Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και τι γίνεται σε περιπτώσεις που χρειάζεται αριθμός παροχής; πχ κάποιο επίδομα ή φορολογική;

Μπορείς να το δηλώνεις σα μόνιμη κατοικία; Ή δε το δέχονται από τη στιγμή που "δεν έχεις" ρεύμα;

Φίλος μου το έχει κάνει σε εξοχικό. Αλλά πηγαίνει ελάχιστα το καλοκαίρι και οι απαιτήσεις που έχει είναι μικρές. Τηλεόραση ψυγείο φώτα. Ούτε a/c έχει ούτε ηλεκτρική κουζίνα. Και το όλο σύστημα δε του κόστισε πολύ. Για μόνιμη κατοικία όμως το κόστος θα είναι υψηλό. Κάπου είχα διαβάσει ότι μπορεί να φτάσει και τα 20.000€ αν και τώρα λογικά θα έχει πέσει.

Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν κι εγώ να κάνω κάτι παρόμοιο σε ένα οίκημα γιατί τώρα δε καταναλώνω ρεύμα και με γδέρνουν με διάφορες χρεώσεις. Πληρώνω κερατιάτικα χωρίς λόγο. 

Επεξ/σία από Neptu
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, xsterg είπε

πως εξηγεις οτι σε συνδεση της ΔΕΗ που εχω μου ερχεται πλεον την δημινια 47-48€ με σχεδον μηδενικη καταναλωση. Γκαραζ χαρακτηρισμενο απο τα σχεδια της οικοδομης, χωρις μετατροπες, αγορασμενο καινουργιο πριν 27 ετη, νομιμοτατο, 23 τμ. δυο φορες την ημερα ανοιγοκλεινει γκαραζοπορτα. τα φωτα πολυ σπανια να τα αναψω. μονο βραδυ για 5-10 λεπτα. καμμια αλλη καταναλωση. μεχρι και πριν τεσσερα χρονια ανα δημινια ερχονταν 17-18€ με τις ιδιες καταναλωσεις. μετα αρχισε να πηγαινει 24, 28, 33, 37, 45 μεχρι που εχει φτασει στα 47€. μαλιστα με χρεωνουν και ερτ σε χαρακτηρισμενο γκαραζ! με την δεη δεν μπορω να βγαλω ακρη, μου λενε οτι οι χρεωσεις που μου κανουν ειναι σωστες. τους ειπα να ερθουν να κανουν αυτοψια για την ερτ να δουν εαν το αυτοκινητο βλεπει ερτ. λενε οχι, πρεπει να πληρωνει ερτ και το αυτοκινητο! 

Βαλε μετρητη κ βαλτο στο κοινοχρηστο ή σε κανα γειτονα ή απευθειας απο το ρολοι σου..αλλιως ενα φωτοβολταικο με ups..η γκαραζοπορτα δεν καιει ρευμα..αφου εχεις ρολοι γιατι δεν κοιτας καταναλωση γ κανα μηνα? Αν κ λογικα χρεωνεσαι τα παντα για τα 23τ.μ 

Για εξοχικα..Ποια η λογικη να σκασεις επιτοπου 10 20κ για ταχα αυτονομια ενω τωρα με αυτα π δινεις ανα μηνα μπορει να περασουν κ 30χρονια για να φτασεις το ποσο της "αυτονομιας"

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 ώρες πριν, korakios είπε

όχι φυσικά , απαλλάσσεσαι απο τα δημοτικά τέλη αν

1. κάνεις διακοπή

2. πας στο δήμο να δηλώσεις τη διακοπή

ισχύει εδώ και χρόνια και δυστυχώς ακόμα είναι απαραίτητο στη μπανανία το 2

edit νομίζω είναι μειωμένο και το ΕΝΦΙΑ (δε θυμάμαι)

Εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι, τον ΤΑΠ(τέλος ακίνητης περιουσίας) δεν το γλυτώνεις με τίποτα. Τα υπόλοιπα νομίζω τα γλυτώνεις αν δεν είναι ηλεκτροδοτούμενο.

Επεξ/σία από piiii
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Sta είπε

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι δυνατή η αποσύνδεση μίας οικίας (εν προκειμένω μονοκατοικίας) από το δίκτυο της ΔΕΗ και η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της με ενεργειακή αυτονομία.

Η καλυψη των αναγκων με ενεργειακη αυτονομια ειναι δυσκολη,ακριβη και ισως χρειαστει αμφιλεγομενες παρεμβασεις στο κτηριο

Πρακτικα το κανουν μονο αυθαιρετα που δεν εχουν αλλη επιλογη και εχουν εξ ορισμου μικρες καταναλωσεις

• Like 2
Δημοσ.
4 minutes ago, vagos789 said:

Η καλυψη των αναγκων με ενεργειακη αυτονομια ειναι δυσκολη,ακριβη και ισως χρειαστει αμφιλεγομενες παρεμβασεις στο κτηριο

Πρακτικα το κανουν μονο αυθαιρετα που δεν εχουν αλλη επιλογη και εχουν εξ ορισμου μικρες καταναλωσεις

Κάποια θέματα τα λύνεις με συσκευές υγραερίου αλλά κατά βάση η αυτονομία θέλει χώρους και ελεύθερη έκταση για να φτιάξεις εγκαταστάσεις πχ γεωθερμίας, να έχεις δέντρα και να χρησιμοποιείς τα ξερά κλαδιά για καυστήρες στερεών κλπ. Και πολύ καλή μελέτη. Τα αστικά ακίνητα πολύ δύσκολα αυτονομούνται, εκτός αν τα κατοικουν ασκητές.

