Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, έχω ένα θηλυκό ημιαιμο ντατσχουντ Χ κοκερ, το οποίο είναι 10 ετών και 3 - 4 μηνών. 

Τόσα χρόνια ανέβαλλα τη στειρωση της καθώς δεν ήθελα να την ταλαιπωρησω και φοβάμαι τα χειρουργεία.

Τα τελευταία 3 χρόνια σε κάθε οίστρο είναι ανήσυχη και την πιάνει πολυουρια και πολυδιψια. Έτσι και την τελευταία φορά τρέχαμε για υπέρηχους για να αποκλείσουμε την πυομητρα. Με τον καιρό της περνάει αλλά πάντα τρέχαμε για εξετάσεις αίματος κτλ χωρια την ανησυχία της.

Τελικά τώρα πριν της έρθει ο επόμενος οίστρος το πηρα απόφαση για στειρωση. Της έχουμε πάρει αιμα για έλεγχο πριν τη διαδικασία. Έχει καλή κραση σαν σκυλί και δε νομίζω να υπάρξει θέμα ακαταλληλοτητας για στειρωση. 

Το θέμα είναι ότι φοβάμαι τη διαδικασία και τυχών μετεγχειρητικα προβλήματα, χωρίς να έχω διαβάσει κάτι.

Έχει κανείς εμπειρία από στειρωση θηλυκού σκυλου; Τι πρέπει να προσέξουμε; Θα πονάει μετά;

Να πω ότι η γιατρός μας είναι καλή - γνωστή στην περιοχή, αν και ακριβή (250 ευρω). Είπε θα την πάω πρωί και θα την παραλάβω απόγευμα. 

Επεξ/σία από philos
Δημοσ.

Αργησες παρα πολυ να την στειρωσεις. Τωρα το προβλημα ειναι αν θα αντεξει τη ναρκωση καθως ειναι μεγαλο σε ηλικια το ζωντανο.
Εγω εκανα χειρουργειο στην δικη μου στην ιδια ηλικια, αφαιρεση ωοθηκης(που ειχε ξεχασει ο προηγουμενος κτηνιατρος) και αφαιρεση σπληνα.
Αυτο που συστησε η κτηνιατρος ηταν να γινει ειδικη αναισθησια(εισπνεωμενη) με παρουσια αναισθησιολογου.
Μετεγχειρητικα δεν εχει καμμια επιπλοκη, δυο τρεις ημερες που θα εχεις το νου σου.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μόνο με το γιατρό σου θα το συζητήσεις αυτό και αν σε προβληματίζει, τότε να πάρεις και δεύτερη γνώμη από άλλον κτηνίατρο αφού αξιολογήσει την κατάσταση του ζώου. 

• Like 3
Δημοσ.

Γενικά μιλώντας οι στειρώσεις στα σκυλιά (ή τα γατιά) είναι επεμβάσεις ρουτίνας και δεν παρουσιάζουν θέματα.

Φυσικά όπως κάθε επέμβαση, από εξαγωγή φρονιμίτη μέχρι ανοιχτής καρδιάς, έχει τα πιθανά ρίσκα. Προσωπικά είχα στειρώσει τη δικιά μου χωρίς θέμα (επιστροφή στο σπίτι) όπως και τα αρσενικά γατιά μου. Βέβαια όλα αυτά έγιναν σε νεαρή ηλικία των ζώων. Θεωρώ (δεν είμαι γιατρός) ότι σίγουρα είναι καλύτερα όσο νεαρότερος είναι ο οργανισμός. Από την άλλη βέβαια αφού η (καλή) γιατρός έχει κάνει τους ελέγχους της και είδε ότι είναι οκ δε νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς

Αναφορικά με το "μετά", στην δική μας περίπτωση ήρθε στο σπίτι μετά την επέμβαση. Ήταν ακόμα υπό την επήρεια της νάρκωσης στα πίσω πόδια και άρα δεν περπατούσε. Μετά από λίγο ήθελε να κατουρήσει αλλά δεν ήθελε να το κάνει μέσα στο σπίτι και προσπάθησε να συρθεί έξω (τότε είχαμε κήπο). Φυσικά την πήραμε αγκαλιά και την βγάλαμε έξω. Παρενέργειες ή κάποιο πόνο δεν φάνηκε να έχει

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, haris_216 είπε

Γενικά μιλώντας οι στειρώσεις στα σκυλιά (ή τα γατιά) είναι επεμβάσεις ρουτίνας και δεν παρουσιάζουν θέματα.

Ειναι μεγαλη,δεν ειναι ρουτινα πλεον.

13 ώρες πριν, philos είπε

Τόσα χρόνια ανέβαλλα τη στειρωση της καθώς δεν ήθελα να την ταλαιπωρησω και φοβάμαι τα χειρουργεία.

Απο δικαιολογιες μια χαρα βλεπω.
Ρωτα εναν κτηνιατρο και ασε τα φορουμ.
Ειναι δυσκολη ηλικια πλεον για επεμβασεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...