poulinos Δημοσ. Τετάρτη στις 01:44 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:44 μμ 1 hour ago, Cubicolor said: παντος σε γενικες γραμμες ακομα οι nvme σε χωριτικοτητες με 4 και 8ΤΒ ειναι ακομα πανακριβοι σωστα; μπορω να ρωτησω κατι>΄΄ γιατι σε γενικες γραμμες δεν υπαρχουν παρα πολλοι nvme σε gen 5? εννοω οι πιο πολλοι gen 4 ειναι αυτοι που υπερυσχυουν στην βιομηχανια σωστα; σε σχεση με τους gen 5 θελω να πω στο εμποριο γιατι δεν υπαρχουν αρκετοι nvme gen 5 σε σχεση με τους gen4? gen 5 ισον new gen αρα δεν εχουν βγει ακομα πολλοι. 1
Cubicolor Δημοσ. Πέμπτη στις 12:51 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 12:51 μμ 23 hours ago, poulinos said: gen 5 ισον new gen αρα δεν εχουν βγει ακομα πολλοι. πες μου κατι επειδη σκεφτομουνα να παιρνα αυτον σε χωρικοτητα των 8Τb για τα παιχνιδια. τι ειναι καλυτερο να παρω αυτον στα 8ΤΒ η να παρω 2 σαν αυτους στα 4ΤΒ ο καθενας? Αν παρω αυτον στα 8ΤΒ δεν θα ειναι πιο αργος σε σχεση αν επαιρνα 2 σαν αυτους στα 4ΤΒ?
poulinos Δημοσ. Πέμπτη στις 01:30 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:30 μμ 37 minutes ago, Cubicolor said: πες μου κατι επειδη σκεφτομουνα να παιρνα αυτον σε χωρικοτητα των 8Τb για τα παιχνιδια. τι ειναι καλυτερο να παρω αυτον στα 8ΤΒ η να παρω 2 σαν αυτους στα 4ΤΒ ο καθενας? Αν παρω αυτον στα 8ΤΒ δεν θα ειναι πιο αργος σε σχεση αν επαιρνα 2 σαν αυτους στα 4ΤΒ? οτι και να παρεις την δουλεια σου θα την κανεις.προσωπικα θα επαιρνα απευθειας 8αρι να μην γεμιζω τα m2 χωρις λογο. ισως καποια να μοιραζονται και lanes αν και πρακτιλα βλακειες. αγορασε τον και κοιτα να χαρεις το pc σου
micos000 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:40 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:40 μμ 28 λεπτά πριν, poulinos είπε ισως καποια να μοιραζονται και lanes Η m2_3 μοιράζεται lanes με την pcie_1 1
Sheogorath Δημοσ. Πέμπτη στις 03:30 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:30 μμ Εγώ θέλω και φωτογραφια με την αγορά. Έτσι να πούμε το μεγειά 5
ilos Δημοσ. Πέμπτη στις 10:19 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:19 μμ 9 ώρες πριν, Cubicolor είπε πες μου κατι επειδη σκεφτομουνα να παιρνα αυτον σε χωρικοτητα των 8Τb για τα παιχνιδια. τι ειναι καλυτερο να παρω αυτον στα 8ΤΒ η να παρω 2 σαν αυτους στα 4ΤΒ ο καθενας? Αν παρω αυτον στα 8ΤΒ δεν θα ειναι πιο αργος σε σχεση αν επαιρνα 2 σαν αυτους στα 4ΤΒ? 760 ευρώ δίσκο για παιχνίδια?🤣 Υπάρχει και το uninstall, αποκλείεται να βρίσκεις χρόνο να παίζεις 100 μαζί.Μήπως θα ήταν καλύτερο αυτά τα λεφτά να πάνε σε καλύτερη gpu,cpu ή οθόνη? Δηλαδή πράγματα που όντως παίζουν μεγάλο ρόλο στο gaming. Από τα χιλιάδες παιχνίδια εκεί έξω μετά από τόσα χρόνια, ζήτημα 50-100 να χρησιμοποιούν direct storage και από αυτά τα 50-100 πολλά δεν καταλαβαίνεις καν την διαφορά από έναν απλό sata ssd. Tbh στο μόνο game που είδα αισθητή διαφορά μεταξύ sata ssd και gen4 m2 drive ήταν στο Diablo 4 όταν έκανες teleport πίσω στη πόλη που για κάποιο λόγο είχα μικρά freezes με τον sata. Κατά τα άλλα οι όποιες διαφορές είναι αστείες και μπορεί να είναι κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα παραπάνω στο loading (αν και σπάνια γιατί εκεί παίζουν πιο πολύ ρόλο τα rand4k reads που όλοι είναι χάλια πλην intel optane - RIP). Θέλω να πω καλύτερα να πάρεις έναν φτηνούτσικο 1-2 TB (όπως ο KC3000 που παίζει πολύ σε προσφορές) και να πάνε τα λεφτά αλλού. Αν μιλάγαμε για productivity και rendering θα άλλαζε η συζήτηση αλλά το πιο πιθανό να μιλάγαμε και για άλλη πλατφόρμα και hardware raid κλπ.
Cubicolor Δημοσ. Παρασκευή στις 03:07 πμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 03:07 πμ (επεξεργασμένο) 4 hours ago, ilos said: 760 ευρώ δίσκο για παιχνίδια?🤣 Υπάρχει και το uninstall, αποκλείεται να βρίσκεις χρόνο να παίζεις 100 μαζί.Μήπως θα ήταν καλύτερο αυτά τα λεφτά να πάνε σε καλύτερη gpu,cpu ή οθόνη? Δηλαδή πράγματα που όντως παίζουν μεγάλο ρόλο στο gaming. Από τα χιλιάδες παιχνίδια εκεί έξω μετά από τόσα χρόνια, ζήτημα 50-100 να χρησιμοποιούν direct storage και από αυτά τα 50-100 πολλά δεν καταλαβαίνεις καν την διαφορά από έναν απλό sata ssd. Tbh στο μόνο game που είδα αισθητή διαφορά μεταξύ sata ssd και gen4 m2 drive ήταν στο Diablo 4 όταν έκανες teleport πίσω στη πόλη που για κάποιο λόγο είχα μικρά freezes με τον sata. Κατά τα άλλα οι όποιες διαφορές είναι αστείες και μπορεί να είναι κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα παραπάνω στο loading (αν και σπάνια γιατί εκεί παίζουν πιο πολύ ρόλο τα rand4k reads που όλοι είναι χάλια πλην intel optane - RIP). Θέλω να πω καλύτερα να πάρεις έναν φτηνούτσικο 1-2 TB (όπως ο KC3000 που παίζει πολύ σε προσφορές) και να πάνε τα λεφτά αλλού. Αν μιλάγαμε για productivity και rendering θα άλλαζε η συζήτηση αλλά το πιο πιθανό να μιλάγαμε και για άλλη πλατφόρμα και hardware raid κλπ. εμενα με ανχωνει κατι.. τωρα με τις νεες καρτες γραφικων 5090 , 5080 κτλ επειδη θα ειναι PCIe 5.0 x16 connection ,μηπως τα νεα παιχνιδια θα ζητανε gen 5?nvmes? επειδη η προηγουμενη γεννια 4090 ειτανε PCIe 4.0 x16 οποτε δουλευε καλυτερα με τους gen 4 nvmes.. θελω να πω οτι ισως τα νεα παιχνιδια να εχουνε μεγαλυτερες απαιτησεις και να ζητανε την νεα γεννια απο gen 5..? Υπαρχει τετοια περιπτωση? Αν και οι διαφορες στα τωρινα παιχνιδια με gen 3 ,, gen 4 , gen 4 ειναι μηδαμινες για 3 sec παραπανω με τους gen 5.. εναντι του gen 3 και gen 4. Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:10 πμ από Cubicolor 1
ilos Δημοσ. Παρασκευή στις 03:57 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:57 πμ (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Cubicolor είπε Υπαρχει τετοια περιπτωση? Όχι κατηγορηματικά. Και θέλω παραδείγματα να μου βρείτε μια διαφορά σε παιχνίδια μεταξύ gen 3 nvmes ~3.5 Gbps και gen4 ~7Gbps. Όπως σου έγραψα μόνο στο diablo είδα αυτή τη διαφορά που χρησιμοποιεί direct storage και μάλιστα σε σύγκριση με ένα απλό sata στα 550Mbps. Πιο πιθανό είναι αν είχες optane (που πλέον θεωρούνται πάναργοι και παρωχημένοι) να έβλεπες εκεί διαφορές παρά σε top of the line gen 5 drive. Ειδικά με τα gen 5 drives καλό είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι χρειάζονται και καλή ψύξη (ιδανικά active). Οι περισσότεροι απλά θα τα κοτσάρουν στα motherboard slots που στις περισσότερες έχουν απλά μια λεπτή λαμαρίνα με thermalpad που μπορεί και να μη πατάει και καλά, και το πιο πιθανό σε σχέση με μια απλή ψύκτρα του εμπορίου να είναι τρις χειρότερη. Εδώ ο kc3000 είχα δει βάραγε 70ρια και 80ρια σε sustained στον controller πριν πάρω την MC1. Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:58 πμ από ilos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα