Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum και καλή χρονιά σε όλους!

Ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς για μιλήσω γι αυτό το θέμα, αλλά επειδή ήθελα να πάρω μια σχετική απόφαση, να αναβαθμίσω ή όχι.

Καταρχάς να ξεκινήσω από τα specs μου.
Έχω μια 3090 Ti που θα φύγει, έναν 14700k και παίζω σε 2K 16:9 oθόνη (θα αναβαθμιστεί στο εγγύς μέλλον σε 2K ultra wide 21:9)

Η ερώτησή μου είναι η εξής και με καίει κυρίως το θέμα της VRAM. Ίσως όσοι έχουν 4080/super και συναφή κάρτες με 16GB μνήμης, μπορούν να με ενημερώσουν καλύτερα.

Για την ultra wide ανάλυση των 3440x1440p, πιστεύεται τα 16GB μνήμης, θα είναι αρκετά; Πιστεύω αν πάω σε 5090 θα είναι υπερβολικό οverkill και θα είμαι CPU limited 100%

Τι γνώμη έχετε;

Δημοσ.

Προφανώς πρέπει να περιμένουμε benchmarks αλλά η λογική λέει ότι η 5080 θα είναι οκ για σένα. Η 5090 απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό που ζητάει το απόλυτο. 

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Επειδή βλέπω έχεις 4080 και έχεις 4Κ monitor, έχεις συναντήσει ποτέ πρόβλημα σχετικά με τη VRAM κάπου; Μέχρι τώρα τουλάχιστον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι. Αλλά δεν εχω παίξει παιχνίδια όπως το Indiana Jones που λένε τα παιδιά ότι υπάρχει θέμα με path tracing. Το οποίο θέμα όμως μπορεί και να επιλυθεί με το καινούργιο dlss που ανακοινώθηκε. Γενικά περιμένουμε benchmarks για ασφαλεστερες εκτιμήσεις αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει αυτό που σου είπα πριν. Εννοείται θα έπρεπε να είχε παραπάνω vram η 5080 και η 4080 αλλά δεν θεωρώ ότι είναι λόγος αυτός για να δώσεις τα διπλάσια λεφτά για να πας σε 5090 εκτός και αν κυνηγάς το απόλυτο. 

Επεξ/σία από chrisde
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το RTX της είναι υπερβολικά αδύναμο στα παιχνίδια. Γονατίζει.

Αν βγάλω το RT, πετάει. Θα ήθελα να το δοκιμάσω είναι η αλήθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περίμενε να βγουν επισήμως οι κάρτες, να τις ξεκοκκαλισουν τα γνωστά μεγάλα κανάλια στο yt, να βγάλουν βιντεκια με 100 πίνακες και όλους τους συνδυασμούς με cpu, ram etc.

Επίσης περίμενε να αρχίσουν να παίρνουν εδώ τα δικά μας παιδιά, (πίστεψε με ειναι αρκετοί) οπότε θα έχεις εικόνα από πρώτο χέρι εφόσον είσαι συχνός επισκέπτης στο αντίστοιχο thread με τις 5xxx.

Αρχές Φεβρουαρίου θα γίνεται χαμός εκεί, you'll see.

Το μόνο που θα πρέπει να αναφέρω, ασχέτως αν πρόκειται για εικασία ειναι πως η 5080 θα ειναι ξεκάθαρα το πιο ντεκαυλε μοντέλο της 5xxx. Έκ πρώτης όψεως πάντα. Έβαλε τέτοιο αυτογκολ η ιδια η Nvidia με τα 16gb vram και όλο το βάρος στο DLSS 4 και το MFG που πιστεύω για άλλη μια φορά θα είναι πόλος έλξης η 5070ti. Οτι έγινε και με τις 4070ti βασικά και την 4080. Παρόμοια περίπτωση imo.

Οι xx90 απευθύνονται σε άλλο target group entirely. Υπομονή και βλέπουμε.

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

CPU Limited με 14700K θα είσαι μόνο στα e-sports(Warzone,PuBG,Fortinite etc) σε 1080P/Low settings. Η 5090 προορίζεται για 4Κ + path-tracing όπου θα είναι μόνιμα GPU bound ακόμα και με 12600Κ.

Δημοσ.

Ναι!

Απλώς εγώ μιλάω για την 5080, όχι 90. Δε ξέρω αν ήταν εκ παραδρομής αυτό που έγραψες.

Απλως εμένα με νοιάζει τα 16gb vram για ultra wide ανάλυση αν είναι αρκετά!

Δεν θέλω να σκάσω 3Κ για κάρτα... Ανούσιο για εμένα... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MSSB είπε

Αν δεν θέλεις να "τα σκάσεις" για 5090. Είτε παίρνεις την 5080 παίζει-δεν παίζει όπως θέλεις (= αν θέλεις κάρτα τώρα), είτε περιμένεις 5080 Super/ti που θα είναι μεν καλύτερες και (λογικά) φθηνότερες από 5090.

Σίγουρα θα ξέρεις/ξέρουμε όταν βγουν τα benchmarks της 5080.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MSSB είπε

Ναι!

Απλώς εγώ μιλάω για την 5080, όχι 90. Δε ξέρω αν ήταν εκ παραδρομής αυτό που έγραψες.

Απλως εμένα με νοιάζει τα 16gb vram για ultra wide ανάλυση αν είναι αρκετά!

Κοιτα ειμαι στα 3440x1440 χρονια και εγω και τα 16 αρκουν και με το παραπανω. Μονο παιχνιδι που ηταν στα ορια ηταν το Indiana Jones ολα δεξια με path tracing με FG το οποιο παλι ετρεχε μια χαρα χωρις κανενα stutter η θεμα με τα textures. Για 4Κ θα το φοβομουν για 3440x1440 τα 16 ειναι υπεραρκετα στο 99.9999% των παιχνιδιων και θα ειναι για πολυ καιρο ακομα. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...