Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στο Forum χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους ευχομαι.
Ανοίγω ενα θεμα το οποιο με απασχολει εδω και καιρο, μηπως και υπαρχει καποιος που ειχε  αναλογο πρόβλημα, εχω μια 3090 οπου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα στα ρολογια της gpu core και by default τα ρολογια του πυρήνα είναι κολλημένα  στα 240mhz δεν ειναι κατι απο Power Managment ειναι και σε Idle και σε full load εκει.
Παρατηρησα οτι μπορώ να την φτάσω μέχρι τα 1200mhz πειράζοντας απλά την μπάρα απο msi afterburner πχ αλλά και πάλι μέχρι εκεί αφήνει μέγιστο. παρότι το base clock ειναι στα 1395Mhz και boost φτανει στα 1860mhz κανονικά οπως δειχνει και στο gpu-z επίσης
Πιστεύω πως αυτό το φρενάρισμα δεν οφείλεται σε software πρόβλημα αλλα σε Harware της ιδιας της καρτας.
Οποια βοήθειά γνώμη θα την εκτιμούσα.
Ευχαριστώ πολυ

Επεξ/σία από jimi106
Δημοσ.
On 07/01/2025 at 10:24, jimi106 said:

Παρατηρησα οτι μπορώ να την φτάσω μέχρι τα 1200mhz πειράζοντας απλά την μπάρα απο msi afterburner πχ αλλά και πάλι μέχρι εκεί αφήνει μέγιστο. παρότι το base clock ειναι στα 1395Mhz και boost φτανει στα 1860mhz κανονικά οπως δειχνει και στο gpu-z επίσης

Επειδή εδώ με μπέρδεψες, που βλέπεις το ότι φτάνει "μέχρι 300MHz" σε όλα?

Έχεις ανοιχτό κάποιο overlay?

(υποπτεύομαι ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα και έχεις βάλει να σου δείχνει minimum clock)

Επίσης βγάλε μας ένα screenshot του MSI afterburner με την μπάρα που πειράζεις, αν γίνεται με ανοιχτό το side window του που δείχνει clocks, temps κλπ.

Τέλος, εκτός του MSI afterburner, ελπίζω να μην έχεις και κάποιο άλλο πρόγραμμα (πχ του κατασκευαστή της κάρτας σου) που να ελέγχει clocks klp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

default τρεχει στα 240mhz στο 100% με καταναλωση 156W και απλα δεν παιζει σε αυτη την συχνοτητα τιποτα

2.jpg

1.jpg

Εαν παω την μπαρα τερμα οπου εχω LIMIT τα 1200mhz εκει τα πραγματα αλλαζουν

5.jpg

4.jpg

3.jpg

3 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Καλημέρα, δοκίμασε την κάρτα σε άλλο σύστημα, για να αποκλείσουμε την πιθανότητα software.

Θα το προσπαθησω σε δευτερο χρονο απλα ειναι λιγο δυσκολο να δω που θα κανω την δοκιμη αν και δοκιμασα να κανω Format ωστε να ειναι ολα απο την αρχη και παλι τα ιδια εκανε.

Επεξ/σία από jimi106
Δημοσ.
22 minutes ago, jimi106 said:

default τρεχει στα 240mhz στο 100% με καταναλωση 156W και απλα δεν παιζει σε αυτη την συχνοτητα τιποτα

Κατ'αρχάς δες στο overlay του riva ότι έχεις βάλει να δείχνει το clock και όχι το minimum clock. (to 99%τι είναι? Όντως GPU Usage? Για τσεκ το overlay)

2ον, ίσως έχεις frame limit και πας μέχρι τα 59-60FPS (λόγω vsync, monitor refresh rate κλπ) στην εικόνα που δείχνεις.

3ον, το slider που έχει το afterburner που πάει πχ +/-1200 και είναι τώρα στο 0 είναι πόσο +/- από το base boost clock θέλουμε να φτάσει.... και 1200 να του βάλεις, δεν θα πάει 3000. - Πάτα ένα reset και apply πριν ξαναδοκιμάσεις

4ον, πλιζ επιβεβαίωσε ότι εκτός του msi afterburner δεν έχεις κάποιο άλλο πρόγραμμα που να τροποποιεί στοιχεία GPU (Zotac Firestorm, Asus GPU tweak κλπ κλπ)

• Like 1
Δημοσ.

To overlay ειναι να βλεπω το Clock σιγουρα, το 99% ειναι το usage και τα αποτελεσματα εχουν ετσι γιατι ειναι χαλια, εαν πειραξω το clock μονο βλαπεις οτι πεταγονται με τα ιδια settings στα 285fps και η καταναλωση παει στα 350W
Δεν τρεχει τιποτα αλλο πισω απο το afterburner. Το Tweak το ειχα τρεξει για να δω και εκει αλλα τα ιδια μου βγαζει και εκει
Εδω στην μια εχω κανει Reset και την τρεχει στα 240 και στην αλλη μολις παω την μπαρα τερμα τρεχει στα 1200

over.jpg

def.jpg

Εχω την εντυπωση οτι καποιος ελεγκτης επανω στο PCB κανει ολη την ζημια και δεν δινει τις σωστες εντολες ωστε να δωσει αυτο που πρεπει.

Δημοσ.

Ναι ειναι με Μπλοκ εξου και οι χαμηλες θερμοκρασιες. Εχει silent και Gaming Μode εχω γυρισει το switch και στα δυο mode τα ιδια κανει και παλι.

Δημοσ.

Οχι αλλα και με την stock ψυκτρα παλι τα ιδια εκανε.
Καπου ειχα δει οτι μπορει να φταιει και αυτο εδω ....

IO120.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον σού έκανε τα ίδια και μετά από format,για δοκιμασέ την και σε ένα άλλο pc όπως σου είπαν και σε μια άλλη pci express αν έχεις.Επίσης αν μπορείς,βγάλε afterburner κάνε με ddu uninstall τους drivers σε safe boot και από ddu επέλεξε shutdown το pc.Αλλάζεις με το switch bios,reboot και install πάλι.Τσέκαρε με gpu z μετά τα ρολόγια,χωρίς afterbutner.Τελευταία λύση αν δε πιάσει τίποτα από αυτά κάνεις reseat το μπλόκ πάλι με προσεκτική αλλαγή σε thermal pads και gpu paste.Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο μετά θα φταίει κάποια αντίσταση η κυκλωματάκι πιθανότατα,Ενημέρωσέ μας τι έγινε🙏

Επεξ/σία από spi79
  • Like 1
Δημοσ.
52 minutes ago, jimi106 said:

To overlay ειναι να βλεπω το Clock σιγουρα, το 99% ειναι το usage και τα αποτελεσματα εχουν ετσι γιατι ειναι χαλια, εαν πειραξω το clock μονο βλαπεις οτι πεταγονται με τα ιδια settings στα 285fps και η καταναλωση παει στα 350W
Δεν τρεχει τιποτα αλλο πισω απο το afterburner. Το Tweak το ειχα τρεξει για να δω και εκει αλλα τα ιδια μου βγαζει και εκει
Εδω στην μια εχω κανει Reset και την τρεχει στα 240 και στην αλλη μολις παω την μπαρα τερμα τρεχει στα 1200...

Εχω την εντυπωση οτι καποιος ελεγκτης επανω στο PCB κανει ολη την ζημια και δεν δινει τις σωστες εντολες ωστε να δωσει αυτο που πρεπει.

Κατάλαβα... δεν είχα δει το +1000 screenshot, εκτός αν δεν το είχες post-άρει στην αρχή.

Από τροφοδοτικό είσαι ΟΚ? (συνδεσμολογία καλωδίων... make sure ότι χρησιμοποιείς του ίδιου του PSU τα καλώδια και όχι τυχόν από άλλο, μπορεί να διαφέρουν, αν και χλωμό να φταίει αυτό μια και τραβάει 340w με το +1000)

Η κάρτα σου εμφανώς δεν κάνει trigger το boost...  μόνο ακόμα να δοκιμάσεις να της περάσεις bios μπορώ να φανταστώ (πλην κάποιας βλάβης), μια και όπως είπες στο έκανε και πριν βάλεις το watercooler.... στείλε κι ένα mail στο support της εταιρίας μπας κι έχουν καμιά ιδέα.

Δημοσ.

Έχω περάσει ξανά το bios με επιτυχία και το πρόβλημα δεν διορθώθηκε.στο gpu-z τα ρολόγια τα δείχνει κανονικά όπως πρέπει να είναι αλλά στην πράξη δεν.

Θα κάνω και το Nvidia  -smi και θα το ανεβάσω 

2 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Σώσε το bios που φοράει πάνω καιπέρασε άλλο συμβατό.

Αλλά προσοχή, μόνο αν ξέρεις τι κάνεις.

Ναι το έχω σώσει και πέρασα ξανά από την αρχή άλλο που είχα κατεβάσει αλλά δεν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...