Innersense Δημοσ. Τρίτη στις 01:01 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:01 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και χρόνια πολλά, Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη γιατί δεν ξέρω που ακριβώς ανήκει το post μου και αν θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε κάποιο υπάρχον, γι' αυτό ξεκινάω νέο θέμα. Έχω υπάρχουσα σύνδεση στη Nova 100 Mbps, 24 μηνο συμβόλαιο με 27€/μήνα που λήγει τέλος Ιανουαρίου. Θέλω να παραμείνω στα ίδια όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα κόστους, βλέποντας όμως ότι με το Gigabit Voucher η αναβάθμιση σε 300 Mbps θα μου έρθει 27,22€/μήνα (από 35,56€/μήνα - τιμή που δίνει στο site της γιατί αλλού πχ σε αφίσες στα καταστήματα βλέπω 29€/μήνα) για 24μηνο συμβόλαιο είπα να το προχωρήσω. Έκανα την αίτηση για το Gigabit Voucher μέσω gov.gr και έλαβα άμεσα τον κωδικό, έτοιμο για χρήση στην αίτηση. Μπορώ να κάνω την αίτηση αναβάθμισης άμεσα ή θα πρέπει να λήξει το προηγούμενο 24μηνο πρώτα; Για να γίνει η αναβάθμιση από 100 Mbps σε 300 Mbps θα χρειαστεί να αναβαθμιστεί η γραμμή στο σπίτι σε fiber? *Εδώ να σημειώσω ότι μιλάμε για παλιά οικογενειακή πολυκατοικία στην οποία θα είμαι ο πρώτος που θα αναβαθμίσει σε τόσο υψηλή ταχύτητα. Θα χρειαστεί/μπορώ να εκμεταλλευτώ παράλληλα και την επιδότηση Smart Readiness ή δεν κάνει διαφορά και θα τα αναλάβει όλα ο πάροχος; (Nova) Η πρώτη ματιά δείχνει αυξημένη περιπλοκότητα. Αν ναι, με πια σειρά πρέπει να γίνει η διαδικασία; (Απ' ότι διαβάζω η άμεση επικοινωνία με εγκαταστάτη κυμαίνεται από ταλαιπωρία έως χαμένος χρόνος. Υπάρχει τρόπος να γίνει συνεννόηση μέσω του παρόχου; (Nova) Τέλος γνωρίζει κανείς έαν μετά το πέρας της 24μηνης επιδοτούμενης περιόδου με την 300άρα θέλω να ξαναγυρίσω σε 100 Mbps για λόγους κόστους, υπάρχει χρέωση/πέναλτι υποβάθμισης γραμμής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία Τρίτη στις 01:46 μμ από Innersense 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 22 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 22 ώρες On 07/01/2025 at 13:01, Innersense said: Μπορώ να κάνω την αίτηση αναβάθμισης άμεσα ή θα πρέπει να λήξει το προηγούμενο 24μηνο πρώτα; Όποτε θες μεχρι την λήξη του voucher, 31/10/2025 On 07/01/2025 at 13:01, Innersense said: Για να γίνει η αναβάθμιση από 100 Mbps σε 300 Mbps θα χρειαστεί να αναβαθμιστεί η γραμμή στο σπίτι σε fiber? Θα χρειαστεί να γίνει εγκατάσταση οπτικής ναι. On 07/01/2025 at 13:01, Innersense said: Θα χρειαστεί/μπορώ να εκμεταλλευτώ παράλληλα και την επιδότηση Smart Readiness ή δεν κάνει διαφορά και θα τα αναλάβει όλα ο πάροχος; (Nova) Η πρώτη ματιά δείχνει αυξημένη περιπλοκότητα. Θα μπορείς, νομιζω ότι πλέον το κάνει εκ μέρους σου ο πάροχος. On 07/01/2025 at 13:01, Innersense said: Αν ναι, με πια σειρά πρέπει να γίνει η διαδικασία; (Απ' ότι διαβάζω η άμεση επικοινωνία με εγκαταστάτη κυμαίνεται από ταλαιπωρία έως χαμένος χρόνος. Υπάρχει τρόπος να γίνει συνεννόηση μέσω του παρόχου; (Nova) Εκδίδεις το κουπόνι και μετά μιλάς με Nova. On 07/01/2025 at 13:01, Innersense said: Τέλος γνωρίζει κανείς έαν μετά το πέρας της 24μηνης επιδοτούμενης περιόδου με την 300άρα θέλω να ξαναγυρίσω σε 100 Mbps για λόγους κόστους, υπάρχει χρέωση/πέναλτι υποβάθμισης γραμμής; Όχι, αλλά πιθανότατα μέχρι τότε παίζει να μην υπάρχουν 100Mbps σε FTTH. 2
F R A N K Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 6 ώρες πριν, Thresh είπε Θα χρειαστεί να γίνει εγκατάσταση οπτικής ναι. Εκδίδεις το κουπόνι και μετά μιλάς με Nova. Καλησπέρα, έχω ακριβώς τις ίδιες απορίες γιατί το συμβόλαιο μου λήγει σε λίγες μέρες. Είμαι ήδη στην Nova με 22,90€ τον μήνα και από ότι βλέπω αυτό που συμφέρει είναι αυτό το πρόγραμμα με το gigabit voucher. Θα πρέπει να κάνω πρώτα την αίτηση μέσω gov, και να τους δώσω τον κωδικό μόλις με καλέσουν από την Nova? Μέχρι στιγμής μου έστειλαν sms για ανανέωση και συμπλήρωσα την φόρμα επικοινωνίας για να μιλήσουμε. Επίσης, αυτό με την εγκατάσταση οπτικής ίνας έχει κάποιο κόστος? Μήπως γνωρίζετε? Και αυτό που γράφει για το τέλος ενεργοποίησης 50€ στην cosmote είναι επιδοτούμενο. Γνωρίζετε τι ισχύει? Ευχαριστώ! 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 15 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 15 ώρες Just now, F R A N K said: Καλησπέρα, έχω ακριβώς τις ίδιες απορίες γιατί το συμβόλαιο μου λήγει σε λίγες μέρες. Είμαι ήδη στην Nova με 22,90€ τον μήνα και από ότι βλέπω αυτό που συμφέρει είναι αυτό το πρόγραμμα με το gigabit voucher. Θα πρέπει να κάνω πρώτα την αίτηση μέσω gov, και να τους δώσω τον κωδικό μόλις με καλέσουν από την Nova? Μέχρι στιγμής μου έστειλαν sms για ανανέωση και συμπλήρωσα την φόρμα επικοινωνίας για να μιλήσουμε. Επίσης, αυτό με την εγκατάσταση οπτικής ίνας έχει κάποιο κόστος? Μήπως γνωρίζετε? Και αυτό που γράφει για το τέλος ενεργοποίησης 50€ στην cosmote είναι επιδοτούμενο. Γνωρίζετε τι ισχύει? Ευχαριστώ! Ναι πρέπει να γίνεται πρώτα έκδοση έτσι ώστε να γίνει ταυτόχρονα εξαργύρωση από τον πάροχο, αλλιώς αν βάλει κάποιος μεγαλύτερο πακέτο από 100, δεν θα μπορεί να εκδόσει μετά το voucher. H εγκατάσταση της οπτικής είναι δωρεάν, αν γίνει μάλιστα και μέσω του άλλου voucher (smart readiness) κάποιοι πάροχοι δίνουν "τυράκι" -2ευρώ/μήνα για 24 μηνες. Το επιδοτούμενο που γράφει η Cosmote σημαίνει ότι το χρεώνουν και το αφαιρούν από το ποσό επιδότησης του voucher με αποτέλεσμα να μην είναι "full μειωμένη" το πάγιο. Πριν το voucher το έκαναν δώρο... Βέβαια μαζί με το smart readiness έρχεται περίπου στα ίσια το "κέρδος". 1 1
F R A N K Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 5 λεπτά πριν, Thresh είπε Ναι πρέπει να γίνεται πρώτα έκδοση έτσι ώστε να γίνει ταυτόχρονα εξαργύρωση από τον πάροχο, αλλιώς αν βάλει κάποιος μεγαλύτερο πακέτο από 100, δεν θα μπορεί να εκδόσει μετά το voucher. H εγκατάσταση της οπτικής είναι δωρεάν, αν γίνει μάλιστα και μέσω του άλλου voucher (smart readiness) κάποιοι πάροχοι δίνουν "τυράκι" -2ευρώ/μήνα για 24 μηνες. Το επιδοτούμενο που γράφει η Cosmote σημαίνει ότι το χρεώνουν και το αφαιρούν από το ποσό επιδότησης του voucher με αποτέλεσμα να μην είναι "full μειωμένη" το πάγιο. Πριν το voucher το έκαναν δώρο... Βέβαια μαζί με το smart readiness έρχεται περίπου στα ίσια το "κέρδος". Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Από ότι βλέπω όλες οι εταιρείες πάνω κάτω ίδιες τιμές έχουν και πολύ πιο αυξημένες σε σχέση με πριν δύο χρόνια.... Αυτό το smart readiness τι είναι? Θα τους το πω και αύριο που θα με καλέσουν λογικά, όπως και για το κόστος ενεργοποίησης. Αν μου πουν να τους δώσω 50€ ενώ είμαι πελάτης και έχω και δύο κινητά στην Nova θα ψάξω αλλού. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 14 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 14 ώρες Just now, F R A N K said: Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Από ότι βλέπω όλες οι εταιρείες πάνω κάτω ίδιες τιμές έχουν και πολύ πιο αυξημένες σε σχέση με πριν δύο χρόνια.... Αυτό το smart readiness τι είναι? Θα τους το πω και αύριο που θα με καλέσουν λογικά, όπως και για το κόστος ενεργοποίησης. Αν μου πουν να τους δώσω 50€ ενώ είμαι πελάτης και έχω και δύο κινητά στην Nova θα ψάξω αλλού. Η Cosmote τις ανέβασε +3 ευρώ τον Αύγουστο, η Vodafone πάνω κάτω ίδιες κι η Nova πιο ακριβά γι' αυτούς που δεν είναι στις περιοχές με την υποδομή της. Το Smart Readiness επιδοτεί μονο την εγκατάσταση plus άλλο ένα έργο "smart" που ζητάει αναγκαστικά το πρόγραμμα Go Beyond Smart Readiness 2
F R A N K Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 1 λεπτό πριν, Thresh είπε Η Cosmote τις ανέβασε +3 ευρώ τον Αύγουστο, η Vodafone πάνω κάτω ίδιες κι η Nova πιο ακριβά γι' αυτούς που δεν είναι στις περιοχές με την υποδομή της. Το Smart Readiness επιδοτεί μονο την εγκατάσταση plus άλλο ένα έργο "smart" που ζητάει αναγκαστικά το πρόγραμμα Go Beyond Smart Readiness Δηλαδή πρέπει να κάνω αίτηση και για το gigabit και για το smart readiness γιατί λέει μέσα βρείτε εγκαταστατη κτλ? Αν σε ζαλισα μην απαντήσεις δεν πειράζει, θα τους τα πω μαζεμένα αύριο.. 😄 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 14 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 14 ώρες 1 minute ago, F R A N K said: Δηλαδή πρέπει να κάνω αίτηση και για το gigabit και για το smart readiness γιατί λέει μέσα βρείτε εγκαταστατη κτλ? Αν σε ζαλισα μην απαντήσεις δεν πειράζει, θα τους τα πω μαζεμένα αύριο.. 😄 Όπως έγραψα πιο πάνω το SR γίνεται με τους εργολάβους του παρόχου, οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια αίτηση γι' αυτό, την κάνουν αυτοί κι απλά υπογράφεις. 2
F R A N K Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μόλις τώρα, Thresh είπε Όπως έγραψα πιο πάνω το SR γίνεται με τους εργολάβους του παρόχου, οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια αίτηση γι' αυτό, την κάνουν αυτοί κι απλά υπογράφεις. Οκ, δεν το κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ. Θα μιλήσω αύριο μαζί τους να δούμε τι θα πουν, την αίτηση voucher θα την κάνω αφού τους μιλήσω για να μην πάει χαμένο και πάλι μιλάμε. Ευχαριστώ και πάλι και καλό βράδυ! ΥΓ το ότι υπάρχει για όλα και ένα voucher με ξεπερνάει!!! 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 14 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 14 ώρες Just now, F R A N K said: ΥΓ το ότι υπάρχει για όλα και ένα voucher με ξεπερνάει!!! Το Readiness είχε πάει άκλαφτο γιατί ήταν δωρεάν έτσι κι αλλιώς, τώρα επειδή το έχουν βάλει προαπαιτούμενο για να ξεκλειδωθούν οι επόμενες φάσεις του Gigabit Voucher προσπαθούν να το προωθήσουν και γι' αυτό δίνουν και τυράκι -2 ευρώ/μήνα. 2
F R A N K Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Καλημέρα, είπαν ότι μπορώ να μείνω στο ίδιο πρόγραμμα που είμαι τώρα με 23,90€ το μήνα πάλι με συμβόλαιο για 2 έτη ή χωρίς συμβόλαιο που δεν ήξερε βέβαια την παραπάνω χρέωση στο πάγιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα