Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 minutes ago, george94pav said:

"Προπαγάνδα και λογοκρισία" λέει ο μέσος ελληνοψεκ που του πουλάνε παραμύθια για συνομωσίες, deep state, σαυρανθρώπους, παναγίες γκεϊσες, κυραλοιφές, εθνοσωτήρες Πουτιν-Μασκ και Πουερτορικανους μετανάστες που τρώνε σκυλιά και κάθετε και τα πιστεύει επειδή του "επιβεβαιώνουν" τα κόπρανα που έχει στο κεφάλι του. Γι αυτό θα είμαστε πάντα η βαλκανική κ*λοτρυπίδα του πολιτισμού.

Το deep state είναι πασίγνωστο και εβρέως αποδεκτό ότι υπάρχει, καμία θεωρία δεν είναι. Εντάξει, τη γάτα την έφαγε μια ντόπια Αμερικάνα, αυτό το κάνει καλύτερο;

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
13 minutes ago, billdanos said:

Και πάλι τα μπερδεύεις... Το υψηλό IQ ενός ατόμου που έχει να κάνει γενικότερα με τις ικανότητες αντίληψης κλπ, δεν προϋποθέτει πως θα είναι ταυτόχρονα και αυτό που λέμε "πετυχημένος" ή "καλός άνθρωπος" γενικότερα.

Πάρε παράδειγμα τον Elon και τον Ντόλαντ, τρελή περιουσία και οι 2, σου φαίνονται για άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης? 😛 

O Musk εχει 155-160 IQ Score

• Like 1
  • Haha 1
  • Moderators
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πάρε παράδειγμα τον Elon και τον Ντόλαντ, τρελή περιουσία και οι 2, σου φαίνονται για άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης? 😛 

Αλήθεια πιστεύεις ότι ο Musk και το Trump είναι χαζοί;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 minutes ago, george94pav said:

και Πουερτορικανους μετανάστες που τρώνε σκυλιά 

Αϊτιανοί τρώνε γάτες ήταν το θέμα

22 minutes ago, Shinji ikari said:

Το deep state είναι πασίγνωστο και εβρέως αποδεκτό ότι υπάρχει, καμία θεωρία δεν είναι. Εντάξει, τη γάτα την έφαγε μια ντόπια Αμερικάνα, αυτό το κάνει καλύτερο;

Αυτό το θέμα είναι ακόμα μια ντροπή των fact checkers. Εντάξει ο Trump μιλάει ανώριμα και χωρίς να σκέφτεται ή κάποιες φορές το διατυπώνει άκομψα. Είναι όμως λάθος σε αυτό;

Γεγονότα: Οι Αϊτιανοί έχουν ως θρησκεία τα Βουντού και μέρος της θρησκείας τους είναι οι θυσίες ζώων, ειδικά γάτες. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι είναι πιστοί και εξασκούν την θρησκεία τους, είναι σίγουρο πως έχει φαγωθεί περισσότερες απο μια γάτες στις ΗΠΑ για αυτό τον λόγο, εφόσον είναι κεντρικό θέμα σε βασικές τελετουργίες τους. Ο Trump μιλούσε (άκομψα) για πρόσφατα στην συνέντευξη γεγονότα , που συνέβησαν σε μια μικρή πόλη με 15000 Αϊτιανούς.

Τι είπαν οι fact checkers; "Οχι δεν είναι αλήθεια ότι υπάρχει βίντεο με μετανάστες να τρώνε γάτες όπως είχε κυκλοφορήσει." Προσέξτε την διατύπωση. Δεν υπάρχει σε βίντεο λένε, όχι ότι δεν είναι αλήθεια. Αν ρωτήσεις την ίδια την κοινότητα των μεταναστατών θα σου που άλλα, θα σου πουν ότι είναι μέρος της θρησκείας και την κουλτούρας, οπότε μάλλον ναι. Πολυπολιτισμός.

Αυτός είναι ένας κλασικός τρόπος να λένε την δική τους ιστορία οι "fact checkers", διατυπώνοντας το συμπέρασμα με λέξεις που τους επιτρέπουν να πουν ότι θέλουν χωρίς να λένε αυτό που πραγματικά θέλει να μάθει ο κόσμος. Για αυτό θα πάρουν πόδι και απο το FB.

Επεξ/σία από fast8
  • Like 4
Δημοσ.

To φακτ τσεκινγκ δεν είναι λογοκρισία. Είναι ένα μπανερ να σου λεει "πρόσεχε μ..λ..κα τι διαβάζεις εδώ και μην τα τρως όλα". 

Λογοκρισία είναι να σβήσουν την ανάρτηση. Από την στιγμή που υπάρχει πχ ένα banner να σε προειδοποιεί δεν είναι κακό. 

Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ "μη λογοκρισίας" και "διάδοσης ψευδών" και εκεί τα θαλασσώνουν τον τελευταίο καιρό πολλοί και όχι μονο το ΦΒ 

Από εκεί και πέρα το FB το παραέκανε με την πολιτικοκορεκτίλα και πληρώνει τις επιλογές του ως πλατφόρμα ενημέρωσης. Το κυρίως όμως πρόβλημα του φβ ειναι οτι δεν έμεινε στον αρχικό του σκοπό που ήταν να βλέπουμε ειδήσεις φίλων μας. Υπάρχουν δημοσιεύσεις φιλων μας που ποτέ δεν έρχονται στο feed (ροή) παρά έρχονται sponsored και sujested σελίδες και δημοσιεύσεις άσχετων που έχουν πληρώσει προώθηση ΚΑΙ ο αλγόριθμος μπορεί να νομίζει ότι σε ενδιαφέρουν. Οκ να υπήρχαν και αυτές (πως θα ζήσει η επιχείρηση) αλλά ΟΧΙ και να ξεχάσει τις "ριζες" του που ήταν και η αιτία που ο κόσμος γράφτηκε σε αυτό με αποτέλεσμα τα ειρωνικό να κυκλοφορούν τα γνωστά hoaxes κάνε copy paste αυτό στο προφιλ σου και θα λαμβάνεις ειδήσεις από τους φίλους σου και τα γνωστα "δεν συναινώ κτλ κτλ).. 

Αν δεν φτιάξει τον "αλγόριθμο" να έρχονται ειδήσεις φίλων (και οι φιλοι βεβαια ας ανεβάζουν τπτ γιατί το contributive αυτό θα πει, οχι μονο να κοιτάν τι θα ανεβάσουν οι άλλοι) δεν σώζεται η κατάσταση ως κοινωνικό δίκτυο. Αν σώζεται δλδ. Ως ενημερωτικό δεν τα πάει πολύ άσχημα. Οι σελίδες συλλόγων και groups καλά δουλεύουν σχετικά. 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

....Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα fake news επιπέδου μακελειό που μιλάνε για τσιπάκια-εμβόλια-προφητείες παίσιου-καλικάντζαρους κλπ έγιναν ξαφνικά αλήθεια...

Το πρόβλημα ξεκινάει από όταν αρνείσαι στον άλλον το δικαίωμα της αμφιβολίας και προσπαθείς να του επιβάλεις με απόλυτο τρόπο τις απόψεις σου. Τα υπόλοιπα σε spoiler γιατί είναι λίγο άσχετα με το θέμα του νήματος:   

Spoiler

Με τα εμβόλια π.χ. οι αντιεμβολιαστές είχαν ένα μόνο σοβαρό επιστημονικό επιχείρημα στους πρώτους έξι μήνες και αυτό ήταν ότι το εμβόλιο δεν ήταν δοκιμασμένο. Οι δοκιμές που είχαν γίνει ήταν σε ελάχιστο αριθμό ανθρώπων κάτι που επιστημονικά δεν είναι θεμιτό όταν πρόκειται για εμβόλιο με τόσο ευρεία εφαρμογή. Η κυβέρνηση όμως, όπως και οι περισσότερες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, επέβαλαν τον εμβολιασμό εφαρμόζοντας εκβιαστικά μέτρα κατά των αντιεμβολιαστών και αυτό μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα σε μια δημοκρατία. Μετά τους έξι μήνες είχαμε αρκετά δεδομένα για την ωφέλεια των εμβολίων αλλά και για τις παρενέργειές τους καθώς είχαμε ένα σοβαρό περιστατικό περίπου κάθε 10.000 εμβολιασμούς και περίπου έναν θάνατο κάθε 100.000. Το ποσοστό όμως των ανθρώπων που σωζόντουσαν με το εμβόλιο ήταν πολύ μεγαλύτερο καθώς ο κορονοϊός είχε ποσοστό θνησιμότητας 3-5%. Άρα στον έναν που πέθαινε από το εμβόλιο κάθε 100.000 ανθρώπους σωζόντουσαν 3 με 5 χιλιάδες άνθρωποι. Η στατιστική λοιπόν μετά τους έξι πρώτους μήνες ήταν κάθετη υπέρ του εμβολίου αλλά ήταν γνωστό και το ποσοστό των παρενεργειών. Παρά ταύτα αποκρύφθηκε από το κοινό το ποσοστό των παρενεργειών ενώ επιβλήθηκε και σιωπή στους γιατρούς που δεν τολμούσαν να πουν τίποτα επισήμως. Είμαι κάθετα υπέρ του εμβολίου αλλά είμαι και κάθετα κατά του να αναγκάζεις τον άλλον να βάλει κάτι στο σώμα του που δεν το θέλει. Σε μια δημοκρατία πρέπει να λες και την άβολη αλήθεια και να αφήνεις τον πολίτη να αποφασίσει ακόμα και εάν αποφασίσει λάθος. Αυτό θέλει αυτό δικαιούται εκ του Συντάγματος να κάνει. Τώρα στο εξωτερικό ήδη έχουν γίνει μηνύσεις εναντίων των εταιριών που παρήγαγαν τα εμβόλια από οικογένειες που τα μέλη τους υπέστησαν μόνιμες βλάβες στην υγεία τους από το εμβόλιο. Τα δικαστήρια τις έχουν δεχτεί και οι δίκες προχωρούν. Το θέμα βέβαια είναι εάν φταίνε οι εταιρίες ή οι κυβερνήσεις που το επέβαλαν. Και φυσικά φταίνε οι κυβερνήσεις. Εδώ στο Ελλαδιστάν το έχουν βουλώσει όλοι και θέλουν να το ξεχάσουμε. Όπως και τα Τέμπη ένα πράμα. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, fast8 είπε

Ωπα ρε φίλε που θα πεις και για την νοημοσύνη μου. Αλλο θέμα έθεσα, άλλο θέμα σχολιάζεις. Και μας την λες απο πάνω.

Ε βρε μπροκολόκο μου, ξεκίνησες να μου λες ότι συνήθως γράφω "σα να είμαι φτιαγμένος" και κάτι για πρεζάκια στην Ομόνοια. Τι να υποθέσω, ότι μιλάω με άνθρωπο επιπέδου; Εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να σε προσβάλλω με έναν πιο ψυχαγωγικό τρόπο.

8 ώρες πριν, fast8 είπε

Ας πάρουμε και το Β. Σε όλη την ομιλία λέει ξανά και ξανά "Ι am not doctor", " let your doctor think about it", "I'm not acting as a doctor",  κτλ.

Και μπράβο του που το θυμάται, αλλά έχει σημασία η θέση ενός ανθρώπου που εκφράζει δημόσιο λόγο. Για παράδειγμα, αν εγώ βγω και πω "παιδιά ντεντέκτιβ δεν είμαι αλλά νομίζω ο fast8 είναι ανθέλληνας και θέλει το κακό μας" δε θα γίνει απολύτως τίποτα γιατί θα με αγνοήσουν όλοι. Αν βγει και το πει αυτό Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, έχεις μισή ώρα μέχρι να ξεκινήσει το πογκρόμ. "Λούσιφερ υπερβάλλεις" θα σκεφτείς να πεις, "fast8 έγινε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το πράγμα με το ντου στο Καπιτώλιο" θα σου πω. Ο ίδιος μαλάκας ήτανε.

8 ώρες πριν, fast8 είπε

Φαίνεται να χρησιμοποιεί τη φράση "what do you have to lose" τόσο ως γνωμικό όσο και ως μέσο ενθάρρυνσης.

Κι εμένα μου φαίνεται να χρησιμοποιείς το φρουτοζελέ Γιώτης σαν υποκατάστατο εγκεφάλου, αλλά δεν ξέρω πόσο βάση πρέπει να δίνουμε στις εντυπώσεις μας εις βάρος των γεγονότων.

8 ώρες πριν, fast8 είπε

Εδώ έχεις ξεχάσει, ότι το φάρμακο που προτείνει ο Trump ΔΕΝ είναι βλαπτικό

Δεν ξέρεις πού μεταβολίζεται το φάρμακο. Μιλάς όμως.

Δεν ξέρεις τι σημαίνει πραγματικά το ρήμα "μεταβολίζεται". Μιλάς όμως.

Δεν ξέρεις τι αλληλεπίδραση και παρενέργειες έχει σε συνδυασμό με υπάρχουσα αγωγή. Μιλάς όμως.

Δεν σκέφτηκες καν ότι η προσέγγιση "κακό δεν κάνει, ίσα-ίσα μπορεί να προστατεύει" σε συνθήκες πανδημίας είναι δεδομένο ότι θα εκτοξεύσει τη μεταδοτικότητα λόγω επανάπαυσης. ΜΙΑ ΛΑΒΙΔΑ, Η ΑΓΙΑ ΛΑΒΙΔΑ είναι το επίπεδο του μέσου ανθρώπου, όταν το έχει πει ο ίδιος ο πρόεδρας δε θα ξέρει κάτι;;;

8 ώρες πριν, fast8 είπε

Ακόμα μια φορά. Αλλο θέμα έθεσα, άλλο σχολίασες εσύ. Καταλαβαίνεις πως φωνάζεις και βάζεις link και υποτιμάς την νοημοσύνη μου, ενώ είσαι εκτός θέματος; Το θέμα ήταν οι fact checkers και ποιες ιστορίες αφήνουν να περνάνε χωρίς έλεγχο. Εγώ έγραψα μια τέτοια ιστορία, εσύ μιλάς για άλλο θέμα.

Κατ' αρχάς δε φωνάζω. Λινκ βάζω, το ομολογώ, είμαι απ' αυτές. Και σίγουρα δεν υποτιμώ τη νοημοσύνη σου, σου υπόσχομαι πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Εγώ απάντησα σε αυτό (κατά το οποίο, παρεμπιπτόντως, φωνάζεις εσύ):

9 ώρες πριν, fast8 είπε

οι φανατήλες Δημοκρατικοί με μυαλό αμοιβάδας και κακοπροαίρετο τρόπο θέλησαν να σπείρουν το αφήγημα ότι έδινε συμβουλές για να λάβει ο άλλος δια στόματος τις ουσίες.

Που είναι, φυσικά, ακριβώς αυτό που συνέβη. Και σου έχω και μια έκπληξη, δεν έχεις σχολιάσει καν ότι πρόεδρος χώρας "ρωτούσε" αν θα βοηθούσε να κάνουμε ένεση με απολυμαντικές ουσίες γιατί ακόμα νομίζεις ότι το τρολάρισμα που του κάνουν οι αντιπολιτευόμενοι στόκοι αφορά τη χλωροκίνη. Εκνευρίζεσαι όταν σε ειρωνεύομαι για την τυραννία των συλλαβών ενώ δεν έχεις καταλάβει ότι το "lol shoot up sum bleach" δεν αφορά τη χλωροκίνη.

Μιλάς όμως.

16 λεπτά πριν, fast8 είπε

Οι Αϊτιανοί έχουν ως θρησκεία τα Βουντού και μέρος της θρησκείας τους είναι οι θυσίες ζώων, ειδικά γάτες. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι είναι πιστοί και εξασκούν την θρησκεία τους, είναι σίγουρο πως έχει φαγωθεί περισσότερες απο μια γάτες στις ΗΠΑ για αυτό τον λόγο, εφόσον είναι κεντρικό θέμα σε βασικές τελετουργίες τους.

Αυτό λέγεται περιγεννητική ασφυξία και το παθαίνουν κάποια μωρά όταν για διάφορους λόγους (με πιο ευρέως γνωστό κάποια μορφή περιτύλιξης λώρου) δεν φτάνει αρκετό οξυγόνο στον εγκέφαλο. Δε φταίει κανείς, ούτε μπορεί να γίνει κάτι.

Για όσους όντως ενδιαφέρονται, οι θυσίες στο βουντού συνήθως είναι πτηνά ή κατσίκια. Όπως η γαλοπούλα τα χριστούγεννα και το αρνί το πάσχα.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
36 minutes ago, Kercyn said:

Αλήθεια πιστεύεις ότι ο Musk και το Trump είναι χαζοί;

Ο Τραμπ θεωρώ πως είναι κατάχαζος (ειδικά τώρα στην ηλικία που βρίσκεται).

Ο Μασκ με ανησυχεί πολύ περισσότερο, γιατί έχει πολλαπλάσια οικονομική δύναμη από τον Τραμπ και θεωρεί πως μπορεί να "βάλει χέρι" σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ δεν έχει εκλεγεί σε κανένα σχετικό αξίωμα... 

44 minutes ago, cyberguy said:

O Musk εχει 155-160 IQ Score

Με 2-3 "καλές γραμμές", το IQ σου μπορεί να φτάσει και στο 200 για κάνα μισάωρο! 😛 

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ο Μασκ με ανησυχεί πολύ περισσότερο, γιατί έχει πολλαπλάσια οικονομική δύναμη από τον Τραμπ και θεωρεί πως μπορεί να "βάλει χέρι" σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ δεν έχει εκλεγεί σε κανένα σχετικό αξίωμα...

Και το συμπέρασμα που βγαίνει από τον βούρκο της διανόησης του θρεντ είναι πως αν ο Ερντογάν είχε IQ 180 βεβαίως να αναγνωρίζαμε τη Βόρεια Κύπρο και να χαρίζαμε και κάνα-δυο νησιά αν τα ζητούσε -δε θα ήταν πιο χαζός από τον Τραμπ που μιλάει για Παναμάδες, Γροιλανδία και Καναδά.

2 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε

Μια ρητορικη ερωτηση απλα γιατι βλεπω καποιους χρηστες απο τους οποιους ο ενας ειναι σε διεγερση να υποτιμανε αλλους σχετικα με την νοημοσυνη τους...

Το IQ μετριεται απο ποσες φορες εχεις διαβασει Ντοστογιεφσκι η απο τον τραπεζικο σου λογαριασμο και την περιουσια σου?(χωρις τη βοηθεια του μπαμπα).

Συνεχιστε...

53 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

εβρέως αποδεκτό

Συνεχιστε...

• Like 3
Δημοσ.
25 minutes ago, Lucifer said:

Και οι άλλοι έχουν κάνει insurrections και autonomous zones, άσε που έχουν κάψει και σφάξει όλο το σύμπαν. Και το τι τρώνε και θυσιάζουν στην Αϊτή το έχουμε δει. Αλλά orange man bad. 

3 minutes ago, Lucifer said:

Συνεχιστε...

Με ξέρεις να κάνω ορθογραφικά λάθη; 

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Lucifer said:

Και το συμπέρασμα που βγαίνει από τον βούρκο της διανόησης του θρεντ είναι πως αν ο Ερντογάν είχε IQ 180 βεβαίως να αναγνωρίζαμε τη Βόρεια Κύπρο και να χαρίζαμε και κάνα-δυο νησιά αν τα ζητούσε -δε θα ήταν πιο χαζός από τον Τραμπ που μιλάει για Παναμάδες, Γροιλανδία και Καναδά.

Όπως είπε ο Ντόναλντ χθες: "Η Τουρκία διεκδικεί τη Συρία εδώ και 2.000 χρόνια – Ο Ερντογάν είναι φίλος μου". Φαντάζομαι πως εξίσου εύκολα θα μπορούσε να πει "Η Τουρκία διεκδικεί κάποια νησάκια στο Αιγαίο εδώ και 1000 χρόνια"...

Αλλά το καλύτερο που είπε πριν λίγες ώρες είναι το "People really don't even know if Denmark has any legal right to Greenland. But if they do, they should be give it up because we need it"... 

Σοφά λόγια και σοφή χρήση λεξιλογίου από έναν κλόουν με τρελό IQ... 😛 

• Like 3
  • Confused 1
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Και οι άλλοι έχουν κάνει insurrections και autonomous zones, άσε που έχουν κάψει και σφάξει όλο το σύμπαν. Και το τι τρώνε και θυσιάζουν στην Αϊτή το έχουμε δει. Αλλά orange man bad. 

Experts have dismissed these claims, including Dr. Ingrid Kummels, a Latin American ethnologist at Freie Universität Berlin. "Afro-Caribbean religions, including Haitian Vodou, only involve the sacrifice of animals considered edible, such as chickens and goats. Cats and dogs are not part of these practices," Kummels told DW, adding that animal sacrifices in Vodou are reserved for significant rituals.Dr. Grete Viddal, an independent ethnologist specializing in Caribbean Vodou culture, noted a long-standing expression about Haitians and cats. "There's an expression in Haiti about extreme poverty, saying someone is so poor they might have to eat cats. But the idea that Haitians eat cats in Vodou rituals is pure fiction. It's simply not true," she told DW.

Το πρωί ποστ ινσόμνια το βράδυ αλλαγή βάρδια με τον συνέταιρο στο ταξί και το POS μονίμως χαλασμένο. ΑΥΤΟ είναι οι σπουδές όχι σαν κάτι κουτόφραγκους με PhD στον τομέα τους και έδρα σε πανεπιστήμιο.

edit, ξέχασα να θυμίσω, το μπλε είναι όλο ένα λινκ

...το πατάς και ανοίγει άλλη σελίδα κτλ

Επεξ/σία από Lucifer
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
7 minutes ago, Lucifer said:

Συγνώμη, δε με ενδιαφέρει τι λένε κάτι τέτοιοι, που τυχαίως είναι πάντα πολιτικά ορθό και αποδεκτό από τις δυτικές αντίληψεις, τα έχω δει.

• Haha 2
Δημοσ.

Εντάξει. Εγώ που δεν τα έχω δει, αναγκαστικά θα πρέπει να πιστέψω/εμπιστευτώ είτε τον Shinji ikari είτε έναν αποδεδειγμένα εξειδικευμένο στο αντικείμενο επώνυμο διδάκτορα. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Οπότε για εμένα είτε λες ψέμματα ως φανατισμένος είτε όντως το έχεις δει όπως είχε δει η γιαγιά μου την Αγία Παρασκευή όραμα, με την αιτία να παραμένει η ίδια.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...