Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηρθε στην κατοχή μου αυτό από έναν φίλο. Απλά κατέβασα το mountain lion σε dmg αρχείο, και προσπαθώ να το κάψω σε ένα dvd, με το transmac.

Το αρχείο είναι 4,14 γιγα αλλά μου λέει το πρόγραμμα ότι είναι πολύ μεγάλο για το dvd.  Σε bootable flash δεν ξέρω να το κάνω.

Μου είπαν ότι μόλις εγκαταστήσεις το macmini στο ιντερνετ θα κατεβάσει μόνο του το λειτουργικό στοδίσκο.

Εγώ που το ανοίγω μου βγάζει ένα φάκελο με ένα θαυμαστικό.

Με ethernet το έχω συνδεσει, έβαλα hdmi και πληκτρολόγιο.  Κάνω κάτι λάθος; Ή όλα τα κάνω λάθος;

Μέσα έχει δίσκο, το τσέκαρα, απλά πρέπει να είναι άδειος. Το χρησιμοποιούσε ο φίλος αλλά με άλλο δίσκο. Πολλές πληροφορίες δεν έχω. Απλά νόμιζα ότι θα ηταν πιο εύκολο. Ευχαριστώ.

https://everymac.com/systems/apple/mac_mini/specs/mac-mini-core-2-duo-2.4-mid-2010-specs.html

Επεξ/σία από manos04
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα , ναι γενικά το κανείς όλο λάθος . 
Συνδέσεις καλώδιο εθερνετ άνοιξε τον υπολογιστή και καθώς τον ανοίγεις κρατά πατημένο το option + command + R , για να μπει σε internet recovery mode και να κατεβασει μονο του το τελευταιο supported OS 

Δημοσ.

Επειδή έχω πληκτρολόγιο των windows. To option πιο είναι; Το command εννοείς το πλήκτρο με το λογότυπο των windows;

Μάλλον alt+Windows+R

Ωραία προχώρησα στην εγκατασταση πάω Reinstall Mac os X.  

Μου βγάζει όμως μύνημα.

To download and restoer macos, your computers eligibity will be verified with Apple. Με το continue μου βγάζεισφάλμα.

Αστο δεν το χω με τα διαμερίσματα και ta restore. Επιστροφή στα windows.

Δημοσ.

Ο δίσκος έχει διαγραφεί από τον φίλο σου, ή περιέχει ακόμη το λειτουργικό ;. Δηλαδή το σύστημα του φίλου σου ;.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, manos04 είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω φίλε μου.

Για να είναι το μηχάνημα λειτουργικό, θα πρέπει ο φίλος σου να έχει μεταξύ άλλων απενεργοποιήσει το Find my Mac, να έχει κάνει logout από τον λογαριασμό του στο iCloud, να έχει διαγράψει (format) τον δίσκο και στη συνέχεια να έχει προ-εγκαταστήσει το macOS ούτως ώστε όταν ανοίξεις το μηχάνημα να εμφανιστεί η οθόνη για να μπορέσεις να στήσεις το σύστημα σου. 

Ρώτησε λοιπόν τον φίλο σου τι ακριβώς έχει κάνει προτού διαγράψει τον δίσκο για να μπορέσω να σε βοηθήσω. Πάντως αν απλώς διέγραψε τον δίσκο υπάρχει θέμα που πάντως μπορεί να επιλυθεί σε συνεργασία με τον φίλο σου.

image.png.f55c8da9e6182a20299d2b19889e059f.png

• Λύση
Δημοσ.

Έχει πρόβλημα ο σκληρός. Πρέπει να αλλάξω σκληρό μου είπε, και μετά γίνεται η εγκατάσταση κανονικά.

Θα το πάω σε έναν τεχνικό αν και έχω σκληρό, πρέπει να λυθεί όλο απ'ότι είδα για να μπει ο δίσκος.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

προσπάθησε να κανείς ένα φορματ το σκληρό μόνο σου είναι εύκολο 
κλείνεις το μηχάνημα το ανοίγεις κρατοντας πατημένο το command + R η option + R δν θυμάμαι 
και πήγαινε στο disk utility , βρες τον δίσκο λογικό ο πάνω πάνω και πατά erase , διάλεξε APFS και στην συνέχεια GUI partition , μετά από αυτό κάνε ένα ρεσταρτ και κάνε ότι σου είπα στο πάνω πάνω μήνυμα και θα μπουν. 

Δημοσ.

Τελικά το έλυσα το mac mini. Έβγαλα τον σκληρό. Τον έβαλα σε ένα sata που έχω στο δικό μου pc. Ο δίσκος ήταν μια χαρά. 100% health. Τέλος πάντων. Βάζω έναν δικό μου άλλο μέσα. Στο βίντεο που βλέπω στο youtube, στο  06:12 φαίνεται ένα καλωδιάκι που κρέμεται ή μάλλον είναι σαν κολλημένο στον σκληρό, και ο τύπος το παίρνει και σαν να το κολλάει στον νέο δίσκο. Τι είναι αυτό; Πρώτη φορά βλέπω. Εγώ το είδα το καλώδιο αυτό ήταν ξεκολλημένο μάλλον από το δίσκο, αλλά είναι φιξαρισμένο στην πλακέτα. Εγώ τι το κάνω αυτό;

• Haha 1
Δημοσ.
17 minutes ago, manos04 said:

Τελικά το έλυσα το mac mini. Έβγαλα τον σκληρό. Τον έβαλα σε ένα sata που έχω στο δικό μου pc. Ο δίσκος ήταν μια χαρά. 100% health. Τέλος πάντων. Βάζω έναν δικό μου άλλο μέσα. Στο βίντεο που βλέπω στο youtube, στο  06:12 φαίνεται ένα καλωδιάκι που κρέμεται ή μάλλον είναι σαν κολλημένο στον σκληρό, και ο τύπος το παίρνει και σαν να το κολλάει στον νέο δίσκο. Τι είναι αυτό; Πρώτη φορά βλέπω. Εγώ το είδα το καλώδιο αυτό ήταν ξεκολλημένο μάλλον από το δίσκο, αλλά είναι φιξαρισμένο στην πλακέτα. Εγώ τι το κάνω αυτό;

εμένα που 2012 δεν έχει τέτοιο καλώδιο.... σενσορασ θερμοκρασίας είναι το καλώδιο.....με λίγη κόλλα κόλλησε το 

Δημοσ.

Κόλλα ότι να ναι;

Και ένα αλλο, πριν βάλω τον καινούριο να τον φορμάρω πρώτα στα windows; Και με τι σύστημα; NTFS;

Ή μάλλον θα κάνω αυτό που μου είπε ο φίλος πιο πάνω.

''βρες τον δίσκο λογικό ο πάνω πάνω και πατά erase , διάλεξε APFS και στην συνέχεια GUI partition , μετά από αυτό κάνε ένα ρεσταρτ και κάνε ότι σου είπα στο πάνω πάνω μήνυμα και θα μπουν.  ''

Θα το προσπαθήσω. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια, ακόμη μια φορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...