atheatos Δημοσ. Παρασκευή στις 09:33 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:33 μμ Κάνε μια τελευταία προσπάθεια με το diskutility και κανε erase τον σκληρό σε mac os extended journaled (hfs+) και δοκιμασε ξανά την διαδικασία του Internet recovery. By the way ναι γινεται η εγκατάσταση του λειτουργικού σε εξωτερικό σκληρό απλά με επιπτώσεις στην ταχύτητα λόγω USB.
manos04 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:00 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 10:00 μμ Μπήκα στο first aid Φαίνεται καλά ο δισκος;
epinki Δημοσ. Παρασκευή στις 10:32 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:32 μμ 17 λεπτά πριν, manos04 είπε Φαίνεται καλά ο δισκος; Μια χαρά είναι ο δίσκος (ενδέχεται να τον επισκεύασε το First Aid), οπότε βγαίνει από κάδρο σαν πιθανός πρόξενος του σφάλματος. Κατά την γνώμη μου πλέον, μιας και τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν έχω κάτι άλλο να προτείνω, συμπερασματικά· 1. Το download δεν κατέβηκε σωστά, οπότε κάνεις μια δεύτερη προσπάθεια. 2. Αν παρ' ελπίδα το σφάλμα επιμείνει ίσως πρόκειται πλέον για την ακραία περίπτωση αλλοίωσης κάποιου firmware που παρεμποδίζει την εγκατάσταση. Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και το μηχάνημα πρέπει να πάει στο service.
manos04 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:37 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 10:37 μμ Οκ ευχαριστώ το κάνω άλλη μία με wifi και μετά κάνω reinstall mountain lion.ok;
epinki Δημοσ. Παρασκευή στις 10:46 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:46 μμ 2 λεπτά πριν, manos04 είπε Οκ ευχαριστώ το κάνω άλλη μία με wifi και μετά κάνω reinstall mountain lion.ok; Ναι κάνεις reinstall mountain lion ή όποια άλλη version καθοριστεί από το download center. Καλή επιτυχία !. 🙂 1
manos04 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:54 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 10:54 μμ Σας ευχαριστώ όλους ότι και να γίνει. Τελικά δεν έγινε κάτι. Προσπάθησα άλλες δύο φορές. Βγάζει το ίδιο σφάλμα. Πιθανόν έχει πρόβλημα. Χειροκίνητα δεν μπαίνει κάπως το λειτουργικο; Με bootable flash?
atheatos Δημοσ. χθες στις 12:53 πμ Δημοσ. χθες στις 12:53 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, manos04 είπε Σας ευχαριστώ όλους ότι και να γίνει. Τελικά δεν έγινε κάτι. Προσπάθησα άλλες δύο φορές. Βγάζει το ίδιο σφάλμα. Πιθανόν έχει πρόβλημα. Χειροκίνητα δεν μπαίνει κάπως το λειτουργικο; Με bootable flash? Μπαίνει . Αλλά είναι πιο εύκολο να το φτιάξεις μέσα από Mac. Υπάρχει τρόπος να το φτιάξεις και σε windows αλλά θέλει περισσότερη δουλειά και προγραμμα όπως το transmac. Μα καλά αυτός που το είχε δεν έφτιαξε ποτέ bootable stick να το έχει για ώρα ανάγκης. Ακόμα και από timemchine backup μπορείς να κανείς boot. Πιστεύω ότι η καλωδιωταινια του σκληρού έχει πρόβλημα ή κάτι τέτοιο. Για αυτό σου συνιστώ να δοκιμάσεις σε έναν εξωτερικό την ίδια διαδικασία.Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις με Linux installation usb γιατί όπως έγραψα και σε έναν με iMac σε άλλο τοπικ, το μηχάνημα είναι αρκετά παλιό ωστε να τρέξει αξιοπρεπώς σύγχρονο Mac OS. Δοκίμασε με ένα Linux usb να σιγουρευτούμε ότι μηχανικά δεν υπάρχει θέμα τουλάχιστον. Επεξ/σία χθες στις 12:54 πμ από atheatos
manos04 Δημοσ. χθες στις 05:54 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 05:54 πμ (επεξεργασμένο) Έχω φτιάξει με το transmac απλά δεν ήξερα το τρόπο πως να το εγκαταστήσω. Να το δούμε. Αλλά θα ήθελα να δοκιμάσουμε με Linux.Πες μου διανομή, κάποια ελαφριά και θα βρω τρόπο να το κάνω bookable USB και να δοκιμάσω. Η εμπειρία μου με Linux είναι ότι έχω δει με live cd. 5 ώρες πριν, atheatos είπε καλά αυτός που το είχε δεν έφτιαξε ποτέ bootable stick να το έχει για ώρα ανάγκης. Αυτός το είχε για πέταμα. Άλλη Χώρα, άλλος κόσμος. Με το mac του 2010 θα ασχοληθούν εξω; Πως του δίνεις εντολή να διαβάσει από το στικακι, είτε το os είτε το Linux? Επεξ/σία χθες στις 06:01 πμ από manos04
manos04 Δημοσ. χθες στις 10:07 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 10:07 πμ (επεξεργασμένο) Έβαλα bootable USB Linux mint και το είδε. EFI. Το έκανα με το Rufus. Έγινε η εγκατάσταση κανονικά. Είναι η έκδοση cinnamon. Έχει κατεβάσει drivers, έχω internet, το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι η αυξημένη cpu μόλις μπω σε mozila, και γενικά αργεί να φορτώσει στην εκκίνηση. Θερμοκρασία cpu βλέπω γύρω στα 60. Πάντως δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα. Λέτε να κατεβάσω κάποια πιο ελαφριά έκδοση; Στη φωτο τρέχει 720p. H Θερμοκρασία πολύ ανεβασμένη είναι για το μηχάνημα; Επεξ/σία χθες στις 12:55 μμ από manos04
epinki Δημοσ. χθες στις 12:59 μμ Δημοσ. χθες στις 12:59 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, manos04 είπε Έχει μηχανικό πρόβλημα μάλλον όπως είπε ο φίλος πιο πάνω, η ταινία που συνδέει το δίσκο. Σε μηχανικό πρόβλημα δεν θα μπορούσες να τρέξεις το Erase, ούτε το First Aid που άλλωστε δεν εντόπισε κάτι. Επεξ/σία χθες στις 01:01 μμ από epinki
manos04 Δημοσ. χθες στις 01:17 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 01:17 μμ Πάντως μ αυτά τα Linux τρώει κολλήματα. Αργεί πολύ στην εκκίνηση.
atheatos Δημοσ. χθες στις 02:35 μμ Δημοσ. χθες στις 02:35 μμ (επεξεργασμένο) Παιδιά χωρίς ssd μην περιμένετε να τρέξει τίποτα. Mπορεί να θέλει αλλαγή ή θερμοσγωγιμη πάστα στο cpu. Επίσης η καλωδιοταινια έχει παρατηρηθεί ότι εμποδίζει την εγκατάσταση του mac os για καποιο λογο όταν έχει φθορα , ενώ σε αλλα λειτουργικά αυτή η φθορά δεν επηρεάζει την εγκατάσταση τους. Σαν να έχει το mac os κάποια λειτουργία που κάνει detect την επικοινωνία με τον σκληρό και να διακόπτει την εγκατάσταση στο πρώτο σφάλμα ενώ σε αλλα λειτουργικά συνεχίζεται γιατι μπορεί να έχουν μεγαλύτερο delay time . Επεξ/σία χθες στις 02:59 μμ από atheatos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα