BigBlack Δημοσ. Τετάρτη στις 11:17 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:17 πμ (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, pavloa said: Καλημέρα. Εγώ έχω το εξής πρόβλημα.. Η σωλήνα του νεροχύτη της κουζίνας, του νεροχυτη του μπάνιου, της ντουζιέρας και του πλυντηρίου ρούχων καταλήγουν στο ίδιο πατοσιφωνο. Τώρα τελευταία όταν βάζουμε πλυντήριο τα νερά βγαίνουν από το πατοσιφωνο, αυτό δεν μας το έκανα τόσο καιρό. Οπότε λογικά πρέπει να άρχισε να βουλώνει η σωλήνα από το πατοσιφωνο προς την κεντρική σωλήνα. Έχω ανοίξει το πατοσιφωνο το καθάρισα όσο μπορούσα αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση? Δεν έχεις και πολλές επιλογές. Ή μηχανικός καθαρισμός από το πατοσίφωνο στην έξοδο προς την αποχέτευση(ατσαλίνα) ή χημικός καθαρισμός με κάποιο υγρό. Έλεγξε και το σύστημα αποχέτευσης της κουζίνας, αν τυχόν ρίχνεις μέσα χρησιμοποιημένα λάδια/λίπη θα έχουν μαζέψει οι σωλήνες και το σιφώνι κι εκεί. Η κουζίνα κανονικά θέλει δική της αποχέτευση, όσο πιό κάθετη γίνεται και φυσικά όχι απόρριψη λαδιών. Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:26 πμ από BigBlack
nvel Δημοσ. Τετάρτη στις 11:29 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:29 πμ τα σιφώνια δαπέδου μπορούν να ξεβουλώσουν και με μια βρεγμένη σφουγγαρίστρα που με κίνηση πάνω κάτω μέσα τους δημιουργεί υποπίεση παρόμοια με τις βεντούζες απόφραξης.
meletis_m Δημοσ. Τετάρτη στις 01:51 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:51 μμ 2 ώρες πριν, pavloa είπε Καλημέρα. Εγώ έχω το εξής πρόβλημα.. Η σωλήνα του νεροχύτη της κουζίνας, του νεροχυτη του μπάνιου, της ντουζιέρας και του πλυντηρίου ρούχων καταλήγουν στο ίδιο πατοσιφωνο. Τώρα τελευταία όταν βάζουμε πλυντήριο τα νερά βγαίνουν από το πατοσιφωνο, αυτό δεν μας το έκανα τόσο καιρό. Οπότε λογικά πρέπει να άρχισε να βουλώνει η σωλήνα από το πατοσιφωνο προς την κεντρική σωλήνα. Έχω ανοίξει το πατοσιφωνο το καθάρισα όσο μπορούσα αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση? Ψαξτο κιόλας , πέρα ότι πρέπει να είναι καθαρή η διαδρομή . Υπάρχουν και πατοσιφωνα με μηχανικό κλαπετο/ αντεπιστροφο που λογικά κλείνουν τη μια διαδρομή . Καλύτερα ένας υδραυλικός θα τα ξέρει.
pavloa Δημοσ. Τετάρτη στις 02:57 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:57 μμ 3 ώρες πριν, BigBlack είπε Δεν έχεις και πολλές επιλογές. Ή μηχανικός καθαρισμός από το πατοσίφωνο στην έξοδο προς την αποχέτευση(ατσαλίνα) ή χημικός καθαρισμός με κάποιο υγρό. Έλεγξε και το σύστημα αποχέτευσης της κουζίνας, αν τυχόν ρίχνεις μέσα χρησιμοποιημένα λάδια/λίπη θα έχουν μαζέψει οι σωλήνες και το σιφώνι κι εκεί. Η κουζίνα κανονικά θέλει δική της αποχέτευση, όσο πιό κάθετη γίνεται και φυσικά όχι απόρριψη λαδιών. Λάδια όσο μπορούμε δεν ρίχνουμε. Στον νεροχύτη έχουμε κάτι παρόμοιο σαν την σίτα που ειπώθηκε παραπάνω. Έτσι όπως είναι το σπίτι αναγκαστικά είχαμε βγάλει την σωλήνα της κουζίνας στο πατοσίφωνο του μπάνιου. Τι έχεις να προτείνειες για χυμικό καθαρισμό? 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Ψαξτο κιόλας , πέρα ότι πρέπει να είναι καθαρή η διαδρομή . Υπάρχουν και πατοσιφωνα με μηχανικό κλαπετο/ αντεπιστροφο που λογικά κλείνουν τη μια διαδρομή . Καλύτερα ένας υδραυλικός θα τα ξέρει. Τα υπόλοιπα είναι καθαρά τα έχω τσεκάρει. Το πατοσίφωνο δεν ξέρω αν είναι απο αυτό που λες.
BigBlack Δημοσ. Τετάρτη στις 03:17 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:17 μμ 16 minutes ago, pavloa said: Τι έχεις να προτείνειες για χυμικό καθαρισμό? Χρησιμοποιώ αυτό, το βρίσκω ή παρόμοιο στον Κανελλάκη και σε άλλα καταστήματα με υδραυλικά. Πάντα σαν τελευταία λύση, προτιμώ την ατσαλίνα ή τον ειδικό σωλήνα ενός πλυστικού μηχανήματος για μηχανικό καθαρισμό πρώτα. Στα δύσκολα βέβαια, χημεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα