Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάγκες τα νούμερα που είπε ο πέτσινος τα πρόσεξε κανένας;;;

4 frames 4K είναι 33Million pixels (3840x2160 x 4frames)

Το κάθε Frame είναι 8M pixels περίπου (3840x2160)

Λέει ότι από τα 33Μ το πραγματικό Render θα είναι τα 2Μ, δηλαδή ούτε καν 1 Frame.

Στο 49:40 ακούστε.

Τι έχω καταλάβει λάθος;;;

3 λεπτά πριν, Sondo214 είπε

4 frames 4K είναι 33Million pixels

Το κάθε Frame είναι 8M pixels περίπου

Λέει ότι από τα 33Μ το πραγματικό Render θα είναι τα 2Μ, δηλαδή ούτε καν 1 Frame.

Out of the 33M pixels we computed only 2M. Δεν λέει 8Μ... Μπερδεύτηκε, ή μας δουλεύει για να αποσβέσει το σακάκι του;;;

Επεξ/σία από Sondo214
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Οι καρτες μια χαρα ειναι, παιχνιδια να τις αξιοποιήσουν δεν υπάρχουν. Πιο πολυ θα με ενδιεφερε να κατσω να μαθω ML/AI training και fine tune μοντέλων μπας και βγαλω λεφτα απο αυτες παρα gaming καθως τις θεωρω εντελως overkill.

• Like 1
Δημοσ.
45 minutes ago, Sondo214 said:

4 frames 4K είναι 33Million pixels (3840x2160 x 4frames)

Το κάθε Frame είναι 8M pixels περίπου (3840x2160)

Λέει ότι από τα 33Μ το πραγματικό Render θα είναι τα 2Μ, δηλαδή ούτε καν 1 Frame

Out of the 33M pixels we computed only 2M. Δεν λέει 8Μ... Μπερδεύτηκε, ή μας δουλεύει για να αποσβέσει το σακάκι του;;;

Βάζει και το upscale μέσα από 1080p σε 4Κ

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Zus είπε

Μπράβο. Κάτσε να δεις πόσο κωλόφαρδος θα είσαι όταν δεν θα βρίσκεις 5080 κάτω από 1.400€ και 5070 ti κάτω από χιλιάρικο ενώ ο αγοραστής της κάρτας θα παίζει αραχτός τις παιχνιδάρες του. 😙

H 5070ti στο 1000αρικο θα ειναι καλυτερη απο 4080 οποτε αγοραζει day one καρταρα με ολες τις νεες τεχνολογιες και απολαμβανει επιδοσεις καλυτερες απο την καρτα που εδωσε συν ολα τα νεα κολπα με το MFG. Γενικα τρομερο deal να δωσεις σημερα στα 1000 4080super. Βλεπω μεχρι και 4090 στα 850 ευρω οποτε εκανε το deal της χρονιας ο φιλος. 

• Like 2
Δημοσ.

Ακριβώς αυτό που περίμενα το DLSS 4. Απλά προσθέτει περισσότερα ενδιάμεσα καρέ.

Άχρηστο για όλους πλην των κατόχων 240Hz+ monitors και κυρίως OLED. Αφού αν δεν έχεις τουλάχιστον 45fps βάση το input lag θα είναι αισχρό. Αν έχεις τα 45 fps ως βάση, ακόμα και τα 90fps δείχνουν OK σε motion clarity.

Δημοσ.

5070 δε θα μείνει ούτε μια την επόμενη μέρα και από τα 800-900 κατοσταρικα θα εκτοξευτεί στα 1400€ εάν ισχύει ότι θα αγγίζει τη 4090. Όσο δεν υπάρχει διαθέσιμο οι τιμές θα είναι στο θεό μονίμως. Δε βλέπω πως μπορεί να υπάρξει ισορροπία ξανά προ mining.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, lucidsteve είπε

Τα διαγράμματα δε βγάζουν νόημα ή εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι.

Απο τη μία έχουμε οτι 5070 = 4090  επιδοσεις

Απο την άλλη έχουμε το οτι η 5080 είναι κάπου 1.5χ η 4080.

Οπότε μάλλον η 5070 = 4090 στους τίτλους που υποστηρίζουν Triple Frame Generation.

Επίσης το neural generation που έδειξαν με τα textures είναι αποκλειστικό στις 5χχχ; Ο πίνακας δείχνει μόνο το triple Frame gen ως αποκλειστικό των 5χχχ.

Αν δεν βγάζεις τουλάχιστον 45fps με upscale(dlss 2) τότε το DLSS 4 πάει στράφι. 120 fps με DLSS 4(ξεκινώντας από 30fps) είναι για πέταμα μπροστά σε 120fps με DLSS 3.5(ξεκινώντας από τα 60fps).

Αυτό δεν φαίνεται να το έχουν κατανοήσει οι περισσότεροι και γράφουν ό,τι να' ναι. Αυτές οι κάρτες είναι μόνο για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν το motion clarity μιας >240Hz OLED. Μόνο για όσους τα σκάνε χοντρά για gaming. Για τους υπόλοιπους είναι ακόμα μια ληστεία από τον πέτσινο. Μικρά πραγματικά gains σε τσουχτερές τιμές.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, mkp είπε

Βάζει και το upscale μέσα από 1080p σε 4Κ

Οοοοκ, άρα 2Μ πραγματικό rendering και 31Μ upscaling και projection, Frame Generation όπως θες πες το...

Αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για ένα ποσοστό 6% πραγματικών pixel έτσι;

Επεξ/σία από Sondo214
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, SUBZERO1231 said:

Τα λέμε όταν το raw performance θα είναι 2x από την 4090 (όπως και η 4090 > 3090)..

4090 = 3090 + 64%

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Arkin είπε

H 5070ti στο 1000αρικο θα ειναι καλυτερη απο 4080 οποτε αγοραζει day one καρταρα με ολες τις νεες τεχνολογιες και απολαμβανει επιδοσεις καλυτερες απο την καρτα που εδωσε συν ολα τα νεα κολπα με το MFG. Γενικα τρομερο deal να δωσεις σημερα στα 1000 4080super. Βλεπω μεχρι και 4090 στα 850 ευρω οποτε εκανε το deal της χρονιας ο φιλος. 

Εγώ πάλι δεν βλέπω κανένα deal της χρονιάς και αυτό θα φανεί όταν θα κυκλοφορήσουν οι κάρτες με τα benchmarks τους και τις ευρωπαϊκές τιμές τους σε συνάρτηση και με τη διαθεσιμότητα.

4090 στα 850 ευρώ μόνο στα όνειρα.

Επίσης, η όποια διαφορά σε επιδόσεις υπέρ της 5070 Ti θα φανεί σε τίτλους που υποστηρίζουν Triple Frame Generation.

• Like 1
Δημοσ.
17 hours ago, killerx3 said:

Καλά εγώ με 7900XTX λέω να αράξω κάποια χρονάκια.. Δύσκολο να αλλάζω τώρα και νομίζω ότι για κάποιους με κάρτες σαν εμένα η 4080 super κλπ δεν θα άλλαζαν.. Αλλά αναλόγως και τι την θες πάντα εννοείται. Πάντως πολύ δυνατές καλή φάση..

Οι κάρτες αυτές είναι ήδη πολύ δύνατες ακόμα και για 4κ. Αν το καλοσκεφτείς, το πρόβλημα πάει πάλι στην έλλειψη content. Τα περισσότερα ΑΑΑ που θα δούμε, μάλλον θα ειναι ports απο κανενα ps5.

Μια παιχνιδάρα θα είναι παιχνιδάρα και με τα settings στα medium, στα high και όχι μονο στα ultra.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...