Ducatista Δημοσ. Τρίτη στις 06:39 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:39 πμ Επειδή δεν έχω άποψη από κάμερες θα ήθελα να βγάζω βίντεο σε κοσμήματα σε πολύ κοντινή απόσταση τι πρέπει να προσέξω σε μια κάμερα και αν έχει ασχοληθεί κάποιος με το άθλημα να μου πει τιπς η και να προτείνει κανενα μοντέλο 1
tollisth Δημοσ. Τρίτη στις 05:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:37 μμ 10 ώρες πριν, Ducatista είπε Επειδή δεν έχω άποψη από κάμερες θα ήθελα να βγάζω βίντεο σε κοσμήματα σε πολύ κοντινή απόσταση τι πρέπει να προσέξω σε μια κάμερα και αν έχει ασχοληθεί κάποιος με το άθλημα να μου πει τιπς η και να προτείνει κανενα μοντέλο Καλησπέρα,αν μιλάμε για επαγγελματική δουλειά θα κοιτάξεις να πάρεις μια κάμερα που να είναι καλή Σίγουρα ένα πολύ καλό φακό παίζει μεγάλο ρόλο Αν θέλεις σταθερές λήψεις θα χρειαστείς ένα τρίποδο Αλλιώς θα πρέπει η κάμερα να έχει σταθεροποιηση αλλιώς πας σε gimbal Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε κουνημένο βίντεο τύπου mirrorless λογικά θα πας σίγουρα θα πρέπει να πάρεις κάτι σε φωτισμό και κάτι για backround Δεν ξέρω το budget που διαθέτεις αλλά σίγουρα μια καλή κάμερα με ένα καλό φακό μαζί με τα άλλα στοιχίζουν Βέβαια όλα έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα που θέλεις Σίγουρα θα χρειαστείς και σχετικά ένα καλό pc και ένα πρόγραμμα για το edit Δεν ξέρω τι γνωρίζεις και τι ξέρεις αυτά που σε αναφέρω είναι παράμετροι που πρέπει να έχεις στα υπόψιν σου 1
Ducatista Δημοσ. Τρίτη στις 06:07 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 06:07 μμ 25 λεπτά πριν, tollisth είπε Καλησπέρα,αν μιλάμε για επαγγελματική δουλειά θα κοιτάξεις να πάρεις μια κάμερα που να είναι καλή Σίγουρα ένα πολύ καλό φακό παίζει μεγάλο ρόλο Αν θέλεις σταθερές λήψεις θα χρειαστείς ένα τρίποδο Αλλιώς θα πρέπει η κάμερα να έχει σταθεροποιηση αλλιώς πας σε gimbal Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε κουνημένο βίντεο τύπου mirrorless λογικά θα πας σίγουρα θα πρέπει να πάρεις κάτι σε φωτισμό και κάτι για backround Δεν ξέρω το budget που διαθέτεις αλλά σίγουρα μια καλή κάμερα με ένα καλό φακό μαζί με τα άλλα στοιχίζουν Βέβαια όλα έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα που θέλεις Σίγουρα θα χρειαστείς και σχετικά ένα καλό pc και ένα πρόγραμμα για το edit Δεν ξέρω τι γνωρίζεις και τι ξέρεις αυτά που σε αναφέρω είναι παράμετροι που πρέπει να έχεις στα υπόψιν σου Ναι καλή θέλω απλά έχω δει ότι πρακτικά δεν μου χρειάζεται φακός δεν ξέρω καν αν ειναι αυτο που εννοώ θέλω να είναι καλή δουλειά προφανώς! pc έχω καλό αλλά στο edit αν και έκανα 1 2 βίντεο είμαι άσχετος.. τα βίντεο θέλω να τα βάλω στα σοσιαλ και σε ένα eshop που ετοιμαζω οποτε καταλαβονει