Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι δυνατή η αποσύνδεση μίας οικίας (εν προκειμένω μονοκατοικίας) από το δίκτυο της ΔΕΗ και η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της με ενεργειακή αυτονομία.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα δημοτικά τέλη, χρεώσεις ΕΡΤ και λοιπές χρεώσεις; Η πιθανή μελλοντική επανασύνδεση είναι εφικτή και αν ναι απαιτεί κάποιες αναδρομικές πληρωμές;

Σας ευχαριστώ.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μπορείς να αποσυνδεθείς με αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ, αφού πρώτα εξοφλήσεις στον πάροχο και ζητήσεις και διακοπή παροχής.

Μετά πας στο Δήμο που ανήκεις και σου λένε τη διαδικασία για να εκδίδονται τα τέλη ανά κάποιο διάστημα και να τα πληρώνεις. Από ΕΡΤ κλπ γλυτώνεις.

Για επανηλεκτροδότηση θα πληρώσεις κόστος εγκατάστασης νέου μετρητή, πάλι με αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ και θα πληρώσεις τα ισχύοντα κόστη όταν γίνει η αίτηση, άγνωστο βέβαια πόσα. Προσοχή το σπίτι να είναι τακτοποιημένο από αυθαιρεσίες κλπ, με καθαρό ιδιοκτησιακό καθεστώς , καθώς θα θέλει αρκετή χαρτούρα σε περίπτωση επανασύνδεσης.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μπορεις να κατεβάσεις την ασφαλεια το μετρητή δεδδηε και να πληρώνεις μονο τα τέλη, ετσι γλυτωνεις τα τρεχαματα.

το μισο κοστος σε μια συνηθισμενη οικια ειναι οι φοροι και τα τελη. οι μικρες καταναλωσεις ειναι σχεδον ολο το ποσο φοροι και τελη. 

• Like 2
Δημοσ.
6 minutes ago, xsterg said:

το μισο κοστος σε μια συνηθισμενη οικια ειναι οι φοροι και τα τελη. οι μικρες καταναλωσεις ειναι σχεδον ολο το ποσο φοροι και τελη. 

Σε μια απλή οικιακή παροχή 8kVA χωρίς καθόλου καταναλώσεις μπορεί αυτά τα κόστη να είναι γύρω στα 10 ευρώ, ιδίως αν επιλεγεί κάποιο πρόγραμμα με δωρεάν πάγιο. Ανάλογα βέβαια και με τις χρεώσεις του δήμου, αλλά αυτές δεν τις γλυτώνει κανείς ούτως ή άλλως.

Δημοσ.

Επειδή φαντάζομαι ότι δεν θα μπορείς να πάρεις κανένα επίδομα που απαιτεί αριθμό παροχής καλύτερα κάνε το 

59 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μπορεις να κατεβάσεις την ασφαλεια το μετρητή δεδδηε και να πληρώνεις μονο τα τέλη, ετσι γλυτωνεις τα τρεχαματα.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Σε μια απλή οικιακή παροχή 8kVA χωρίς καθόλου καταναλώσεις μπορεί αυτά τα κόστη να είναι γύρω στα 10 ευρώ, ιδίως αν επιλεγεί κάποιο πρόγραμμα με δωρεάν πάγιο. Ανάλογα βέβαια και με τις χρεώσεις του δήμου, αλλά αυτές δεν τις γλυτώνει κανείς ούτως ή άλλως.

