Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας, μετά από ΠΟΛΛΑ χρόνια είπα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου και να στήσω ένα PC κοντά σε κάτι που πάντα ήθελα αλλά μιας και απέχω αρκετό καιρό από τον κόσμο του hardware κάθε γνώμη σωστή προς αποφυγή τυχόν λαθών.

Ποσό που διαθέτουμε: 3-3.5Κ (max)

Χρήση υπολογιστή: Mostly Sofware Engineering (Java/K8s/Whatever gets my attention) and gaming (για όσο χρόνο μπορώ να διαθέσω anyway) όπου είμαι κυρίως σε παιχνίδια τύπου PoE2, Hades, CyberPunk 2077 (κάθεται εκεί στην βιβλιοθηκη μου τόσο καιρό γιατί δεν είχα specs για να το παίξω) etc.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Nothing fancy - Jetbrains Products, Docker, κανένα local K8s cluster etc

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Δεν χρειάζομαι οθόνη, αγοράστηκε πέρυσι η LG UltraGear 49GR85DC-B Ultrawide όπου θα είναι και η κύρια οθόνη μου όπου αν αντικατασταθεί μελλοντικά θα πάω πάλι σε αντίστοιχη

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι, δεν χρειάζονται

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Λαμία

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω θέμα, μου αρκεί να μπορώ να κόψω τιμολόγιο γιατί θα αγοραστούν στα πλαίσια εταιρικών εξόδων

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. Θα παίξει dual boot - γι' αυτό και οι 2 δίσκοι - με Windows 11 Pro και Linux

Σκεφτόμουν λοιπόν κάτι σαν το παρακάτω (δεν καίγομαι για το RGB - θα προτιμούσα κάτι total black αλλά αν αξίζει κάτι περισσότερο σαν value for money και έχει φωτάκια ΟΚ, δεν θα πεθάνω):

CPU: AMD Ryzen 9 7950X3D 4.2GHz

Motherboard: Gigabyte X870E AORUS ELITE WIFI7

GPU: Gigabyte GeForce RTX 4080 Super 16GB GDDR6X Super Gaming OC 16G

RAM: Corsair Vengeance 64GB DDR5

Case: Lian Li O11D EVO RGB Gaming Midi Tower Κουτί

SSD: 2 x Samsung 990 PRO SSD 1TB M.2 NVMe 

Case Fans: 7 x Arctic P14 PWM PST Case Fan 140mm

CPU Cooling: NZXT Kraken 360

PSU: Seasonic VERTEX PX 1000W Full Modular 80 Plus Platinum

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα συνάδελφε

Αφού περίμενες τόσο καιρό , δεν περιμένεις και άλλο λίγο να έρθουν οι 5ΧΧΧ κάρτες και οι 9ΧΧΧ επεξεργαστές ?

Κρίμα είναι με τέτοιο budget

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σκέφτομαι αλλά ταυτόχρονα "φοβάμαι" για έκρηξη τιμών να πω την αλήθεια + οτι θεωρώ πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι από τις νέες σε normal τιμή χωρίς τέραστια λίστα αναμονής στα σχετικά κοντά. Μακάρι να κάνω λάθος βέβαια

Επεξ/σία από computeras13
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των benchmarks της 5090 και εκεί που φαίνεται οτι θα παίξουν οι τιμές (για αρχή τουλάχιστον) νομίζω οτι στο budget το οποίο θέλω να παίξω είναι όντως η 4080 Super. 

Οπότε ερχόμαστε στην απορία κατά πόσο ο 7950X3D που έχω στην σύνθεση αξίζει σε σχέση με τον 9950X3D;;;

Είναι το πρώτο μου build με AMD (καλά γενικά έχω να στήσω χρόνια desktop γενικά), οπότε κάθε βοήθεια για θέματα compatibility & quality vs cost παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...