Δημοσ.
15 hours ago, NikosKallithea said:

Μπορεις να κατεβάσεις την ασφαλεια το μετρητή δεδδηε και να πληρώνεις μονο τα τέλη, ετσι γλυτωνεις τα τρεχαματα.

Όταν νοίκιασα πρόσφατα το νέο σπίτι, έκανα 3 μήνες για να μπω. Στο διάστημα αυτό, ο γενικός ήταν κλειστός (μηδενική κατανάλωση). Το πάγιο του παρόχου (5€) μαζί με τα δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κτλ, ερχόντουσαν το μήνα στα 31€. Οπότε αυτό είναι το απόλυτο minimum χρέωσης.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sorath είπε

Όταν νοίκιασα πρόσφατα το νέο σπίτι, έκανα 3 μήνες για να μπω. Στο διάστημα αυτό, ο γενικός ήταν κλειστός (μηδενική κατανάλωση). Το πάγιο του παρόχου (5€) μαζί με τα δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κτλ, ερχόντουσαν το μήνα στα 31€. Οπότε αυτό είναι το απόλυτο minimum χρέωσης.

Εγώ σε μια κλειστή αυτη την στιγμή γκαρσονιέρα που εχω πληρώνω 7-8€Screenshot_2025-01-08-12-29-48-50_1843fd3f74f49144123f76a000cd5e7e.jpg.2ae5917f6cbfa50d98db5cadf9b2d410.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι στο καλό; Μόνο το πάγιο να βάλεις και την ΕΡΤ, το 7ευρω το έχεις πιάσει.

Πόσο σε χρεώνει ο δήμος;

Κοίτα σε εμένα, που για κάποιο λόγο δεν έχει και ΕΡΤ

Screenshot 2025-01-08 123534.jpg

Επεξ/σία από Sorath
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sorath είπε

Πόσο σε χρεώνει ο δήμος;

Δεν υπάρχει πάγιο.

Δημοσ.
5 minutes ago, Sorath said:

Πόσο σε χρεώνει ο δήμος;

Screenshot 2025-01-08 123534.jpg

Μα έχεις και πολλά τετραγωνικά, άρα πολλά τέλη από το δήμο και τριφασικό ρεύμα 25kVA που χρεώνεται έξτρα, συν το πάγιο... Και αν βγαίνει ο λογαριασμός πάνω από 10 ή 12 ευρώ πληρώνεις και ερτ. Μαζεύονται πολλά...

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Sorath είπε

στις μικρές καταναλώσεις δεν χρεώνεται η ερτ πια

• Like 1
Δημοσ.
20 hours ago, Sta said:

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι δυνατή η αποσύνδεση μίας οικίας (εν προκειμένω μονοκατοικίας) από το δίκτυο της ΔΕΗ και η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της με ενεργειακή αυτονομία.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα δημοτικά τέλη, χρεώσεις ΕΡΤ και λοιπές χρεώσεις; Η πιθανή μελλοντική επανασύνδεση είναι εφικτή και αν ναι απαιτεί κάποιες αναδρομικές πληρωμές;

Σας ευχαριστώ.

Μην βιάζεστε...στον επομενο λογαριασμο που θα ερθει...πληρωσε μονο το ρευμα..και βλφο στην αιτιολογια πληρωμης για αποδειξη και θα δεις οτι δεν θα στο κόψουν ποτε...οτι και να λενε εσυ αρκει να πληρώνεις μονο το ρευμα...

Δημοσ.

Εχουν βαλει πολλες παγιες χρεωσεις, ασχετα με τη δεη.

Σε χωριο που παω λιγες μερες το χρονο, πληρωνω λογαριασμους δεη ολο το χρονο. Οι 5 απο τους 6 δημηνιαιους λογαριασμους, ειναι με μηδενικη καταναλωση ρευματος. Παλια ηταν κανα 20ευρο αυτοι οι λογαριασμοι, τωρα ειναι παντα 35-40 ευρω.

Ε καπου βιδωνεσαι....

• Like 1
Δημοσ.
17 hours ago, BigBlack said:

Σε μια απλή οικιακή παροχή 8kVA χωρίς καθόλου καταναλώσεις μπορεί αυτά τα κόστη να είναι γύρω στα 10 ευρώ, ιδίως αν επιλεγεί κάποιο πρόγραμμα με δωρεάν πάγιο. Ανάλογα βέβαια και με τις χρεώσεις του δήμου, αλλά αυτές δεν τις γλυτώνει κανείς ούτως ή άλλως.

25 ευρω το μηνα μονο δημοτικά τέλη πληρώνω... οποτε το 10αρικο ειναι αναλογα την περιοχή

Δημοσ.
Just now, insoholic said:

25 ευρω το μηνα μονο δημοτικά τέλη πληρώνω... οποτε το 10αρικο ειναι αναλογα την περιοχή

Εννοείται, αν ο δήμος αρπάζει ή έχεις πολύ μεγάλο σπίτι δεν την γλυτώνεις. Μιλάω για μέσες καταστάσεις και πάντα μέχρι στιγμής. Ακούγονται διάφορα για μεγάλες αυξήσεις γενικά στα δημοτικά τέλη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...