Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά τη βοήθεια σας.

Έχω κάτι θεματάκια στο μπάνιο, στο νιπτήρα. Προφανώς έχουν φράξει οι σωληνώσεις και το νερό φεύγει αργά. Κάποια στιγμή δε θα φεύγει καθόλου. Το θέμα είναι καθαρά στο μπάνιο, μέσα στο σπίτι και όχι εκτός.. Λογικά έχει μαζέψει σαπούνι-τρίχες...

Κυκλοφορουν διάφορα στο εμπόριο, MrMuscle, ένα άλλο τουμποφλο, κάπως έτσι. Αυτά κάνουν δουλειά;  Έχετε καμια πρόταση;

Στην ουσία η καυστική ποτάσα είναι που προτείνουν. Αλλά έχω ακούσει και άλλες απόψεις που λένε ότι δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Δημοσ.

Πήγαινε αγόρασε μια βεντούζα ή τρόμπα όπως την λένε για ξεβούλωμα νιπτήρα με 2 ευρώ χρησιμοποίησε την σε τακτά χρονικά διαστήματα πριν ακόμα αρχίζει να βουλώνει ο νιπτήρας και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ξανά, και άσε τα χημικά στην άκρη.

20230523152240_tns_apofraktiki_trompa_32_800_1797.jpeg

• Like 2
Δημοσ.
20 minutes ago, Neptu said:

Παιδιά τη βοήθεια σας.

Έχω κάτι θεματάκια στο μπάνιο, στο νιπτήρα. Προφανώς έχουν φράξει οι σωληνώσεις και το νερό φεύγει αργά. Κάποια στιγμή δε θα φεύγει καθόλου. Το θέμα είναι καθαρά στο μπάνιο, μέσα στο σπίτι και όχι εκτός.. Λογικά έχει μαζέψει σαπούνι-τρίχες...

Κυκλοφορουν διάφορα στο εμπόριο, MrMuscle, ένα άλλο τουμποφλο, κάπως έτσι. Αυτά κάνουν δουλειά;  Έχετε καμια πρόταση;

Στην ουσία η καυστική ποτάσα είναι που προτείνουν. Αλλά έχω ακούσει και άλλες απόψεις που λένε ότι δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

αν πιανουν τα χερια σου η μονη καλη λυση ειναι να βγαλεις τις σωληνωσεις και να καθαρισεις τα παντα μεσα.

Θα χρειαστεις ενα καβουρα (ισως και οχι) και μια λεκανη. Με κλειστη τη παροχη νερου στη βρυση->

Βαζεις λεκανη απο κατω και αν εχεις πλαστικες σωληνωσεις με ενα πανι ανοιγεις τους συνδεσμους των σωληνωσεων. και πεφτει κατω το νερο.

Αν εχεις μεταλλικους τοτε σχεδον σιγουρα θα χρειαστεις καβουρα γιατι εχουν μεγαλυτερο ζορι.

• Like 3
Δημοσ.
2 minutes ago, Kostas Savvidis said:

Πήγαινε αγόρασε μια βεντούζα ή τρόμπα όπως την λένε για ξεβούλωμα νιπτήρα με 2 ευρώ χρησιμοποίησε την σε τακτά χρονικά διαστήματα πριν ακόμα αρχίζει να βουλώνει ο νιπτήρας και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ξανά, και άσε τα χημικά στην άκρη.

Σωστό κι αυτό αλλά κι ένα χειροκίνητο λύσιμο/καθάρισμα του σιφωνιού, των σωληνώσεων με μια ατσαλίνα και τελικά του πατοσίφωνου θα έχει καλύτερο και πιό μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ειδικό υγρό με βακτήρια και ένζυμα για σωληνώσεις, διαλύουν το οργανικό φορτίο, το ρίχνεις ανά τακτά διαστήματα, αλλά πρέπει η σωληνα να είναι ήδη καθαρισμένη από πριν και όχι φραγμένη. 

Επειδή είναι ταλαιπωρία το  ξεβίδωμα των σωλήνων και το καθάρισμα, θα αηδιάσεις με το τι μπορεί να βγει από μέσα. Πήγαινε και πάρε ένα μπουκακι από αυτά τα αποφρακτικα υγρά, κάνουν μια χαρά δουλειά στις πιο πολλές περιπτώσεις. Απλά να τηρήσεις τις οδηγίες που λένε. Το τουμποφλο σε σκόνη με το ζεστό νερό απέφυγε το, προτίμησε υγρό που το ρίχνεις σε κρύα σωλήνα. 

Άμα συνεχίσει να βουλώνει μελλοντικά το δίκτυο τότε κοιτάς για ξεβίδωμα, ατσαλινες κτλ, σε πρώτο στάδιο άστα. 

Δημοσ.

το θεμα ειναι ο αλλος να γνωριζει δυο πραγματα απο τεχνικα θεματα. εαν ειναι ασχετος καλυτερα να μην κανει τιποτα γιατι θα γινει ζημια. εαν ξερει μπορει απλα με μια βεντουζα να διωξει οτι εχει συσσωρευθει στα σιφωνια. βεβαια αυτα θα καταληξουν στο συφωνι δαπεδου και μπορει να βουλωσει και αυτο οποτε μετα θα πρεπει να ανοιξει προσεκτικα το σχαρακι και με γαντι και πιθανον καποιο ξυλαρακι να βγαλει οτι εχει συσσωρευθει και εκει. εαν τα σιφωνια ειναι παλια καλο ειναι να αλλαχθουν με νεοτερα και καθαροτερα. καλο ειναι να ξεβγαλθουν στο τελος με ξυδι και καυτο νερο. τα χημικα τα αφηνω τελευταια λογω των αναθυμιασεων και λογω του οτι μπορει να προξενησουν προβληματα στις σωληνωσεις εαν τα χρησιμοποιεις συχνα. εαν καποιος δεν ξερει καλο ειναι να φωναξει υδραυλικο.

Δημοσ.

λοιπόν update,

Ξέχασα να γράψω ότι εκτός από το νιπτήρα είχα και θέμα με το ντουζ. Εντάξει με το νιπτήρα έβγαλα άκρη. Ξήλωσα το συφώνι απο κάτω και το καθάρισα. Δε χρησιμοποίησα κανένα υγρό. Όλα καλά.

Για το ντουζ όμως

τι να ξηλώσεις...; πετάχτηκα στο μαρκετ πήρα ένα αποφρακτικό το άφησα 1 ώρα και έκανε δουλειά. Και όχι απλά έκανε. Νομίζω το έκανε σαν καινούργιο. Για λίγο που το άφησα να τρέχει, το νερό φεύγει κατευθείαν. Ελπίζω να μη μου κάνει κόλπα μετά και μεταφέρει τις βρωμιές πιο κάτω και βουλώσει πάλι.

Δε περίμενα ότι θα είχε αποτέλεσμα. Και το ωραίο είναι ότι πήρα ένα ιδιωτικής ετικέτας στη μισή τιμή του γνωστού.. Στη χειρότερη άλλο ένα μπουκάλι να ρίξω και θα είναι οκ.

Αφού βγάλαμε άκρη, υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να αποτρέψουμε μελλοντικά προβλήματα; Να προσέχουμε τι ρίχνουμε μέσα ισχύει. Πολλοί πετάνε λίπη, ό,τι να ναι και βουλώνουν συχνά. Αλλά όσο και να προσέχεις λίγο-λίγο θα γίνει η ζημιά. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να ρίχνουμε ανα διαστήματα; πχ 1 φορά το τρίμηνο-εξάμηνο. Αυτό το υγρό φαντάζομαι δε κάνει διότι αν δεν είναι βουλωμένες οι σωλήνες θα φύγει κατευθείαν στην αποχέτευση. Το θέμα είναι να κρατηθεί για να δράσει

είναι αυτό που ζητάω...; τι υγρό είναι;

7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ειδικό υγρό με βακτήρια και ένζυμα για σωληνώσεις, διαλύουν το οργανικό φορτίο, το ρίχνεις ανά τακτά διαστήματα, αλλά πρέπει η σωληνα να είναι ήδη καθαρισμένη από πριν και όχι φραγμένη. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Neptu είπε

λοιπόν update,

Ξέχασα να γράψω ότι εκτός από το νιπτήρα είχα και θέμα με το ντουζ. Εντάξει με το νιπτήρα έβγαλα άκρη. Ξήλωσα το συφώνι απο κάτω και το καθάρισα. Δε χρησιμοποίησα κανένα υγρό. Όλα καλά.

Για το ντουζ όμως

τι να ξηλώσεις...; πετάχτηκα στο μαρκετ πήρα ένα αποφρακτικό το άφησα 1 ώρα και έκανε δουλειά. Και όχι απλά έκανε. Νομίζω το έκανε σαν καινούργιο. Για λίγο που το άφησα να τρέχει, το νερό φεύγει κατευθείαν. Ελπίζω να μη μου κάνει κόλπα μετά και μεταφέρει τις βρωμιές πιο κάτω και βουλώσει πάλι.

Δε περίμενα ότι θα είχε αποτέλεσμα. Και το ωραίο είναι ότι πήρα ένα ιδιωτικής ετικέτας στη μισή τιμή του γνωστού.. Στη χειρότερη άλλο ένα μπουκάλι να ρίξω και θα είναι οκ.

Αφού βγάλαμε άκρη, υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να αποτρέψουμε μελλοντικά προβλήματα; Να προσέχουμε τι ρίχνουμε μέσα ισχύει. Πολλοί πετάνε λίπη, ό,τι να ναι και βουλώνουν συχνά. Αλλά όσο και να προσέχεις λίγο-λίγο θα γίνει η ζημιά. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να ρίχνουμε ανα διαστήματα; πχ 1 φορά το τρίμηνο-εξάμηνο. Αυτό το υγρό φαντάζομαι δε κάνει διότι αν δεν είναι βουλωμένες οι σωλήνες θα φύγει κατευθείαν στην αποχέτευση. Το θέμα είναι να κρατηθεί για να δράσει

είναι αυτό που ζητάω...; τι υγρό είναι;

Για τη μπανιέρα υπάρχουν και ειδικά σκαφάκια σίτες που συγκρατούν τα πράγματα . Βρές και πάρε , το ίδιο και για τη κουζίνα. 

Δημοσ.
7 hours ago, meletis_m said:

Για τη μπανιέρα υπάρχουν και ειδικά σκαφάκια σίτες που συγκρατούν τα πράγματα . Βρές και πάρε , το ίδιο και για τη κουζίνα. 

link ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Neptu είπε

υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να αποτρέψουμε μελλοντικά προβλήματα; 

Απορώ που όλοι δεν έχουν βάλει ένα τέτοιο κ κάθονται κ τρώνε (ή θα φάνε) άπειρες ώρες και λεφτά σε μαστόρια για αποφράξεις.

image.png.54a67bb0c7b2df6e9b559518222699fe.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ.

εγω μια φορα το 6μηνο-8μηνο, συνηθως καλοκαιρι, ριχνω μια γερη δοση 1 φακελακι τουμποφλο με ζεστο νερο. Παντα με ανοιχτο παραθυρο και ασε να τρεξει μετα καν 10λεπτο. 

Δημοσ.

Καλημέρα. Εγώ έχω το εξής πρόβλημα..  

Η σωλήνα του νεροχύτη της κουζίνας,  του νεροχυτη του μπάνιου, της ντουζιέρας και του πλυντηρίου ρούχων καταλήγουν στο ίδιο πατοσιφωνο.

Τώρα τελευταία όταν βάζουμε πλυντήριο τα νερά βγαίνουν  από το πατοσιφωνο, αυτό δεν μας το έκανα τόσο καιρό.  Οπότε λογικά πρέπει να άρχισε να βουλώνει η σωλήνα  από το πατοσιφωνο προς την κεντρική σωλήνα.  Έχω ανοίξει το πατοσιφωνο το καθάρισα όσο μπορούσα αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα.  Τι μπορώ να κάνω  σε αυτή την περίπτωση? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...