πως εξηγεις οτι σε συνδεση της ΔΕΗ που εχω μου ερχεται πλεον την δημινια 47-48€ με σχεδον μηδενικη καταναλωση. Γκαραζ χαρακτηρισμενο απο τα σχεδια της οικοδομης, χωρις μετατροπες, αγορασμενο καινουργιο πριν 27 ετη, νομιμοτατο, 23 τμ. δυο φορες την ημερα ανοιγοκλεινει γκαραζοπορτα. τα φωτα πολυ σπανια να τα αναψω. μονο βραδυ για 5-10 λεπτα. καμμια αλλη καταναλωση. μεχρι και πριν τεσσερα χρονια ανα δημινια ερχονταν 17-18€ με τις ιδιες καταναλωσεις. μετα αρχισε να πηγαινει 24, 28, 33, 37, 45 μεχρι που εχει φτασει στα 47€. μαλιστα με χρεωνουν και ερτ σε χαρακτηρισμενο γκαραζ! με την δεη δεν μπορω να βγαλω ακρη, μου λενε οτι οι χρεωσεις που μου κανουν ειναι σωστες. τους ειπα να ερθουν να κανουν αυτοψια για την ερτ να δουν εαν το αυτοκινητο βλεπει ερτ. λενε οχι, πρεπει να πληρωνει ερτ και το αυτοκινητο! 

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
1 minute ago, xsterg said:

πως εξηγεις οτι σε συνδεση της ΔΕΗ που εχω μου ερχεται πλεον την δημινια 47-48€ με σχεδον μηδενικη καταναλωση. Γκαραζ χαρακτηρισμενο απο τα σχεδια της οικοδομης, χωρις μετατροπες, αγορασμενο καινουργιο πριν 27 ετη, νομιμοτατο, 23 τμ. δυο φορες την ημερα ανοιγοκλεινει γκαραζοπορτα. τα φωτα πολυ σπανια να τα αναψω. μονο βραδυ για 5-10 λεπτα. καμμια αλλη καταναλωση. μεχρι και πριν τεσσερα χρονια ανα δημινια ερχονταν 17-18€ με τις ιδιες καταναλωσεις. μετα αρχισε να πηγαινει 24, 28, 33, 37, 45 μεχρι που εχει φτασει στα 47€. μαλιστα με χρεωνουν και ερτ σε χαρακτηρισμενο γκαραζ! με την δεη δεν μπορω να βγαλω ακρη, μου λενε οτι οι χρεωσεις που μου κανουν ειναι σωστες. τους ειπα να ερθουν να κανουν αυτοψια για την ερτ να δουν εαν το αυτοκινητο βλεπει ερτ. λενε οχι, πρεπει να πληρωνει ερτ και το αυτοκινητο! 

Έχεις δίκιο, αν έχεις έστω και μικρή κατανάλωση και πληρώνεις και πάγιο ανεβαίνει η ταρίφα, χρεώνεσαι και ερτ και ΥΚΩ και ετμεαρ κι όλους τους τριβόλους.

Παραλογισμός και αδικαιολόγητο τελείως. Εκτός αν το αυτοκίνητό σου βλέπει κρυφά τηλεόραση.😇

Μπαταρίες και μικρό φωτοβολταικό θα μπορούσες να βάλεις;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Sta είπε

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι δυνατή η αποσύνδεση μίας οικίας (εν προκειμένω μονοκατοικίας) από το δίκτυο της ΔΕΗ και η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της με ενεργειακή αυτονομία.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα δημοτικά τέλη, χρεώσεις ΕΡΤ και λοιπές χρεώσεις; Η πιθανή μελλοντική επανασύνδεση είναι εφικτή και αν ναι απαιτεί κάποιες αναδρομικές πληρωμές;

Σας ευχαριστώ.

δε συμφέρει , ο μόνος λόγος να κάνεις διακοπή είναι να δηλώσεις μη ηλεκτροδοτούμενο στο δήμο για απαλλαγή

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Έχεις δίκιο, αν έχεις έστω και μικρή κατανάλωση και πληρώνεις και πάγιο ανεβαίνει η ταρίφα, χρεώνεσαι και ερτ και ΥΚΩ και ετμεαρ κι όλους τους τριβόλους.

Παραλογισμός και αδικαιολόγητο τελείως. Εκτός αν το αυτοκίνητό σου βλέπει κρυφά τηλεόραση.😇

Μπαταρίες και μικρό φωτοβολταικό θα μπορούσες να βάλεις;

δεν μπαινει. ειναι πολυκατοικια και το γκαραζ βρισκεται φυσικα στο ισογειο. ασε που το μοτερ οταν κανει εκκινηση τραβαει ρευμα πολλαπλασιο της κανονικης λειτουργιας του. δεν ειναι μεγαλη η καταναλωση. τιποτα δεν ειναι. αλλα πρεπει να ανοιγοκλεινω την πορτα δυο φορες την ημερα. ειναι ευκολια το να μην την τραβας χειροκινητα ασε που σε ρολο δεν γινεται ευκολα. μονο σε μονοκοματη γινεται αλλα πρεπει καθε φορα να βγαινεις απο το αυτοκινητο, να την ανοιγεις, να ξαναμπαινεις και να το βαζεις μεσα. ειπαμε ο ηλεκτρισμος εχει κανει την ζωη μας ευκολοτερη. και ακριβοτερη. 

31 λεπτά πριν, korakios είπε

δε συμφέρει , ο μόνος λόγος να κάνεις διακοπή είναι να δηλώσεις μη ηλεκτροδοτούμενο στο δήμο για απαλλαγή

τα τελη τα πληρωνεις, δεν μπορεις να τα αποφυγεις ακομη και σε μη ηλεκτροδοτουμενο ακινητο. το μονο που μπορει να γλυτωσεις ειναι πιθανον η ερτ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, xsterg είπε

τα τελη τα πληρωνεις, δεν μπορεις να τα αποφυγεις ακομη και σε μη ηλεκτροδοτουμενο ακινητο. το μονο που μπορει να γλυτωσεις ειναι πιθανον η ερτ. 

όχι φυσικά , απαλλάσσεσαι απο τα δημοτικά τέλη αν

1. κάνεις διακοπή

2. πας στο δήμο να δηλώσεις τη διακοπή

ισχύει εδώ και χρόνια και δυστυχώς ακόμα είναι απαραίτητο στη μπανανία το 2

edit νομίζω είναι μειωμένο και το ΕΝΦΙΑ (δε θυμάμαι)

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι φυσικά , απαλλάσσεσαι απο τα δημοτικά τέλη αν

1. κάνεις διακοπή

2. πας στο δήμο να δηλώσεις τη διακοπή

ισχύει εδώ και χρόνια και δυστυχώς ακόμα είναι απαραίτητο στη μπανανία το 2

edit νομίζω είναι μειωμένο και το ΕΝΦΙΑ (δε θυμάμαι)

Ευχαριστώ θερμά για όλες τις απαντήσεις.

Το παραπάνω αφορά μη ηλεκτροδοτούμενους / μη κατοικήσιμους χώρους; ή και ηλεκτροδοτούμενους με άλλο τρόπο;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sta είπε

Ευχαριστώ θερμά για όλες τις απαντήσεις.

Το παραπάνω αφορά μη ηλεκτροδοτούμενους / μη κατοικήσιμους χώρους; ή και ηλεκτροδοτούμενους με άλλο τρόπο;

μη ηλεκτροδοτημένους αλλά υποτίθεται οτι δεν κατοικείς

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

μη ηλεκτροδοτημένους αλλά υποτίθεται οτι δεν κατοικείς

και πώς αποδεικνύεται το αν κατοικείς ή όχι; από τη φορολογική δήλωση κ.τλ.;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sta είπε

και πώς αποδεικνύεται το αν κατοικείς ή όχι; από τη φορολογική δήλωση κ.τλ.;

προφανώς και δε γίνεται να το δηλώσεις ως 1η κατοικία

επίσης αν κατάλαβα καλά που το πας , δεν ξέρω αν κάνει έλεγχο ο δήμος

αλλά πρώτα ψάξε κόστος αυτονόμησης (φ/β , μπαταρίες , γεννήτρια , φούρνο υγραερίου , σόμπα υγραερίου (με έξοδο για τα καυσαέρια) κτλ ) και άσε τα παραθυράκια 😛

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...