Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Εδώ και αρκετό διάστημα πάνω από 2 μήνες νομίζω, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όταν είμαι σε κάποιο παιχνίδι και δεν ξέρω εάν φταίει η κάρτα γραφικών AMD 6700XT (PoweColor Red Devil), οι Drivers, τα Windows ή άλλα apps από πίσω.

Γενικά όταν παίζω (και μόνο τότε έχω το πρόβλημα) έχω από πίσω το Viber, Browser, για να κάνω alt tab κτλπ. Εδώ και αρκετό διάστημα όπως ανέφερα, όταν κάνω alt tab πχ για να γράψω στο Viber, το Viber freezάρει τελείως... ούτε καν κλείνει, πρέπει να πάω από τις διεργασίες για να το τερματίσω από εκεί. Αυτό συμβαίνει με όσα παιχνίδια δοκίμασα. Πιο πολύ στο Viber μου το κάνει, αλλά έχω νιώσει αυτό το lag και freeze και σε άλλα apps όταν κάνω alt tab όπως στο Discord αλλά ξεκολλάει σχετικά αμέσως, όχι όπως στο Viber.

Έχω δοκιμάσει, clean install παλιούς Drivers, τους νέους, έχω κάνει 3 formats και διάφορα tests και τίποτα. Μίλησα με AMD μου λένε τα ίδια και τα ίδια και πράγματα που έχω δοκιμάσει ήδη.

Έχω τα Windows 11 24H2 με όλα τα updates, όλοι οι drivers up to date από το site της μητρικής και της GPU. Γενικά δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα πριν, δεν ξέρω τι φταίει... έχει κάποιος καμία ιδέα και γενικά αντιμετωπίζει κάποιος άλλος αυτό το πρόβλημα;

Επεξ/σία από Retrial
Δημοσ.

Θα έλεγα να δοκιμάσεις να απενεργοποιήσεις την επιλογή hardware acceleration ( επιτάχυνση υλικού) από τους browsers και από τις εφαρμογές εάν το έχουν . 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, aetos1988 είπε

Θα έλεγα να δοκιμάσεις να απενεργοποιήσεις την επιλογή hardware acceleration ( επιτάχυνση υλικού) από τους browsers και από τις εφαρμογές εάν το έχουν . 

Το σκέφτηκα και αυτό αλλά στο  Viber δεν βρίσκω κάποια τέτοια επιλογή. Επίσης ποτέ δεν είχα θέμα πριν με τις ίδιες εφαρμογές και παιχνίδια. Φταίει κάποιο update των Windows μαζί με Drivers της GPU? Δεν ξέρω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, hocico0777 είπε

Ψάχνοντας το λίγο στο google μάλλον είναι θέμα των windows, αν θες ρίξε μια ματιά στο παρακάτω.

https://www.reddit.com/r/Windows11/comments/1gk2c22/24h2_fix_frozen_image_of_background_when_using/

Θα δοκιμάσω να πάω στην έκδοση 23h2 αύριο κι θεός βοηθός.

Thx για το link, ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος... κόντευα να τρελαθώ. Βλέπω πάντως ότι και μετά από το update στην 24h2 που λένε ότι και καλά διορθώνει το πρόβλημα, ακόμη το αντιμετωπίζουν πολλοί. 

Άρε Microsoft....μια ζωή τις ίδιες 🤬

Επεξ/σία από Retrial
  • Λύση
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hocico0777 είπε

Ψάχνοντας το λίγο στο google μάλλον είναι θέμα των windows, αν θες ρίξε μια ματιά στο παρακάτω.

https://www.reddit.com/r/Windows11/comments/1gk2c22/24h2_fix_frozen_image_of_background_when_using/

Ok, λοιπόν, το προβλήμα φαίνεται πως είναι των Windows 11 24H2.
Wokrarounds:
1.
Στην έκδοση Windows 11 24Η2 απενεργοποίηση αυτών των ρυθμίσεων: (Αυτό φαίνεται να δούλεψε σε μένα)
2025-01-0801_41_11-.png.bb4e1a8654a9ff21d464edcb0f7305c7.png

2. Πηγαίνετε πίσω στην 23Η2.

@hocico0777 Ευχαριστώ για το link.

• Like 2
Δημοσ.

Απλά πρός αναφορά, Με την έκδοση 24H2 και τις επιλογές που δείχνεις παραπάνω ενεργές, δεν έχω κάποιο θέμα. (Nvidia GPU).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...