Giorgatzelos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε. Να σας γνωρίσω και εγώ το τελευταίο μου δημιούργημα. 😁 Ένα τερατάκι που δημιούργησα με πολύ μεράκι. Καταρχάς να πως ασχολούμαι με video editing, encoding και anime fansubbing. Όσον αφορά το μηχάνημα, πρόκειται για ένα nuc7i7dnke που κανονικά είναι ένας μικρός server. Όχι κάρτα ήχου, όχι sd Card Reader, usb-c ή thunderbolt. Το πρώτο πρόβλημα το έλυσα με μία usb ηχόμπαρα της Creative. Για sd Card Reader δεν "καίγομαι" αλλά κάπου έχω ένα συμβατό σε usb. Όσο για το usb-c το έλυσα με ένα docking station. Όχι όμως thunderbolt κτλ. Δεν ήμουν ικανοποιημένος με τις επιδόσεις της gpu και αναγκάστηκα να προσθέσω εξωτερική κάρτα γραφικών, κατέφυγα στην λύση ενός dock σε nvme. Έβγαλα τον εσωτερικο nvme σε εξωτερικό enclosure και έβαλα την κάρτα γραφικών πάνω στην θύρα mvnme του δίσκου. Είναι η πιο γρήγορη θύρα του nuc και πιο γρήγορη και από thunderbolt 3! Πήρα μια RX 570 4Gb μεταχειρισμένη και πλέον έχω native gpu acceleration. (Είχα και με την hd620 του επεξεργαστή αλλά για video editing/encoding δεν έκανε με τίποτε) Το benchmark που έκανα με smbios iMac18,2 (αν θυμάμαι καλά) ήταν 9 φορές πάνω από το benchmark με την hd620. Στο macOS Sequoia χρησιμοποιώ MacPro 7,1 και είναι ελαφρώς χειρότερο. Έβαλα και 64 Gb (maxed out) ddr4 ram και είμαι κομπλέ 😄 Βέβαια μετά με πείραζε ο απίστευτος ήχος από το ανεμιστηράκι. (ειλικρινά ήθελα να το σπάσω ώρες ώρες!🤣🤣) Και αναγκάστηκα να κάνω πατέντα. Πήρα λοιπόν μια ψύκτρα Be Quiet Pure Rock 2 FX, έναν rgb controller σε usb και αφού modαρα την ψύκτρα και την καλωδίωση για τον ανεμιστήρα (βέβαια μου έβγαλε την πίστη μέχρι να βρω πως θα χωρέσω αυτή την ψύκτρα στο nuc. Εις γνώση μου έβαλα ανεμιστήρα που δουλεύει στα 12v σε παροχή για 5v. (είχα και την επιλογή να βάλω ανεμιστήρα που δουλεύει στα 5v της Noctua, αλλά με χάλαγε αυτό το καφέ χρώμα που βγάζει όλα τα ανεμιστηράκια της), έκοψα και το κουτί από πάνω για να χωράνε όλα και πλέον απολαμβάνω αυτό που βλέπετε στις φώτο 🙂. Κανένα throttling πλέον. Καθόλου ήχος από τον ανεμιστήρα. (Μόνο του τροφοδοτικού) Οι ανεμιστήρες της gpu γυρνάνε σπάνια η μόνο σε video encoding κτλ. Μπορώ να πω πως το Ventura είναι τέλειο αν και bootαρα και εγκατέστησα και το Sonoma και το Sequoia. Θέλει να απενεργοποιήσεις το SIP και να χαλαρώσεις τόσο πολύ άλλα security measures συν τα επιπλέον post install root patches που θεωρώ πως δεν αξίζει ο κόπος. Συν του ότι στο macOS Ventura δουλεύει ακόμη και το Encryption! Περισσότερες πληροφορίες https://www.reddit.com/r/hackintosh/s/kyUacXDYle https://www.reddit.com/r/hackintosh/s/smtBJvxuBG Κατά σειρά τα ποστ στο reddit. Η σκόνη να μείνει ασχολίαστη παρακαλώ 😅😂 Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγγνώμη αν σας κούρασα 😅 Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου από Giorgatzelos
Προτεινόμενες αναρτήσεις