κάποιος που ασχολείται τι περίπου θέλω 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. Τρίτη στις 08:42 μμ Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 08:42 μμ 2 ώρες πριν, Ducatista είπε Ναι καλή θέλω απλά έχω δει ότι πρακτικά δεν μου χρειάζεται φακός δεν ξέρω καν αν ειναι αυτο που εννοώ θέλω να είναι καλή δουλειά προφανώς! pc έχω καλό αλλά στο edit αν και έκανα 1 2 βίντεο είμαι άσχετος.. τα βίντεο θέλω να τα βάλω στα σοσιαλ και σε ένα eshop που ετοιμαζω οποτε καταλαβονει κάποιος που ασχολείται τι περίπου θέλω Dslr, mirrorless έχουν φακούς, κάποιες entry έχουν έναν γενικής χρήσης φακό που στη δουλειά που θέλεις δεν θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα Εσύ όπως καταλαβαίνω θέλεις σίγουρα ένα τρίποδο μια καλή κάμερα και μια περιστρεφομενη βάση, ιδανικά και κάποιο soft box, Light box ώστε να έχεις καθαρό background μαζί με τα κατάλληλα φώτα, όλα αυτά κοστίζουν και απαιτούν και εξοικείωση, οι παραπάνω κάμερες δεν είναι point and shoot έχουν αρκετές ρυθμίσεις που αν δεν ψαχτείς αρκετά καλύτερα μην προχωρήσεις στην αγορά τους Μήπως να σκεφτόσουν το ενδεχόμενο να κάνεις κάποια συμφωνία είτε με φωτογράφο, είτε να βρεις κάνα φοιτητή φωτογραφίας να κάνεις τη δουλειά σου?
Ducatista Δημοσ. Τρίτη στις 09:31 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 09:31 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Inuyasha είπε Dslr, mirrorless έχουν φακούς, κάποιες entry έχουν έναν γενικής χρήσης φακό που στη δουλειά που θέλεις δεν θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα Εσύ όπως καταλαβαίνω θέλεις σίγουρα ένα τρίποδο μια καλή κάμερα και μια περιστρεφομενη βάση, ιδανικά και κάποιο soft box, Light box ώστε να έχεις καθαρό background μαζί με τα κατάλληλα φώτα, όλα αυτά κοστίζουν και απαιτούν και εξοικείωση, οι παραπάνω κάμερες δεν είναι point and shoot έχουν αρκετές ρυθμίσεις που αν δεν ψαχτείς αρκετά καλύτερα μην προχωρήσεις στην αγορά τους Μήπως να σκεφτόσουν το ενδεχόμενο να κάνεις κάποια συμφωνία είτε με φωτογράφο, είτε να βρεις κάνα φοιτητή φωτογραφίας να κάνεις τη δουλειά σου? Έχω φωτογράφο αλλά δεν γίνεται στα σοσιαλ κλπ να τον ενοχλώ για το κάθε κοσμήμα επίσης τo μπάτζετ δεν είναι πρόβλημα Επεξ/σία Τρίτη στις 10:14 μμ από Ducatista
Nabuko Δημοσ. Τρίτη στις 09:53 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:53 μμ 15 ώρες πριν, Ducatista είπε και αν έχει ασχοληθεί κάποιος με το άθλημα να μου πει τιπς η και να προτείνει κανενα μοντέλο Ζήτα από κάποιον να μεταφερθεί το θέμα σου εδώ και ανέφερε και μπάτζετ https://www.insomnia.gr/forums/forum/65-φωτογραφικές-μηχανές-εξοπλισμός/
kage Δημοσ. Τετάρτη στις 01:27 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:27 πμ (επεξεργασμένο) Παρε ετοιμο Jewelry photo box π εχει κ 360 Τοτε π πουλαγαν ολοι live στις tv εβαζαν εναν φακο π γυαλιζει υπερβολικα .. Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:38 πμ από kage
cthulhucarbide Δημοσ. Τετάρτη στις 04:31 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:31 πμ Το να είσαι τελείως άσχετος και να πάρεις dslr και φακό μάκρο και να νομίζεις ότι θα βγάλεις καλό αποτέλεσμα δεν παίζει. Πρέπει να κάτσεις να μελετήσεις και να εξασκηθείς για κανα δυο χρόνια πρώτα. Δεν ξέρω τι ακριβώς θες από το βίντεο και πόσο κοντινό να είναι αλλά είμαι σίγουρος ότι με ένα καλό κινητό σύγχρονο κινητό θα κάνεις την δουλειά σου και με το παραπάνω. Αν δοκιμάσεις με κινητό και δεν βγει καλό, δεν φταίει το κινητό αλλά ο γενικότερος χειρισμός του setup, πχ ο φωτισμός
s1mplement Δημοσ. Τετάρτη στις 10:58 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:58 πμ (επεξεργασμένο) Δυο χρόνια πριν είχα αυτο το σετακι για να βγαζω φωτο τα δακτυλιδια: Canon d80 Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II Godox LST40 Portable Triple Light LED Τριποδο των 40 ευρω Εδώ ειναι κάποια απο τα αποτελεσματα Με βίντεο δεν εχω ασχοληθει αλλα θα ήταν πιο δυσκολο κατά τη γνώμη μου. Στα φωτο εκανα και crop σε photoshop και μικροαλλαγες στο white balance νομιζω Δεν λεω οτι οι φωτογραφιες ηταν τέλειες και επαγγελματικες απλά μοιράζομαι την εμπειρία μου. Για σταθερότητα λήψης χρησιμοποιούσα κινητο για να κάνω λήψη ώστε να μην ακουμπάω τρίποδο/καμερα. Από κινητό πιστεύω όλα μπορούν να γίνουν αλλά σίγουρα θα θες τρίποδο η κατι για σταθερότητα τυπο gimbal και πολύ καλό φωτισμό Είχα ρωτήσει τοτε και ποσο είναι οι επαγγελματικες φωτογραφιες και μου είπε ένας 2,5 ευρω ανα δακτυλιδι, εμενα δεν με βολευε γιατι είχα πολλα δακτυλίδια και άλλαζαν τα σχεδια συχνά. Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:01 πμ από s1mplement
Moderators Inuyasha Δημοσ. Τετάρτη στις 01:38 μμ Moderators Δημοσ. Τετάρτη στις 01:38 μμ 16 ώρες πριν, Ducatista είπε Έχω φωτογράφο αλλά δεν γίνεται στα σοσιαλ κλπ να τον ενοχλώ για το κάθε κοσμήμα επίσης τo μπάτζετ δεν είναι πρόβλημα Για αυτό τα κάνεις μαζεμένα και τα ανεβάζεις σταδιακά, ένα σωστό set up (ακόμα και αν παρελκόμενα τα πάρεις από Κίνα, Light box, φώτα, τρίποδα κτλ) κοιτάς για κάνα 1500-2000 στο νερό αν όχι παραπάνω Αν βάλεις ότι δεν έχεις ιδέα από ότι κατάλαβα πως λειτουργεί μια dslr θα επιμείνω ότι δεν αξίζει
Ducatista Δημοσ. Τετάρτη στις 02:25 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 02:25 μμ 3 ώρες πριν, s1mplement είπε Δυο χρόνια πριν είχα αυτο το σετακι για να βγαζω φωτο τα δακτυλιδια: Canon d80 Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II Godox LST40 Portable Triple Light LED Τριποδο των 40 ευρω Εδώ ειναι κάποια απο τα αποτελεσματα Με βίντεο δεν εχω ασχοληθει αλλα θα ήταν πιο δυσκολο κατά τη γνώμη μου. Στα φωτο εκανα και crop σε photoshop και μικροαλλαγες στο white balance νομιζω Δεν λεω οτι οι φωτογραφιες ηταν τέλειες και επαγγελματικες απλά μοιράζομαι την εμπειρία μου. Για σταθερότητα λήψης χρησιμοποιούσα κινητο για να κάνω λήψη ώστε να μην ακουμπάω τρίποδο/καμερα. Από κινητό πιστεύω όλα μπορούν να γίνουν αλλά σίγουρα θα θες τρίποδο η κατι για σταθερότητα τυπο gimbal και πολύ καλό φωτισμό Είχα ρωτήσει τοτε και ποσο είναι οι επαγγελματικες φωτογραφιες και μου είπε ένας 2,5 ευρω ανα δακτυλιδι, εμενα δεν με βολευε γιατι είχα πολλα δακτυλίδια και άλλαζαν τα σχεδια συχνά. Εγώ θέλω περισσότερο για βίντεο να δες παράδειγμα μια ιστορία μου https://www.facebook.com/share/155K7AfhqN/ 48 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Για αυτό τα κάνεις μαζεμένα και τα ανεβάζεις σταδιακά, ένα σωστό set up (ακόμα και αν παρελκόμενα τα πάρεις από Κίνα, Light box, φώτα, τρίποδα κτλ) κοιτάς για κάνα 1500-2000 στο νερό αν όχι παραπάνω Αν βάλεις ότι δεν έχεις ιδέα από ότι κατάλαβα πως λειτουργεί μια dslr θα επιμείνω ότι δεν αξίζει Καταλαβαίνω τι λες αλλά το μαζικά δεν γίνεται γιατί θέλω ναι μεν να κάνω eshop αλλά θέλω και στα σοσιαλ δεν μπορώ να το κάνω μαζικά το μπάτζετ δεν είναι τόσο μεγαλο πρόβλημα απλά θέλω να είναι εύκολο και όντως αν εχω θέμα σε αυτο μου φαίνεται θα συνεχίσω με το κινητό αρκεί να βρω τις κατάλληλες ρυθμίσεις
Moderators Inuyasha Δημοσ. Τετάρτη στις 02:36 μμ Moderators Δημοσ. Τετάρτη στις 02:36 μμ 11 λεπτά πριν, Ducatista είπε Εγώ θέλω περισσότερο για βίντεο να δες παράδειγμα μια ιστορία μου https://www.facebook.com/share/155K7AfhqN/ Καταλαβαίνω τι λες αλλά το μαζικά δεν γίνεται γιατί θέλω ναι μεν να κάνω eshop αλλά θέλω και στα σοσιαλ δεν μπορώ να το κάνω μαζικά το μπάτζετ δεν είναι τόσο μεγαλο πρόβλημα απλά θέλω να είναι εύκολο και όντως αν εχω θέμα σε αυτο μου φαίνεται θα συνεχίσω με το κινητό αρκεί να βρω τις κατάλληλες ρυθμίσεις Και οι dslr και οι mirroerless ακόμα και τα entry μοντέλα δεν είναι point and shoot, αν και το έχουν σαν λειτουργία δεν αξίζει για τη τιμή τους, ε, οτ άπειρες ρυθμίσεις που αν δεν ρίξεις αρκετό διάβασμα και προπόνηση βγάζοντας φώτο βίντεο δεν θα καταλάβεις ποτέ τι κάνει το καθένα, επίσης μεγάλο ρόλο παίζει ο φακός (άλλη ιστορία εδώ και μιλάμε σωστοί φακοί για κόστος 500-600 ευρώ στο φακό) Είμαι σαν να αγοράζεις ένα top smartwatch αποκλειστικά για να βλέπεις την ώρα
s1mplement Δημοσ. Τετάρτη στις 02:38 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:38 μμ (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Ducatista είπε Εγώ θέλω περισσότερο για βίντεο να δες παράδειγμα μια ιστορία μου https://www.facebook.com/share/155K7AfhqN/ Ανάλογα με το τι βιντεο θές να κάνεις θα χρειαστείς εξοπλισμο για στιριξη/κινηση κάμερας και κάποια props. Πχ αμα δεις αυτο το βιντεο έχει σχεδόν το ιδιο στην ουσια setup με το δικο μου πάνω, ο τύπος απλα τραβάει βίντεο και το δακτυλίδι το έχει σε μια περιστρεφώμενη πλατφορμα. Αν θες να τραβας B-rolls σαν αυτο που μου έστειλες θα πρεπει να έχεις εξοπλισμο για στιρηξη καμερας για οριζοντια κινηση για να ειναι πιο ομορφο και σταθερο το βιντεο. Γενικώς δεν είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση αν έχεις καταλληλο εξοπλισμό. Τα πολλά προβλήματα είναι οταν δεν έχεις επαρκη φωτισμό ή αν τρέμει η μηχανή ή αν δεν μπορεις να έχεις σωστο focus κτλ Εσυ θα πρεπει να καταλαβεις τι ειδους βιντεο θες να τραβας, να μαθεις πως λεγονται αυτα τα ειδη βιντεοσκοπισης και μετα ψαχνεις συγκεκριμενα για τροπους, εξοπλισμο. Πχ εγώ σου είπα τι χρησιμοποιησα για σταθερες φωτογραφιες, στο βίντεο πάνω σου δείχνει πως τραβας βιντεο δακτυλιδιου σε περιστρεφωμενη πλατφορμα. Η επιλογη μηχανης και φακου νομιζω δεν ειναι τοσο συμαντικη οσο ο καταλληλος εξοπλισμος για να κάνεις σωστα και ανετα την δουλεια σου Επεξ/σία Τετάρτη στις 02:38 μμ από s1mplement
Ducatista Δημοσ. Τετάρτη στις 02:39 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 02:39 μμ Μόλις τώρα, Inuyasha είπε Και οι dslr και οι mirroerless ακόμα και τα entry μοντέλα δεν είναι point and shoot, αν και το έχουν σαν λειτουργία δεν αξίζει για τη τιμή τους, ε, οτ άπειρες ρυθμίσεις που αν δεν ρίξεις αρκετό διάβασμα και προπόνηση βγάζοντας φώτο βίντεο δεν θα καταλάβεις ποτέ τι κάνει το καθένα, επίσης μεγάλο ρόλο παίζει ο φακός (άλλη ιστορία εδώ και μιλάμε σωστοί φακοί Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και τόσο όρεξη για να διαβάσω υπέθεσα ότι είναι σχετικά εύκολο με μια entry level μηχανή.... απλά πρέπει να το βρεις λίγο 3 λεπτά πριν, s1mplement είπε Ανάλογα με το τι βιντεο θές να κάνεις θα χρειαστείς εξοπλισμο για στιριξη/κινηση κάμερας και κάποια props. Πχ αμα δεις αυτο το βιντεο έχει σχεδόν το ιδιο στην ουσια setup με το δικο μου πάνω, ο τύπος απλα τραβάει βίντεο και το δακτυλίδι το έχει σε μια περιστρεφώμενη πλατφορμα. Αν θες να τραβας B-rolls σαν αυτο που μου έστειλες θα πρεπει να έχεις εξοπλισμο για στιρηξη καμερας για οριζοντια κινηση για να ειναι πιο ομορφο και σταθερο το βιντεο. Γενικώς δεν είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση αν έχεις καταλληλο εξοπλισμό. Τα πολλά προβλήματα είναι οταν δεν έχεις επαρκη φωτισμό ή αν τρέμει η μηχανή ή αν δεν μπορεις να έχεις σωστο focus κτλ Εσυ θα πρεπει να καταλαβεις τι ειδους βιντεο θες να τραβας, να μαθεις πως λεγονται αυτα τα ειδη βιντεοσκοπισης και μετα ψαχνεις συγκεκριμενα για τροπους, εξοπλισμο. Πχ εγώ σου είπα τι χρησιμοποιησα για σταθερες φωτογραφιες, στο βίντεο πάνω σου δείχνει πως τραβας βιντεο δακτυλιδιου σε περιστρεφωμενη πλατφορμα. Η επιλογη μηχανης και φακου νομιζω δεν ειναι τοσο συμαντικη οσο ο καταλληλος εξοπλισμος για να κάνεις σωστα και ανετα την δουλεια σου Κάπως έτσι το θέλω απλά αυτός παλι δεν δείχνει τις λεπτομέρειες που θέλω ούτε το χρώμα από τις πέτρες είναι θεοσκοτεινο βέβαια μπορεί απλά να θέλει αυτο το αποτέλεσμα Δες ένα βίντεο απο ενα διαμαντι που μου στέλνει η εταιρεία και δες ένα από την δικιά μου συσκευή a38a6132-f07a-42e1-af93-4fb767e9ba06 (1).mp4 17 λεπτά πριν, Ducatista είπε Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και τόσο όρεξη για να διαβάσω υπέθεσα ότι είναι σχετικά εύκολο με μια entry level μηχανή.... απλά πρέπει να το βρεις λίγο Κάπως έτσι το θέλω απλά αυτός παλι δεν δείχνει τις λεπτομέρειες που θέλω ούτε το χρώμα από τις πέτρες είναι θεοσκοτεινο βέβαια μπορεί απλά να θέλει αυτο το αποτέλεσμα Δες ένα βίντεο απο ενα διαμαντι που μου στέλνει η εταιρεία και δες ένα από την δικιά μου συσκευή a38a6132-f07a-42e1-af93-4fb767e9ba06 (1).mp4 Βασικα το δικό μου δεν το ανεβαζει είναι πάρα πολύ μεγάλο όσο και να το έκοψα τέλος πάντων τέτοια ποιότητα παίζει να πετύχω;
s1mplement Δημοσ. Τετάρτη στις 03:03 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:03 μμ 13 λεπτά πριν, Ducatista είπε Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και τόσο όρεξη για να διαβάσω υπέθεσα ότι είναι σχετικά εύκολο με μια entry level μηχανή.... απλά πρέπει να το βρεις λίγο Κάπως έτσι το θέλω απλά αυτός παλι δεν δείχνει τις λεπτομέρειες που θέλω ούτε το χρώμα από τις πέτρες είναι θεοσκοτεινο βέβαια μπορεί απλά να θέλει αυτο το αποτέλεσμα Το αποτελεσμά του δείχνει με λεπτομερεια το δακτυλύδι, δεν "λαμπει" το δακτυλιδι γιατι οι πηγές του φωτος είναι soft boxes, δεν είναι direct light που θα είχες αν χρησιμοποιούσες κινητο με flash. Το βιντεο το έκανε για να αναδείξει το προιόν με λεπτομέρεια. Εσύ μπορεί να θές να το παρουσιάσεις κάπως αλλιώς, να χρησιμοποιήσεις άλλου τυπου φωτισμό, να κάνεις και επεξεργασία βίντεο για να φανουν περισσότερο τα χρώματα. Ίσως να έβρισκες τι τυπου βιντεο θες να φτιαξεις με παραδειγματα αποτελεσματων και να ρωτησεις τι εξοπλισμο πρεπει να πάρεις και τι διαδικασίες να ακολουθήσεις. Απλα "Θελω να τραβαω βιντεο γενικα και αοριστα" δεν βοηθαει. Ίσως καλύτερα να βρεις έναν επαγγελματια που μπορει να σου κάνει coaching για να μάθεις αν σου αρέσουν τα αποτελεσματά του. Αν δεν έχεις περιορισμο στο budget και ξέρεις τι θες αυτός είναι ο γρηγορότερος τρόπος να μπεις στο "production" κατα τη γνώμη μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα