Nikos_mourk Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους! Θα ήθελα να με βοηθήσετε με μια απόφαση που θέλω να πάρω Υπάρχει ένα χώρος που έχω βρει στο νησί που μένω (Κερκυρα) όπου πουλάει τον εξοπλισμό περίπου στα 20.000 και το ενοίκιο του κτηρίου είναι στα 900€ Ο εξοπλισμός που ανέφερα παραπάνω περιέχει ότι χρειάζεται μια κουζίνα ένα μπαρ και τραπεζοκαθησματα Το κτίριο αυτό βρίσκεται πάνω σε κεντρικό δρόμο και κοντά επίσης σε διάφορα δωμάτια τριγύρω και μικρά ξενοδοχεία Αν πιστεύετε ότι θα άξιζε να ασχοληθώ τι πιστεύετε ότι θα τράβαγε περισσότερο; Παραδοσιακό φαγητό ή Καφέ κρέπες σάντουιτς και τα σχετικά;
fmarkos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Ό,τι και να κάνεις θα αποτύχεις. Αν θες να κάνεις μια επένδυση και μπαίνεις σε ένα τυχαίο φόρουμ και ζητάς ιδέες από κόσμο που πιθανώς δεν έχει ιδέα που του παν τα τέσσερα, τότε μάλλον δεν το έχεις. Μην περιμένεις να σου δώσει κάποιος σοβαρές συμβουλές, αν κάποιος θα ασχοληθει είτε θα είναι για την πλάκα του ή θα σου πει μπαρούφες. Αν θες να κάνεις μια επένδυση, εσύ πρέπει να φτειάξεις το πλάνο και να οραματιστεις τι θες και τι σου αρέσει να κάνεις. 11 1 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Περα του οτι συμφωνω απολυτα σε οτι λεει ο @fmarkos η πρώτη σκέψου που θα έπρεπε να σου έρθει στο μυαλό είναι γιατί πουλάει αυτός εξοπλισμό; Κάπου απέτυχε προφανώς και πρέπει να εντοπίσεις το λάθος του και να μην το επαναλάβεις. 3
fasolasi2 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Στις 7/1/2025 στις 12:52 ΜΜ, Αλεξανδρος A.92 είπε Περα του οτι συμφωνω απολυτα σε οτι λεει ο @fmarkos η πρώτη σκέψου που θα έπρεπε να σου έρθει στο μυαλό είναι γιατί πουλάει αυτός εξοπλισμό; Κάπου απέτυχε προφανώς και πρέπει να εντοπίσεις το λάθος του και να μην το επαναλάβεις. Τα παραπάνω και το γιατί δεν σε πρόλαβαν ηδη αλλοι αν ειναι ευκαιρία
Dinos1973 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου On 07/01/2025 at 03:21, Nikos_mourk said: Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους! Θα ήθελα να με βοηθήσετε με μια απόφαση που θέλω να πάρω Υπάρχει ένα χώρος που έχω βρει στο νησί που μένω (Κερκυρα) όπου πουλάει τον εξοπλισμό περίπου στα 20.000 και το ενοίκιο του κτηρίου είναι στα 900€ Ο εξοπλισμός που ανέφερα παραπάνω περιέχει ότι χρειάζεται μια κουζίνα ένα μπαρ και τραπεζοκαθησματα Το κτίριο αυτό βρίσκεται πάνω σε κεντρικό δρόμο και κοντά επίσης σε διάφορα δωμάτια τριγύρω και μικρά ξενοδοχεία Αν πιστεύετε ότι θα άξιζε να ασχοληθώ τι πιστεύετε ότι θα τράβαγε περισσότερο; Παραδοσιακό φαγητό ή Καφέ κρέπες σάντουιτς και τα σχετικά; εαν ηταν επικερδες το σημειο θα το κρατουσε και ο ιδιος.....
Morosana Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Το καφές ή φαγητό από μόνο του δεν λέει κάτι. Πρώτο και βασικό τι θεωρείς εσύ ιδανικό να σου αφήνει το μαγαζί στο τέλος του μήνα; Είσαι προετοιμασμένος για λιγότερα , καθόλου ή να σε βάζει μέσα; Χωρίς να έχω καθόλου γνώση από εστίαση για αρχή θα εξέταζα τα παρακάτω; Πρέπει να μάθεις το λόγο που το έκλεισε και τι χρήση του έκανε, αν πχ σέρβιρε κρέπα είναι καλός λόγος να μην το επαναλάβεις. Μπορεί να έκλεισε γιατί τον έβαζε μέσα, μπορεί να έκλεισε γιατί έβγαζε λιγότερα από αυτά που θεωρούσε ότι έπρεπε να βγάζει. Αυτός που το δούλευε ήταν ντόπιος από το νησί ή εκτός; Αν ήταν εκτός νησιού και το δούλευε σεζόν είχε ενοίκιο 11000 για 7 μήνες και όχι για 12 μαζί με το ενοίκιο για να μένει ο ίδιος. Αν εσύ είσαι ντόπιος και το σημείο έχει έστω και λίγο κίνηση το χειμώνα να μην σε βάλει μέσα και δεν έχεις ενοίκιο είσαι σε καλύτερη μοίρα από τον προηγούμενο. Είχες πάει ποτέ στο μαγαζί σαν πελάτης; Τι σου άρεσε και τι δεν σου άρεσε; Αν όχι γιατί δεν το επέλεξες; Τι θεωρείς ότι έχει περισσότερο ανάγκη το σημείο καφέ ή φαγητό; Τι κανουν καλά τα μαγαζιά που έχουν κίνηση και τι τα μαγαζιά που δεν έχουν. Αν έχει φαγητό πόσα τραπέζια έχει και πόσο προσωπικό θα χρειαστεί να λειτουργήσει σωστά, αντίστοιχα και για καφέ. Αυτό που θεωρείς εσύ νόστιμο φαγητό/σάντουιτς/καφέ θα ταιριάζει στα γούστα των επισκεπτών; Έχεις προσωπικό; Μπορείς να αναλάβεις κάποιο ρόλο ώστε να γλιτώσεις έναν ή δύο μισθους; Έχεις εμπειρία σε κάτι από τα δύο ώστε να έχεις σοβαρούς προμηθευτές που δεν θα σε εκθέσουν; Ο χώρος θέλει ανακαίνιση; Ο εξοπλισμός είναι σε καλή κατάσταση ή θα χρειαστεί να αγοράσεις επιπλέον πράγματα; Έχεις γνωριμίες με ξενοδόχους της περιοχής ώστε να σε προτείνουν και να ξέρεις από πριν τις κρατήσεις; Πόσους καφέδες σάντουιτς πρεπει να πουλήσεις για να είναι βιώσιμο και πόσα φαγητά; Τι φύρα θα έχεις και πόσο κοστίζει να πετάς πρώτες ύλες; Υπάρχει κάποιο πλάνο αξιοποίησης τους; Τι έξοδα έχει αυτό το κατάστημα σε ρεύμα νερό δημοτικά τέλη κτλ ; Τι κρυφά κόστη υπάρχουν; 1
verylife78 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου ειδικα τωρα με τις αυξησεις που εκανε "εξ αρχης" ο πουλημενος τα δημοτικα τελη θα ειναι ιδια με το ρευμα !!! μενεις κερκυρα και δεν ξερεις τι αναγκη εχει η περιοχη? οτι ειπαν και οι αλλοι. μπορω να σου πω πολλα πραγματα που λειπουν αλλα αφου δεν ξερουμε την περιοχη τι να σου πω - πουμε... Ο τουριστας ειναι τουριστας, σιγουρα φερνει χρημα αλλα πρεπει να εισαι καλος για να ερθουν και επομενοι πελατες γιατι απο ντοπιους ... εγω προσωπικα εχω καψει πολλα μαγαζια γιατι δεν μου αρεσουν, ειτε το φαι ειτε η συμπεριφορα, ειτε οι τιμες δεν μπορει να χρεωνεις μια πιτσα 15-18€ με 2 υλικα για να το παιζει γκουρμε ασε που μπηκες εγραψες ... και μετα μας εγραψες ολους κανονικα
elgol Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Ενταξει μπορει να μην μπηκε ξανα αλλα δειτε και την πρωτη απαντηση που πηρε Επειδη μενω σε νησι του Ιονιου οχι στην Κερκυρα ξερω και σουβλατζιδικο που εκλεισε και το πηρε αλλος και εχει δουλεια υπαρχουν πολλοι λογοι που καποιος φευγει αλά εννοειται οτι πρεπει να εξεταστουν ολα πριν προχωρησεις στο ανοιγμα μιας επιχειρησης υπαρχουν και θετικα ισως πχ εσπα
phanispal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, elgol είπε Ενταξει μπορει να μην μπηκε ξανα αλλα δειτε και την πρωτη απαντηση που πηρε Επειδη μενω σε νησι του Ιονιου οχι στην Κερκυρα ξερω και σουβλατζιδικο που εκλεισε και το πηρε αλλος και εχει δουλεια υπαρχουν πολλοι λογοι που καποιος φευγει αλά εννοειται οτι πρεπει να εξεταστουν ολα πριν προχωρησεις στο ανοιγμα μιας επιχειρησης υπαρχουν και θετικα ισως πχ εσπα Σε όλα αυτά τα θέματα η πλειοψηφία των απαντήσεων είναι σαν την πρώτη στο παρόν. Μηδενισμός και απολυτότητα, το μόνο που δεν έχει γραφτεί ως τώρα είναι «φίλε ανέβα στην ταράτσα και πήδα». Σίγουρα, το ότι δεν έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του δείχνει κάποια πράγματα, από την άλλη δόθηκαν και κάποιες απαντήσεις που ίσως τον βοηθήσουν να πάει στο επόμενο βήμα.
fmarkos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, phanispal είπε Σε όλα αυτά τα θέματα η πλειοψηφία των απαντήσεων είναι σαν την πρώτη στο παρόν. Μηδενισμός και απολυτότητα, το μόνο που δεν έχει γραφτεί ως τώρα είναι «φίλε ανέβα στην ταράτσα και πήδα». Σίγουρα, το ότι δεν έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του δείχνει κάποια πράγματα, από την άλλη δόθηκαν και κάποιες απαντήσεις που ίσως τον βοηθήσουν να πάει στο επόμενο βήμα. Δεν είναι μηδενισμός, όταν θες να ασχοληθείς με κάποια επιχείρηση εσύ πρέπει να βάλεις το κεφάλι σου να δουλέψει, να κάνεις έρευνα αγοράς, επιχειρηματικό πλάνο καθώς και να μελετήσεις αν αυτό που θες να κάνεις είναι κάτι που σε ευχαριστεί και είσαι έτοιμος να δώσεις όλη σου την ενέργεια γι αυτό. Απλή λογική είναι. Ότι τι δηλαδή εγώ έχω να επενδύσω 100Κ για να μια δουλειά και βγαίνω στον δρόμο και ρωτάω όποιον βρω μπροστά μου για το αν κάνω σωστά; Δεν λειτουργεί έτσι ένας επιχειρηματίας.
phanispal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δε λέω ότι έχεις άδικο, αλλά μπορείς να αποφύγεις εκφράσεις όπως «ό,τι και να κάνεις θα αποτύχεις». Φτασμένους επιχειρηματίες πριν κάνουν την πρώτη τους δουλειά δεν ξέρω πολλούς. Δεν έχω σχέση με το αντικείμενο προσωπικά, αλλά αυτό που έχω δει από γνωστούς/φίλους που έχουν επιχειρήσει, είναι ότι όσο και να χτίσουν ένα πλάνο και να δουλέψουν πάνω σε αυτό, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η δουλειά τους πάει αλλού στην πορεία και προσαρμόζονται αναλόγως. Αυτό γίνεται σιγά σιγά όμως.
fmarkos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Δε λέω ότι έχεις άδικο, αλλά μπορείς να αποφύγεις εκφράσεις όπως «ό,τι και να κάνεις θα αποτύχεις». Επειδή έχω δει αρκετούς να ξεκινάνε επιχειρήσεις με αυτή την λογική και όλοι όσοι το έκαναν έφαγαν τα μούτρα τους το λέω. Ακόμα κι εγώ όταν κοινήθηκα σε αυτή την λογική έφαγα τα μούτρα μου και όχι μόνο μία φορά.
phanispal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Κι αυτό μέσα στο παιχνίδι δεν είναι; Δε λέμε ο άλλος να επιχειρήσει στα κουτουρού βάζοντας υποθήκη το σπίτι του και να καταλήξει στο δρόμο, που κι αυτό δικό του θέμα είναι. Ο άνθρωπος για 20Κ άνοιγμα έκανε λόγο. Για πολλούς μπορεί να είναι πολλά κι αυτά, αλλά δεν είναι και για να φουντάρεις αν τα χάσεις. 1
4saken Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Αλλη μια καφετερια στην Κερκυρα...οτι χρειαζομασταν...
phanispal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Κορεσμός ναι μεν υπάρχει στην εστίαση, από την άλλη βλέπω ότι τα περισσότερα μαγαζιά είναι επιεικώς μέτρια και δουλεύουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα