nchatz Δημοσ. Δευτέρα στις 10:13 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:13 πμ Η Swiss Re, μια από τις κορυφαίες αντασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως, αποκάλυψε ότι τα αυτόνομα οχήματα της Waymo είναι ασφαλέστερα από τους ανθρώπους οδηγούς. Σύμφωνα με εκτενή ανάλυση της Swiss Re, που βασίστηκε σε περισσότερες από 500.000 απαιτήσεις αστικής ευθύνης και πάνω από 200 δισεκατομμύρια μίλια έκθεσης, τα ρομποταξί της Waymo αποδεικνύονται σημαντικά ασφαλέστερα από τους ανθρώπους οδηγούς, ακόμη και από εκείνους που οδηγούν νέα αυτοκίνητα εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS). Η έρευνα της Swiss Re αποκαλύπτει εντυπωσιακά στοιχεία: το σύστημα Waymo Driver πέτυχε μείωση κατά 88% στις απαιτήσεις υλικών ζημιών και 92% στις απαιτήσεις σωματικών βλαβών. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια 25,3 εκατομμυρίων μιλίων αυτόνομης οδήγησης, καταγράφηκαν μόλις 9 περιπτώσεις υλικών ζημιών και 2 περιπτώσεις σωματικών βλαβών. Συγκριτικά, για την ίδια απόσταση, οι ανθρώπινοι οδηγοί θα είχαν προκαλέσει κατά μέσο όρο 78 περιπτώσεις υλικών ζημιών και 26 περιπτώσεις σωματικών βλαβών. Ακόμη και όταν η σύγκριση γίνεται με οχήματα εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα ADAS (μοντέλα 2018-2021), το Waymo Driver εξακολουθεί να υπερτερεί σημαντικά, προσφέροντας μείωση 86% στις υλικές ζημιές και 90% στις σωματικές βλάβες. Όπως δήλωσε ο Ali Shahkarami, Global Head P&C Solutions της Swiss Re, "Η έρευνά μας καταδεικνύει πώς τα ασφαλιστικά δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν στην αξιολόγηση της ασφάλειας των αυτόνομων οχημάτων και να παράσχουν το απαραίτητο πλαίσιο για την ευρεία υιοθέτησή τους." Η Waymo επιβεβαιώνει τα ευρήματα, τονίζοντας ότι η ανάλυση συμπληρώνει τα δικά της δεδομένα ασφαλείας, που δείχνουν ότι το σύστημα Waymo Driver είχε λιγότερες σοβαρές συγκρούσεις από τους ανθρώπους οδηγούς, ανεξάρτητα από το ποιος έφταιγε στα περιστατικά. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
stivaks72 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:36 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:36 μμ (επεξεργασμένο) Ασφαλέστερα μπορεί. Εξυπνότερα όμως; Επεξ/σία Δευτέρα στις 04:37 μμ από stivaks72 1 1 17
MSSB Δημοσ. Δευτέρα στις 04:52 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:52 μμ "ο ποιο αδύναμος κρίκος για την ασφάλεια σε ένα σύστημα είναι ο ανθρώπινος παράγοντας". Όποιος ξέρει τι εννοώ, ξέρει. 1
Diavolos666 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:56 μμ (επεξεργασμένο) Προφανώς γιατί τηρούν κανόνες που δεν τηρούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Είμαι σίγουρος ότι και στις περιπτώσεις που υπήρξε πρόβλημα θα υπήρχε και ο ανθρώπινος παράγοντας είτε από άλλους οδηγούς είτε από θέμα οδικού δικτύου που δεν ήταν όπως θα έπρεπε. Ένα είναι σίγουρο, στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει τέτοιο σύστημα, η ρυμοτόμηση των πόλεων είναι ότι πιο άναρχο υπάρχει και οι δρόμοι μας είναι σαν να έβαλαν κάποιον τυφλό να τους σχεδιάσει. Και φυσικά τα παρκαρισμένα αμάξια δεξιά και αριστερά που κάνουν το πρόβλημα ακόμα πιο μεγάλο. Επεξ/σία Δευτέρα στις 04:57 μμ από Diavolos666 1
dbrillis Δημοσ. Δευτέρα στις 05:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:09 μμ Τα ρομποταξί της Waymo ασφαλέστερα από τους ανθρώπους οδηγούς ταξί. Fixed. 1
corr8 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:16 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:16 μμ Ποσο θα θελα να ειχαμε και εδω ρομποταξι. Η εμπειρια μου και ατυχια(?) τοσα χρονια το ειχε να πετυχαινω πιο πολλους τρελους ταξιτζιδες παρα σωστους. Δωστε μου ενα ρομποτ να με παει απο το Α στο Β χωρις να μου την πεσει, να επιτεθει, να με σκασει με τις παλαβες ιστοριες του. 1
ntopas Δημοσ. Δευτέρα στις 05:40 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:40 μμ Για φέρτε τα μια βόλτα από εδώ με τις "ντούπκες" "γκιόλες", παλιόγερους, κάγκουρες και άφαντη τροχαία να δούμε πόσο "ξύλο"θα έτρωγαν...
Diavolos666 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:46 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:46 μμ (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, corr8 said: Ποσο θα θελα να ειχαμε και εδω ρομποταξι. Η εμπειρια μου και ατυχια(?) τοσα χρονια το ειχε να πετυχαινω πιο πολλους τρελους ταξιτζιδες παρα σωστους. Δωστε μου ενα ρομποτ να με παει απο το Α στο Β χωρις να μου την πεσει, να επιτεθει, να με σκασει με τις παλαβες ιστοριες του. Στην Ελλάδα θα έχει επιπλέον firmware, "Εμπειρία ταξιτζή 1.0" που θα σου εξηγεί τι πήγε λάθος στην οικονομία, τι γίνεται με τα νεφελείμ και τα χερουβείμ και ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Αν βάλεις και το "Κριτικός Ταξιτζής 1.0" Θα σε ρωτάει αν είσαι ντόπιος, ώστε αν δεν είσαι να σου κάνει 2~3 γύρους άσκοπα για να σου πάρει παραπάνω λεφτά. Επεξ/σία Δευτέρα στις 05:47 μμ από Diavolos666 1 3
corr8 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:58 μμ 9 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε τι γίνεται με τα νεφελείμ και τα χερουβείμ Μαζι με το firmware θελω και εξτρα κουμπι στο πλαι για emergency seat eject να μπορω να φυγω απαξ και ξαναπετυχω ταξι που μεσα ο ανθρωπος ειχε γεμισει ολο τον ουρανο μεχρι και τα ταμπλω με σταυρους και εικονιτσες του χριστου και της παναγιας. Σε σημειο που παγωσα και ειχα αρχισει διακριτικα να κρυβω με τα μαλλια τα σκουλαρικια μου που ηταν αναποδοι σταυροι. 1
Alani13 Δημοσ. Δευτέρα στις 06:46 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:46 μμ 2 ώρες πριν, alx301 είπε ουτε μερα δεν θα έβγαζε εδω Θα απογοητευτείς όταν το δεις να πηγαίνει αχαρτογράφητα off-road. :))
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα