epinki Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Προτού προχωρήσεις προτείνω να ακολουθείς μόνο πρακτικές του Mac OS. Ανάμειξη πρακτικών Windows και Mac OS απλά “δεν παίζει”. Αφού τελικά και σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ο δίσκος είναι εν τάξει, δοκίμασε τα εξής· 1. Boot στο Internet Recovery. 2. Άνοιξε το Disk Utility, επίλεξε στην διπλανή στήλη το πρώτο εικονίδιο του δίσκο, click το μπουτόν Erase (και όχι partition που είχες επιλέξει). Επιλέγεις Mac OS Extended (Journaled) format & Guid Partition Map και click Apply. 3. Τώρα θα πρέπει να κατεβάσεις τον MacOS Installer. Restart και κράτησε πατημένα τα πλήκτρα Option-Shift-Command-R, για επανεγκατάσταση της έκδοσης του macOS που συνόδευε το μηχάνημα ή της πιο κοντινής που είναι διαθέσιμη. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου από epinki
manos04 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Θα το κοιτάξω φίλε μου πάλι, μόλις βρω λίγο χρόνο. Σ ευχαριστώ.
manos04 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Τα έκανα φίλε μου κατά γράμμα αυτά που είπες, αλλά στο 3ο σκέλος, στην επανεκκίνηση με τα πατημένα πλήκτρα, μου αναβοσβήνει τον φάκελο με ερωτηματικό.
atheatos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 41 λεπτά πριν, manos04 είπε Τα έκανα φίλε μου κατά γράμμα αυτά που είπες, αλλά στο 3ο σκέλος, στην επανεκκίνηση με τα πατημένα πλήκτρα, μου αναβοσβήνει τον φάκελο με ερωτηματικό. Είσαι σίγουρος ότι πατάς τα σωστά πλήκτρα κατά την εκκίνηση. Με τι πληκτρολόγιο είσαι και πως είναι συνδεδεμένο στο mac?
manos04 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, atheatos είπε Είσαι σίγουρος ότι πατάς τα σωστά πλήκτρα κατά την εκκίνηση. Με τι πληκτρολόγιο είσαι και πως είναι συνδεδεμένο στο mac? Είμαι με πληκτρολόγιο windows με θύρα usb. Ανταποκρίνεται το πληκτρολόγιο. Μπαίνω κανονικά στο recovery. Τώρα τα πλήκτρα που πατάω είναι το πλήκτρο των win. για το command, το option είναι το alt δεξιά από το πλήκτρο των win, και shift αυτό που είναι αριστερά πάνω από το ctrl. Επίσης συνδέω ethernet. Βλέπω ότι ανταποκρίνονται τα πλήκτρα, γιατί αν δεν τα πατήσω στην εκκίνηση βλέπω μόνο τον άδειο φάκελο να αναβοσβήνει. Είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα mac mini που είναι λίγο παλιότερα, έχουν υποστήριξη μέσω internet, ώστε να κατεβάσουν το λειτουργικό; Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από manos04
epinki Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 13 ώρες πριν, manos04 είπε Τα έκανα φίλε μου κατά γράμμα αυτά που είπες, αλλά στο 3ο σκέλος, στην επανεκκίνηση με τα πατημένα πλήκτρα, μου αναβοσβήνει τον φάκελο με ερωτηματικό. Τα μηχανήματα που έχουν πρόσβαση στο Internet Recovery βάσει παλαιότητας (για κατέβασμα του macOS) είναι τα εξής, όπου περιλαμβάνεται και το δικό σου. MacBook Air (11 and 13” από late 2010) MacBook (13” από mid-2010) MacBook Pro (13, 15 and 17” από mid-2010) Mac mini (από mid-2010) iMac (21.5 & 27” από mid-2010) Σε boot λοιπόν θα πρέπει πρώτα να εμφανισθεί το Apple logo ή η υδρόγειος σφαίρα. Ο φάκελος πάντως υποδεικνύει ότι το μηχάνημα σου δεν έχει ένα ισχύον boot/startup partition. Περίεργο, αφού θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί κατά το erase. Για boot λοιπόν με command-alt-R, επίλεξε το πρώτο εικονίδιο και τρέξε το First Aid να δούμε αν προκύψει κάποιο σφάλμα. Και βλέπουμε. Επίσης περίεργα είναι τα δυο εικονίδια Install MacOS X & Untitled. Το erase το εκανες σύμφωνα με τις οδηγίες μου, σωστά;.
manos04 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 19 λεπτά πριν, epinki είπε Επίσης περίεργα είναι τα δυο εικονίδια Install MacOS X & Untitled. Το erase το εκανες σύμφωνα με τις οδηγίες μου, σωστά;. Ναι έτσι το έκανα, οπως μου είπες. 20 λεπτά πριν, epinki είπε Για boot λοιπόν με command-alt-R, επίλεξε το πρώτο εικονίδιο και τρέξε το First Aid να δούμε αν προκύψει κάποιο σφάλμα. Και βλέπουμε. Θα το κάνω το απόγευμα και θα σου πω. 21 λεπτά πριν, epinki είπε Σε boot λοιπόν θα πρέπει πρώτα να εμφανισθεί το Apple logo ή η υδρόγειος σφαίρα. Εμφανίζονται και τα δύο. Αλλά μετά όταν ρωτάει για κατέβασμα των mountain Lion και πατάω agree, μου βγάζει μήνυμα, your computers eligibity will be verified with Apple, και αφού πατήσω continue, μου βγάζει σφάλμα.
epinki Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 42 λεπτά πριν, manos04 είπε Εμφανίζονται και τα δύο. Αλλά μετά όταν ρωτάει για κατέβασμα των mountain Lion και πατάω agree, μου βγάζει μήνυμα, your computers eligibity will be verified with Apple, και αφού πατήσω continue, μου βγάζει σφάλμα. Πριν πατήσεις continue και εφ' όσον στην κορυφή της οθόνης υπάρχει η βεντάλια του Wi-Fi, click επάνω της οπότε θα πρέπει να δεις το Wi-Fi σου. Επίλεξε το για να συνδεθείς και τότε νομίζω ότι θα σου επιτραπεί να συνεχίσεις.
manos04 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, epinki είπε Πριν πατήσεις continue και εφ' όσον στην κορυφή της οθόνης υπάρχει η βεντάλια του Wi-Fi, click επάνω της οπότε θα πρέπει να δεις το Wi-Fi σου. Επίλεξε το για να συνδεθείς και τότε νομίζω ότι θα σου επιτραπεί να συνεχίσεις. Έχεις δίκιο θα το προσπαθήσω κι έτσι. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από manos04
epinki Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, manos04 είπε Αφού όμως είμαι ήδη συνδεδεμένος με το ethernet. Έχει διαφορά αν είσαι ασύρματα; Δεν το πρόσεξα ότι είσαι συνδεδεμένος με ethernet (ίσως το μηχάνημα να μην μπορεί λόγω έλλειψης λειτουργικού), οπότε λογικά θα έπρεπε το μηχάνημα να είχε πιστοποιηθεί από την Apple. Για δοκίμασε κι αυτό. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από epinki
manos04 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Δοκίμασα με wi fi .Η αλήθεια ήταν ότι τώρα η υδρόγειος γυρνούσε καμιά ώρα και παραπάνω, και η μπάρα προχωρούσε σιγά σιγά. Και στο μόντεμ έβλεπα ότι κατεβάζει πράμα από τα φωτάκια που αναβοσβηναν. Λέω αυτό είναι. Πάμε μετά στη γλώσσα αφού τελείωσε, αλλά ελληνικά δεν βλέπω για την εγκατάσταση. Πάω στα Αγγλικά. Πηγαίνω για εγκατάσταση,αλλά μου βγάζει σφάλμα πάλι. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από manos04
atheatos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 12 λεπτά πριν, manos04 είπε Δοκίμασα με wi fi .Η αλήθεια ήταν ότι τώρα η υδρόγειος γυρνούσε καμιά ώρα και παραπάνω, και η μπάρα προχωρούσε σιγά σιγά. Και στο μόντεμ έβλεπα ότι κατεβάζει πράμα από τα φωτάκια που αναβοσβηναν. Λέω αυτό είναι. Πάμε μετά στη γλώσσα αφού τελείωσε, αλλά ελληνικά δεν βλέπω για την εγκατάσταση. Πάω στα Αγγλικά. Πηγαίνω για εγκατάσταση,αλλά μου βγάζει σφάλμα πάλι. Μάλλον ο σκληρός τα έχει παίξει. Δεν έχεις κανένα εξωτερικό usb3 σκληρό (κατά προτίμηση ssd) να κάνεις την εγκατάσταση εκεί?
manos04 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Λες να ναι αυτό; 100% υγεία είχε με το sentinel. Έχω ένα usb 2 εξωτερικό HDD 2.5. Και πως θα κάνω εγκατάσταση σε εξωτερικό. Γίνεται; Και μετά κάθε φορά που θα τ ανοίγω θα έχω καρφωμένο τον σκληρό; Ή θα το κάνω μια φορά για να δοκιμάσω; Και άμα είναι να το ανοίξω πάλι και να πάω να πάρω έναν ssd να του βάλω; Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από manos04
epinki Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Όπως φαίνεται στο support document το σφάλμα μπορεί να προκύψει για πολλούς και διάφορους λόγους. Κατ' εμέ κύριος ύποπτος είναι ο δίσκος. Ανεξάρτητα από το τι έδειξε το sentinel, σου συνιστώ και πάλι να τρέξεις το First Aid του Disk Utility.
manos04 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Ok Θα το κάνω. Ευχαριστώ. Απλά επειδή το είδα μπήκε με το wifi και κατέβαζε το άφησα. Ευχαριστώ και πάλι. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από manos04
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα