Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή χρονιά στην ομάδα, σκέφτομαι να πάω σε μια μικρή αναβάθμιση στo ήδη υπάρχον pc και το μπατζετ είναι τα 600€-700€

Έχουμε και λέμε η μητρική που έχω είναι η ASUS PRIME B350M-K 

Η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής είναι αυτοί που φαίνονται στο screenshot.

Το τροφοδοτικό είναι ένα Nitrox FP-650 v2.2

Η χρήση του υπολογιστή είναι για ένα game στον ελεύθερο χρόνο πχ Call Of Duty Warzone, God Of War..

Μια πρόταση για το τι πρέπει να αλλάξω για να το βελτιώσουμε λίγο. Δεν έχω και τις τρελές απαιτήσεις για τα γραφικά να τα τρέχω σε Ultra κτλ.Screenshot2025-01-06125315.png.75d87625ab43967a9617f23deff3830a.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- cpu 5600 ~90Ε,

- gpu 6600XT ~220Ε τώρα πια (είχε πέσει στα 190Ε πριν τα Χριστούγεννα...)

ή 4060 ~310Ε. Ανάλογα μέχρι πόσα χρήματα θες να ξοδέψεις. 

-  Έχεις NVMe δισκο? Μπορείς να πάρεις έναν  Teamgroup MP44 1TB ~68E

- η μητρική σου μόνο 2 θέσεις RAM έχει? Εγώ θα έμενα με τα 16GB. Εκτός μόνο αν έβρισκες να τα πουλήσεις σε κάποια σχετικά καλή τιμή. Αλλιώς, χωρίς να πουλήσεις τις παλιές, δεν θα πέταγα λεφτά για να αλλάξω μνήμες. 

Το σκεπτικό είναι να μην πετάξεις πολλά λεφτά. Gpu και NVMe μπορούν μετά να μεταφερθούν σε νέο PC αν αποφασίσεις στο μέλλον να αγοράσεις καινούργιο, και ο 5600 μπορεί να μείνει σε αυτό και να ξαναβάλεις πάνω την 5500 και να το κρατήσεις σαν 2ο ή να το πουλήσεις. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.

Nα φανταστώ θα μείνεις με κάποια 1080p οθόνη;

Με το budget αυτό θα πήγαινα σε CPU 5700X3D (ο καλύτερος διαθέσιμος gaming της πλατφόρμας) στα 215€. Θα σου κρατήσει αρκετά χρόνια και μπορεί να σηκώσει και τις καλύτερες κάρτες της αγοράς. Θα ξεχάσεις τυχαίες βυθίσεις των fps λόγω CPU σε games όπως το warzone.

Τα 16GB ram σιγά σιγά αρχίζουν να γίνονται οριακά αλλά ακόμα δε θα έχεις σοβαρό πρόβλημα. Προσωπικά μόνο στο youtube σε κάποια παιχνίδια έχω δει διαφορές στα 0.1% και 1% lows και μόνο στο last of us στα average fps. Θα πήγαινα σε 32GB καθώς το χωράει το budget σου και θα πουλούσα το παλιό kit.

Από κάρτες συμφωνώ με τις προτάσεις του sattack. Εναλλακτικά και μια 6700XT μεταχειρισμένη στα 250€ θα ταιριάξει γάντι με ryzen 5xxx (λίγο ταχυτερη από την 4060 σε καθαρή ιπποδύναμη και με 12GB vram αντί για 8gb.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, sattack said:

- gpu 6600XT ~220Ε τώρα πια (είχε πέσει στα 190Ε πριν τα Χριστούγεννα.

Εννοείς 6600; Γιατί, 6600xt κάτω από 569e δεν βλέπω. Γιατί άραγε κάνει τοσο ακομα;  

2 hours ago, styltsos said:

Το τροφοδοτικό είναι ένα Nitrox FP-650 v2.2

Το τροφοδοτικο αυτό το βλέπω γιά πυροτέχνημα... 

Αν έχεις τόσο σφιχτό budget, θα πας σε απόλυτα vfm και φτηνα parts

5600 cpu δλδ, 6600 gpu (αν και σε παίρνει και γιά 4060), 2x16 μνήμη στα 3200 και τον nvme που σου είπε ο @sattack και φυσικά ένα seasonic gold τροφοδοτικό (βρίσκεις και με 65e) γιά να μη τα πάρεις κάποια στιγμή όλα στο χέρι

Επεξ/σία από Coscas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bebius είπε

Με το budget αυτό θα πήγαινα σε CPU 5700X3D (ο καλύτερος διαθέσιμος gaming της πλατφόρμας) στα 215€. Θα σου κρατήσει αρκετά χρόνια και μπορεί να σηκώσει και τις καλύτερες κάρτες της αγοράς. Θα ξεχάσεις τυχαίες βυθίσεις των fps λόγω CPU σε games όπως το warzone.

Με αυτήν την "γυμνή" μητρική; Δεν θα το 'λεγα! Μάλλον για throttling θα πάει με τον 5700X3D.

Όπως ειπώθηκε ήδη. Καλύτερα να πάρει 5600. Επίσης το τροφοδοτικό του δεν είναι "για πολλά", οπότε η τυχόν 6700ΧΤ θέλει και τροφοδοτικό!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα τα παραπάνω είναι σωστά, απλώς αν καταλήξεις να πάρεις και cpu και gpu και μνήμη και τροφοδοτικό και Nvme, ε, μετά δεν σου μένει τίποτα άλλο! Παίρνεις και μια μητρική Β550 και έχεις ένα πλήρες νέο PC και το παλιό το κρατάς για 2ο ή το πουλάς! Δεν εχει νόημα να αλλάξεις όλα τα υπόλοιπα και να κρατήσεις μια τόσο παλιά μητρική μόνο! 

Αν κανεις κάτι τέτοιο, το μόνο που θα δεις είναι αν το παλιό σου κουτί είναι σχετικά καλό το κρατάς για το νέο pc και αγοράζεις το απολύτως φτηνότερο κουτί για να στεγάσει το παλιό pc (για 2ο ή για να το πουλησεις), ή βρίσκεις την ευκαιρία να αγοράσεις και νέο κουτί που θα σου αρέσει περισσότερο για το νέο PC! 😆

Πάντως ναι, φαντάσου να αλλάξεις όλα τα υπόλοιπα, να βάλεις τα παλιά σε ένα συρτάρι και να μείνεις μόνο με 1 PC όπου θα χρησιμοποιήσεις μόνο αυτήν την παλιά μητρική! Δε λέει καθόλου! 😆 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Με αυτήν την "γυμνή" μητρική; Δεν θα το 'λεγα! Μάλλον για throttling θα πάει με τον 5700X3D.

Όπως ειπώθηκε ήδη. Καλύτερα να πάρει 5600. Επίσης το τροφοδοτικό του δεν είναι "για πολλά", οπότε η τυχόν 6700ΧΤ θέλει και τροφοδοτικό!

Γύρω στα 100w τραβάει σε stress test. Σε παιχνίδια άντε να πηγαίνει 60-70W. Ειδικά αν τον πας -30 CO που το σηκώνουν όλοι όπως αναφέρεται, δεν νομίζω να υπάρχει mobo που δεν μπορεί να τον τρέξει, σε οποιαδήποτε load.

Για το τροφοδοτικό ειπώθηκε ήδη ότι χρειάζεται αλλαγή έτσι κι αλλιώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, sattack said:

Όλα τα παραπάνω είναι σωστά, απλώς αν καταλήξεις να πάρεις και cpu και gpu και μνήμη και τροφοδοτικό και Nvme, ε, μετά δεν σου μένει τίποτα άλλο! Παίρνεις και μια μητρική Β550 και έχεις ένα πλήρες νέο PC και το παλιό το κρατάς για 2ο ή το πουλάς! Δεν εχει νόημα να αλλάξεις όλα τα υπόλοιπα και να κρατήσεις μια τόσο παλιά μητρική μόνο! 

Αν κανεις κάτι τέτοιο, το μόνο που θα δεις είναι αν το παλιό σου κουτί είναι σχετικά καλό το κρατάς για το νέο pc και αγοράζεις το απολύτως φτηνότερο κουτί για να στεγάσει το παλιό pc (για 2ο ή για να το πουλησεις), ή βρίσκεις την ευκαιρία να αγοράσεις και νέο κουτί που θα σου αρέσει περισσότερο για το νέο PC! 😆

Πάντως ναι, φαντάσου να αλλάξεις όλα τα υπόλοιπα, να βάλεις τα παλιά σε ένα συρτάρι και να μείνεις μόνο με 1 PC όπου θα χρησιμοποιήσεις μόνο αυτήν την παλιά μητρική! Δε λέει καθόλου! 😆 

Μην το λες...Εγώ , κράτησα την Β450 που είχα και την αξιοποίησα. Και όχι μόνο την MSi VDH PLUS αλλά και την φτηνότερη MSI Pro M2 (Αυτήν έχω τώρα. Χωρίς ψύκτρα στα vrm) και έβαλα τον 5600. Mιά χαρά τον σηκώνει  Αυτό δεν μας έλεγαν όταν είχαν πρωτοβγεί τότε οι μητρικές; Αυτό δεν μας λένε τώρα με τις Β550-650;

Ε, δεν είναι ώρα να την αξιοποιήσει; Θα κάνει τρομερή οικονομία και οι επιδόσεις θα είναι οι ίδιες. Και δεν έχει και τρομερές απαιτήσεις

Επεξ/σία από Coscas
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Coscas είπε

Μην το λες...Εγώ , κράτησα την Β450 που είχα και την αξιοποίησα. Και όχι μόνο την MSi VDH PLUS αλλά και την φτηνότερη MSI Pro M2 (Αυτήν έχω τώρα. Χωρίς ψύκτρα στα vrm) και έβαλα τον 5600. Mιά χαρά τον σηκώνει  Αυτό δεν μας έλεγαν όταν είχαν πρωτοβγεί τότε οι μητρικές; Αυτό δεν μας λένε τώρα με τις Β550-650;

Ε, δεν είναι ώρα να την αξιοποιήσει; Θα κάνει τρομερή οικονομία και οι επιδόσεις θα είναι οι ίδιες. Και δεν έχει και τρομερές απαιτήσεις

Δε λέω ότι δεν σηκώνει η μητρική οποιονδήποτε νέο cpu! 

Λέω ότι δεν είναι efficient να ξοδέψει τόσα χρήματα με αυτό τον τρόπο! 

Θα μείνει με 1 pc (και με παλιά μητρικη σε αυτό) ενώ με περίπου 100Ε ακόμα θα εχει 2 PC και το παλιό θα το κάνει ή 2ο για την οικογένεια του ή θα το πουλήσει! 

Δημοσ.
Just now, sattack said:

Δε λέω ότι δεν σηκώνει η μητρική οποιονδήποτε νέο cpu! 

Λέω ότι δεν είναι efficient να ξοδέψει τόσα χρήματα με αυτό τον τρόπο! 

Θα μείνει με 1 pc (και με παλιά μητρικη σε αυτό) ενώ με περίπου 100Ε ακόμα θα εχει 2 PC και το παλιό θα το κάνει ή 2ο για την οικογένεια του ή θα το πουλήσει! 

Να την αξιοποιήσει λέμε. Eγώ προσωπικά, τόσα χρόνια που έχω pc (δεκαετίες δλδ), όλο μας έλεγαν αναβάθμιση και πάντα ήταν νέο pc. 1η φορά αναβάθμισα κυριολεκτικά με την B450. Και το χάρηκα

Τα 100 αυτά ευρω, μπορεί να τα δώσει σε μιά καλύτερη gpu. Οπως και σε ένα καλό τροφοδοτικό gold που θα του μείνει και θα αξίζει περισσότερο από μιά μητρική που δεν θα δεί τπτ απο επιδόσεις.

Και δεν δίνει και πολλά. 600-700 είπε

Ατομα που δίνουν λίγα λεφτά, κάνουν κάθε 4-6 χρόνια αλλαγή pc και μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει όλα 

• Like 1
Δημοσ.

😄 Πάμε παλι: 

- εσύ λες να παρει καινούργια: cpu+gpu+μνήμες+psu+nvme, να τα βάλει επάνω στην παλιά μητρική, να έχει 1 μόνο PC και όλα τα παλιά εξαρτήματα να τα βάλει στο συρτάρι. Οκ, είναι μια σεβαστή πρόταση! 

- εγώ λεω: άμα είναι να τα πάρει όλα αυτά: καινουργια cpu+gpu+μνήμες+psu+nvme, ας πάρει και μια καινούργια μητρική και να έχει έτσι 2 PC και το παλιό να το κάνει κάτι άλλο ή να το πουλήσει. 

Αυτό που λέω εγώ είναι ανεξάρτητο από το πόσα λεφτά θα πληρώσει για τα (cpu+gpu+μνήμες+psu+nvme). Είτε δώσει 500, είτε δώσει 600, είτε δώσει 1000, δεν παιζει ρόλο!

Ότι και να δώσει για αυτά, πάντα θα βρίσκεται μόνο μια μητρική μακριά από το να έχει 2 αντί για 1 PC! 😄

Νομίζω το εξήγησα το σκεπτικό όσο πιο αναλυτικά μπορούσα, ελπίζω να έγινα κατανοητός. 

Τώρα, αν κάποιος καταλάβε καλά και τα 2 σκεπτικά, από εκεί και πέρα ας κάνει οποίο από τα 2 θέλει! 

Δημοσ.
14 minutes ago, sattack said:

😄 Πάμε παλι: 

- εσύ λες να παρει καινούργια: cpu+gpu+μνήμες+psu+nvme, να τα βάλει επάνω στην παλιά μητρική, να έχει 1 μόνο PC και όλα τα παλιά εξαρτήματα να τα βάλει στο συρτάρι. Οκ, είναι μια σεβαστή πρόταση! 

- εγώ λεω: άμα είναι να τα πάρει όλα αυτά: καινουργια cpu+gpu+μνήμες+psu+nvme, ας πάρει και μια καινούργια μητρική και να έχει έτσι 2 PC και το παλιό να το κάνει κάτι άλλο ή να το πουλήσει. 

Αυτό που λέω εγώ είναι ανεξάρτητο από το πόσα λεφτά θα πληρώσει για τα (cpu+gpu+μνήμες+psu+nvme). Είτε δώσει 500, είτε δώσει 600, είτε δώσει 1000, δεν παιζει ρόλο!

Ότι και να δώσει για αυτά, πάντα θα βρίσκεται μόνο μια μητρική μακριά από το να έχει 2 αντί για 1 PC! 😄

Νομίζω το εξήγησα το σκεπτικό όσο πιο αναλυτικά μπορούσα, ελπίζω να έγινα κατανοητός. 

Τώρα, αν κάποιος καταλάβε καλά και τα 2 σκεπτικά, από εκεί και πέρα ας κάνει οποίο από τα 2 θέλει! 

Χα χα! Πάμε! 😄

Εγώ λέω να πουλήσει ό,τι παλιό (cpu+gpu+μνήμες) και να κρατήσει την μητρική. Γιατί να κάνει 2ο pc; Περισσότερα πιάνουν τα μεμονωμένα parts

Αν και επειδή δεν θα πιάσουν πολλά, σχεδόν δεν τα υπολογίζω

H πλάκα είναι που στο τέλος, θα "αρπαχτουμε" εμείς και τον op δεν τον βλέπω να εμφανίζεται...Χα χα! 😄

• Like 1
  • Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...