Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σκεφτομαι να  αγορασω   απο το επισημο site της crucial    τον  ...Crucial T500 SSD 4TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

https://eu.crucial.com/ssd/t500/CT4000T500SSD5?_gl=1*1u7w1o*_up*MQ..&gclid=342cf206dee91d5693b1957a230cdd0d&gclsrc=3p.ds

Θελω να τον αγορασω απο το επισημο σαιτ  γιατι απο το scroutz κοστιζει τα διπλασια λεφτα

https://www.skroutz.gr/s/55545402/Crucial-T500-SSD-4TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-CT4000T500SSD3.html

image.png.f39fa004c5cd663dd22bab42585b9b19.png

To ερωτημα μου ειναι  αξιζει να παω σε   nvme m 2 gen 4    4TB  σε σχεση με  εναν  nvme   gen 5  4TB? για το  gaming?

Αν πηγαινα σε  nvme   gen 5  4TB? για το  gaming?  θα ειτανε πιο futureproof?  η οχι? για το gamimg εννοω.

Στο gaming ενας   nvme m 2 gen 4 εχει μεγαλες διαφορες απο εναν    nvme   gen 5 ? αυτες οι διαφορες  ειναι  πολυ αισθητες? υπαρχουνε μεγαλυτερες επιδοσεις στο  gaming με εναν  nvme   gen 5 σε σχεση με εναν  nvme m 2 gen 4?

Επισης ενας  nvme m 2 gen 4    4TB  ποσα παιχνιδια μπορει να χωρεσει? αν και θεωρω οτι τα 2 ΤΒ ειναι σχετικα λιγα  για αποθηκευση παιχνιδιων..  γι αυτο σκεφτομαι να αγορασω εναν nvme στα  4ΤΒ.

image.png.9787801da6d6d5d59d2fa24a28707473.png

Επεξ/σία από Cubicolor
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 hour ago, Cubicolor said:

Καλησπερα σκεφτομαι να  αγορασω   απο το επισημο site της crucial    τον  ...Crucial T500 SSD 4TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

https://eu.crucial.com/ssd/t500/CT4000T500SSD5?_gl=1*1u7w1o*_up*MQ..&gclid=342cf206dee91d5693b1957a230cdd0d&gclsrc=3p.ds

Θελω να τον αγορασω απο το επισημο σαιτ  γιατι απο το scroutz κοστιζει τα διπλασια λεφτα

https://www.skroutz.gr/s/55545402/Crucial-T500-SSD-4TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-CT4000T500SSD3.html

image.png.f39fa004c5cd663dd22bab42585b9b19.png

To ερωτημα μου ειναι  αξιζει να παω σε   nvme m 2 gen 4    4TB  σε σχεση με  εναν  nvme   gen 5  4TB? για το  gaming?

Αν πηγαινα σε  nvme   gen 5  4TB? για το  gaming?  θα ειτανε πιο futureproof?  η οχι? για το gamimg εννοω.

Στο gaming ενας   nvme m 2 gen 4 εχει μεγαλες διαφορες απο εναν    nvme   gen 5 ? αυτες οι διαφορες  ειναι  πολυ αισθητες? υπαρχουνε μεγαλυτερες επιδοσεις στο  gaming με εναν  nvme   gen 5 σε σχεση με εναν  nvme m 2 gen 4?

Επισης ενας  nvme m 2 gen 4    4TB  ποσα παιχνιδια μπορει να χωρεσει? αν και θεωρω οτι τα 2 ΤΒ ειναι σχετικα λιγα  για αποθηκευση παιχνιδιων..  γι αυτο σκεφτομαι να αγορασω εναν nvme στα  4ΤΒ.

image.png.9787801da6d6d5d59d2fa24a28707473.png

με βαση το ποσο πιανουν τα παιχνιδια καλο θα ηταν 4tb. ειτε πας gen4 ειτε gen5 στην ΠΡΑΞΗ οι διαφορες ειναι ελαχιστες εκτος αν εισαι με το χρονομετρο πανω απο το Pc να δεις σε ποση ωρα θα φορτωσει το παιχνιδι.αν θα κανει 20 δεπτερολεπτα η θα κανει 22.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Cubicolor είπε

ενας  nvme m 2 gen 4    4TB  ποσα παιχνιδια μπορει να χωρεσει?

Τι ερώτηση κι αυτή! Σε τι παιχνίδια αναφέρεσαι; Για παιχνίδια τύπου cod mw2 μόνο 6 (μαζί με το λειτουργικό και τα διάφορα προγράμματα). Για τύπου fortnite καμιά 70αριά κτλ.

Να το πάρουμε από την αρχή και σχετικά με την ερώτηση για τους ssd. Ποια μητρική έχεις, τι μνήμες, ποιον επεξεργαστή και ποια κάρτα γραφικών; Δεν τα έχεις αναφέρει καθόλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, micos000 said:

Τι ερώτηση κι αυτή! Σε τι παιχνίδια αναφέρεσαι; Για παιχνίδια τύπου cod mw2 μόνο 6 (μαζί με το λειτουργικό και τα διάφορα προγράμματα). Για τύπου fortnite καμιά 70αριά κτλ.

Να το πάρουμε από την αρχή και σχετικά με την ερώτηση για τους ssd. Ποια μητρική έχεις, τι μνήμες, ποιον επεξεργαστή και ποια κάρτα γραφικών; Δεν τα έχεις αναφέρει καθόλου.

Τι σχεση εχει  ο  επεξεργαστής,κάρτα γραφικών κτλ? με αυτο  που ρωτησα>?

Αναφερομαι σε διαφορετικα ειδη παιχνιδιων.

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι όμως η μητρική έχει σχέση για το αν υποστηρίζει pcie4 και αν μπορεί να οδηγήσει τα περιφερειακά αυτά με αρκετά pcie lanes.

Και αφού θα μας πεις για την μητρική γιατί να μην αναφέρεις και όλο το σύστημα σου;

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, micos000 said:

Κι όμως η μητρική έχει σχέση για το αν υποστηρίζει pcie4 και αν μπορεί να οδηγήσει τα περιφερειακά αυτά με αρκετά pcie lanes.

Και αφού θα μας πεις για την μητρική γιατί να μην αναφέρεις και όλο το σύστημα σου;

6 minutes ago, micos000 said:

αυτην εχω παρει 

https://pg.asrock.com/MB/AMD/X870E Nova WiFi/index.asp

επεξεργαστη εχω τον 9800χ3d.

και μνημες εχω τις  https://www.skroutz.gr/s/38503320/G-Skill-Trident-Z5-Neo-RGB-32GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-6000-gia-Desktop-F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR.html

και καρτα  γραφικων εχω την rtx  4080

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, micos000 said:

Δες στο λινκ γιατί ρωτάω και για τα υπόλοιπα και γιατί δεν είναι όλα ρόδινα.

και...

https://www.overclock.net/threads/does-literally-every-x870e-board-have-the-same-poor-pcie-lane-distribution.1812246/

τωρα μπερδευτηκα

η μητρικη  μου δεχεται  5 nvmes slots αν αυτο εννοεις.,.

Εξηγησε μου  γιατι ρωτας σε παρακαλω?

εχει σχεση με τα pcie lanes.?

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα έχεις ήδη δίσκο gen 4 και θέλεις να τον αντικαταστήσεις ή να προσθέσεις και 2ο gen4/gen5;

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, micos000 said:

Τώρα έχεις ήδη δίσκο gen 4 και θέλεις να τον αντικαταστήσεις ή αν προσθέσεις και 2ο gen4/gen5;

εχω τον samsung  990 pro στα  2Tb  και θελω να βαλω και εναν δευτερο στα  4ΤΒ gen  4

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ.

Αν η χρήση σου είναι το gaming και δεν ασχολείσαι με μεταφορές τεράστιων αρχείων τότε πας σε gen4 (μη σου πω και gen3 και με πεις γραφικό).

Μη σε παραπλανούν τα read/write speeds που γράφουν. Σε real life χρήση η διαφορά που θα δεις από gen3/4/5 θα μετριέται σε 1 με 2 δευτερόλεπτα και όχι πάντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, micos000 said:

Αν η χρήση σου είναι το gaming και δεν ασχολείσαι με μεταφορές τεράστιων αρχείων τότε πας σε gen4 (μη σου πω και gen3 και με πεις γραφικό).

Μη σε παραπλανούν τα read/write speeds που γράφουν. Σε real life χρήση η διαφορά που θα δεις από gen3/4/5 θα μετριέται σε 1 με 2 δευτερόλεπτα και όχι πάντα.

Η χρηση  θα ειναι αποκλειστικα  μονο  για  gaming και  τιποτα παραπανω.

Δηλαδη   το  gen 4 και gen  5  σε  θεμα παιχνιδιων  εχει μηδαμινη διαφορα;

Σε ενα review ειδα οτι ο crucial T500 ειναι  πιο γρηγορος απο τον WD Black SN850X  κατα 12%   αυτο το 12%  ειναι τοσο ορατο? στο gaming  στα  παιχνιδια  αναμεσα σε αυτους  τους  2?

image.png.7328561ce7d109d3f209abd1f1c86913.png

image.png.a21d15c4737faccb98d9cc33d72f6d33.png

Επεξ/σία από Cubicolor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μηδαμινή μπορεί να μην είναι, δεν ξέρω αν είναι όμως τέτοια που να αξίζει να πληρώσεις παραπάνω γι' αυτήν, όσον αφορά το gaming πάντα. Μιλάμε για διαφορές του δευτερόλεπτου.

Ας μας διαφωτίσει όμως και κάποιος άλλος.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Χωρίς να ξέρεις ποιο είναι πιο, δίπλα δίπλα θα δεις ελάχιστη διαφορά απο gen 3 σε gen 5, όχι μεταξύ Gen 5.

Ποιο σημαντικό είναι να πας σε TLC και όχι QLC και αυτό αν μεταφέρεις μεγάλα αρχεία. Όχι στο gaming.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...