλους! Είμαι στο ΕΠΑΛ και του χρόνου σκέφτομαι να πάω για ψυκτικός. Σαν δουλειά απ' όσο ξέρω είναι καλή και κερδοφόρα. Το θέμα είναι ότι οι απόψεις διίστανται καθώς έχω κάποιες ανησυχίες σχετικά με την επιλογή μου. Τι εννοώ. Άλλοι μου λένε πως η δουλειά είναι πεσμένη το χειμώνα. Άλλοι πάλι ότι δουλεύουν πιο πολύ το χειμώνα. Τελικά ποιο απ' αυτά ισχύει; μην εχεις στο νου σου τα κλιματιστικα για τους ιδιωτες: Τα εργοστασια/εγκαταστασεις κυριως δουλευουν χειμωνα γιατι ξερουν οτι το καλοκαιρι οι ψυκτικοι τρεχουν στους ιδιωτες
MikeKar94 Δημοσ. Τετάρτη στις 04:08 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 04:08 μμ 7 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε μην εχεις στο νου σου τα κλιματιστικα για τους ιδιωτες: Τα εργοστασια/εγκαταστασεις κυριως δουλευουν χειμωνα γιατι ξερουν οτι το καλοκαιρι οι ψυκτικοι τρεχουν στους ιδιωτες Οπότε αξίζει να ακολουθήσω αυτόν τον κλάδο;
vamvakoolas Δημοσ. Τετάρτη στις 05:04 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:04 μμ (επεξεργασμένο) εννοειται. Δεν ειναι πολυ δυσκολη δουλεια. Καθε 10 χρονια περιπου αλλαζουν τα υγρα (αναλογα με τα στανταρ που βγαζουν οι χημικοι/περιβαλλον). Ανετα βρισκεις δουλεια ακομα και απο σπουδαστης ενω αν παρεις πτυχιο μπορεις να φτιαξεις δικη σου ατομικη εταιρια και να ξεκινησεις να παιρνεις δουλειες. ξερω γνωστο που τα πρωινα δουλευει στη Miele και το απογευμα δουλευει δικες του δουλειες και ανετα καθαριζει 2κ το μηνα καθαρα Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:06 μμ από vamvakoolas
MikeKar94 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:31 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 05:31 μμ 26 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε εννοειται. Δεν ειναι πολυ δυσκολη δουλεια. Καθε 10 χρονια περιπου αλλαζουν τα υγρα (αναλογα με τα στανταρ που βγαζουν οι χημικοι/περιβαλλον). Ανετα βρισκεις δουλεια ακομα και απο σπουδαστης ενω αν παρεις πτυχιο μπορεις να φτιαξεις δικη σου ατομικη εταιρια και να ξεκινησεις να παιρνεις δουλειες. ξερω γνωστο που τα πρωινα δουλευει στη Miele και το απογευμα δουλευει δικες του δουλειες και ανετα καθαριζει 2κ το μηνα καθαρα Σκεφτόμουν και για υδραυλικός που έχω δουλέψει αλλά δε μ' αρέσει το κομμάτι της οικοδομής. Γνώμη για αυτά τα 2;
vamvakoolas Δημοσ. Τετάρτη στις 05:50 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:50 μμ εγω εχω δουλεψει για 2 χρονια σαν υδραυλικος. Πραγματι απο τη μια ειναι πιο σκληρη δουλεια ειδικα αν δουλευεις οικοδομη αλλα και σε μεγαλα κτηρια. Απο την αλλη οι αποδοχες (φραγκα) ειναι περισσοτερο ενω σπανια ενας υδραυλικος δεν εχει δουλεια. Ψυκτικος μπορει να βγαζει πιο λιγα λεφτα αλλα συνηθως δεν εχει πολυ κουβαλλημα, τρεξιμο σε προμηθευτες (ο υδραυλικος σχεδον ξεκιναει τη μερα του σε μαγαζι για να αγορασει υλικα) κτλ 1
MikeKar94 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:01 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 06:01 μμ 10 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε εγω εχω δουλεψει για 2 χρονια σαν υδραυλικος. Πραγματι απο τη μια ειναι πιο σκληρη δουλεια ειδικα αν δουλευεις οικοδομη αλλα και σε μεγαλα κτηρια. Απο την αλλη οι αποδοχες (φραγκα) ειναι περισσοτερο ενω σπανια ενας υδραυλικος δεν εχει δουλεια. Ψυκτικος μπορει να βγαζει πιο λιγα λεφτα αλλα συνηθως δεν εχει πολυ κουβαλλημα, τρεξιμο σε προμηθευτες (ο υδραυλικος σχεδον ξεκιναει τη μερα του σε μαγαζι για να αγορασει υλικα) κτλ Στο περίπου τι αποδοχές έχει το κάθε επάγγελμα;
vamvakoolas Δημοσ. Τετάρτη στις 06:08 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:08 μμ (επεξεργασμένο) εξαρταται απο πολλους παραγοντες αλλα διαβασε και πιο πανω σε ενα απο τα προηγουμενα μηνυματα μου. Σιγουρα κατω απο 1000 ακομα και οταν βγεις απο σχολη θα ειναι εκμεταλευση κατα τη γνωμη μου. Μη κυνηγας μονο το φραγκα: βρες κατι που να σου αρεσει και να γουσταρεις. Δε μπορεις να φανταστεις ποσοι υποψηφιοι υδραυλικοι με πτυχιο τα παρατησαν... το ιδιο για ψυκτικους/ηλεκτρολογους κτλ. Η δουλεια αυτη ειναι χειρονακτικη, αν νομιζεις οτι θα εισαι με το κινητο να ψαχνεις για αυτοκινητα ή σπιτια να αγορασεις γελαστηκες. Θα πρεπει να δουλευεις με εργαλεια συνεχεια, ισως να κουβαλας πραγματα, να ανεβαινεις οροφους και φυσικα να δουλευεις με καθε καιρο (και χωρις θερμανση/ψυξη) Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:11 μμ από vamvakoolas
MikeKar94 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:01 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 08:01 μμ 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε εξαρταται απο πολλους παραγοντες αλλα διαβασε και πιο πανω σε ενα απο τα προηγουμενα μηνυματα μου. Σιγουρα κατω απο 1000 ακομα και οταν βγεις απο σχολη θα ειναι εκμεταλευση κατα τη γνωμη μου. Μη κυνηγας μονο το φραγκα: βρες κατι που να σου αρεσει και να γουσταρεις. Δε μπορεις να φανταστεις ποσοι υποψηφιοι υδραυλικοι με πτυχιο τα παρατησαν... το ιδιο για ψυκτικους/ηλεκτρολογους κτλ. Η δουλεια αυτη ειναι χειρονακτικη, αν νομιζεις οτι θα εισαι με το κινητο να ψαχνεις για αυτοκινητα ή σπιτια να αγορασεις γελαστηκες. Θα πρεπει να δουλευεις με εργαλεια συνεχεια, ισως να κουβαλας πραγματα, να ανεβαινεις οροφους και φυσικα να δουλευεις με καθε καιρο (και χωρις θερμανση/ψυξη) Συμφωνώ ότι πρέπει να κάνεις κάτι που σου αρέσει, αλλά όπως και να το κάνεις σε τέτοιες δουλειές πας καθαρά για το χρήμα και όχι για τη χαρά της δουλειάς. Όσο για τις καιρικές συνθήκες, δυστυχώς έχω φάει και ψωφόκρυο και φουλ ζέστη. Και το κουβάλημα φυσικά ως υδραυλικός. Σκέφτηκα σαν ψυκτικός γιατί απ' όσο μου λένε και οι συμμαθητές μου είναι πιο εύκολο σε σύγκριση με τον υδραυλικό να το μάθεις και έχει λιγότερο χαμαλίκι. Και αν είναι πχ σαν υδραυλικός να βγάζω 1500 το μήνα, ενώ σαν ψυκτικός 1000-1200 αλλά κάπως πιο καλές συνθήκες, νομίζω είναι πιο αποδεκτό. Τελοσπάντων για να μην κουράζω άλλο, ο μεγαλύτερος ενδοιασμός μου είναι αν θα έχω μόνιμα δουλειά, όχι να πηγαίνω τρένο την περίοδο σεζόν καλοκαίρι και το χειμώνα να μετράω και τη δεκάρα.
yannis27gr Δημοσ. Τετάρτη στις 08:06 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:06 μμ Εχω συγγενή ψυκτικό. Δουλεύει σε εταιρεία και τα σ/κ κάνει δικές του δουλειές (εγκαταστάσεις A/C, κτλ). Είναι πολύ ικανοποιημένος καθώς με την εταιρεία έχει το σταθερό μισθό, ένσημα, κτλ ενώ με τα εξτραδάκια συμπληρώνει το εισόδημα του και είναι στα 1,5-2Κ το μήνα. Καθόλου άσχημα.
MikeKar94 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:26 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 08:26 μμ 19 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Εχω συγγενή ψυκτικό. Δουλεύει σε εταιρεία και τα σ/κ κάνει δικές του δουλειές (εγκαταστάσεις A/C, κτλ). Είναι πολύ ικανοποιημένος καθώς με την εταιρεία έχει το σταθερό μισθό, ένσημα, κτλ ενώ με τα εξτραδάκια συμπληρώνει το εισόδημα του και είναι στα 1,5-2Κ το μήνα. Καθόλου άσχημα. Από δουλειά έχει όλο το χρόνο ή το χειμώνα πέφτει;
yannis27gr Δημοσ. χθες στις 07:16 πμ Δημοσ. χθες στις 07:16 πμ Για τα εξτρά λες; Αυτά προφανώς είναι πιο αυξημένα το καλοκαίρι. Αλλά σταθερή δουλειά έχει όλο το χρόνο γιατί είναι σε εταιρεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα